VENTILACIJA, REKUPERACIJA cijena

Obnavljanjem svježeg zraka i ventilacije uštedjet ćete na zdravlju i troškovima grijanja vašeg doma. Današnji ventilacijski sustavi vrlo su učinkoviti jer koriste do 90% energije odlaznog zraka. Stoga je temperatura zraka dovedena u prostoriju gotovo jednaka temperaturi ispušnog zraka. Ljeti se sustav može pojednostaviti jer nije potrebno ponovno zagrijavanje dovodnog zraka. Cijena ventilacijskog sustava ovisi o duljini ventilacijskih cijevi, ventilatorima, rekuperatoru (središnjem ili lokalnom) i o tome hoćete li i grijati i / ili hladiti kuću zrakom. Približni trošak sustava prisilne ventilacije s rekuperatorom kreće se od 30,000-40,000 kn, ovisno o sustavu i veličini zgrade.

Kome povjeriti postavljanje ventilacije? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA VENTILACIJE U KUĆI


Cijena za ventilaciju. Dobava kompaktne ventilacionog uređaja sa osvježavanjem.

35000.00 KN/kom

VRLO NISKA CIJENA
KN/kom

SREDNJA CIJENA
48000.00 KN/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA VENTILACIJE NA KUĆI


Cijena ventilacije. Isporuka kompaktnog ventilacijskog uređaja s povratom vlage.

18000.00 KN/kom

VRLO NISKA CIJENA
KN/kom

SREDNJA CIJENA
3600.00 KN/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA izvođača sustava za ventilaciju

DRUGE CIJENE ZA VENTILACIJA, REKUPERACIJA

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Centralna ventilacija

Cijena centralne ventilacije. Cijena visokokvalitetnog centralnog ventilacijskog sustava s rekuperacijom. Cijena za isporuku i ugradnju sustava sa standardnim velikim izmjenjivačem - rekuperatorom.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Lokalna ventilacija

Cijena za lokalnu ventilaciju. Cijena lokalne ventilacije za jednu sobu. Cijena lokalnog rekuperatora kapaciteta 70 m3 / h, zajedno s priborom za zidnu ugradnju debljine do 60 cm i ugradnju.


KN

KN/kpl

kpl
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Rekuperacija zraka, ugradnja ventilacije - sve što morate znati

1. Što morate znati o prozračivanju?


Udobnost stanovanja jako ovisi o kvaliteti zraka u prostoru. Dobar osjećaj u prostoru ovisi o temperaturi zraka, dok čistoća zraka utječe na zdravlje. Stanove možemo prozračivati otvaranjem prozora i promišljenim dizajnom, međutim, prirodno prozračivanje često nije dovoljno. Tada treba uložiti u mehaničko prozračivanje. U malim objektima upotrebljavaju se decentralizirani sustavi za prozračivanje, odnosno lokalno prozračivanje, pri čemu je u svakoj prostoriji manji uređaj za prozračivanje, odnosno ventilator. Na njih možemo namjestiti i lokalne rekuperatore. Za novogradnju i veće javne objekte najčešće se upotrebljavaju centralizirani ventilacijski sustavi, koji se sastoje od središnjeg uređaja za ventilaciju, ventilacijskog razvoda i zračnika. U centralnom uređaju moguća je i centralna rekuperacija, reguliranje vlage, grijanje ili hlađenje zraka.
 

prozračivanje.jpg
Čistoća, temperatura i vlažnost zraka jako utječu na naše zdravlje i udobnost.

 

1.1. Prozračivanje prostorija


Pojedinačne prostorije najlakše se mogu prozračiti pomoću lokalnih uređaja za prozračivanje. Za to su najprikladniji zidni ventilatori, koji su ugrađeni oko 30 cm ispod stropa kako bi omogućili nesmetano kruženje zraka. Snagu ventilatora treba prilagoditi tako da se u jednom satu promijeni cijeli volumen zraka u prostoru ili se ugrađuje više ventilatora.


1.2. Prozračivanje stanova


Kada želimo prozračiti cijeli stan, to možemo učiniti pomoću centralnog sustava za prozračivanje ili nekoliko lokalnih uređaja koji su raspoređeni po prostorijama. Sustav prozračivanja treba koncipirati tako da zrak izlazi iz najopterećenijih prostorija (kuhinja, kupaonica, zahod) i ulazi u boravišni prostor (spavaće sobe, dnevni boravak).


1.3. Prozračivanje doma


Prozračivanje cijele kuće je moguće pomoću pametnog rasporeda lokalnih uređaja za prozračivanje, no više se preporučuje ugradnja centralnog sustava za prozračivanje. Opet treba obratiti pozornost na to da zrak ulazi u boravišne prostorije, a izlazi iz „prljavih” prostorija. Za kuće se preporučuje uporaba rekuperacije, koja smanjuje toplinske gubitke tijekom izmjene zraka.


1.4. Prednosti prozračivanja


Loš zrak sadrži mnogo nečistoća: čestice, prašinu, grinje, pelud i, naravno, niži udio kisika. Budući da većinu svog vremena provodimo u zatvorenom prostoru, vrlo je važno za naše zdravlje da udišemo kvalitetan zrak. Stoga bismo trebali ventilirati sve prostorije na svakih sat vremena, barem po 10 minuta, kako bi se zamijenilo barem 70 % zraka. Alternativno, svježi zrak se također može kontinuirano dovoditi pomoću sustava za prozračivanje.


1.5. Mane prozračivanja


Iako prozračivanje pozitivno utječe na naše zdravlje, odvođenjem toplog zraka iz prostora gubimo velike količine energije, što se može primijetiti na uvećanim troškovima grijanja. Ako se prostorija prirodno ventilira, to se može djelomično ublažiti brzim prozračivanjem, kojim ćemo izmijeniti zrak, ali ne i ohladiti površinu. Kod mehaničkog prozračivanja može se upotrijebiti i rekuperator, koji dio topline prenosi iz prljavog zraka na svježi zrak.


2. Kako odabrati izvođača za sustav prozračivanja?


Postupak odabira izvođača jednak je odabiru bilo kojeg izvođača gdje su stručnost i iskustvo najvažniji. Prvo se posavjetujte s njima kakav bi sustav prozračivanja bio najprikladniji za vaš stan ili dom. Njihovi odgovori bit će dobar pokazatelj znanja. Zatim možete na portalu Mojmojster provjeriti njihove reference i mišljenja prethodnih stranaka. Trebate samo poslati upit odabranim dobavljačima i pričekati ponude.


3. Lokalno ili centralno prozračivanje?


3.1. Lokalno prozračivanje


Sustav prozračivanja može djelovati lokalno, s nekoliko samostalnih uređaja, ili se sustav može centralizirati. Lokalno prozračivanje osobito je prikladno za obnove i one objekte u kojima intervencija u konstrukciju nije moguća. U slučaju lokalnog prozračivanja, zasebni uređaj odnosno ventilator koji vodi računa o izmjeni zraka instaliran je u svakoj sobi. Svaki prostor treba proboj na zidu, odnosno kontakt s vanjskim.

3.2. Lokalna rekuperacija


Kod lokalnog prozračivanja mogu nastati veliki toplinski gubitci, što se djelomično ublažava primjenom lokalnih rekuperatora. Međutim, lokalna rekuperacija je manje učinkovita od centralne rekuperacije, a i skuplja, jer treba više uređaja.

3.3. Centralno prozračivanje


Središnji element centralnog sustava za prozračivanje sastoji se od centralnog uređaja za prozračivanje. Na uređaj je priključen cijevni sustav koji vodi u različite prostorije. Prozračni kanali mogu se montirati u spušteni strop ili se ugrađuju u estrih. Cijevi i zračnici moraju biti dimenzionirani ovisno o predviđenom protoku zraka, jer u protivnom mogu nastati buka i propuh. Centralni sustav zahtijeva pažljivo planiranje, stoga je osobito prikladan za novogradnju ili javne prostorije koje se mogu obnoviti, npr. industrijske dvorane ili javni objekti sa spuštenim stropom. Centralizirani uređaj lako se održava jer zahtijeva samo redovitu zamjenu filtra.

3.4. Centralizirana rekuperacija


Učinkovitost centralnog sustava za prozračivanje povećava se uporabom centralnoga rekuperatora. Topli zrak koji se odvodi do rekuperatora zagrijava hladni zrak koji se dovodi, pri čemu se može prenijeti do 70 % topline. Ventilacija s rekuperacijom uvelike smanjuje troškove grijanja. Pomoću posebne nadgradnje moguće je i odvlaživanje ili ovlaživanje zraka.


4. Prirodno ili mehaničko prozračivanje?


4.1. Prirodno prozračivanje


Često pitanje kod ventilacije je: Je li bolja prirodna ili mehanička ventilacija? Budući da objekti nisu nepropusni, prozračivanje se odvija kontinuirano. Prirodno prozračivanje ne zahtijeva ulaganje u ventilacijski sustav, ali je prikladno samo za manje prostorije odnosno volumene, zahtijeva stalno ručno upravljanje i nije učinkovito ako je razlika između noćne i dnevne temperature mala, a objekt slabo izoliran.


4.2. Mehaničko prozračivanje pomoću ventilatora


Za mehaničko prozračivanje upotrebljavaju se ventilatori, koji ubrzavaju prolaz zraka kroz ventilacijske otvore. Za najjednostavnije sustave prozračivanja upotrebljavaju se kupaonski ventilatori, koji odvode ispušni zrak iz sanitarnih prostorija i stvaraju podtlak, koji usisava svježi zrak izvana. Česti su i cijevni ventilatori, npr. kuhinjska napa i zidni ventilatori. Mehanički sustavi za prozračivanje osiguravaju stalnu kvalitetu zraka, reguliraju vlažnost, filtriraju zrak, djeluju tiho i automatski, a mogu se upotrebljavati za grijanje ili hlađenje prostorije.

5. Klimatizacija s prozračivanjem


5.1. Grijanje uređajima za prozračivanje


Najveća prednost sustava za prozračivanje je što se oni mogu upotrebljavati i za grijanje prostorija, ili hlađenje. Klimatizacijski uređaj treba dimenzionirati u skladu s volumenom zraka koji se zagrijava i opskrbom topline koju trebamo. Svježi i topli zrak tada putuje kroz ventilacijski razvod do svih prostorija. Ventilacijski otvori moraju biti dovoljno veliki za protok zraka, u protivnom može doći do buke i neugodnog osjećaja propuha. Primjenom rekuperatora moguće je smanjiti toplinske gubitke jer prljavi isisani zrak prenosi dio svoje topline u svježi zrak koji se dovodi.


5.2. Hlađenje pomoću sustava za prozračivanje


Osim opskrbe čistim zrakom, sustav za prozračivanje možemo upotrebljavati za hlađenje prostorija. Zrak se može hladiti pomoću zemljanog ili vodenog zračnog otvora, kao i zračnika prijenosnika topline. Dobar zemaljski prijenosnik uspješno hladi zrak s 30 °C na ugodnih 22 °C. Treba obratiti pozornost na odvodnju kondenzirane vlage i dobru izolaciju cijelog objekta. Zrak se može hladiti i pomoću rekuperatora ili klima uređaja. Energetski učinkovito je i hlađenje zraka pomoću toplinske crpke, koja istodobno regulira vlažnost zraka.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMVENTILACIJA, REKUPERACIJA I KLIMATIZACIJA

U potrazi smo za izvođačem koji će odraditi ventilaciju, rekuperaciju te klimatizaciju za niskoprizemnu obiteljsku kuću u Josipovcu.
Poželjan savjet pri odabiru uređaja za klimatizaciju. Za rekuperaciju smo odabrali Vaillant recovAir. 22050 KN do 36750 KN


........

MONTAŽA VENTILATORA U KUPAONIC

El,podizanje roleta na jednom katu porodične stambene zgrade ne radi i treba ga vratiti u funkciju. Isto tako treba pustiti u funkciju novi zidni ventilator s tajmerom u kupaonici.
Problem sa strujnim krugom se pojavio nakon postavljanja priključaka optičke instalacije i bušenja u zidu. 6300 KN do 10500 KN


........

VENTILACIJA U PODRUMU OBITELJSKE KUĆE

Ventilacija sa izvlacenjem toplog zraka.

12600 KN do 21000 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, SPAJANJE VENTILACIJISKE CIJEVI SA CIJEVI U ZIDU ZA DIM, CCA 5 M
Ventilacija, rekuperacija, Susedgrad

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, POPRAVAK SVJETLA NA KUHINJSOJ NAPI, POLA METRA
Ventilacija, rekuperacija, Hreljin

337.5 KN do 562.5 KN

CIJENA, SUSTAV VENTILACIJE SA REKUPERACIJOM, CCA 80 M2
Ventilacija, rekuperacija, Belajske Poljice

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, ZAMJENA VENTILATORA U KUPAONI, VENTILATOR-1 KOM
Ventilacija, rekuperacija, Odra

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, UGRADNJA VENTILACIJE U UGOSTITELJSKOM OBJEKTU, 75 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, PREGLED I ČIŠĆENJE VENTILACIJE, CCA 20 M2
Ventilacija, rekuperacija, Split

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, PREGLED I SANACIJA VENTILACIJE ZGRADE, CCA 480 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, SERVIS I POPRAVAK POSTOJEĆEG VENTILACIJSKOG SUSTAVA, CCA 240 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, ČIŠĆENJE VENTILACIJSKIH CIJEVI NAPE U STAMBENOJ ZGRADI, STANOVA - 8 KOM
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, PREGLED VENTILACIJE U KUPAONICI , CCA 5 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

675 KN do 1125 KN

CIJENA, UVOĐENJE VENTILACIJE U PROSTOR IZRAĐEN OD STAKLENE CIGLE, CCA 20 M2
Ventilacija, rekuperacija, Dubrava

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, VENTILACIJA I KLIMATIZACIJA ORDINACIJA, CCA 56 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, ČIŠĆENJE KUHINJSKE VENTILACIJE, CCA 10 M
Ventilacija, rekuperacija, Zadar

675 KN do 1125 KN

CIJENA, ČIŠĆENJE VENTILACIJE U POSLOVNICI, CCA 140 M2
Ventilacija, rekuperacija, Split

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, PODNO GRIJANJE,DIZALICE TOPLINE, INSTALACIJA ZA VENTILACIJE, CCA 300 M2
Ventilacija, rekuperacija, Sesvete

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, REKUPERACIJA ZA STAN, CCA 45 M2
Ventilacija, rekuperacija, Split

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, UGRADNJA VENTILATORA U WC-U, CCA 2 M2
Ventilacija, rekuperacija, Krasica

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, DECENTRALIZIRANA VENTILACIJA SA GRIJANJEM , CCA 180 M2
Ventilacija, rekuperacija, Ždrelac

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, PROVJERA DA LI JE DOBRO UGRAĐENA NAPA, NAPA-1 KOM
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

202.5 KN do 337.5 KN

CIJENA, MONTAŽA NAPE I CIJEVI ISPUHA, NAPA-1 KOM
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, UGRADNJA VENTILACIJE, KUPAONA 15M3 VESERAJ 10M3 KUHINJA15M3
Ventilacija, rekuperacija, Brezovica

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, UGRADNJA VENTILACIJE, CCA 2 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, MEHANIČKA VENTILACIJA PROSTORIJA U PODRUMU., 55 M2 I 77 M2.
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, UGRADNJA REKUPERATORA U STAN, CCA 50 M2
Ventilacija, rekuperacija, Premantura

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, VENTILACIJSKE REŠETKE ZA ZATVARANJE DVA OTVORA NA STAMBENOJ ZGRADI , CCA 1000 M3
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, MONTERI GRIJANJA, VENTILACIJE I SANITARIJA ZA RAD U NJEMACKOJ, -
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

675000 KN do 1125000 KN

CIJENA, SERVIS REKUPERATORA, CCA 55 M2
Ventilacija, rekuperacija, Čakovec

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, ZAMJENU STAROG VENTILACIJSKOG FENA NOVIM, CCA 5 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, VENTILACIJSKI SUSTAV ZA PEKARU, CCA 100 M2
Ventilacija, rekuperacija, Čakovec

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, UGRADNJA SUSTAVA REKUPERACIJE U PLANINSKU KUĆU, CCA 430 M3
Ventilacija, rekuperacija, Ravna Gora

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE VENTILACIJE, CCA 100 M2
Ventilacija, rekuperacija, Pazin

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, ČIŠĆENJE VENTILACIJE U UGOSTITELJSKOM OBRTU, CCA 60 M2
Ventilacija, rekuperacija, Đakovo

337.5 KN do 562.5 KN

CIJENA, PROŠIRENJE POSTOJEĆE VENTILACIJE ZA KAFIĆ, CCA 65 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

3712.5 KN do 6187.5 KN

CIJENA, IZRADA VENTILACIJE BUDUĆE STOMATOLOŠKE ORDINACIJE, CCA 66 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, INSTALACIJE VENTILACIJA S REKUPERACIJOM I HLAĐENJEM, CCA 70 M2
Ventilacija, rekuperacija, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, SERVIS SISTEMA ZA VENTILACIJU SYSREMAIR, CCA 84 M2
Ventilacija, rekuperacija, Čakovec

1350 KN do 2250 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

VENTILACIJA, REKUPERACIJA CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

581+ PODUZEĆA ZA VENTILACIJA, REKUPERACIJA
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE VENTILACIJA, REKUPERACIJA?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana