Za područje

  Teraco pod, teraco kamen cijena

  Kolika je cijena za terrazzo pod? Cijena vidljivog betona uglavnom ovisi o vašim preferencijama za završni izgled. Na to utječe način na koji se obrađuje beton, vrsta agregata i željena konačna boja. Cijena terrazzo tlaka debljine 2 cm, zajedno s ugradnjom i brušenjem, bez završetaka i dilatacija, je oko 75 EUR/m2. Za više informacija o odabiru terrazzo izgleda, pogledajte naše terrazzo savjete.

  Kome povjeriti izradu/ugradnju terrazzo poda? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena za teraco pod


  Cijena teraco tlaka. Cijena za teraco tlak debljine 2 cm, zajedno sa ugradnjom i brušenjem. Cijena za teraco bez završetaka i diletacija.

  39.79 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  €/m2

  SREDNJA CIJENA
  95.49 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Teraco pod, teraco kamen

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Impregnacija dekorativnog betona

  Cijena za impregnaciju dekorativnog betona


  m2

  €/m2

  Microtopping beton podne površine

  Cijena za dobavu i izradu microtopping betona na podu


  m2

  €/m2

  Microtopping beton za zidne površine

  Cijena za dobavu i izradu microtopping betona na zidu


  m2

  €/m2

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Teraco, teracerski radovi i teraceri – što trebate znati?

  1. Teraco – opće informacije

  Ako tražite trajnu podnu oblogu koju je lako održavati uz niske troškove, pažljivije pogledajte teraco podove. Pogodni su za podove u podrumu, na terasi i u dnevnim boravcima. Podovi od teraca mogu se postaviti gdje god imate betonsku podlogu, odnosno estrih. Osnova teraco poda je cement u koji su umiješane čestice agregata (veće kamene ploče, kamenčići, pijesak). Izgleda kao polirani mramor ili granit, otvara velike mogućnosti kombiniranja i uključivanje elemenata raznih dizajna u površinu. Iako se teraco najčešće postavlja u javne objekte, škole, javne zgrade i bolnice, postaje popularan i za upotrebu u stanovima.

  teraco.jpg
  Terrazzo je izrazito izdržljiv i sve je popularniji izbor za podove, u mnogim bojama i s mnogim dizajnerskim mogućnostima.

   

  1.1. Stara tehnika koja odgovara suvremenom dizajnu

  Prije nekoliko stotina godina su teraco (podrijetlom iz Sredozemlja, što na talijanskom znači terasa) napravili potiskivanjem kamenih strugotina na površinu prirodne gline, a zatim ih zabrtvili kozjim mlijekom. S vremenom je glinu zamijenio cement, a na površini tog ukrašenog poda pronađeni su komadići stakla, kamena u boji, kao i druge pločice u boji. Suvremeni teraco uključuje polimere, smolu i epoksid koji poboljšavaju teksturu, smanjuju pukotine i povećavaju trajnost materijala. A kozje mlijeko? Više ga nema! Današnji teraco je čvrst i gust i ne zahtijeva površinsku brtvu. Poliranje i brušenje pridonosi njegovom sjaju i čuva ga.

  1.2. Lijepa, čista i izdržljiva površina

  Teraco podovi danas ništa manje ne zapanjuju jer komadići svjetlećeg agregata hvataju svjetlost i stvaraju svjetlosni efekt. Strugotine od prirodnog kamena poput mramora, granita i kvarca najbolji su izbor za ukrašavanje teraca, ali upotrebljavaju se i druge vrste agregata, uključujući staklene kamenčiće, sintetičke strugotine i čestice silicijevog dioksida u beskrajnom rasponu boja. Iskusni teraceri mogu stvoriti složene uzorke i pretvoriti obične podove u umjetnička djela. Teraco je izdržljiv i otporan, a njegova neporoznost sprječava mrlje i upijanje bakterija, što ga čini najboljim izborom za prometna područja.

  1.3. Kakve su danas upotrebe teraca?

  Trenutni tehnološki napredak proširio je upotrebu teraca. Danas to više nije materijal koji se upotrebljava samo za izradu podova, već i za druge površine. Mnogi proizvođači keramike imaju vlastite linije teraco zidnih i podnih pločica. Teraco se upotrebljava za izradu kuhinjskih i kupaonskih pultova i stražnjih ploča. Taj sve popularniji materijal upotrebljava se i za izradu namještaja, svjetla i dekora. Neki dizajneri od njega stvaraju i jedinstvene kreacije jer ih materijal očito nadahnjuje.

  1.4. Tehnički kamen – umjetni mramor

  Tehnički mramor je industrijski proizvod izrađen od pravog mramora koji čini više od 90 % ukupne mase, 5 – 10 % je sintetički poliester, koji djeluje kao vezivo i odlikuje se osobitim fizikalno-mehaničkim svojstvima. Mješovita stijena ima izvrsna tehnička, fizičko-mehanička i estetska svojstva, slična, ali često i kvalitetnija od onih koja sadrži prirodni mramor.

  1.5. Prednosti teraca

  - pridonosi estetskoj privlačnost interijera vašeg doma
  - njegov prosječni vijek je 75 godina
  - ekološki je prihvatljiv, jer mnogi proizvođači koriste reciklirane materijale
  - lako se čisti – treba samo pomesti i obrisati; uživat ćete desetljećima
  - omogućava bezbrojne kolorne i dizajnerske kombinacije
  - može se koristiti u bilo kojem dijelu kuće, bez obzira koliko je prometan
  - nevjerojatno je izdržljiv
  - dobro zadržava toplinu, pa se može upotrebljavati u kombinaciji s podnim grijanjem
  - otporan na plijesan, vodu, mrlje i mikrobe
  - može se upotrebljavati u vanjskom okruženju.

  1.6. Nekoliko nedostataka teraca

  Izrada teraco podova posao je isključivo za profesionalce i posao je vrlo intenzivan, što znači da je teraco jedna od skupljih vrsta podova. Podovi bez ili s minimalnim geometrijskim uzorcima koštaju od 80 EUR/m2 naviše, a troškovi se mogu povećati ako želite složene modele ili skuplje agregate.

  Teraco je sklizak kad je mokar, ili suh ako nosite čarape. Ako padnete na takav pod, osjećate se kao da ste pali na betonski kolnik, stoga ga ne preporučujemo za kućanstva s malom djecom ili starijim osobama.

  Bez podnog grijanja, pločice u zimskim mjesecima mogu biti hladne i tvrde.

  Ako teraco nije pravilno izveden, može puknuti. Te pukotine može popraviti samo profesionalni majstor za teraco, odnosno teracer.

  2. Teraco – ugradnju prepustite stručnjacima

  Izrada teraca vrlo je zahtjevna, a posao je isključivo za profesionalce. O pravilnoj izradi teraca ovisi hoće li puknuti i koliki će mu biti vijek. Osim znanja i iskustva, izrada teraca zahtijeva i posebnu specijaliziranu strojnu opremu. Stoga vam preporučujemo da se obratite iskusnim majstorima za izradu teraca, odnosno teracerima. Možete ih pronaći i na web-stranici Mojmojster, gdje ćete također moći pročitati ocjene prethodnih korisnika i pregledati reference izvođača.

  3. Najčešće vrste teraca

  Podovi od teraca imaju široku primjenu, izdržljivi su i lako ih je održavati. S obzirom na to da je teraco kompozitni materijal, jedan je od ekološki najprihvatljivijih podnih sustava na današnjem tržištu. Ima mnogo različitih vrsta, ovisno o upotrijebljenom materijalu i načinima izrade. Slijede neke od najtraženijih vrsta teraca danas.

  3.1. Epoksi teraco

  Trenutno jedna od najpopularnijih vrsta teraca, epoksi teraco zahtijeva najmanje održavanja. Također je u najširoj primjeni jer se može upotrebljavati za podne obloge, kao i za izradu pultova, pločica i dr. Dodajmo i činjenicu da je fleksibilnost njegova dizajna gotovo neograničena u smislu kombinacija boja te dodanih materijala. Jedna od prepreka epoksidnog teraca je što se ne preporučuje za vanjsku upotrebu jer ne podnosi zahtjevne vanjske uvjete.

  3.2. Cementni odnosno lijevani teraco

  Ova vrsta teraca osobito se preporučuje za prometna područja poput trgovačkih centara, aerodromskih terminala i sveučilišta. Zbog trajnosti i činjenice da je isplativa opcija vrlo je široko upotrebljiv. Za izradu cementnog teraca važno je da postoje odgovarajući vremenski, odnosno temperaturni uvjeti koji osiguravaju da se ne stvaraju pukotine. Također treba biti oprezan kod recepture smjese i poštivati pravilan postupak izrade.

  3.3. Rustikalni odnosno. isprani teraco

  Za razliku od epoksidnog teraca, rustikalni teraco je prikladniji za vanjsku upotrebu zbog glatke i mramorne površine s dodatkom hrapave površine kao načinom povećanja otpornosti na klizanje. Rustikalni teraco češće se može naći u vanjskim dijelovima hotela, trgovačkih centara, muzeja, gradskih kuća i većine komercijalnih objekata s vodenim objektima poput bazena, fontana i umjetnih slapova.

  4. Teraco - izrada i održavanje

  4.1. Izrada teraca

  Terraco se izrađuje po mjeri na pripremljenoj čvrstoj betonskoj podlozi, što ga čini pogodnim za domove koji imaju betonske podne ploče ili estrih. Izgradnja može trajati nekoliko dana do nekoliko tjedana, ovisno o veličini poda i složenosti dizajna.

  4.1.1. Priprema podloge

  Prvo se uklanjaju postojeće podne obloge (keramičke pločice, parket), a zatim se betonska podloga brusi kako bi se osiguralo prianjanje za teraco smjesu. Podloga za teraco mora biti ujednačena i ravna. Ako u podu postoje pukotine, treba ih popuniti, a ako podloga nije ravna, treba upotrijebiti smjesu za izravnavanje.

  4.1.2. Uzorci, dilatacije i ulijevanje teraca

  Ako se odlučite za teraco s uzorkom iz različitih kolornih mješavina, tada treba taj uzorak prvo prenijeti na podlogu uz pomoć metalnih traka koje će razdvojiti različite mješavine.

  Čak i ako se odlučite za jednoličnu površinu teraca, u slučaju veće podne površine treba je podijeliti na nekoliko manjih dijelova (dilatirati) jer u protivnom teraco kasnije može puknuti. Zatim na pripremljenu podlogu treba nanijeti pješčanu cementnu podlogu i, dok je još mokra, rasporediti teraco mješavine pri vrhu i poravnati ih u pojedinačne odjeljke. Prekomjerni komadići agregata mogu se posuti po vrhu i izravnati s površinom. Nakon što se smjesa počne stvrdnjavati, treba je izravnati teškim valjkom.

  4.1.3. Brušenje teraca

  Kad je sav pod prekriven i kad smjesa teraca potpuno očvrsne (sušenje i stvrdnjavanje traje najmanje 48 sati), za brušenje površine treba upotrijebiti stroj za brušenje. To je vrlo prašnjav postupak, stoga ostatak stana treba dobro zatvoriti kako prašina ne bi ulazila u druge prostorije.

  Nakon brušenja površinu treba premazati finom smjesom cementa tako da se popune male rupe nastale tijekom brušenja. Zatim treba temeljno obrisati površinu. Na kraju treba površinu teraca još jednom izbrusiti dijamantnom brusilicom kako bi se postigao gladak i sjajan izgled površine. Kad završite, moći ćete vidjeti svoj odraz u podu!

  4.2. Održavanje teraca

  Nakon završetka izrade poda od teraca praktički više nema posla oko njega. Međutim, pravilno čišćenje osigurat će sjaj i nekoliko desetljeća. Evo nekoliko savjeta za održavanje:

  - Svakodnevno uklanjajte površinsku prašinu.
  - Odmah obrišite prolivenu tekućinu.
  - Ako je potrebno, upotrijebite otopinu za čišćenje kamenog poda kako biste uklonili mikrobe i nakupljene nečistoće.
  - Ako vam je jako važno da površina zaista sjaji, možete upotrebljavati svakih nekoliko tjedana stroj za poliranje koji je dostupan u trgovinama. Također možete svakih 5 godina upotrijebiti snažan stroj za poliranje koji se može iznajmiti u nekim trgovinama.
  - Izbjegavajte sredstva za čišćenje na bazi otapala koja mogu oštetiti poliranu površinu teraca.

  Ako pravilno vodite računa o teraco podnim oblogama, trajat će nekoliko generacija. Međutim, s vremenom može doći i do oštećenja, osobito na prometnim površinama. U tom se slučaju teraco pod može popraviti. To uključuje profesionalno ponovno brušenje i poliranje. Popravljeni teraco podovi zasjat će jednako sjajno kao kada su bili potpuno novi!

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Popravak starog teraco poda

  U pitanju je stari tamnocrveni teraco oz 1969, nakon ugradnje vrata oštećen. 339.3 € do 565.5 €

  ........

  Postavljanje teraco poda na terasi

  Na krovnoj terasi treba izvesti epoxy zavrsni sloj kao podnu oblogu. Želim kvarcni pijesak u crno-sivoj kombinaciji . 61074 € do 101790 €

  ........

  Obnoviti terac na stubistu

  Postoji teraco star 70 god.treba ga obnoviti i bocni dio stepenica obuci. 4071.6 € do 6786 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Ugradnja teraco ili kulir poliranog betona u obiteljskoj kući, 220 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Kaštel Gomilica

  12600 € do 21000 €

  Cijena, Postavljanje teraco poda, 80 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

  5040 € do 8400 €

  Cijena, Brušenje teraca na terasi, 30 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

  135 € do 225 €

  Cijena, Postavljanje teraco poda na terasi i stepenice, 30 m2 i 10 stepenica
  Teraco pod, teraco kamen, Tkon

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Oblaganje terasa teraco podom, 40 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Petrinja

  2160 € do 3600 €

  Cijena, Brušenje i poliranje teraco kamena, 300 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Biograd na moru

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Obnova teraco poda na stepeništu, cca 20 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Varaždin

  315 € do 525 €

  Cijena, Brušenje kamena na terasi i stepenicama, 30 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Krk

  225 € do 375 €

  Cijena, Postavljanje teraco poda, 66 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Ližnjan

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izlijevanje teraco poda, 100 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Postavljenje teraco poda na betonsku podlogu, cca 30 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Vrsi

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Postavljanje teraco kamena, cca 400 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Biograd na moru

  19800 € do 33000 €

  Cijena, Uređenje dvorišta cca 50 m2 sa epoh i kamenčićima,
  Teraco pod, teraco kamen, Daruvar

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Postavljanje terrazzo poda u hodniku i kuhinji, 30 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

  1890 € do 3150 €

  Cijena, Postavljanje teraco poda, 30 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Peroj

  1890 € do 3150 €

  Cijena, Postavljanje taraca na spomenik, cca 10 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Petrinja

  630 € do 1050 €

  Cijena, Brušenje i poliranje mramornog stepeništa, 10 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Novi Dol

  90 € do 150 €

  Cijena, Kameni tepih vezivo epoxi smola, 120m2; 5 cm svijetlije boje
  Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Izrada teraco poda, cca 12 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Zadar

  270 € do 450 €

  Cijena, Izrada teraco poda na terasi, cca 50m2
  Teraco pod, teraco kamen, Dugi otok

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Postavljanje tarazzo poda, 100 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Obnova terase i stepenica, 35 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Gradac

  450 € do 750 €

  Cijena, Dekorativni beton za terasu, 35 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Ližnjan

  1890 € do 3150 €

  Cijena, Poliranje starog kamenog poda, cca 60 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Crikvenica

  540 € do 900 €

  Cijena, Brušenje i poliranje teraco poda, 12 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Šegotići

  765 € do 1275 €

  Cijena, Postavljanje terazzo poda, 254 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Rijeka

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Brušenje i poliranje do srednje visokog sjaja, 20 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Osijek

  315 € do 525 €

  Cijena, Brušeni beton, 100 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Generalski Stol

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Polirani ili bruseni beton terasa, 80 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Vinkovci

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Postavljanje teraco poda na terasi, 30 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Podstrana

  1890 € do 3150 €

  Cijena, Brušeni beton ili polirani beton, 50 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

  360 € do 600 €

  Cijena, Postavljanje teraco poda, cca 60 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

  4320 € do 7200 €

  Cijena, Brušenje i lakiranje postojećeg poda, 135 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Požega

  450 € do 750 €

  Cijena, Kuhinjska ploča - kamen, cca 2.34 x 0.80m
  Teraco pod, teraco kamen, Vinkovci

  450 € do 750 €

  Cijena, Sanacija teraco poda na terasi, cca 20 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Šibenik

  270 € do 450 €

  Cijena, Brušenje i poliranje terase, 45 m2
  Teraco pod, teraco kamen, Brgod

  450 € do 750 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Teraco pod, teraco kamen cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  90+ poduzeća za Teraco pod, teraco kamen
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu