PVC ulazna vrata cijena

PVC ulazna vrata, cijene ovise o toplinskoj i zvučnoj propusnosti, veličini vrata, omjeru ostakljenja, proizvođaču i upotrebi dodatnih elemenata u dizajnu, poput presvlake, rasvjete, elektroničkog otvaranja itd. Za jednostavna ulazna vrata od 200x100 cm oduzmite oko 170-670 EUR/komad.

Kome povjeriti izradu PVC ulaznih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit
Cijena za ponuditelja, montažera PVC ulaznih vrata

Druge cijene za PVC ulazna vrata

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za PVC ulazna vrata

PVC ulazna vrata, cijena.
Cijena za dobavu i montažu PVC ulaznih vrata.€/kom

kom
upit

Pvc ulazna vrata po mjeri

Cijena za PVC ulazna vrata po mjeri. Cijena ne uključuje dobavu i montažu. Cijena se odnosi na standardne dimenzije ulaznih vrata.€/kom

kom
upit

Pvc ulazna vrata za stan

Cijena za PVC ulazna vrata za stan. Cijena ne uključuje montažu.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

PVC ulazna vrata – sve što trebate znati

1. Općenito o PVC ulaznim vratima

1.1. Zašto je izgled ulaznih vrata važan

Ulazna vrata su prva točka susreta čovjeka s kućom, ujedno su vrata vrlo uočljiv gradivni element vanjske slike kuće, što može brzo utjecati na dojam fasade, odnosno cijele kuće. Osim toga što ulazna vrata usklađujemo s fasadom, jer u estetskom smislu nadopunjuju vanjštinu kuće, ona moraju imati i druge zaštitne funkcije, kao što su zaštita od provale, zaštita od neželjenih pogleda, toplinska i zvučna izolaciju.

PVC-ulazna-vrata.jpg
PVC ulazna vrata su najjeftinija ulazna vrata na tržištu.

1.2. Prednosti PVC ulaznih vrata

Najveća prednost PVC vrata je definitivno njihova cijena. PVC ulazna vrata su najjeftinija ulazna vrata na tržištu. Osim pristupačne cijene, PVC vrata vrlo su otporna na vremenske uvjete, a suvremene inačice otporne su čak i na UV zrake, tako da više s vremenom ne žute na svjetlu, odnosno boja im ne stari. PVC vrata imaju izvrsne protuprovalne karakteristike. Njihova velika prednost je i široka paleta mogućih nijansi boja koja je dostupna za PVCvrata.Također, PVC ulazna vrata se doista lako čiste običnom vlažnom krpom. Zbog svih navedenih svojstava najčešća su alternativa vratima od aluminija i drvenim vratima.

1.3. Nedostaci PVC ulaznih vrata

Najočitiji nedostatak PVC vrata je činjenica da su izrađena od plastičnih profila. Plastika je neekološki materijal, koji osim utjecaja na okoliš djeluje "plastično", što znači da moramo pažljivo razmotriti za koje objekte je takav izgled prihvatljiv. Sigurno ih nećemo ugraditi na neku stariju zgradu s materijalima s patinom i sl.

2. Ugradnja PVC ulaznih vrata

PVC ulazna vrata, kao i sva ulazna vrata, dostupna su u raznim oblicima, od klasičnih, punih vrata do vrata sa staklenim površinama kroz koje nam dolazi svjetlost. Potonja se smatraju jednim od najpopularnijih dizajna PVC vrata, koja se ugrađuju uglavnom u obiteljske kuće, na ulaze u stambene blokove,a rjeđe u javne objekte.

2.1. Puna PVC ulazna vrata

Puna PVC vrata smatraju se klasičnim PVC ulaznim vratima. Imaju jednoličnu površinu, za koju možemo odabrati različite nijanse boja. Moguće su sve nijanse boja u skladu s RAL ljestvicom, kojih ima na tisuće. Klasični dizajn dobar je izbor za objekte u kojima nedostatak svjetla nije problem, ali se ipak želimo fokusirati na izgled i estetiku vrata jer se takvim jednostavnim dizajnom najlakše postiže elegantan, minimalistički izgled vrata.

2.2. PVC ulazna vrata sa staklom

Ovo je najčešći i najpopularniji izbor PVC ulaznih vrata. Ova inačica rješava problem loše osvijetljenosti ulaznih hodnika, koji obično nemaju prozore, a samim time i vrlo malo prirodnog svjetla. Vrata sa staklenom površinom unijet će dodatnu dnevnu svjetlost u prostoriju.

Možemo birati između različitih oblika staklenih površina, od klasičnih pravokutnih do polukružnih, ovalnih i okruglih dizajna, koji se mogu integrirati u vrata. Zatim imamo puno mogućnosti pri odabiru same vrste stakla jer ono može biti potpuno prozirno (kroz njega se vidi kao kroz prozor), može biti mat ili prozirno s izmjeničnim trakama mat stakla. Mogućnosti je doista mnogo, ali u svakom slučaju to mora biti protuprovalno staklo. S nekoliko staklenih površina možete stvoriti autentične uzorke na površini vrata i dizajnirati ih u nešto posebno, što će vašem domu dati osobni pečat.

2.3. PVC ulazna vrata sa staklenim elementima

Ovaj tip PVC ulaznih vrata je odlično rješenje za nešto širi ulazni hodnik, predvorje i tambour. Dizajn ove vrste vrata izgleda tako da uz vrata imamo zaseban pojas od fiksnog stakla s okvirom koji se ne otvara zajedno s vratima, već je njegova funkcija dovođenje prirodne svjetlosti u prostoriju. Takav dizajn omogućuje puno više prirodne svjetlosti od PVC ulaznih vrata s integriranim staklenim površinama jer je sama transparentna površina puno veća. I ovdje imamo mnogo različitih dizajna staklenih površina, od potpuno prozirnih do mat površina.

2.4. Dvokrilna PVC ulazna vrata

Dvokrilna PVC ulazna vrata sepuno rjeđe upotrebljavaju od svih nabrojenih inačica. To je uglavnom zbog njihove velike širine, što većina predvorja i ulaznih hodnika obiteljskih kuća ne dopušta. Ova inačica ima dva krila, koja tvore vrlo širok prolaz ako se oba vratna krila otvaraju istodobno, ali također omogućuju otvaranje samo jednog krila vrata (što je prikladno za svakodnevnu uporabu kad nam tako širok prolaz nije potreban). Takav dizajn je izvrstan u slučajevima kada često kroz ulazna vrata namjeravamo provlačiti široke predmete koji ne mogu proći kroz uobičajeni ulazni otvor širine 90 do 100 cm. Budući da većini ljudi nisu potrebne nadstandardne širine ulaznih vrata, ona se vrlo rijetko upotrebljavaju.

2.5. PVC ulazna vrata u imitaciji prirodnih materijala

Na tržištu postoje i PVC vrata koja svojim izgledom i teksturom oponašaju izgled drugih, prirodnih materijala. Kod takvog dizajna uobičajena je imitacija drva, ali moramo napomenuti da će svaka imitacija uvijek izgledati pomalo neuvjerljivo. Da se ne radi o prirodnim materijalima, lako se može otkriti već na dodir, odnosno kada dodirnemo površinu vrata.

3. Sastavni dijelovi PVC vrata

3.1. Profili i ojačanje vratnog krila

Za PVC ulazna vrata se upotrebljavaju 5-komorni ili 6-komorni profili. 5-komorni profili imaju krila debljine 70 mm, a 6-komorni profili imaju krila debljine 85 mm i dodatno su punjeni pjenom. Za PVC ulazna vrata se osim plastičnih profila upotrebljava dodatno čelično ojačanje konstrukcije vrata, koje osigurava statičku stabilnost vratnih krila i sprječava njihovo slijeganje.

3.2. Ispune, brtve, šarke i ključanica

PVC okvir vrata se zatvaraispunom. Ispuna za PVC ulazna vratamože biti PVC ili HPL punilo ili staklo debljine 20 – 50 mm. Debljina stakla ovisi o modelu PVC vrata. Za brtvljenje imamo na raspolaganju dvije vrste trajno elastičnih brtvi (EPDM), a za zaključavanje se najčešće bira brava na zatvaranje u tri točke, koja po želji može biti automatska ili mehanička. Zbog zahtjeva za velikom nosivošću vrata, koja onemogućuje slijeganje, šarke za  PVC vrata su uvijek metalne (inoks ili nehrđajući čelik), ali se mogu obložiti iPVC „košuljicom”.

3.3. Prag i kvaka

U principu, sva ulazna vrata imaju barem minimalni prag jer to osigurava bolju zvučnu i toplinsku izolaciju. PVC vrata karakterizira nizak aluminijski prag visine do 20 mm. Osim što minimizira gubitak topline, prag je važan za nesmetanu upotrebu vrata bez smrzavanja.

Izbor kvake nije uvjetovan materijalom ulaznih vrata, stoga možete odabrati bilo koju vrstu kvaka za PVC ulazna vrata – aluminijsku, drvenu ili plastičnu, važnoje samo da je nastavak za pričvršćivanje prikladanza model vrata. Standardna ALU kvaka dostupna je u bijeloj, brončanoj ili srebrnoj metalnoj boji.

3.4. Korisni dodaci za vrata

Uz navedene elemente, koji su osnovni za svaka ulazna vrata, PVC vratima možemo dodati i mnoge druge korisne elemente poput špijunke, dodatne rasvjete, automatskog otvaranja itd.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Dobava i montaža pvc vrata

Potrebna dobava i montaža pvc vrata jednostavna izvedba bez stakla, cca 180 × 88 cm. 2035.8 € do 3393 €

........

Dobava i montaža PVC ulaznih vrata za stan

Potrebna dobava i montaža PVC ulaznih vrata za stan sa štokovima, dimenzije vrata 95 × 200 cm, lijevo se otvaraju 5428.8 € do 9048 €

........

Dobava i montaža PVC ulazna vrata sa staklom

Potrebna dobava i montaža PVC ulazna vrata sa staklom i montažom cca 90 x 120 cm. 8821.8 € do 14703 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Izrada i motnaža PVC prozora (kommerling profil), 170 x 120 cm
PVC ulazna vrata, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Pvc ulazna vrata, 2 kom Cca 80x200 cm
PVC ulazna vrata, Supetar

2700 € do 4500 €

Cijena, 2 ulazna vrata PVC u boji, 1030*2030
PVC ulazna vrata, Fažana

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, 175 x 120 cm
PVC ulazna vrata, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata s rukohvatom, ulazna vrata-2 kom
PVC ulazna vrata, Donja Lomnica

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata sa staklom, 80 x 210 cm
PVC ulazna vrata, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža dvokrilnih PVC vrata sa lućnim nad prozorom, cca 120 x 210cm
PVC ulazna vrata, Zagreb

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada i montaža dvokrilnih lućnih vrata i montaža drvenih grilja, cca 120 x 260cm
PVC ulazna vrata, Zagreb

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, cca 120 x 260 cm
PVC ulazna vrata, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, 140 x 210 cm
PVC ulazna vrata, Brodski Stupnik

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i ugradnja PVC ulaznih vrata, 204 x 104 cm
PVC ulazna vrata, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada PVC ulaznih vrata, ulazna vrata-2 kom
PVC ulazna vrata, Donji Vinjani

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada PVC ulaznih vrata, Po popisu
PVC ulazna vrata, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, 200 x 105 cm
PVC ulazna vrata, Našice

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC dvokrilnih ulaznih vrata, cca 120 x 210 cm
PVC ulazna vrata, Donje Dubrave

900 € do 1500 €

Cijena, Ulazna vrata stana i unutarnja vrata, cca 205 x 80 cm 2 kom
PVC ulazna vrata, Osijek

900 € do 1500 €

Cijena, Ulazna vrata PVC, cca 143 cm x 240 cm
PVC ulazna vrata, Gornji Draganec

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, cca 100 x 200 cm
PVC ulazna vrata, Špiranec

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, 210 x 100 cm
PVC ulazna vrata, Kalinje

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i ugradnja PVC ulaznih vrata uz demontažu starih drvenih, cca 200 x 90 cm
PVC ulazna vrata, Ivan Dolac

1080 € do 1800 €

Cijena, Zamjena PVC panela za ulazna vrata i stavljanje spijunke, cca 210 x 90
PVC ulazna vrata, Rijeka

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, cca 200 x 80 cm
PVC ulazna vrata, Cavtat

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, cca 90 cm
PVC ulazna vrata, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, cca 200 x 80 cm
PVC ulazna vrata, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Ulazna vrata stana na katu obiteljske kuće, cca 1030 x 2170 x 75mm
PVC ulazna vrata, Zagreb

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata za stan sa zvučnom izolacijom, 90 x 210 cm
PVC ulazna vrata, Novigrad

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, cca 210 x 110cm
PVC ulazna vrata, Bilje

1350 € do 2250 €

Cijena, Dobava i ugradnja ulaznih PVC vrata, cca 230×100
PVC ulazna vrata, Rokovci

1800 € do 3000 €

Cijena, Dobava i montaža PVC vrata , cca 85 x 195 cm
PVC ulazna vrata, Samobor

1080 € do 1800 €

Cijena, Dobava i ugradnja PVC prozora i vrata, 4 kd
PVC ulazna vrata, Okrug Donji

3600 € do 6000 €

Cijena, Nabavka i ugradnja PVC ulaznih vrata , 2 kd
PVC ulazna vrata, Kaštel Gomilica

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža PVC ulaznih vrata, cca 80 x 200 cm
PVC ulazna vrata, Murter

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža ALU ili PVC ulaznih vrata, visina 235, širina 118 bez štoka
PVC ulazna vrata, Split

900 € do 1500 €

Cijena, Demontaža starih vrata i izrada novih PVC vrata , 2 komada
PVC ulazna vrata, Zagreb

720 € do 1200 €

Cijena, Izrada i ugradnja PVC ulaznih vrata, cca 210 x 100 cm
PVC ulazna vrata, Njivice

900 € do 1500 €

Cijena, Zatvaranje balkona PVC stolarijom, cca 4,71 x 1,80 m
PVC ulazna vrata, Pula

2700 € do 4500 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

PVC ulazna vrata cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

442+ poduzeća za PVC ulazna vrata
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje PVC ulazna vrata?