Kamini, cijena za kamin na drva, pelete, bioetanol i plin

Kamin na drva može biti glavni ili sekundarni izvor grijanja za vaš dom. Kamini s toplom vodom su zanimljivi uglavnom zbog toga što mogu značajno smanjiti troškove grijanja kuće. Sve više i više korisnika ponovno uključuje kamin jer to može smanjiti troškove grijanja, kao cijene električne energije ili npr. lož ulje je uvijek veće. Cijena kamina ovisi o vrsti kamina (radijator, topla voda, vrući zrak), otvoren kamin (zatvoren ili otvoren), vrsti peći (trupci, pelet, plin, bioetanol ili struja) i naravno izvođača. Trošak nabave i ugradnje kamina od 3-8kW u sobi je između 10,000-40,000 kn.

Kome povjeriti ugradnju kamina? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA KAMIN


Cijena kamina. Cijena dobave i ugradnje sobnog kamina od 3-8kW.

10000.00 KN/kom

VRLO NISKA CIJENA
KN/kom

SREDNJA CIJENA
36000.00 KN/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Kamini, cijena za kamin na drva, pelete, bioetanol i plin

DRUGE CIJENE ZA KAMINI

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za kamin centralnog grijanja 20kw

Trošak za NIKA-HYDRO kamin.


KN

KN/kom

kom
upit

Cijena za štednjak centralnog grijanja 17kw

Trošak za MBS THERMO štednjak.


KN

KN/kom

kom
upit

Bioetanolski kamin

Cijena za kamin na bioetanol. Cijena eko kamina na bioetanol. Cijena zidnog bio-kamina dimenzija 60 x 50 x 15 cm, kapaciteta grijanja između 1 i 6 kW, zajedno s ugradnjom, bez bioetanola.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Kaminska peć

Cijena kaminske peći. Cijena kaminske peći za grijanje snage do 5 kW standardnog dizajna. Cijena za isporuku i ugradnju peći bez dimnjaka.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Toplovodni kamin

Cijena za kamin s toplom vodom. Cijena kamina za grijanje prostora i vode snage do 20 kW. Cijena za ugradnju za kamin, priključak i proizvodnju kućišta za kamin, bez vodovoda.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Toplozračni kamin

Cijena za kamin s toplim zrakom. Cijena ugrađenog kaminskog umetka s vrućim zrakom iz čelične komore s ugrađenim sustavom cirkulacije zraka. Cijena za umetak, priključak kamina i izrada obloge za kamin.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Plinski kamin

Cijena za samostojeći plinski kamin. Cijena samostalnog plinskog kamina snage grijanja između 5 i 8 kW. Cijena za plinski kamin, zajedno s plinskim cilindrom do 25 sati rada.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Zračni kamin

Cijena kamina sa akumulacijskim zračenjem klasičnog dizajna s grijanjem do 15 kW.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Krušna peć

Cijena za krušnu peć. Cijena za dobavu i izradu krušne peći.


KN

KN/kom

kom
upit

Vanjski kamini

Cijena za samostojeći kamin.


KN

KN/kom

kom
upit

Kamin na pelete

Cijena kamina na pelete. Cijena uključuje samo dobavu.


KN

KN/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Kamin na drva, pelete, bioetanol i plinski kamin - sve što morate znati

1. Što morate znati prije kupnje kamina?

1.1. Odgovorite na ova pitanja

Na koji način želite upotrebljavati kamin i što očekujete od njega?

Hoćete li vatru ložiti samo povremeno ili želite dodatno zagrijavati prostoriju zbog ugodnog ambijenta?

Želite li brzo zagrijati prostoriju ili biste možda više željeli sporije zagrijavanje koje će se dulje održati?

Želite li uređajem za grijanje samo podržati primarni sustav grijanja?

Želite li svakodnevno grijati cijeli stan ili kuću?

Želite li samo uživati u pogledu na vatru i stvoriti ugodan ambijent?

Kakvog oblika i veličine mora biti kamin?

Kamin nije samo koristan element, on ima i estetski doprinos prostoriji. Postoje brojni oblici i veličine te obloge kamina od različitih materijala. Oblik i veličina kamina najčešće ovise o prostoriji u koju se ugrađuje. Veličinu kamina (veličina ložišta i ukupne površine koja se grije), koji će služiti kao samostalni, odnosno glavni izvor grijanja, treba prilagoditi toplinskim potrebama prostorije, odnosno kuće.

Koju snagu mora imati kamin?

Snaga kamina ovisi o vašim odgovorima na gore postavljena pitanja. Najprije treba utvrditi svrhu kamina, način uporabe itd. Važno je i na koji način je izgrađen objekt (pasivna gradnja, niskoenergetska gradnja, klasična gradnja), kvaliteta postojećih prozora i vrata, izolacija objekta, veličina objekta, gdje je kamin postavljen u objektu i na koji način je povezan s drugim prostorijama... Zbog brojnih čimbenika koje treba uzeti u obzir, najbolje je snagu kamina odrediti zajedno sa stručnjacima, bio to inženjer strojarstva koji će za vas napraviti projekt grijanja ili stručnjaci u trgovini.

2. Izbor dobavljača i izvođača

Kako bi kamin učinkovito grijao, a istodobno bio siguran za uporabu, prilikom kupnje i ugradnje kamina moraju biti ispunjeni brojni specifični zahtjevi. Stoga je vrlo važno odabrati dobavljača koji će osigurati kvalitetno stručno savjetovanje, kao i stručnu izvedbu ugradnje tijekom koje će se voditi briga o svakom detalju. Prije početka uporabe kamina, izvođač, odnosno dobavljač mora vam osigurati pisane upute o pravilnoj uporabi i održavanju kamina. Kvalitetan dobavljač osigurat će i odgovarajući servis kaminske peći, a u slučaju kvarova ili istrošenosti, i zamjenske dijelove.

kamin1.jpg

Kada imamo mogućnost unaprijed planirati kamin, najbolje je odabrati ugradbeni kamin.

3. Različite vrste (kamini na drva, kamini na pelete, ugradbeni kamini...)

3.1. Kamini s obzirom na način ugradnje

3.1.1. Kaminske peći

Kaminska peć samostalni je uređaj za loženje vatre koji je moguće proizvoljno smjestiti u prostoriju. Ako se radi o kaminu kojem su potrebni dovod i odvod zraka, postavljanje te vrste kamina uvjetovano je mogućnostima prostorije (lokacija dimnjaka, pristup vanjskom zraku). Kaminska peć obično ne akumulira toplinu (postoje i varijante peći koje akumuliraju toplinu), što znači da se prostor brzo zagrijava, ali se i brzo rashlađuje nakon prestanka loženja vatre.

3.1.2. Ugradbeni kamini

Ugradbeni kamin je kaminski uložak koji ugradimo, odnosno obzidamo različitim materijalima, poput šamotne opeke, pjenobetona, a zatim obložimo dekorativnim oblogama, odnosno završnim slojem (kamen, keramičke pločice). Ugradbeni kamini, s obzirom na vrstu izvedbe, jače ili slabije akumuliraju toplinu. U pravilu otpuštaju toplinu u prostoriju još nekoliko sati nakon što prestanemo ložiti vatru u njima.

3.2. S obzirom na broj prostorija koje želimo grijati

3.2.1.Toplozračni kamini

Toplozračni kamini pravi su izbor ako želimo grijati jednu ili više međusobno povezanih prostorija, kao što su dnevna soba, kuhinja i blagovaonica. Sustav za zagrijavanje zraka iskorištava toplinu koju isijava uređaj za grijanje i kroz ventilacijske cijevi ispušta je u prostoriju. Za učinkovito grijanje prostorije potrebno je stalno kruženje zraka. Kruženje zraka moguće je ubrzati dodatnim ventilatorskim sustavom, koji omogućuje ravnomjeran i brz prijenos topline od kamina po cijeloj prostoriji. Prednosti toplozračnoga kamina su brzo zagrijavanje, mogućnost preraspodjele topline, ravnomjerna raspodjela topline po prostoriji, a nedostatak je mogućnost prekomjernog zagrijavanja prostorije, jer nema akumulacije topline.

3.2.2.Toplozračni kamini s razvodom cijevi

Funkcioniraju na isti način kao toplozračni kamini, osim što su cijevi razvedene i u druge stambene prostorije. Zagrijani zrak od peći do drugih prostorija dolazi pomoću ventilatora. Izbor ovog sustava primjeren je kod novogradnje, koja je dobro toplinski izolirana, odnosno kod sveobuhvatnih energetskih obnova stanova i potkrovlja.

3.2.3.Toplovodni kamini

Toplovodni kamin najprimjereniji je izbor kada njime želimo osigurati glavni izvor energije za grijanje. U toplovodnom sustavu grijanja umjesto zraka zagrijava se voda. Ona u peći kruži neposredno oko ruba kamina i preuzima toplinu koja se ispušta prilikom gorenja. Zagrijana voda zatim putuje u sustav za grijanje (visokotemperaturno grijanje, radijatorski sustav). Prednosti toplovodnih kamina su provođenje topline od kamina po cijeloj zgradi bez suvišnog gubitka topline putem i mogućnost samostalnog pružanja topline, a nedostatci su viša cijena i za rad im je potrebna električna energija.

3.3. Kamini s obzirom na vrstu goriva

3.3.1. Kamini na drva

Drva su najjeftiniji energent, a pogotovo ako imamo vlastita drva i sami ih pripremamo. Postoje ugradbeni kamini i kaminske peći na drva. Kod ovog tipa kamina treba uzeti u obzir da će nam trebati relativno velik, suh i prozračan prostor u kojem ćemo skladištiti drva. Kod loženja drva nastaje više pepela i dima nego kod loženja peletima. U kamin više puta dnevno moramo ubacivati drva te naučiti ložiti vatru na ispravan način. Da bi manje sofisticirane peći dobro sagorijevale, treba se pobrinuti za stalni dovod zraka, jer se otrovni dimni plinovi mogu početi širiti u unutrašnjost prostorije. Kod sofisticiranijih kamina to nije problem jer se automatski opskrbljuju zrakom i tako osiguravaju optimalno sagorijevanje.

kamin2.jpg

Kada donesemo odluku o kaminu u postojećem objektu, najbolji izbor je kaminska peć.

3.3.2. Kamini na pelete

Za pelete, za razliku od drva, ne trebamo veći prostor za skladištenje. Možemo ih kupovati i u manjim količinama (dostupni su u vrećama od 15 kilograma), a kako bi nam uvijek bili pri ruci, potreban nam je samo manji spremnik. Moderni kamini na pelete automatikom osiguravaju loženje peleta i njihovo sagorijevanje. Možemo postaviti vrijeme paljenja i gašenja kamina. Nekima je moguće upravljati i daljinski.

3.3.3. Kombinirani kamini

To su kamini u kojima je moguće loženje drva i peleta. Nešto su skuplji od prvih dviju opcija i zbog toga nisu toliko popularni.

3.3.4. Kamini na bioetanol

Na tržištu postoje kamini i kaminske peći na bioetanol. To je etilni alkohol napravljen od pročišćenog i filtriranog alkohola, nema mirisa i ne onečišćuje okoliš. Kamini na bioetanol stoga su primjereni za objekte u kojima ne postoji mogućnost postavljanja dimnjaka. Sigurni su i s njima praktički nemamo posla. Ložišta su im otvorena, a njihova snaga, odnosno iskoristivost, su mali, zbog toga su primjereni za dodatno grijanje, odnosno za prostorije koje samo povremeno grijemo. Prije svega, dekorativni su i lijepi elementi koji u prostoriji stvaraju ugodan i topao ambijent.

3.3.5. Plinski kamini

Plinske kamine upotrebljavamo na sličan način kao i kamine na bioetanol. Bitna razlika je u tome što plinski kamini trebaju odvod dimnih plinova jer su otrovni.

4. Izrada kamina (kamin na pelete) - postupak ugradnje

Za ugradnju zidanog kamina, odnosno kaminske peći, obratite se relevantnim stručnjacima. Uzmite u obzir da prije ugradnje moraju biti ispunjeni minimalno sljedeći osnovni uvjeti:

4.1. Dimnjak

Za ugradnju kamina potreban vam je dimnjak odgovarajućeg promjera. Za otvorene kamine potreban je promjer od 25 – 30 cm, a za kamine sa zatvorenim ložištem promjer od 20 – 25cm. Priključak za kamin mora biti na visini od 180 cm od poda te pod kutom od 45 stupnjeva.

Prije ugradnje savjetujte se s dimnjačarom, koji će prema potrebi obaviti i mjerenje propuha u dimnjaku.

4.2. Dovod zraka

Treba osigurati i cijev za dovod svježeg zraka koja dovodi kisik za sagorijevanje i grijanje prostorija. Cijev mora imati promjer od minimalno 16 cm (2 x fi 7,5 cm ili 3 x fi 5 cm) i može biti vodovodna plastična cijev.

4.3. Čvrsta podloga i nosivost stropa

Ako ćemo postavljati kamin na kat, prije ugradnje treba provjeriti nosivost stropa na kojem će stajati kamin. Najbolje se o tome posavjetovati sa statičarom. Podloga na kojoj će se nalaziti kamin ne smije sadržavati meke materijale poput toplinske izolacije (stiropor). Postoji opasnost popuštanja materijala zbog težine kamina. Kamin će se u tom slučaju spustiti za nekoliko milimetara, te će se pojaviti pukotine na zidu itd. Za ugradnju kamina treba osigurati čvrstu podlogu koja će izdržati težinu kamina. Ako u postojećem objektu nije moguće osigurati čvrstu podlogu, sa stručnjacima se posavjetujte o alternativnim rješenjima. Postoje i kamini koji nisu obloženi teškim materijalima poput kamena, te su zbog toga mnogo lakši.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMUGRADNJA KAMINA NA DRVA

Potrebno je ugraditi kamin na drva u dnevnu sobu. Dimnjak postoji. 6300 KN do 10500 KN


........

UGRADNJA FERGUSS FG 753 I IZVEDBA DIMNJAKA

Potrebna ugradnja kamina Ferguss FG 753 u dnevnom boravku. Također je potrebna izvedba dimnjaka cijevnog, ne zidanog. 6300 KN do 10500 KN


........

PRESLAGIVANJE KAMIN

Kamin star 30-ak godina
Do sada jednom ili 2 puta rsatvljan i sastavljan
Potrebno provjeriti stanje i odraditi sve što je potrebno
Imate moje potpuno povjerenje
1575 KN do 2625 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE VANJSKOG KAMINA, KAMINA-1 KOM
Kamini, Split

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, POTREBNA UGRADNJA KAMINA NA DRVA, 1 KOM
Kamini, Gornja Dubrava

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, VRTNI ROŠTILJ SA KRUŠNOM PEĆI , CCA 1.7 M
Kamini, Stari Brod

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA KAMINA, KAMIN-1 KOM
Kamini, Slatina

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA UGRADNOG KAMINA, KAMIN-1 KOM
Kamini, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA KUTNOG KAMINA U STANU, KAMIN-1 KOM
Kamini, Velika Gorica

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, CIJEV OD PEĆI PRIKLJUČITI NA DIMLJAK, KAMIN-1 KOM
Kamini, Pula

675 KN do 1125 KN

CIJENA, PRESLAGIVANJE KAMINA, VISINA1,30, ŠIRINA 0,40, DUŽINA 1,85 M
Kamini, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, ZAMIJENA KAMINA I SPAJANJE NA SUSTAV ZA GRIJANJE, PO POPISU
Kamini, Osijek

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA DVORIŠNOG ROŠTILJA, PO POPISU
Kamini, Osijek

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KAMINA ZA CENTRALNO GRIJANJE, 12 KW
Kamini, Dubrovnik

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, PREUREDITI VANJSKI KAMIN, KAMIN-1 KOM
Kamini, Bregi

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, UGRADNJA TOPLOVODNOG KAMINA I INTEGRACIJA U POSTOJEĆI SUSTAV , 1 - KOM
Kamini, Marija Bistrica

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, SANACIJA SPOJA KAMINA NA DRVA S DIMNJAKOM, KAMIN-1 KOM
Kamini, Zagreb

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, UGRADNJA KAMINA, KAMIN-1 KOM
Kamini, Čelopeci

675 KN do 1125 KN

CIJENA, UGRADNJA ZIDNOG KAMINA NA POSTOJEĆI DIMNJAK , KAMIN-1 KOM
Kamini, Prelog

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, NABAVA I UGRADNJA KAMINA, KAMIN-1 KOM
Kamini, Prelog

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, UGRADNJA KAMINA. , KAMIN-1 KOM
Kamini, Gornji Stupnik

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, IZRADA OGNJIŠTA ZA VATRU, 2 M
Kamini, Blaškovec

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, UGRADNJA KAMINA NA DRVA U DNEVNOJ SOBI, KAMIN-1 KOM
Kamini, Zaprešić

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, UGRADNJA KAMINA NA DRVA U UGAO SOBE ILI RAVNI ZID, KAMIN-1 KOM
Kamini, Cerić

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA VRTNOG KAMINA, CCA 200 X 250 X 130 CM
Kamini, Split

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA KAMINA, KAMIN-1 KOM
Kamini, Delnice

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE KAMINA, KAMIN-1 KOM
Kamini, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, ZAVRŠNO OBLAGANJE KAMINA SCHIEDEL KAPPAFIRE 100, CCA 100 CM
Kamini, Kršan

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, UGRADNJA LOŽIŠTA KAMINA U POSTOJEĆI ZID, CCA 2 X 1,4 M
Kamini, Torčec

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, KONSTRUKCIJA I IZGRADNJA KAMINA, CCA 80 X 300X 60 CM
Kamini, Kravarsko

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, PRESLAGIVANJE KAMINA , KAMIN-1 KOM
Kamini, Grožnjan

675 KN do 1125 KN

CIJENA, MONTIRANJE KAMINA I SPAJANJE NA POSTOJEĆI DIMNJAK, KAMIN-2 KOM
Kamini, Zagreb

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, POPRAVAK KAMINA, KAMIN-1 KOM
Kamini, Podstrana

337.5 KN do 562.5 KN

CIJENA, IZRADA UGRADBENOG KAMINA, CCA 110 CM
Kamini, Pusti

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA UGRADBENOG KAMINA, KAMIN-1 KOM
Kamini, Zadar

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, PRESLAGIVANJE KAMINA, CCA 5 X 7 X 2
Kamini, Sveti Ivan Zelina

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, OBZIDAVANJE LOŽIŠTA, CCA 1 X 1 M
Kamini, Gornja Lomnica

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, KAMINSKI ULOŽAK SMJESTITI U OTVORENI KAMIN, KAMIN-1 KOM
Kamini, Rab

202.5 KN do 337.5 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA KAMINA SA VENTILATOROM, KAMIN-1 KOM
Kamini, Zagreb

6750 KN do 11250 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

KAMINI CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

101+ PODUZEĆA ZA KAMINI
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KAMINI?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana