UREĐENJE DVORIŠTA cijena

Uređenje okoliša obuhvaća tako širok spektar usluga da je također teško pružiti okvirne cijene. Paušalni iznos za iskop kanala, polaganje vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, popločavanje, asfaltiranje i polaganje travnjaka može se računati između 700-2.500 kn/m2.

Kome povjeriti uređenje dvorišta? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA UREĐENJA OKOLIŠA


Cijena za uređenje okolice. Cijena za iskope za kanale, montažu cijevi za vodu i kanalizaciju, popločavanje, asflatiranje i postavu travnjaka.

400.00 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
2640.00 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA vrtlara za uređenje dvorišta

DRUGE CIJENE ZA UREĐENJE DVORIŠTA

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Uređenje okoliša – sve što morate znati

1. Uređenje okoliša – što morate znati?

Ne obavljamo često cjelokupno uređenje okućnice, zbog toga je vrlo važno napraviti to s velikom pažnjom. Kako biste izbjegli pogreške i prevelike troškove te uštedjeli vrijeme, kojeg danas imamo sve manje, pametno je uređenje okoliša prepustiti stručnjacima.

Uređenje okoliša pametno je prepustiti stručnjacima.

hortikultura.jpg


1.1. Otkud početi s uređenjem okućnice?

Otkud početi s uređenjem, ovisi o samom objektu i njegovoj lokaciji, a s druge strane o našim željama. Konačni cilj kod kvalitetnog vanjskog uređenja je povezivanje kuće s vrtom, što nam omogućuje provođenje više vremena na otvorenom. Pri tome se treba pobrinuti za zaštitu od vremenskih i okolišnih utjecaja, poput vjetra, sunca, erozije, tuđih pogleda, te za zaštitu od ulaska nepozvanih osoba ili životinja. Moramo voditi brigu i o očuvanju sklada između izgleda kuće s vanjskim uređenjem i širom okolicom. To možemo postići promišljenim odabirom biljaka i prirodnih autohtonih materijala.

1.2. Kada je najpogodnije vrijeme za planiranje i izvedbu?

Planiranje je najbolje započeti na jesen, kada imamo dovoljno vremena razmisliti o svojim željama i potražiti stručnjaka koji će zajedno s nama pripremiti i napraviti nacrt. Ako imamo spreman nacrt do kraja siječnja, imamo dovoljno vremena za rezervaciju termina radova na proljeće. Tada je idealno vrijeme za građevinske radove, pri čemu treba paziti da se temperature preko noći ne spuste ispod nule. Biljke možete saditi od travnja nadalje. Ako se radovi pomiču na ljeto, bolje je pričekati sa sadnjom. Najbolje vrijeme za sadnju biljaka je jesen, jer se preko zime biljke dobro ukorijene i na proljeće mogu svu svoju energiju usmjeriti u rast zelenog dijela. U većini slučajeva radovi se mogu izvesti za mjesec ili dva, naravno, to ovisi o količini posla i vremenu. Važna je temperatura zraka, ali i količina oborina. Mokro tlo sprječava završetak radova.

1.3. Redovito održavanje vrta i okoliša je važno!

Bez redovitog održavanja svaki vrt ubrzo postane zapušten, neprivlačan i neugodan za boravak. Vrt može podivljati u roku od godine dana jer teži svojem prirodnom stanju. Agresivne i izdržljive biljke zagušit će one nježnije, kojima je potrebna veća briga. Održavanje vrta obično obuhvaća čišćenje (uklanjanje suhog otpadnog materijala, kamenja, mrtvih biljaka), košnju, obrezivanje i oblikovanje. Važno je pregledati voćke, ukrasna stabla i grmlje, te ukloniti mrtve grane s njih. Oblikovanje rezanjem i prorjeđivanje krošnji obavljamo na jesen. Dio održavanja je i uređivanje povrtnih i ukrasnih gredica, uređivanje trave i svih staza. Na kraju pregledavamo vrtne elemente (ogradu, vrata i pergolu) te ih prema potrebi obnovimo, odnosno popravimo sva oštećenja.

2. Vrste radova prilikom uređenja okućnice

U nastavku ćemo navesti neke od najčešćih radova na uređenju vrtova i okoliša.

2.1. Polaganje travnatog tepiha

Prije polaganja travnatog tepiha treba napraviti analizu tla. Važno je obradu površine (niveliranje, učvršćivanje) izvoditi specijalnim strojevima i lakom mehanizacijom za odvoz zemlje. Teška mehanizacija uništi strukturu tla, pa tlo kasnije nije dovoljno ocijeđeno, što dovodi do truljenja korijenja i sprječava razvoj korijenskog sustava trave. Nakon završetka niveliranja treba dodati gnojiva za bolji razvoj korijenskog sustava, a zatim slijedi polaganje travnatog tepiha.

2.2. Sadnja i obrezivanje biljaka i stabala

Za sadnju vrta dobro je imati nacrt koji uzima u obzir sve zakone struke i karakteristike tla. Važno je izabrati primjerene biljke koje odgovaraju položaju vrta, raznolikost terena, tla i okoline. Čak sama sadnja i održavanje vrta zahtijevaju stručno znanje, fizički napor i puno vremena.

2.3. Popločavanje

Za polaganje podnih obloga teren mora biti pripremljen na odgovarajući način. Na čvrstu površinu (ili beton) možemo postavljati podne obloge. Najčešće se za popločavanje površina na dvorištu, vrtu ili prilazu upotrebljavaju betonske podne obloge. Način polaganja podnih obloga ovisi o namjeni površine (hodanje, vožnja itd.).

2.4. Postavljanje sustava za navodnjavanje

Budući da u svakodnevnom životu imamo sve manje vremena za radove u vrtu, automatizirani sustav za navodnjavanje je dobrodošlo rješenje koje nam može uštedjeti mnogo vremena. Isto tako, ne moramo voditi brigu o zalijevanju vrta za vrijeme dulje odsutnosti. Sustavi za navodnjavanje najčešće se upotrebljavaju za zalijevanje travnatih površina, povrtnih i cvjetnih gredica te stabala. Sustav za navodnjavanje treba unaprijed planirati, najbolje već u idejnoj fazi projektiranja vrta. Za optimalan rad dobro je projektiranje i izvedbu sustava za navodnjavanje prepustiti stručnjacima s iskustvom.

2.5. Elementi za oblikovanje u vrtu

Vrt u kojem su samo biljke lijep je, ali nema izražen karakter. Biljke se stalno mijenjaju, a vrtni elementi vrtu daju stalnost i nepromjenjivost, a osim toga, vrt čine korisnijim i lakšim za uporabu. U vrtnu kućicu možemo pospremiti alat, a  u paviljonu ili na natkrivenoj terasi možemo provoditi slobodno vrijeme čak i tijekom lošeg vremena i jakog sunca. Elementi za oblikovanje vrta su također i ograde, staze, vrtna vrata i stepenice.

3. Postupak

Bez obzira na to obnavljate li postojeće dvorište odnosno vrt ili uređujete novo dvorište, neka vam ovaj pregled služi kao informacija o tome što možete očekivati. Postupak uređenja okoliša možemo ugrubo podijeliti na dvije faze: projektiranje i izvođenje.

3.1. Projektiranje

Faza projektiranja sastoji se od analiza, prikupljanja ideja i projektiranja. U ovoj fazi surađivat ćete s krajobraznim arhitektom, vrtlarom ili vrtnim dizajnerom. Zajedno ćete razmisliti o vašim željama u pogledu svrhe i izgleda vrta, te o svim elementima koje želite imati u vrtu, dvorištu, odnosno okućnici. Na kraju ćete dobiti nacrt koji će sadržavati lokacije i nacrt pojedinačnih ugrađenih elemenata, izbor predloženih materijala i nacrt sadnje predloženog bilja.

Koraci:

1. Na internetu, u knjigama i u časopisima potražite inspiraciju te prikupite ideje o tome što želite postaviti u svoj vrt i kako želite da to izgleda.

2. Odredite proračun za radove.

3. Potražite opcionalne projektante odnosno izvođače, napravite uži izbor i s njima dogovorite sastanak i razgledavanje.

4. Odaberite konačni tim stručnjaka.

5. U fazi planiranja više puta ćete se naći s projektantom i pregledati predložena rješenja.

6. Potvrda konačnog dizajna.

3.2. Izvođenje

Investitori se najčešće odlučuju posao prepustiti stručno osposobljenim izvođačima, specijaliziranima za uređenje vrtova i okoliša. Može to biti jedan, glavni izvođač, koji će se pobrinuti za  sve radove, od gradnje i popločavanja do sadnje bilja,  možete se odlučiti i za više različitih izvođača. Tako će naprimjer jedan izvođač izgraditi bazen, drugi će popločati oko kuće, treći će izraditi drvenu terasu, a četvrti se pobrinuti za sadnju bilja. U ovoj fazi projektant i izvođač moraju usko surađivati pri realizaciji utvrđenog nacrta. Nakon završetka radova vaš vrt će biti spreman za uživanje s prijateljima i obitelji.

Koraci:

1. Pregled ponude i procjena investicije.

2. Radovi rušenja (ako su potrebni).

3. Terenski radovi i osiguranje pravilne odvodnje.

4. Iskop i gradnja bazena.

5. Razvođenje komunalnih vodova (voda, plin, struja), puštanje u pogon komunalnih vodova (voda, plin, struja).

6. Postavljanje sustava za navodnjavanje.

7. Gradnja i popločavanje (potporni zidovi, bočni zidovi, građenje opreme za vrt itd.). 

8. Izrada nadstrešnica, terasa, ograda itd.  

9. Postavljanje elemenata za boravak na otvorenom (kuhinja na otvorenom, kamin itd.).

10. Sijanje trave, sadnja bilja, grmlja i stabala.

11. Ispitivanje sustava (za navodnjavanje, plin, struja).

12. Završno čišćenje i upute za uporabu i održavanje.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPRIPREMA POLJEPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA PRIJE FREZANJA

Potrebno je pripremiti sa pikamerom zemljište prije frezanja-mljevenja. 5040 KN do 8400 KN


........

POPLOČAVANJE DVORIŠTA

Potrebno popločavanje dvorišta površine cca 60 m2. 11340 KN do 18900 KN


........

PILJENJE BORA I CIŠĆENJE VRTA

Potrebno piljenje velikog bora i odvoz istog, šišanje živice. 1260 KN do 2100 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, BETONIRANJE TERASE I ROŠTILJA, CCA 7 X 3 M
Uređenje dvorišta, Zaprešić

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, KOŠNJA VOĆNJAKA, CCA 1200 M2
Uređenje dvorišta, Marija Gorica

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, POPLOČAVANJE VRTNE STAZE, CCA 20 M2
Uređenje dvorišta, Gradići

4455 KN do 7425 KN

CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA I BETONSKI ZID, PRIPREMA ZEMLJIŠTA I POSTAVLJANJE OPLOČNIKA S RUBNICIMA POVRŠINA CCA 100 M2 I IZRADA - POSTAVLJANJE ZIDA ZBOG RAZLIKE U VISINI TERENA DUŽINE 17 M, VIS
Uređenje dvorišta, Vinogradi Ludbreški

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE, CCA 80 M2
Uređenje dvorišta, Osijek

18225 KN do 30375 KN

CIJENA, OREZATI I UREDITI POSTOJEĆE GRMOVE, CCA 3000 M2
Uređenje dvorišta, Zaprešić

1687.5 KN do 2812.5 KN

CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA, CCA 110 M2
Uređenje dvorišta, Lukarišće

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, MAKNUTI POSTOJEĆI BETON I POPLOČITI KOCKAMA, CCA 80 M2
Uređenje dvorišta, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA, CCA 11 M2
Uređenje dvorišta, Zagreb

2362.5 KN do 3937.5 KN

CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA, CCA 70 M2
Uređenje dvorišta, Lug Samoborski

14850 KN do 24750 KN

CIJENA, KRČENJE ŠIKARE I IZRADA KOLNOG PUTA, CCA 200 M2
Uređenje dvorišta, Poljana Čička

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, POPLOČAVANJE STEPENICA, CCA 30 M2
Uređenje dvorišta, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE TLAKAVACA, CCA 50 M2
Uređenje dvorišta, Koprivnica

11475 KN do 19125 KN

CIJENA, POPLOČAVANJA DVORIŠTA BETONSKIM PLOČAMA, 95 M2
Uređenje dvorišta, Šibenik

22275 KN do 37125 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE TLAKOVCA, CCA 10 M2
Uređenje dvorišta, Pula

2362.5 KN do 3937.5 KN

CIJENA, ISKOP I NABIJANJE PODLOGE NASIPAVANJE CAKUMPAK, CCA 80 M2
Uređenje dvorišta, Susedgrad

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, POPLOČAVANJE BETONIRANOG DVORIŠTA, CCA 50 M2
Uređenje dvorišta, Kaštel Štafilić

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, ASFALTIRANJE I POPLOČAVANJE DVOROŠTA TE BETONIRANJE TEMELJA ZA OGRADU, ASFALTIRANJE CCA 50 M2 POPLOČAVANJE CCA 50 M2 BETONIRANJE CCA 20 M
Uređenje dvorišta, Dubrava

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, KRČENJE GRAĐEVINSKOG TERENA, CCA 1200 M2
Uređenje dvorišta, Rijeka

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA BETONSKOG ZIDA, CCA 35 X 1.6 X 0.2 M
Uređenje dvorišta, Medulin

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, UREDITI VRT, 100 M2
Uređenje dvorišta, Brela

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA, CCA 100 M2
Uređenje dvorišta, Malinska

22275 KN do 37125 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE KAMENIH PLOČA U DVORIŠTU, CCA 12 M2
Uređenje dvorišta, Glina

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, IZRADA BETONSKE OGRADE, CCA 17 X 1.60 M.
Uređenje dvorišta, Vrbovec

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE OPLOČNIKA, CCA 235 X 260 CM
Uređenje dvorišta, Zagreb

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, ODRŽAVANJE DVORIŠTA, CCA 45 M2
Uređenje dvorišta, Bol

675 KN do 1125 KN

CIJENA, OBREZATI VOĆKE, 9 STABALA - 1 MARELICA, 5 MASLINA, 2 JABUKE, SMOKVA, ŠLJIVA
Uređenje dvorišta, Putini

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, UREĐENJE DVORIŠTA, DVORIŠTE 50M2 PRILAZ 40M2 ZID 25 M
Uređenje dvorišta, Omišalj

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA BETONSKOG PARAPETA ZA OGRADU, 40 X 70 CM
Uređenje dvorišta, Bogačevo

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA, 50 M2 DVORIŠTA, 40 M2 PRISTUPNE CESTE
Uređenje dvorišta, Omišalj

22275 KN do 37125 KN

CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA, CCA 45 M2
Uređenje dvorišta, Samobor

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, OBNOVA VANJSKOG ZIDA, CCA 17 X 0.25 X 0.40 CM
Uređenje dvorišta, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA BETONSKOG ZIDA, CCA 15 M
Uređenje dvorišta, Crikvenica

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, KOŠNJA I KRČENJE LIVADE, CCA 500 M2
Uređenje dvorišta, Oporovec

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, ISKOP I POPLOČAVANJE DVORIŠTA KOCKAMA, CCA 49 M2
Uređenje dvorišta, Zagreb

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZGRADNJA POVRTNJAKA SA PODIGNUTIM GREDICAMA, CCA 20 X 2 M
Uređenje dvorišta, Rijeka

6750 KN do 11250 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

UREĐENJE DVORIŠTA CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

586+ PODUZEĆA ZA UREĐENJE DVORIŠTA
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE UREĐENJE DVORIŠTA?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana