Za područje

  Balkonska vrata, klizne stijene i staklene stijene - cijena

  Jedina mana staklene stijene, panoramskih prozora i balkonskih vrata je njihova cijena. Cijena panoramskog zida ovisi o dimenzijama, vrsti ostakljenja, vrsti načina otvaranja i profilu ili materijalu. Kao i kod običnih zidnih prozora, činjenica je da je najjeftiniji materijal PVC. Zbog veličine i težine prozora, za koji je potreban čvrst okvir, najčešće se koristi aluminij. Najprodavanija staklena stijena tj. vrsta panoramskog zida je nagibni klizni otvorni sustav čija je cijena gotovo 50% niža od sustava staklene klizne stijene tj. kliznih panoramskih zidova. Za fiksni panoramski prozor oduzmite cca. 1.200-2.000 EUR, panoramski zid s kliznim dizajnom kliznog otvora košta oko 2.400-3.700 EUR. Klizni sustav otvaranja staklene stijene još je skuplji, a cijene dosežu i do 4.000 EUR. Balkonska vrata iz stakla skup i zahtjevan su proizvod, ali oni će unijeti najviše svjetla u vaš dom, povezati ga s popločanim dijelom i pružiti vam prekrasan pogled. Vrijeme isporuke je obično 1 do 3 mjeseca.

  Kome povjeriti izradu/postavljanje staklenih stijena? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena panoramskih vrata i zidova


  Cijena staklenog panoramskog zida. Cijena za nabavu i ugradnju panoramskih vrata od PVC okvira.

  1193.63 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  €/kom

  SREDNJA CIJENA
  2864.72 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Staklena stijena, cijena za staklena klizna vrata


  Cijena za staklena klizna vrata. Cijena za dobavu i montažu panoramskih vrata iz PVC okvira dimenzija 450 x 240 cm.

  1856.76 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  €/kom

  SREDNJA CIJENA
  2546.42 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Staklene stijene, balkonska vrata

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Fiksni panoramski prozor

  Cijena za dostavu i ugradnju fiksnog panoramskog prozora.


  kom

  €/kom

  Panoramska stijena s nagibnim kliznim dizajnom

  Klizna stijena. Cijena za nabavu i ugradnju panoramske stijene s nagibnim kliznim načinom otvaranja.


  kom

  €/kom

  PVC balkonska vrata

  Cijena za PVC balkonska vrata. Cijena za dobavu i montažu PVc balkonskih vrata dimenzija 80 x 210 cm


  kom

  €/kom

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Panoramski zid i prozori – sve što trebate znati

  1. Zašto odabrati panoramske zidove?

  1.1. Prednosti panoramskih zidova

  Riječi balkonska/klizna vrata, panoramski prozor i panoramski zid zapravo se odnose na isti građevinski element, s tim da panoramski prozori mogu biti fiksni ili klizni, dakle otvaraju se, dok se panoramska i klizna vrata uvijek otvaraju. Osim modernog arhitektonskog izgleda, panoramski zid pruža izuzetan pogled na prirodu i omogućava nam stalnu vezu s okolišem, unoseći tako puno svjetla u prostor, čime se znatno povećava učinkovitost prostora i ugodnost boravka u njemu. Danas je panoramski zid, odnosno panoramski prozor, toliko tehnološki napredovao da su brige vezane za otvaranje, zatvaranje, moguće slijeganje i kvarove potpuno nepotrebne. Velika prednost panoramskih kliznih prozora je što u ljetnom periodu mogu biti cijelo vrijeme otvoreni i na taj način omogućavaju stalnu vezu interijera s prirodom. Prednost kliznih prozora je i to što se zahvaljujući sustavu mehanizma okova mogu postići vrlo velike dimenzije stakla.

  Danas je panoramski zid ili panoramski prozor toliko tehnološki napredovao da su sve brige vezane za otvaranje, zatvaranje, moguće slijeganje potpuno nepotrebne.

  panoramski-zid.jpg
  Danas je panoramski zid ili panoramski prozor toliko tehnološki napredovao da su sve brige vezane za otvaranje, zatvaranje, moguće slijeganje potpuno nepotrebne.

  1.2. Nedostaci kliznih vrata

  Klizna vrata su zbog mehanizma okova složenija za izradu od običnih, krilnih vrata. To, naravno, utječe na cijenu, koja je mnogo veća nego za obična krilna vrata. Također, panoramski prozori automatski su skuplji od običnih, parapetnih prozora zbog većih dimenzija stakla. No kvaliteta života u kući s običnim prozorima neusporedivo je lošija od kvalitete stanovanja u kući s panoramskim prozorima. Osim cijene, kao svojevrsnog nedostatka, ne smijemo zaboraviti ni na činjenicu da panoramski prozori zbog svoje veličine zahtijevaju vrlo složeno i dugotrajno čišćenje.

  1.3. Gdje ugraditi panoramske prozore?

  Panoramski prozori se obično montiraju na osunčanu stranu objekta jer je tamo zbog položaja najlogičnije planirati izlaz na vrt, terasu i balkon. Tako da danas nerijetko možemo primijetiti kuće koje kombiniraju parapetne prozore na sjevernoj strani kuće, gdje najčešće postavljamo uslužne prostorije, odnosno one u kojima ne živimo, s kliznim vratima odnosno panoramskim prozorima na južnoj, istočnoj i zapadnoj strani neba.

  2. Vrste panoramskih prozora

  2.1. Sistematizacija

  Klizni i panoramski prozori se razlikuju prema načinu pričvršćivanja. O mehanizmu njihovog pričvršćivanja na pod ili strop ovisi i način otvaranja. Ako se pridržavamo maksimalno preporučenih dimenzija prozora, oni se neće pokvariti bez obzira na mehanizam za pričvršćivanje, te nećemo imati problema s otvaranjem. Jer i krilna vrata bi popustila kad bismo primjerice veliko, teško krilo montirali na preslabe šarke. Stoga vam savjetujemo da prije nego što odaberete ponuditelja usluga dobro razmislite o željenim dimenzijama i načinu otvaranja prozora i da se o tome još posavjetujete s izvođačem radova. Na taj način ćete izbjeći sve moguće probleme, a panoramski prozor će dugo služiti svojoj svrsi.

  2.2. Nagibno-klizni panoramski zid

  Nagibno-klizni panoramski zid ima karakterističan mehanizam otvaranja i zatvaranja. Otvara se kliznim uvlačenjem po sustavu, tako što se klizno krilo najprije otvara "na kip", kao kod ventilacije, a zatim se poravnava izvlačeći od ispod. Tako krilo klizi pokraj fiksnog dijela, iako su oba krila u istoj ravni. Za nagibno-klizne panoramske prozore preporučena dimenzija je 3200 x 2400 mm.

  2.3. Podizno-klizni panoramski prozori

  Podizno-klizni panoramski prozori se otvaraju laganim podizanjem prije otvaranja, a zatim klizanjem uz fiksni diopo vodilicama prozora. Krila podizno-kliznih vrata nisu u istoj ravnini, ali se zid ipak zatvara potpuno fiksno. Također, toplinskije dobro izoliran i osigurava ugodan klimatski komfor. Klizna vrata s ovim sustavom prikladna su i za veće dimenzije, maksimalno do cca. 4000 x 2600 mm.

  2.4. Harmonika klizna vrata

  Harmoklizni panoramski zid sastoji se od nekoliko dijelova odnosno panela, koji se otvaraju po segmentima, odnosno pojedinačnim dijelovima, dakle po sustavu harmonike, a preklapaju se na spojevima, pri samom prijelazu iz jednog segmenta u drugi. Kod harmo panoramskih prozora postoji nekoliko načina i smjerova otvaranja: otvaranje svih panela na jednu stranu, djelomično otvaranje određenih panela u lijevu stranu ili u desnu stranu. Najveća preporučena dimenzija za taj sustav otvaranja kliznih prozora je 4800 x 2600 mm.

  3. Panoramski prozori i komponente

  3.1. Okvir za panoramske prozore

  Okvir panoramskog zida može biti izrađen od različitih materijala, koji se razlikuju po trajnosti, izgledu, toplinskoj vodljivosti i, naravno, cijeni. Okvir može biti plastičan, odnosno PVC, što je najjeftinija opcija s odgovarajućom toplinskom vodljivošću. Osim cijene, dodatna prednost PVC okvira je jednostavno održavanje jer je vrlo otporan na vremenske uvjete, a može se čistiti običnom vlažnom krpom. Nedostatak plastike je njezin jeftin izgled. Često se događa da jako loše stari, blijedi i postaje žuta. Postoje i drveni okviri, koji imaju najbolja svojstva toplinske vodljivosti. Osim toga, drvo je ekološki i prirodni materijal, koji omogućuje dobru regulaciju vlažnosti. Nedostaci drvenog okvira su nešto viša cijena i zahtjevnije održavanje. Treća mogućnost je kombinacija drvenog i aluminijskog okvira, gdje jetijelo okvira drveno, a zatim obloženo aluminijem. Na taj način se osigurava veća izdržljivost prozorskog okvira jer aluminij štiti drvo. Četvrta, najskuplja opcija je prozorski okvir od aluminija, koji nema tako dobru toplinsku vodljivost, ali je najtrajniji, elegantan i lako ga je održavati.

  3.2. Vodilice za klizna vrata

  Vodilice za klizna vrata ključni su element panoramskih prozora, jer omogućavaju kontinuirano i glatko klizanje prozora velikih dimenzija. Prozori se tako jednostavno otvaraju i zatvaraju. Besprijekoran sustav je ključan ako želimo da se prozori tako velikih dimenzija ne zaglavljuju pri otvaranju odnosno zatvaranju. Vodilice kliznih vrata zapravo su dio okova za vrata, a prije svega ovise o vrsti vrata (klizno-podizna, nagibno-klizna, harmonika).

  Ako želimo moderan dizajn vodilica, najbolje je vodilice za klizanje montirati u ravnini sa stropom, što znači da "uranjaju" u strop. Takav dizajn je malo skuplji, ali veće estetske vrijednosti, jer su vodilice za klizne prozore obično element koji najviše smeta. Klizna vrata za klizanje po vodilicama trebaju i kotače, koji se postavljaju iznad i ispod na vrata, odnosno prozore, a taj sustav opet ovisi o vrsti kliznih panoramskih prozora.

  3.3. Panoramski zid i ostakljivanje

  Panoramski zidovi i prozori mogu imati dvostruko ili trostruko ostakljenje. Slojevitost uglavnom ovisi o potrebnoj toplinskoj vodljivosti objekta, na koju svakako utječu dimenzije staklenih površina. Ako je fasada gotovo potpuno ostakljena, trebat će nam troslojno ostakljenje, no ako imamo panoramske prozore i klizna vrata samo u jednoj prostoriji, dvostruko ostakljenje može biti sasvim dovoljno. Zatim možemo birati između običnih i refleksivnih stakala, stakala u boji, mat ili poluprozirnih i potpuno prozirnih.

  3.4. Sjenila za panoramske prozore

  Zbog velikih staklenih površina, koje su jedna od glavnih prednosti panoramskih prozora, može se dogoditi da se prostorija pregrije, osobito u vrućim ljetnim mjesecima. Osim rješenja kao što su terase, nadstrešnice i balkoni na katovima iznad prozora, koji sprječavaju izravan prodor Sunčeve svjetlosti kroz staklo, kao i klimatizacijskih uređaja u zatvorenom prostoru, najbolje rješenje su vanjska sjenila. Metalna površina vanjskih sjenila reflektirat će Sunčeve zrake i spriječiti njihov prolaz kroz staklo. Stoga je vrlo važno da se sjenila montiraju s VANJSKE strane, jer ćemo na taj način spriječiti Sunčevezrakeda prolaze kroz staklo, što je glavni čimbenik pregrijavanja prostorije. Unutarnja sjenila namijenjena su samo sprječavanju odsjaja i zasjenjivanju prostorija. Na taj način nećemo spriječiti pregrijavanje. Pri ugradnji sjenila imamo nekoliko rješenja na raspolaganju. Ako ne želimo da se kutija sjenila s električnim motorom vidi, totreba imati na umu još pri projektiranju kuće i osigurati dovoljno mjesta u fasadi da je možemo sakriti. Ako takvo rješenje nije moguće, odaberite kutiju koja će najviše odgovarati okviru prozora jer će tako biti manje uočljiva.

  4. Panoramski zid i prozori – cijena

  Koliko košta panoramski zid? Zbog velikih dimenzija, panoramski zid je mnogo skuplji od običnih, parapetnih prozora. Cijene za panoramski zid kreću se između 18,000-28,000 KN. Cijena kliznih prozora ovisi uglavnom o vrsti ili načinu otvaranja. Možete birati između podizno-kliznih vrata, nagibno-kliznih vrata i harmo kliznih vrata. Drugi važan faktor su svakako dimenzije vrata. Za fiksni panoramski prozor računajte cca. 9,000-15,000 KN. Klizni sustav otvaranja staklene stijene još je skuplji, a cijene dosežu i do 30,000 KN.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Izrada kliznog prozora za balkon

  Potrebna izrada i montaža kliznih ALU prozora dimenzije cca 150 × 180 cm i cca 150 × 187 cm. 10179 € do 16965 €

  ........

  Staklena stijena sa pregradnim staklenim vratima na stepeništu

  Potrebna izrada staklene stijene
  cca 1400 x 1020 cm
  kao i staklenih vrata pregradnih
  cca 2400 x 1100cm
  Boja: crna
  Alu materijal 13572 € do 22620 €

  ........

  Dobava i montaža balkonskih PVC kliznih vrata

  Potrebna dobava i montaža balkonskih PVC kliznih otklopnih vrata (desno)

  Dim (Š,V) cca 220 x 230 cm.
  Boja: bijela 8143.2 € do 13572 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada i montaža PVC balkonskih vrata, cca 120 x 230 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i postavljanje staklene ograde, cca 110m2
  Staklene stijene, balkonska vrata, Šibenik

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Dobava i montaža staklenih sobnih vrata, 100*230 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Karlovac

  540 € do 900 €

  Cijena, Ugradnja staklenih paravana za kadu, cca 120 ×140 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada uznutarnje staklene klizne stijene između hodnika i stepenista, 2.5 x 2.5 m
  Staklene stijene, balkonska vrata, Donji Pustakovec

  900 € do 1500 €

  Cijena, Zatvaranje terase PVC stolarijom, 2690x2200x2,3130x3400/2400
  Staklene stijene, balkonska vrata, Donja Voća

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Zatvaranje balkona ALU kliznim stijenkama, klizne stijenke-3 kom
  Staklene stijene, balkonska vrata, Osijek

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Zatvaranje balkona u alu klizne stijene i jedan dvokrilni bočni prozor, 8 kliznih stijena i jedan dvokrilni prozor
  Staklene stijene, balkonska vrata, Zagreb

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Staklena pregradna stijena unutarnja, cca 71 x 210 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Zagreb

  225 € do 375 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC klizne stjenke, Jedna, Visina 210 širina 220
  Staklene stijene, balkonska vrata, Split

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC stijenu fiksnu, Š 350 cm V 230 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Grubišno Polje

  900 € do 1500 €

  Cijena, Popravljanje silikona/brtve na staklenoj stjeni, cca 450 x 270 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Dubrava

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada i montaža drvenih balkonskih vrata, 2 kom
  Staklene stijene, balkonska vrata, Čakovec

  2070 € do 3450 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC staklenih kliznih vrata, 98 x 220 cm / 4 komada
  Staklene stijene, balkonska vrata, Cavtat

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC balkonskih vrata, cca 80 x 200 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Đakovo

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža pregradna klizna staklena stijena, 145 × 290 cm 2 kom
  Staklene stijene, balkonska vrata, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC stolarije, garažna vrata-1 kd prozori-13 kd ulazna vrata-2 kd balkonska vrata-3 kd
  Staklene stijene, balkonska vrata, Posedarje

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Izrada balkonske staklene stijene, 380 x 210 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Sveti Ivan Zelina

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada podizno klizne stijene, cca 240 x 270 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Borovo

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Klizna podizna stjena, cca 300 x 240 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Sveta Nedelja

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Trijem sustava kliznih prozora, 5 kom
  Staklene stijene, balkonska vrata, Mošćenička Draga

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Izrada i montaža staklene klizne stijenke, cca 178 x 265 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Zaprešić

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada i montaža ALU klizne stijenke, cca 220 x 240 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Crikvenica

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada i montaža troklirne klizne stijene, cca 4.20 × 2.60 m
  Staklene stijene, balkonska vrata, Vodice

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada PVC klizne stijene, 1 kom / cca 2,3 x 3,2 m
  Staklene stijene, balkonska vrata, Zadar

  900 € do 1500 €

  Cijena, Zatvaranje balkona, 176*250*140 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Velika Gorica

  900 € do 1500 €

  Cijena, Zatvaranje terase PVC stolarijim, cca 42 m2
  Staklene stijene, balkonska vrata, Donji Miholjac

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Balkonska vrata, 1 kom
  Staklene stijene, balkonska vrata, Gunja

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja staklene stijene i balkonska vrata, 2 kom
  Staklene stijene, balkonska vrata, Zagreb

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Ostakljenje balkona., 6 kom
  Staklene stijene, balkonska vrata, Dugo Selo

  630 € do 1050 €

  Cijena, izrada i montaža staklene PVC stijenke, 2 x 2,6 m
  Staklene stijene, balkonska vrata, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC dvokrilnih balkonskih vrata sa ALU roletnama, 180 x 210 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Dubrava

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža drvenih dvokrilnih vrata za poslovni prostor, 177 x 235 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Dubrava

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i ugradnja balkonskih vrata s reflektirajućim staklom, 1 kom
  Staklene stijene, balkonska vrata, Karlovac

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Izrada i montaža kliznih balkonskih vrata, 200 x 220 cm
  Staklene stijene, balkonska vrata, Gornji Hrašćan

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada i montaža ALU kliznih stijenki, klizne stijenke-2 kom
  Staklene stijene, balkonska vrata, Makarska

  1350 € do 2250 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Staklene stijene, balkonska vrata cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  348+ poduzeća za Staklene stijene, balkonska vrata
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu