Za područje

  Pročišćavanje otpadnih voda cijena

  Ako nemamo mogućnost priključenja na mrežu javne kanalizacije, tada je malo komunalno postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda dobro rješenje. Trošak rada uređaja za kućno pročišćavanje predstavljen je samo potrošnjom električne energije potrebne za pogon. Taj se trošak može usporediti s veličinom troškova korištenja obične žarulje. Uspoređujući trošak i operativne troškove malog kućnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s priključkom na kanal, kupnja malog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda značajno je povoljnija, posebno u ruralnim područjima. Korisnici se već zalažu za tekuće troškove, koji se danas kreću od 50 do 80 EUR godišnje, dok troškovi javne kanalizacije kreću oko 120 EUR. Cijena malog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda ovisi o vrsti, broju korisnika u kući i proizvođaču malog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Cijene malih uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kućanstava kreću se od 1.600 do 5.000 EUR za kućanstva do 5 članova.

  Kome povjeriti pročišćavanje otpadnih voda? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena biološke septičke jame


  Cijena biološke septičke jame. Cijena za dobavu i montažu biološke septičke jame za četveročlanu obitelj.

  2254.64 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  3183.02 €/kom

  SREDNJA CIJENA
  3660.48 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Pročišćavanje otpadnih voda (2024)

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Biološki pročistač otpadnih voda

  Cijena za biološki pročistač otpadnih voda


  kpl

  €/kpl

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Mali komunalni uređaji za čišćenje

  1. Što moramo znati o malim uređajima za čišćenje?

  Približna količina otpadne vode koja se izlijeva iz kućanstva je 150 litara po osobi dnevno. Prije ispuštanja vode u okoliš ili ponovne upotrebe mora se pročistiti od štetnih tvari koje su se u njoj nakupile. To omogućuje i ubrzava mali uređaj za pročišćavanje, koji je namijenjen za uporabu u svim oblicima kućanstva (gospodarstvo, stan, kuća za odmor, ugostiteljski objekt), ali s tim uređajem nije moguće pročistiti industrijske otpadne vode. Ako posjedujete kuću na području koje nema priključak na javnu kanalizacijsku mrežu, onda morate sami voditi brigu o odvođenju kućanskih otpadnih voda na ekološki prihvatljiv način. Od 31. prosinca 2017., a na području zaštite voda već i od 31. prosinca 2015., morate imati pored kuće vlastiti mali komunalni uređaj. Danas se za pročišćavanje otpadnih voda, kako kod novogradnje, tako kod starijih postojećih objekata, mogu upotrebljavati samo mali biološki komunalni uređaji, a ne više septičke jame.

   

  prikaz
  Prije ispuštanja vode u okoliš ili ponovne upotrebe voda se mora očistiti od štetnih tvari koje su se u njoj nakupile.

   

  2. Odabir ponuditelja

  Odabir najprikladnijeg malog komunalnog uređaja za pročišćavanje i najprikladnijeg pružatelja usluga, kao i izvođača radova, najvažniji je dio projekta. Prije kupnje dobro provjerite ponudu. Obratite pozornost na to da veličina i kapacitet uređaja odgovaraju vašim potrebama. Također pitajte ponuditelja uključuje li cijena samo uređaj za pročišćavanje ili i ugradnju sa svim potrebnim dijelovima. Obično cijena uključuje samo uređaj za pročišćavanje, isporuku, priključivanje i puštanje u pogon. Zemaljske i građevinske radove, međutim, trebate organizirati sami i dodatno platiti. U poplavi pružatelja usluga odlučite se za onoga koji će se u cijelosti pobrinuti za uslugu. To znači da prije montaže obavi sva mjerenja i savjetuje vas o kvaliteti, a nakon montaže se brine i za servis uređaja. Bolji ponuditelji imaju vlastiti tim izvođača. Tako mogu u cijelosti preuzeti odgovornost za kvalitetno funkcioniranje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

  3. Vrste malih uređaja za pročišćavanje i kako oni djeluju

  Postoji nekoliko vrsta malih uređaja za pročišćavanje, svi imaju i različite načine rada. Razlikujemo protočne i neprotočne septičke jame, kao i prirodne sustave za pročišćavanje otpadnih voda, poput laguna biljnih uređaja za pročišćavanje, navodnjenih polja i bioloških uređaja za čišćenje, sustava s pričvršćenom biomasom i sustava s MBR tehnologijom.

  3.1. Protočni mali uređaji za pročišćavanje

  Njihova prednost je što su veoma mali, jednostavni za upravljanje, a rezultati pročišćavanja otpadne vode su izvrsni. U protočnom uređaju za pročišćavanje najprije se tvrde otpadne čestice talože i odvajaju od zagađene vode. Potom se u ventilacijskoj komori protočnog uređaja u prljavu vodu kroz difuzor upuhuje zrak da bi se potaknulo djelovanje mikroorganizama koji u konačnici razgrađuju otpadne vode. Voda potom odlazi u stražnju komoru, gdje se mulj s mikroorganizmima odvaja od pročišćene vode, koja se putem cijevi pušta natrag u okoliš.

  3.2. Biljni uređaji za pročišćavanje

  Biljni uređaji za pročišćavanje zapravo su gredice na kojima su posađene biljke koje uspijevaju u močvarnom tlu. Dno grede odvojeno je od druge zemlje nepropusnom folijom, koja sprječava ulazak zagađene vode u podzemne vode. Folija djeluje kao neko korito koje usmjerava zagađenu vodu kroz korijenske sustave biljaka, gdje se odvija oksigenacija i djelovanje mikroorganizama. Za svoje djelovanje, dakle, iskorištava rast biljaka. Nedostaci tog uređaja su nešto manja učinkovitost zimi, kada se biljke odmaraju, i veća površina potrebna za rad u odnosu na druge uređaje.

  3.3. SBR uređaji za pročišćavanje

  Kod SBR tehnologije biološko pročišćavanje događa se uzastopno. Smatra se najučinkovitijim sustavom pročišćavanja otpadnih voda. Ugradnja je jednostavna i ne zahtijeva puno prostora i opreme. SBR sustav je također neosjetljiv na vanjske temperature. S biološkim čišćenjem u uzastopnim fazama pomoću aktivnog blata iz otpadnih voda izvlače se ugljični spojevi, dušik, fosfor ili hranljive tvari. Okvirno se obrada vode odvija u četiri faze. Prvo se kod prepumpavanja iz vode otklanjaju netopive čestice i tvrde materije. Slijedi prozračivanje, pri kojem nastaju mikroorganizmi koji očiste prljavu vodu, a pri tome se stvara živo blato. Treća faza je mirovanje, i u toj se fazi blato potopi na dno malog uređaja za pročišćavanje, a očišćena voda ostaje na vrhu spremnika. U posljednjoj fazi pročišćena se voda ispumpava u okoliš, a živo blato se vraća u prvu komoru i ponovno upotrebljava.

  3.4. Membranski uređaji za čišćenje (MBR)

  MBR uređaji za čišćenje otpadne vode očiste uz pomoć aktivnog blata i njegove filtracije kroz membranu. Proces pročišćavanja događa se u velikoj mjeri unutar membrane, koja ima kod odlijeva male rupice koje sprječavaju izlaz virusa i bakterija iz malog uređaja za pročišćavanje. Izlaznu pročišćenu vodu možemo upotrijebiti čak i za zalijevanje. Ovaj sustav pročišćavanja je skuplji, ali je veoma učinkovit i kvaliteta pročišćene vode je visoka. Prikladan je i za čišćenje industrijskih otpadnih voda. Zbog neprovjerenosti je inače upotreba MBR uređaja za čišćenje u Sloveniji ograničena, na područjima zaštite voda je trenutačno čak i zabranjena.

  4. Postupak ugradnje malog uređaja za čišćenje

  4.1. Odabir pravog uređaja

  Pri odabiru malog uređaja za čišćenje vrlo je važno odabrati prikladnu veličinu uređaja za naše potrebe (broj ljudi u kućanstvu). Ako izaberemo preveliki ili premali uređaj, oni mogu biti neučinkoviti. Za objekte koji nemaju stalni dotok otpadne vode, primjerice kuće za odmor ili vikendice, treba odabrati neprotočni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

  4.2. Dozvole

  Kapacitet uređaja za pročišćavanje ilustriraju takozvane PE – populacijske jedinice. Za mali uređaj za pročišćavanje do 50 PE ne trebamo pribaviti posebnu građevinsku dozvolu. Za gradnju na zaštićenim područjima treba pribaviti odgovarajuća odobrenja.

  4.3. Ugradnja

  Nakon što se utvrde svi detalji i pripreme planovi, možete započeti ugradnju. Mali uređaj za pročišćavanje obično ugrađujemo u zemlju, zato rad započinjemo iskopavanjem građevinske jame. Pored odgovarajuće veličine jame moramo osigurati da jama ima čvrsto dno. Kada uređaj položimo u jamu, zatrpamo jamu tako da ulazni otvori ostanu iznad zemlje. Pokrivala tih otvora su takva da po njima možemo hodati, a po nekima čak i voziti. Optimalno djelovanje malog uređaja za pročišćavanje uspostavlja se tek nakon nekoliko mjeseci, kada se mikroorganizmi u potpunosti razviju. Da bi se ubrzao rad, možemo u uređaj dodati aktivno blato. Važno je osigurati da naš uređaj nije izložen izravnoj Sunčevoj svjetlosti i smrzavanju. Ako je prevruće ili prehladno, mikroorganizmi se ne mogu dobro razvijati i djelovati. Također treba osigurati stalan, nesmetan protok zraka u ventilacijski bazen uređaja.

  4.4. Kod kupnje malog uređaja za čišćenje možete i uštedjeti

  Uštedu možete osigurati pravilnim odabirom uređaja za pročišćavanje i odgovarajućim održavanjem, koje je jednostavno, a osigurat ćete i dulji vijek vašeg uređaja. Od ponuditelja uređaja za pročišćavanje zahtijevajte individualni posjet i savjet na objektu. Kao što je već spomenuto, obratite pozornost na to što cijena uključuje. Prije svega, odaberite kvalitetan uređaj. Kod kupnje možete uštedjeti uz pomoć bespovratnih sredstava, koja možete dobiti na aktualnim natječajima. Natječaje treba redovito pratiti jer su obično sredstva ograničena.

  4.4.1. EKO fond

  Eko fond nudi kredit pod povoljnim uvjetima koji je namijenjen kao pomoć za kupnju uređaja za pročišćavanje. Na njihovoj web-stranici ispunite zahtjev, priložite zahtijevanu dokumentaciju i dokaze. 

  4.4.2. Subvencija općine

   


  Neke općine potiču svoje građane na kupnju uređaja za pročišćavanje putem godišnjih natječaja za sufinanciranje. Iznos dodijeljenih sredstava razlikuje se od općine do općine, a obuhvaća oko 30 % i 60 % sredstava za kupnju i priključenje malog uređaja za pročišćavanje. Prije nego što odete u kupnju, provjerite subvencionira li vaša općina na taj način kupnju i prijavite se što je prije. Sredstva su ograničena i obično se raspodjeljuju po redoslijedu u odnosu na datum prijma popunjenih prijava. Da biste imali pravo na općinske subvencije, morate odabrati uređaj s prikladnim certifikatima. Morate dobiti svu zahtijevanu dokumentaciju o uređaju za pročišćavanje i o njegovom dobavljaču. Obratite pozornost na odabir, pokušajte dobiti što više ponuda, a za savjet pitajte stručnjaka.

  4.4.3. Olakšice

   


  Ugradnjom uređaja za pročišćavanje pridonosite čišćem okolišu i imate pravo na olakšice za ekološki porez. Pomoću uređaja za čišćenje ćete otpadne vode očistiti tako temeljito da se one mogu vratiti u okoliš. Ako se želite koristiti olakšicom, morate na adresu komunalne tvrtke u vašem mjestu poslati odgovarajuću prijavu. Komunalna tvrtka pregledat će vaš uređaj i dati procjenu rada. Ispravnim radom vaš uređaj za pročišćavanje može smanjiti ekološki porez i za 90 %, što je znatna ušteda u troškovima kućanstva.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Ugradnja bio-pročiščavača i vodomjernog okna

  Potrebno formiranje iskopane jame za bio-pročiščavač, polaganje u jamu, iskop i polaganje vodomjernog okna. 13572 € do 22620 €

  ........

  Ugradnja u septičku jamu uređaja za pročišćavanje

  Potrebna nam je sabirna jama s bio pročistačem. Ugradnja najkasnije do kraja 3. mjeseca. U kućanstvu nas je 4-6. 16965 € do 28275 €

  ........

  Biološka septička jama

  Trebam biološku septičku jama sa kapacitetom za do 30 osoba. 27144 € do 45240 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Dobava i montaža biološke septičke jame, 4 člana
  Pročišćavanje otpadnih voda , Kastav

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Pročišćavanje otpadnih voda, 8 članova
  Pročišćavanje otpadnih voda , Rijeka

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Ugradnja biološkog pročistača, 4 osobe
  Pročišćavanje otpadnih voda , Podvornica

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Servis pumpe bio jame, 8 stanova
  Pročišćavanje otpadnih voda , Sv. Filip i Jakov

  180 € do 300 €

  Cijena, Biološka septička jama, 8 osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Tuheljske Toplice

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Postavljanje septičke jame sa opojnim bunarom, 6 osobe
  Pročišćavanje otpadnih voda , Cetina

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada biološke septičke jame, 8 članova domaćinstva
  Pročišćavanje otpadnih voda , Kaštel Stari

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Ugradnja biološke jame bez iskopa, 5 osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Drežničko Selište

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada septicke jame, 3- osobe
  Pročišćavanje otpadnih voda , Šolta

  900 € do 1500 €

  Cijena, Iskop i betoniranje septičke jame, 4 m3
  Pročišćavanje otpadnih voda , Žlebec Pušćanski

  900 € do 1500 €

  Cijena, Bio jama za potrebe kampa, 50 osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Pašman

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Praznjenje septicke jame, 3 ×2 m
  Pročišćavanje otpadnih voda , Glavničica

  135 € do 225 €

  Cijena, Ugradnja biopročišćivać, 6 osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Medulin

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Zidanje septičke jame, 4 osobe
  Pročišćavanje otpadnih voda , Tuheljske Toplice

  900 € do 1500 €

  Cijena, Septička jama / mali UPOV., ljeti 10-15 max, zimi 0.
  Pročišćavanje otpadnih voda , Šibenik/dio-Brodarica/

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Ugradnja bio pročišćivača na postojeće instalacije, 2 osobe
  Pročišćavanje otpadnih voda , Potomje

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Ugraditi biološki pročistač, 3 m2
  Pročišćavanje otpadnih voda , Samobor

  180 € do 300 €

  Cijena, Ugradnja bio pročiščivać, 15- osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Ravna Gora

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Iskop za septičku jamu, cca 15 m2
  Pročišćavanje otpadnih voda , Svibje

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradnja biološke septičke jame, 4 osobe
  Pročišćavanje otpadnih voda , Slavonski Brod

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Pražnjenje septičke jame, cca 10m
  Pročišćavanje otpadnih voda , Strmec Samoborski

  135 € do 225 €

  Cijena, Pročišćavanje otpadnih voda, 6- korisnika
  Pročišćavanje otpadnih voda , Lukovo

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Čiščenje septičkih jama, 10 osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Banjole

  450 € do 750 €

  Cijena, Dobava i montaža biološke septičke jame, 5 osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Police Pirišće

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Izrada uređaja za pročiščavanje vode, 8 osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Lokva Rogoznica

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Zamjena postojeće bio septičke jame novom, 5- 6 osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Kapelica

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradnja biopročistača, 10 osob
  Pročišćavanje otpadnih voda , Zagvozd

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Saniranje septičke jame , 2 osobe
  Pročišćavanje otpadnih voda , Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Adaptacija septičke jame, 93 m2
  Pročišćavanje otpadnih voda , Prvić Šepurine

  900 € do 1500 €

  Cijena, Septička jama, 4 člana
  Pročišćavanje otpadnih voda , Podvornica

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Biološka septička jama, 4 osobe
  Pročišćavanje otpadnih voda , Stari Brod

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Ozidati i spojiti septičku jamu, cca 3 * 3 * 3 m
  Pročišćavanje otpadnih voda , Ćelija

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Kopanje biološke septičke jame, 2 osobe
  Pročišćavanje otpadnih voda , Samobor

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Ugradnja bio-jame i spajanje na kuću, 5 m2
  Pročišćavanje otpadnih voda , Međeđak

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Dobava bio pročišćivača otpadnih voda , 3-6 članova
  Pročišćavanje otpadnih voda , Galgovo

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Dobava i montaža septičke jame, 16 osoba
  Pročišćavanje otpadnih voda , Šibenik

  2700 € do 4500 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Pročišćavanje otpadnih voda cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  68+ poduzeća za Pročišćavanje otpadnih voda
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu