Za područje

  Spremnik za vodu cijena

  Koliki je trošak spremnika kišnice i zašto se takvo ulaganje isplati? Uzimanje kišnice štiti okoliš, osigurava samodostatnost i može uštedjeti do 50 EUR mjesečno. Više od polovice pitke vode dnevno troši se na pranje, zalijevanje, pranje, ispiranje toaleta i slično. Rezervoar za kišnicu je stoga idealno rješenje za korištenje spomenute vode, umjesto pitke vode, što je mekša voda, što mekša voda, jer ne sadrži klor i vapnenac. Cijena spremnika za vodu ovisi o proizvođaču, materijalu i veličini svakog spremnika. Cijena cjelokupnog sustava za prikupljanje kišnice za standardni obiteljski dom kreće se između 1.300-4.000 EUR.

  Kome povjeriti spremnik za vodu? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima/dobavljačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena kolektora kišnice


  Cijena za spremnik za kišnicu od 3500 do 5000 l.

  928.38 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  1273.21 €/kom

  SREDNJA CIJENA
  1432.36 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Spremnik za vodu (2024)

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena kolektora kišnice 5000 - 10000 L

  Cijena spremnika za kišnicu od 5000 do 10000 l.


  kom

  €/kom

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Spremnik za kišnicu - što morate znati?

  1. Skupljanje kišnice

  Sustavi za prikupljanje kišnice mogu biti jednostavni poput skupljanja kiše u bačvi ili vrlo napredni, poput skupljanja kišnice u velikim cisternama koje zadovoljavaju sve potrebe vašeg kućanstva za vodom.spremnik-za-kisnicu.jpg

  1.1. Što je prikupljanje kišnice?

  To znači skupljanje kišnice s krova ili druge nepropusne površine i pohranjivanje radi kasnije upotrebe. Kiša će se skupljati u žlijebovima koji kišnicu vode u odvode, a zatim u neku vrstu posude ili spremnik. Sustavi za prikupljanje kišnice mogu biti vrlo jednostavni, poput skupljanja kiše u bačvi, ili vrlo napredni, poput skupljanja kišnice u velikim cisternama, kako bi se zadovoljile sve potrebe vašeg kućanstva za vodom. Činjenica je da prikupljanje kišnice postaje moguća, odnosno izvodljiva i atraktivna alternativa stalnoj opskrbi kućanstava i poduzeća vodom. Kišnica nikako više nije samo za farmu! U velikom broju zemalja, poput Njemačke i Australije, skupljanje kišnice je već prilično učestala praksa. Skupljanje kišnice moguće je i u urbanim sredinama. Sve što je potrebno da biste iskoristili ovaj besplatni resurs je skupljanje besplatne vode koja padne na vaš krov i usmjeravanje vode u spremnik za kišnicu. Tako možete preuzeti kontrolu nad opskrbom vode i nadoknaditi sve ili barem znatan dio svojih potreba za vodom. Sustavima za prikupljanje kišnice možete osigurati opskrbu vodom za cijeli dom i/ili samo za potrebe navodnjavanja vrta.

  1.2. Koje su prednosti skupljanja kišnice?

  Evo nekoliko prednosti skupljanja kišnice:

  - Meteorska voda je relativno čist i potpuno besplatan izvor vode.

  - Pruža potpunu kontrolu nad opskrbom vode, što je osobito važno za mjesta gdje je voda ograničeni resurs.

  - Aktivnost je društveno prihvatljiva i odgovorna prema okolišu.

  - Potiče samoopskrbu i pomaže nam uštedjeti vodu.

  - Kišnica je bolja za biljke i vrtove jer nije klorirana.

  - Smanjuje pritisak na otjecanje vode tijekom oluja.

  - Može riješiti probleme s odvodnjavanjem na vašem posjedu, a istodobno vam osigurati besplatnu vodu.

  - Upotrebljava jednostavnu tehnologiju koja je jeftina i jednostavno ju je održavati.

  - Može se upotrijebiti kao glavni izvor vode ili kao rezervni izvor uz komunalnu opskrbu ili bunar.

  -Sustav se lako može prilagoditi postojećem objektu ili se lako može postaviti pri gradnji novog doma.

  - Sustav je vrlo fleksibilan i može biti modularan, što znači da omogućava proširenje, preoblikovanje ili premještanje ako je potrebno.

  - Osigurava izvrstan rezervni izvor vode u hitnim slučajevima.

  1.3. Zašto je skupljanje kišnice važno?

  Skupljanje kišnice važno je iz nekoliko razloga, a dva najveća razloga su što skupljanjem kišnice štedimo na troškovima, štedimo vodu i tako čuvamo okoliš.

  Kišnicu možete upotrijebiti  u svim slučajevima u kojima inače upotrebljavate vodu iz slavine. Upotrebljavanje pitke vode za ispiranje toaleta i zalijevanje travnjaka rasipno je i neodgovorno, osobito s aspekta rasta stanovništva i nestašice vode širom svijeta. Prikupljanje kišnice je tehnika ozelenjavanja vašeg doma i smanjenja utjecaja na okoliš. Tri su područja na kojima se može upotrijebiti kišnica: navodnjavanje odnosno zalijevanje, upotreba vode koja nije za piće u zgradama i uporaba vode za piće u zgradama. Evo nekoliko ideja o tome kako možete upotrebljavati kišnicu:

  - Za zalijevanje vrta (trave, ukrasnog bilja, voća i povrće). Sustav za prikupljanje kišnice možete povezati sa svojim sustavom za navodnjavanje.

  - Vozila također možete prati kišnicom, kao i ljubimce.

  - Napunite fontane i ribnjake.

  - Napunite svoj bazen. Zamijenite vodu iz slavine kišnicom za pranje prilaza i pločnika.

  - Upotrebljavajte je za sve unutarnje uređaje za koje nije potrebna voda za piće (zahode i pranje rublja).

  - Upotrebljavajte je za sve potrebe za vodom za piće kada je pravilno filtrirate i dezinficirate.

  - Upotrebljavajte je za industrijske procese u radionicama umjesto komunalno obrađene vode.

  1.4. Kako možemo prikupljati kišnicu?

  Dakle, uvjereni ste da želite početi prikupljati kišnicu u svojoj kući. U našem članku ćete pronaći informacije na koji način je najbolje skupiti kišnicu. Također ćete pronaći informacije o osnovnim komponentama sustava za prikupljanje kišnice. Iako je prikupljanje kišnice stara tehnologija, s inovacijama proizvoda s vremenom je došlo i do mnogih poboljšanja.

  Koji načini skupljanja kišnice postoje?

  Jedina stvar po kojoj se razlikuju metode opisane u nastavku je opseg sustava. Sve metode slijede isti princip, ali se razlikuju u pogledu estetike i stvarne učinkovitosti očuvanja vode.

  1.4.1. Skupljanje kišnice u rezervoarima

  Ova metoda je najčešća. Podrazumijeva ugradnju cijevi na oluk ili odvodni kanal za prikupljanje kišnice. Stvarni rezervoar, odnosno kolektor može biti reciklirana plastična bačva ili nova, namijenjena samo skupljanju kišnice.

  Prednosti:

  Ovaj način prikupljanja kišnice dostupan je svima, na bilo kojoj lokaciji. Plastične bačve mogu se nabaviti u raznim trgovinama i internetskim trgovinama. Ne zauzimaju puno prostora i mogu se prilagoditi bilo kojoj situaciji.

  Nedostaci:

  Kapacitet je uglavnom samo od 50 do 100 litara. Voda se može preliti preko ruba i tako nastaju gubici.

  1.4.2. Suhi sustav

  Ova metoda je svojevrsna inačica skupljanja kišnice u rezervoarima, ali uključuje više prostora za skladištenje. U osnovi, cijev se „osuši” nakon svake kiše jer se prazni izravno na vrhu rezervoara.

  Prednosti:

  Može pohraniti veliku količinu kišnice. Izvrsno za klimu u kojoj se kiša javlja tijekom rijetkih, velikih oluja. Provedba je jeftina. Budući da je sustav jednostavan, održavanje je jednostavno.

  Nedostaci:

  Rezervoar mora stajati izravno uz vašu kuću.

  1.4.3. Mokri sustav

  Ova metoda uključuje postavljanje sabirnih cijevi pod zemlju tako da se nekoliko dovodnih cijevi iz različitih oluka može povezati. Kišnica će napuniti podzemni cjevovod, a voda će se dizati kroz okomite cijevi sve dok se ne slije u rezervoar. Odvodni kanali i cjevovodi za podzemno prikupljanje moraju imati vodonepropusne veze. Visina dovoda rezervoara mora biti ispod najnižeg oluka na kući.

  Prednosti:

  Mogućnost prikupljanja s cijele površine prikupljanja. Mogućnost prikupljanja iz nekoliko oluka i odvoda. Rezervoar ne mora stajati uz vašu kuću, može biti udaljen.

  Nedostaci:

  Skuplja provedba zbog podzemnih cjevovoda. Mora postojati dovoljna visinska razlika između oluka i dovoda u rezervoar.

  2. Sakupljač kišnice – odaberite kvalitetnog izvođača / dobavljača

  Odabir pravog izvođača može biti težak zadatak. Oblikovanje pravog rješenja za svakog klijenta je zadatak izvrsnog dobavljača. Pronađite ponuditelja koji nudi integrirani pristup. Takav će ponuditelj gledati na vaš projekt iz različitih aspekata kako bi stvorio prilagođeno rješenje samo za vas jer vam želi pružiti cjelovito rješenje, a ne samo pokušati prodati određeni sustav. Sve probleme vidi kao mogućnosti. Stalno inovira svoje procese i zalaže se za profesionalizam, izvrsnost, integritet i iskrenost kako bi vam pružio najbolje moguće iskustvo. Pruža garanciju za sve proizvode i usluge i ima izvrsne referencije.

  3. Rezervoari za kišnicu – vrste

  3.1. Nadzemni kolektor kišnice od polietilena

  Ekonomičan izbor za skladištenje kišnice. Polietilen visoke gustoće najčešće se upotrebljava za izradu rezervoara za vodu. Iako na tržištu postoje različiti oblici spremnika, tradicionalni cilindrični spremnik s kupolastim vrhom najbolji je izbor za prikupljanje kišnice. To je ekonomično rješenje za skladištenje vode. Otporan je na udarce i relativno je dobro zaštićen od razgradnje zbog Sunčeve svjetlosti. Dostupan je u različitim veličinama i bojama. Odobren je za skladištenje pitke vode. PE spremnike je lakše premjestiti i postaviti ručno zbog njihove čvrstoće i lakoće. Manja težina spremnika može značiti i manje troškove isporuke u usporedbi sa spremnicima koji su izrađeni od drugih materijala. Rezervoari od polietilena s vremenom ne hrđaju. Ako se takav spremnik slučajno probije odnosno probuši, u većini slučajeva se može jednostavno popraviti.

  Nedostaci:

  Izgled rezervoara nije najljepši. Na kraju, svaki PE spremnik počet će se raspadati zbog UV zračenja, čak i ako je zaštićen UV inhibitorima. Iako su spremnici dostupni u različitim veličinama, određene veličine nedostaju. Ako želite puno prostora za skladištenje kišnice, trebali biste upotrijebiti više PE spremnika. PE rezervoari su zapaljivi. Proces izrade plastike od nafte je industrija koja uzrokuje veliko zagađenje.

  3.2. Nadzemni kolektor kišnice od pocinčanog lima

  Prednosti

  Oni su estetski izbor za spremanje kišnice. Također mogu biti isplativo rješenje za skladištenje vode. Potpuno su otporni na UV Sunčevu svjetlost. Prikladni su za skladištenje pitke vode ako se u rezervoaru upotrebljava odgovarajući sustav. Pocinčani metalni spremnici mogu se lako premjestiti i ručno postaviti jer su čvrsti i laki, ali treba obratiti pozornost da se tijekom ugradnje spremnik ne udari.

  Nedostaci:

  Vrlo lako se mogu probušiti, pa treba biti oprezan tijekom postavljanja spremnika. Iako su ovi spremnici pocinčani, još uvijek mogu zahrđati. Pocinčani metalni spremnici dostupni su u različitim veličinama, ali ako vam treba puno prostora za odlaganje, morat ćete postaviti više pocinčanih spremnika, što će poskupjeti investiciju.

  3.3. Podzemna betonska cisterna za kišnicu

  Izvrsna opcija za velike podzemne cisterne. To može biti ekonomično rješenje za skladištenje velikih količina vode. Osigurava skladišni prostor s vrlo dugim vijekom. Iskop temelja ili podruma u novogradnji može se upotrijebiti za ugradnju cisterne. Osigurava nosivost, pa se može ugraditi ispod prilaza ili parkirališta. Osigurava konstantnu temperaturu uskladištene vode tijekom cijele godine. Može se konfigurirati u bilo kojem obliku, dubini, postavci – sve po mjeri narudžbe. Može neutralizirati blago kiselu kišnicu. Prikladna je za čuvanje pitke vode ako se u cisterni upotrebljava prikladna obloga (liner). Ako se pojave pukotine, može se popraviti.

  Nedostaci:

  Ova vrsta cisterne može biti vrlo skupa, osobito kod manjih količina vode. Iskop za cisternu i pristup mogu biti otežani na nekim mjestima projekta. Pomicanje poda s vremenom može uzrokovati pukotine u betonskoj cisterni (najbolja praksa je postavljanje obloga unutar rezervoara) Trajnost: Portlandski cement koji se upotrebljava za izradu betona zahtijeva puno energije za izradu.

  3.4. Podzemni rezervoar od polietilena

  Jeftina opcija za ukopane, odnosno podzemne rezervoare. To može biti ekonomično podzemno rješenje za skladištenje vode. Potpuno je zaštićen od svake razgradnje jer nije izložen Sunčevoj svjetlosti. Dostupan u raznim veličinama i kapacitetima. Jednostavan transport i ugradnja. Snažan je i izdržljiv tijekom godina pouzdanog rada. Siguran je i odobren za skladištenje pitke vode.

  Nedostaci:

  Rezervoari su dostupni samo do oko 2500 litara, što znači da ćete ako želite više prostora za čuvanje od 2500 litara, morati postaviti više spremnika, što će povećati troškove. Iskop i odvoz zemlje za ukop cisterne mogu znatno povećati troškove provedbe. Nisu strukturno dovoljno jaki da bi podržali promet.

  3.5. Podzemni rezervoar od staklenih vlakana

  Savršeno rješenje za zahtjevne terene. To može biti ekonomično podzemno rješenje za skladištenje velikih količina vode. Potpuno je zaštićen od bilo kakve razgradnje koju može s vremenom uzrokovati UV Sunčeva svjetlost. Dostupan u raznim veličinama i kapacitetima. Snažan je i izdržljiv tijekom godina pouzdanog rada. Osigurava konstantnu temperaturu uskladištene vode tijekom cijele godine. Staklena vlakna su inertna prema spojevima tla koji mogu razgraditi rezervoare izrađene od drugih materijala.

  Nedostaci:

  Provedba može biti vrlo skupa i ne isplati se za manje količine vode. Iskop za cisternu može biti otežan u nekim područjima.

  3.6. Podzemni modularni rezervoari

  Vrlo fleksibilna opcija podzemnog spremnika. Može biti ekonomično podzemno skladište za veće količine vode. Troškovi slanja (po ukupnoj zapremini spremnika) vrlo su jeftini u usporedbi s drugim opcijama podzemnih cisterni. Ima potpuno fleksibilan oblik, omogućava različite postavke i dubine. Trajni su i vrlo izdržljivi.

  Nedostaci:

  Zahtijevaju ukop kako bi se osigurala dugovječnost proizvoda. Unutarnje čišćenje nije moguće, pa je stoga komponenta filtracije na ulazu u sustav za prikupljanje kišnice vrlo važna.

  4. Kako uspostaviti cjelovit sustav prikupljanja kišnice?

  Sve započinje s površinom vašeg krova. Gotovo sve krovne površine prikladne su za prikupljanje kišnice. Vaši oluci trebali bi imati zaštitne poklopce kako bi spriječili prodor prljavštine. Kišnicu možete prikupljati iz bilo koje vrste i oblika oluka i za prikupljanje kišnice vam ne treba posebna vrsta oluka. Dodatnu opciju filtriranja osigurat ćete pomoću posebnih filtara, koji omogućuju djelomično samočišćenje. Postoji i poseban uređaj koji se povezuje s olukom koji sprječava da prvi pljusak zagađene kišnice uđe u spremnik. Druga mogućnost filtriranja kišnice je membrana koja se ugrađuje na samom ulazu u spremnik. Također pomaže u odbijanju komaraca i štetočina. Spremnici i cisterne za kišnicu dostupni su u raznim veličinama i materijalima. Također možete ugraditi ventil na kraju preljevne cijevi kako bi komarci i štetočine ostali vani. Možete instalirati i sustav automatskog punjenja za automatsko održavanje minimalne količine vode u spremniku. To je vrlo važno za spremnike kišnice koji su povezani sa sustavom automatskog navodnjavanja kako bi se spriječilo isušivanje crpke. Odaberite crpni sustav da osigurate kišnicu pod pritiskom radi lakše distribucije kišnice ili za spajanje s podzemnim sustavom navodnjavanja. Za crpku ugradite irigacijski filter kako biste uhvatili veću količinu nečistoće koja bi mogla ući kroz crpku. Pokazatelj razine vode također može biti koristan u praćenju potrošnje vode iz spremnika. Dostupan je u jednostavnim inačicama pa sve do bežičnih digitalnih verzija.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Izrada novog upojnog bunara

  Potrebno je izgraditi novi upojni binar 20 kubika. Postojeci je puko i propusta vodu i mali je za nasu zgradu. 13572 € do 22620 €

  ........

  Popravak ili izrada nove šterne

  Želimo izgraditi novu šternu i iznad nje stepenice na prvi kat. 13572 € do 22620 €

  ........

  Zamjena spremnika za vodu

  zamjena dotrajalog spremninka za toplu vodu (cca 200l ili više). Mogućnost spajanja na peć na pelete i solarne panele. 2375.1 € do 3958.5 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Spremnik za vodu, 2 x 1000 l
  Spremnik za vodu, Gubaševo

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Spremnik za vodu, cca 15 m2
  Spremnik za vodu, Makarska

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izdara betonske cisterne za kišnicu, cca 4 x 2 x 2 m, Cca 10000 litara
  Spremnik za vodu, Pokupsko Vratečko

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Kupnja ugradnja i montaža cisterne za vodu, 8 m3
  Spremnik za vodu, Dubrava

  2340 € do 3900 €

  Cijena, Ukopavanje spremnika za vodu, 8 m3
  Spremnik za vodu, Duga Resa

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Spremnik za vodu, od 12 do 25 m3
  Spremnik za vodu, Rijeka

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Sanacija šternje, 18 m2
  Spremnik za vodu, Jadranovo

  180 € do 300 €

  Cijena, Dobava spremnika za vodu, 8000 ili 2 x 5000 l
  Spremnik za vodu, Zastražišće

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Čišćenje sterne/gustirne, cca 8 kubika
  Spremnik za vodu, Vukomerić

  270 € do 450 €

  Cijena, Spremnik tople vode i kolektor, 2 kom
  Spremnik za vodu, Lazina

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Podvodni rezervoar, 10000 l
  Spremnik za vodu, Dugi otok

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Spremnik za sakupljanje kišnice , 5000 l
  Spremnik za vodu, Žminj

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Cisterna, spremnik za kišnicu, 30000 l
  Spremnik za vodu, Poreč

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja tankova i sistem za skupljanje kišnice, 30 m3
  Spremnik za vodu, Prhci

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Dobava podzemnog spremnika za vodu, cca 3-5 m3
  Spremnik za vodu, Šibenik

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Spremnik za vodu, 10.000 l
  Spremnik za vodu, Vir

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Spremnici za vodu , 2 kom, svaki cca 8.000 litara
  Spremnik za vodu, Senj

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Cisterna za vodu , 3 m3
  Spremnik za vodu, Benkovac

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Spremnik za vodu, 5000 l
  Spremnik za vodu, Pisarovina

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada betonske cisterne za kišnicu, 30 000 litara
  Spremnik za vodu, Raščane

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Hidroizolacija podzemnog spremnika za kišnicu, 5 m3
  Spremnik za vodu, Sveta Nedelja

  90 € do 150 €

  Cijena, Sistem za korištenje kišnice u kućanstvu, 5000 m3
  Spremnik za vodu, Obrež Zelinski

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Sustav za sakupljanje vode, 5000 l
  Spremnik za vodu, Tisno

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Nabava, dostava, ukop i montaža spremnika za vodu, 5.000 - 8.000 L
  Spremnik za vodu, Prekvršje

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Spojiti novi spremnik za toplu vodu, 200 l
  Spremnik za vodu, Ludbreg

  90 € do 150 €

  Cijena, Rezervar za kišnicu, cca 1000 l
  Spremnik za vodu, Zabok

  810 € do 1350 €

  Cijena, Dobava cisterne za kišnicu ( vode za piće ), cca 50.000 l
  Spremnik za vodu, Marinići

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Dobava rezervoara za kišnicu, 10000 l
  Spremnik za vodu, Generalski Stol

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Dobava i postavljanje spremnik za kišnicu i opskrbu kuće, 8000 l
  Spremnik za vodu, Aljmaš

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Dobava i montaža spremnika za skupljanje kišnice, cca 5000 l
  Spremnik za vodu, Zagreb-dio

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada rezervoara za prikupljanje kišnice., cca 16000 l
  Spremnik za vodu, Poreč

  2880 € do 4800 €

  Cijena, Ugradnja pvc spremnika za vodu i hidropaka te spajanje na cjevovod, 10000 l
  Spremnik za vodu, Konšćica

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Dobava spremnika za pitku vodu, 10000 l
  Spremnik za vodu, Bale

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Podzemna cisterna za pitku vodu , 25000 litara
  Spremnik za vodu, Marčana

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Dobava cisterne za vodu, cca 2000 l
  Spremnik za vodu, Lopud

  900 € do 1500 €

  Cijena, Spremnik za vodu , 3000 l
  Spremnik za vodu, Sevid

  1800 € do 3000 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Spremnik za vodu cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  60+ poduzeća za Spremnik za vodu
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu