Teraco pod, teraco kamen cijena

Kolika je cijena za terrazzo pod? Cijena vidljivog betona uglavnom ovisi o vašim preferencijama za završni izgled. Na to utječe način na koji se obrađuje beton, vrsta agregata i željena konačna boja. Cijena terrazzo tlaka debljine 2 cm, zajedno s ugradnjom i brušenjem, bez završetaka i dilatacija, je oko 75 EUR/m2. Za više informacija o odabiru terrazzo izgleda, pogledajte naše terrazzo savjete.

Kome povjeriti izradu/ugradnju terrazzo poda? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za teraco pod


Cijena teraco tlaka. Cijena za teraco tlak debljine 2 cm, zajedno sa ugradnjom i brušenjem. Cijena za teraco bez završetaka i diletacija.

39.79 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
95.49 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za teracera

Druge cijene za Teraco pod, teraco kamen

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Microtopping beton za zidne površine

Cijena za dobavu i izradu microtopping betona na zidu€/m2

m2
upit

Microtopping beton podne površine

Cijena za dobavu i izradu microtopping betona na podu€/m2

m2
upit

Impregnacija dekorativnog betona

Cijena za impregnaciju dekorativnog betona€/m2

m2
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Teraco, teracerski radovi i teraceri – što trebate znati?

1. Teraco – opće informacije

Ako tražite trajnu podnu oblogu koju je lako održavati uz niske troškove, pažljivije pogledajte teraco podove. Pogodni su za podove u podrumu, na terasi i u dnevnim boravcima. Podovi od teraca mogu se postaviti gdje god imate betonsku podlogu, odnosno estrih. Osnova teraco poda je cement u koji su umiješane čestice agregata (veće kamene ploče, kamenčići, pijesak). Izgleda kao polirani mramor ili granit, otvara velike mogućnosti kombiniranja i uključivanje elemenata raznih dizajna u površinu. Iako se teraco najčešće postavlja u javne objekte, škole, javne zgrade i bolnice, postaje popularan i za upotrebu u stanovima.

teraco.jpg
Terrazzo je izrazito izdržljiv i sve je popularniji izbor za podove, u mnogim bojama i s mnogim dizajnerskim mogućnostima.

 

1.1. Stara tehnika koja odgovara suvremenom dizajnu

Prije nekoliko stotina godina su teraco (podrijetlom iz Sredozemlja, što na talijanskom znači terasa) napravili potiskivanjem kamenih strugotina na površinu prirodne gline, a zatim ih zabrtvili kozjim mlijekom. S vremenom je glinu zamijenio cement, a na površini tog ukrašenog poda pronađeni su komadići stakla, kamena u boji, kao i druge pločice u boji. Suvremeni teraco uključuje polimere, smolu i epoksid koji poboljšavaju teksturu, smanjuju pukotine i povećavaju trajnost materijala. A kozje mlijeko? Više ga nema! Današnji teraco je čvrst i gust i ne zahtijeva površinsku brtvu. Poliranje i brušenje pridonosi njegovom sjaju i čuva ga.

1.2. Lijepa, čista i izdržljiva površina

Teraco podovi danas ništa manje ne zapanjuju jer komadići svjetlećeg agregata hvataju svjetlost i stvaraju svjetlosni efekt. Strugotine od prirodnog kamena poput mramora, granita i kvarca najbolji su izbor za ukrašavanje teraca, ali upotrebljavaju se i druge vrste agregata, uključujući staklene kamenčiće, sintetičke strugotine i čestice silicijevog dioksida u beskrajnom rasponu boja. Iskusni teraceri mogu stvoriti složene uzorke i pretvoriti obične podove u umjetnička djela. Teraco je izdržljiv i otporan, a njegova neporoznost sprječava mrlje i upijanje bakterija, što ga čini najboljim izborom za prometna područja.

1.3. Kakve su danas upotrebe teraca?

Trenutni tehnološki napredak proširio je upotrebu teraca. Danas to više nije materijal koji se upotrebljava samo za izradu podova, već i za druge površine. Mnogi proizvođači keramike imaju vlastite linije teraco zidnih i podnih pločica. Teraco se upotrebljava za izradu kuhinjskih i kupaonskih pultova i stražnjih ploča. Taj sve popularniji materijal upotrebljava se i za izradu namještaja, svjetla i dekora. Neki dizajneri od njega stvaraju i jedinstvene kreacije jer ih materijal očito nadahnjuje.

1.4. Tehnički kamen – umjetni mramor

Tehnički mramor je industrijski proizvod izrađen od pravog mramora koji čini više od 90 % ukupne mase, 5 – 10 % je sintetički poliester, koji djeluje kao vezivo i odlikuje se osobitim fizikalno-mehaničkim svojstvima. Mješovita stijena ima izvrsna tehnička, fizičko-mehanička i estetska svojstva, slična, ali često i kvalitetnija od onih koja sadrži prirodni mramor.

1.5. Prednosti teraca

- pridonosi estetskoj privlačnost interijera vašeg doma
- njegov prosječni vijek je 75 godina
- ekološki je prihvatljiv, jer mnogi proizvođači koriste reciklirane materijale
- lako se čisti – treba samo pomesti i obrisati; uživat ćete desetljećima
- omogućava bezbrojne kolorne i dizajnerske kombinacije
- može se koristiti u bilo kojem dijelu kuće, bez obzira koliko je prometan
- nevjerojatno je izdržljiv
- dobro zadržava toplinu, pa se može upotrebljavati u kombinaciji s podnim grijanjem
- otporan na plijesan, vodu, mrlje i mikrobe
- može se upotrebljavati u vanjskom okruženju.

1.6. Nekoliko nedostataka teraca

Izrada teraco podova posao je isključivo za profesionalce i posao je vrlo intenzivan, što znači da je teraco jedna od skupljih vrsta podova. Podovi bez ili s minimalnim geometrijskim uzorcima koštaju od 80 EUR/m2 naviše, a troškovi se mogu povećati ako želite složene modele ili skuplje agregate.

Teraco je sklizak kad je mokar, ili suh ako nosite čarape. Ako padnete na takav pod, osjećate se kao da ste pali na betonski kolnik, stoga ga ne preporučujemo za kućanstva s malom djecom ili starijim osobama.

Bez podnog grijanja, pločice u zimskim mjesecima mogu biti hladne i tvrde.

Ako teraco nije pravilno izveden, može puknuti. Te pukotine može popraviti samo profesionalni majstor za teraco, odnosno teracer.

2. Teraco – ugradnju prepustite stručnjacima

Izrada teraca vrlo je zahtjevna, a posao je isključivo za profesionalce. O pravilnoj izradi teraca ovisi hoće li puknuti i koliki će mu biti vijek. Osim znanja i iskustva, izrada teraca zahtijeva i posebnu specijaliziranu strojnu opremu. Stoga vam preporučujemo da se obratite iskusnim majstorima za izradu teraca, odnosno teracerima. Možete ih pronaći i na web-stranici Mojmojster, gdje ćete također moći pročitati ocjene prethodnih korisnika i pregledati reference izvođača.

3. Najčešće vrste teraca

Podovi od teraca imaju široku primjenu, izdržljivi su i lako ih je održavati. S obzirom na to da je teraco kompozitni materijal, jedan je od ekološki najprihvatljivijih podnih sustava na današnjem tržištu. Ima mnogo različitih vrsta, ovisno o upotrijebljenom materijalu i načinima izrade. Slijede neke od najtraženijih vrsta teraca danas.

3.1. Epoksi teraco

Trenutno jedna od najpopularnijih vrsta teraca, epoksi teraco zahtijeva najmanje održavanja. Također je u najširoj primjeni jer se može upotrebljavati za podne obloge, kao i za izradu pultova, pločica i dr. Dodajmo i činjenicu da je fleksibilnost njegova dizajna gotovo neograničena u smislu kombinacija boja te dodanih materijala. Jedna od prepreka epoksidnog teraca je što se ne preporučuje za vanjsku upotrebu jer ne podnosi zahtjevne vanjske uvjete.

3.2. Cementni odnosno lijevani teraco

Ova vrsta teraca osobito se preporučuje za prometna područja poput trgovačkih centara, aerodromskih terminala i sveučilišta. Zbog trajnosti i činjenice da je isplativa opcija vrlo je široko upotrebljiv. Za izradu cementnog teraca važno je da postoje odgovarajući vremenski, odnosno temperaturni uvjeti koji osiguravaju da se ne stvaraju pukotine. Također treba biti oprezan kod recepture smjese i poštivati pravilan postupak izrade.

3.3. Rustikalni odnosno. isprani teraco

Za razliku od epoksidnog teraca, rustikalni teraco je prikladniji za vanjsku upotrebu zbog glatke i mramorne površine s dodatkom hrapave površine kao načinom povećanja otpornosti na klizanje. Rustikalni teraco češće se može naći u vanjskim dijelovima hotela, trgovačkih centara, muzeja, gradskih kuća i većine komercijalnih objekata s vodenim objektima poput bazena, fontana i umjetnih slapova.

4. Teraco - izrada i održavanje

4.1. Izrada teraca

Terraco se izrađuje po mjeri na pripremljenoj čvrstoj betonskoj podlozi, što ga čini pogodnim za domove koji imaju betonske podne ploče ili estrih. Izgradnja može trajati nekoliko dana do nekoliko tjedana, ovisno o veličini poda i složenosti dizajna.

4.1.1. Priprema podloge

Prvo se uklanjaju postojeće podne obloge (keramičke pločice, parket), a zatim se betonska podloga brusi kako bi se osiguralo prianjanje za teraco smjesu. Podloga za teraco mora biti ujednačena i ravna. Ako u podu postoje pukotine, treba ih popuniti, a ako podloga nije ravna, treba upotrijebiti smjesu za izravnavanje.

4.1.2. Uzorci, dilatacije i ulijevanje teraca

Ako se odlučite za teraco s uzorkom iz različitih kolornih mješavina, tada treba taj uzorak prvo prenijeti na podlogu uz pomoć metalnih traka koje će razdvojiti različite mješavine.

Čak i ako se odlučite za jednoličnu površinu teraca, u slučaju veće podne površine treba je podijeliti na nekoliko manjih dijelova (dilatirati) jer u protivnom teraco kasnije može puknuti. Zatim na pripremljenu podlogu treba nanijeti pješčanu cementnu podlogu i, dok je još mokra, rasporediti teraco mješavine pri vrhu i poravnati ih u pojedinačne odjeljke. Prekomjerni komadići agregata mogu se posuti po vrhu i izravnati s površinom. Nakon što se smjesa počne stvrdnjavati, treba je izravnati teškim valjkom.

4.1.3. Brušenje teraca

Kad je sav pod prekriven i kad smjesa teraca potpuno očvrsne (sušenje i stvrdnjavanje traje najmanje 48 sati), za brušenje površine treba upotrijebiti stroj za brušenje. To je vrlo prašnjav postupak, stoga ostatak stana treba dobro zatvoriti kako prašina ne bi ulazila u druge prostorije.

Nakon brušenja površinu treba premazati finom smjesom cementa tako da se popune male rupe nastale tijekom brušenja. Zatim treba temeljno obrisati površinu. Na kraju treba površinu teraca još jednom izbrusiti dijamantnom brusilicom kako bi se postigao gladak i sjajan izgled površine. Kad završite, moći ćete vidjeti svoj odraz u podu!

4.2. Održavanje teraca

Nakon završetka izrade poda od teraca praktički više nema posla oko njega. Međutim, pravilno čišćenje osigurat će sjaj i nekoliko desetljeća. Evo nekoliko savjeta za održavanje:

- Svakodnevno uklanjajte površinsku prašinu.
- Odmah obrišite prolivenu tekućinu.
- Ako je potrebno, upotrijebite otopinu za čišćenje kamenog poda kako biste uklonili mikrobe i nakupljene nečistoće.
- Ako vam je jako važno da površina zaista sjaji, možete upotrebljavati svakih nekoliko tjedana stroj za poliranje koji je dostupan u trgovinama. Također možete svakih 5 godina upotrijebiti snažan stroj za poliranje koji se može iznajmiti u nekim trgovinama.
- Izbjegavajte sredstva za čišćenje na bazi otapala koja mogu oštetiti poliranu površinu teraca.

Ako pravilno vodite računa o teraco podnim oblogama, trajat će nekoliko generacija. Međutim, s vremenom može doći i do oštećenja, osobito na prometnim površinama. U tom se slučaju teraco pod može popraviti. To uključuje profesionalno ponovno brušenje i poliranje. Popravljeni teraco podovi zasjat će jednako sjajno kao kada su bili potpuno novi!

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Kameni tepih vezivo epoxi smola

Kameni tepih svjetle boje s epoxi smolom ili već sa čime da je UW stabilan Površine 120 metara kvadratni 5 cm debljine na betonsku podlogu 33930 € do 56550 €

........

Izrada teraco poda

U hodniku imamo crno bijeli teraco kamen i htjeli bi promijeniti izgled poda . Ne želimo sve rušiti. Želimo osvježiti novim izgledom. 2035.8 € do 3393 €

........

Obnova terase i stepenica

Potrebna obnova terase i stepenica. 3393 € do 5655 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Postavljanje teraco poda, cca 60 m2
Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

4320 € do 7200 €

Cijena, Brušenje i lakiranje postojećeg poda, 135 m2
Teraco pod, teraco kamen, Požega

450 € do 750 €

Cijena, Kuhinjska ploča - kamen, cca 2.34 x 0.80m
Teraco pod, teraco kamen, Vinkovci

450 € do 750 €

Cijena, Sanacija teraco poda na terasi, cca 20 m2
Teraco pod, teraco kamen, Šibenik

270 € do 450 €

Cijena, Brušenje i poliranje terase, 45 m2
Teraco pod, teraco kamen, Brgod

450 € do 750 €

Cijena, Terrazzo pod u kuhinji, cca 18m2
Teraco pod, teraco kamen, Samobor

1350 € do 2250 €

Cijena, Brušenje postojećek kulira-teraca u kuhinji i hodniku, 25 m2
Teraco pod, teraco kamen, Pula

225 € do 375 €

Cijena, Izrada teraco poda, 32 m2
Teraco pod, teraco kamen, Jastrebarsko

1890 € do 3150 €

Cijena, Brušenje betona i piliranje ranijeg pistavljenog mozaika, 100 m2
Teraco pod, teraco kamen, Opatija

450 € do 750 €

Cijena, Postavljanje teraco poda na terasi, cca 30 m2
Teraco pod, teraco kamen, Strahoninec

1890 € do 3150 €

Cijena, Izrada teraco poda na terasi, 30 m2
Teraco pod, teraco kamen, Rijeka

1890 € do 3150 €

Cijena, Postavljanje terazzo poda , cca 60 m2
Teraco pod, teraco kamen, Imotski

3780 € do 6300 €

Cijena, Obnova teraco poda, cca 5 m2
Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Postavljanje terrazzo poda na ulazni podest i stepenice kuće, 12 m2
Teraco pod, teraco kamen, Zadar

720 € do 1200 €

Cijena, Uređenje vanjske površine teraco podom, cca 50 m2
Teraco pod, teraco kamen, Risika

3150 € do 5250 €

Cijena, Teraco na vanjske natkrivene stepenice, 10 m2
Teraco pod, teraco kamen, Požega

630 € do 1050 €

Cijena, Brušenje i poliranje terraza , 16 m2
Teraco pod, teraco kamen, Rijeka

90 € do 150 €

Cijena, Postavljanje teraco poda, Dva stubista cca 217 cm i 4 kupaone cca 6 m2 visina 1.5 - 2 m
Teraco pod, teraco kamen, Zadar

2700 € do 4500 €

Cijena, Oblaganje zidova bazena pranim kulirom, 40 m2
Teraco pod, teraco kamen, Primošten

900 € do 1500 €

Cijena, Postavljanje teraco poda, 50 m2
Teraco pod, teraco kamen, Ika

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada teraco poda, 38 m2
Teraco pod, teraco kamen, Pula

2250 € do 3750 €

Cijena, Postavljanje teraco poda na pod i zid, 50 m2
Teraco pod, teraco kamen, Zadar

3600 € do 6000 €

Cijena, Sanacija i poliranje teraco kamena, 25 m2
Teraco pod, teraco kamen, Pula

315 € do 525 €

Cijena, Ponovno fugiranje kamene terase i fasade, cca 100m2
Teraco pod, teraco kamen, Dubrovnik

900 € do 1500 €

Cijena, Brušenje i poliranje postojećeg teraca, 4 m2
Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

225 € do 375 €

Cijena, Postavljanje brušenog kulira na grobnici, do 2 m2
Teraco pod, teraco kamen, Biorine

180 € do 300 €

Cijena, Brušenje teraco poda, cca 15 m2
Teraco pod, teraco kamen, Fažana

90 € do 150 €

Cijena, Brušenje starog teraca i štokovanje stepenica, cca 15 m2 teraco, 17 stepenica
Teraco pod, teraco kamen, Pula

315 € do 525 €

Cijena, Brušenje i poliranje starog teraco poda, 25 m2
Teraco pod, teraco kamen, Rijeka

225 € do 375 €

Cijena, Izrada teraco poda, 42 m2
Teraco pod, teraco kamen, Novi Vinodolski

3150 € do 5250 €

Cijena, Postavljanje mikrocementnog betona, 20 m2
Teraco pod, teraco kamen, Murter

1170 € do 1950 €

Cijena, Izrada teraco poda, cca 0.5 m2
Teraco pod, teraco kamen, Pula

45 € do 75 €

Cijena, Izrada teraco poda, 350 m2
Teraco pod, teraco kamen, Mošćenička Draga

22680 € do 37800 €

Cijena, Dopuna teraco poda, 2-3 m2
Teraco pod, teraco kamen, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Obnova pokrova betonskih stepenica u brušenom kuliru, 14 stepenica 30*140 cm plus podest
Teraco pod, teraco kamen, Samobor

450 € do 750 €

Cijena, Izrada teraco poda, 100 m2
Teraco pod, teraco kamen, Susedgrad

6480 € do 10800 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Teraco pod, teraco kamen cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

84+ poduzeća za Teraco pod, teraco kamen
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Teraco pod, teraco kamen?