Trakaste zavjese cijena

Cijene zavjesa ovise o veličini zasjenjene površine, materijalu, ukrasu, vijencima, kvaliteti i, naravno, dobavljaču. Prije instalacije razmislite o tome kakvu vrstu svjetla želite u sobi. Raspršena svjetlost kroz poluprozirne letvice je posebno pogodna za urede ili posebna dekorativna okruženja. Cijena klasičnih panel zavjesa je oko 30 EUR/m2.

Kome povjeriti izradu/postavljanje trakastih zavjesa? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit
Cijena za ponuditelja, montažera lamelnih zastora

Druge cijene za Trakaste zavjese

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za trakasta sjenila€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Trakaste zavjese – sve što morate znati

1. Što morate znati prije kupnje trakastih zavjesa?

Rolete su jedno od najpopularnijih prozorskih sjenila na tržištu. Većina ljudi pritom obično pomisli na tradicionalne, vodoravne rolete, kod kojih se svaka letvica pomiče s lijeva nadesno, a ne okomito, od vrha do dna. Vertikalne rolete, koje se kod nas često nazivaju trakaste zavjese, popularna su i privlačna alternativa za koju se danas sve češće odlučujemo. Odlična su ideja za prekrivanje prozora, panoramskih zidova i kliznih te balkonskih vrata. Višenamjenske su i pridodaju estetici vašeg doma.

zavjese.jpg
Trakaste zavjese vrte se oko svoje osi u radijusu od 180 ° i prilagođavaju se smjeru zraka sunca. 

 

1.1. Prednosti trakastih zavjesa

1.1.1. Svjetlost i privatnost

Trakaste zavjese deblje su od drugih vrsta sjenila od tkanine. To omogućuje učinkovitiju zaštitu od sunca i UV zraka, a istodobno štiti od gubitka topline dok je vani hladno. Osim toga, trakaste zavjese, kada su zatvorene, u cijelosti blokiraju pogled u prostoriju i tako pružaju potpunu privatnost. Ako vaši prozori gledaju izravno na ulicu ili se u vašu sobu može vidjeti iz susjednih zgrada, možete biti sigurni da će vaše trakaste zavjese spriječiti znatiželjne poglede, a istodobno će kroz vaš prozor propuštati dovoljno svjetlosti.

1.1.2. Usmjeravanje svjetlosti

Trakaste zavjese vrte se oko svoje osi u radijusu od 180° i mogu usmjeriti dnevnu svjetlost u bilo kojem smjeru te se prilagođavaju smjeru zraka sunca. 

1.1.3. Jednostavnost upotrebe

Kada se trakaste zavjese upotrebljavaju za prekrivanje kliznih vrata prema vrtu, balkonu ili terasi, možete ih otvoriti samo djelomično i tako bez prepreka ulaziti i izlaziti.

1.1.4. Naglašavaju visinu prostorije

Zbog visine okomitih sjenila, mali prozori mogu izgledati veći. Visoki prozori i klizna vrata izgledaju potpunije jer okomite rolete pokrivaju njihovu cijelu visinu i širinu.

1.1.5. Jednostavna zamjena

Ako vam se jedna traka od trakastih zavjesa iz bilo kojeg razloga ošteti ili zaprlja, jednostavno je možete zamijeniti novom i pritom očuvati druge trake i vodilice.

1.1.6. Širok izbor boja i materijala

Trakaste zavjese dostupne su u raznim bojama i od različitih materijala, čime možete kreirati različit izgled prozora koji će uljepšati bilo koji stil uređenja doma.

1.2. Nedostatci trakastih zavjesa

1.2.1. Buka

Kod otvaranja sjenila okomite trake se mogu zaljuljati i udarati jedna o drugu uzrokujući buku. Isto se može dogoditi pri uključivanju ventilatora ili uz otvoren prozor, što može biti uznemiravajuće ako se trakaste zavjese nalaze u spavaćoj sobi.

1.2.2. Dodirivanje poda

Trakaste zavjese od tkanine mogu pokupiti prašinu i nečistoće s poda, što može otežati čišćenje i održavanje.

2. Dobavljači i izvođači

2.1.  Najvažnija je kvaliteta

Prije početka pregledavanja ponude na tržištu dobro je donijeti odluku na koje prozore, odnosno vrata, želimo postaviti trakaste zavjese. Zavjese nas moraju što dulje dobro služiti, te se zbog toga moramo usredotočiti na kvalitetne proizvode. Preporučujemo da pregledate ponude trakastih zavjesa kod nekoliko dobavljača te da ih opipate. Nemoguće je procijeniti kvalitetu proizvoda na temelju fotografije, a kvalitetu možemo osjetiti dodirom. Svi sastavni dijelovi zavjese moraju biti napravljeni od odabranih, kvalitetnih materijala, a pritom je osobito važna kvaliteta vodilice (karniše). 

3. Različite vrste trakastih zavjesa

Postoji više vrsta zavjesa koje možemo prilagoditi tipu prozora ili balkonskih vrata. 

3.1. Trakaste zavjese od tkanine

Trakaste zavjese od tkanine popularne su zbog mekoće, male težine i fluidnosti, te zbog bogatog izbora boja i uzoraka. Najpovoljnije na tržištu su vertikalne rolete. Gusto tkane prozirne tkanine omogućuju raznovrsnost i besprijekorno usklađivanje s izgledom i stilom namještaja u interijeru. Sjenila od tkanina učinkovita su kod djelomične filtracije svjetlosti, ali i za potpuno zamračivanje prostorije, a većinu je moguće čistiti običnim usisavačem.

3.2. Drvene trakaste zavjese

Drvene trakaste zavjese u prostoriju unose dašak smirenosti i auru elegancije. Izvrstan su izbor za stilove dekora s tematikom prirode. Trake od različitih vrsta drva pružaju jednostavno usklađivanje teksture i boje sjenila s namještajem, podnim oblogama i cijelim dizajnom interijera. Kvalitetne drvene žaluzine vrlo su izdržljive i služit će vam mnogo godina. Samo treba uzeti u obzir da drvena sjenila nisu najprikladnija za primjenu na područjima koja su pod utjecajem direktnog Sunčeva svjetla i vlage. Pridržavajući se toga, spriječit ćete štetnu plijesan i gubitak boje drva i produžiti vijek sjenila.

3.3. Metalne trakaste zavjese

Aluminij je metal koji se najčešće upotrebljava za trakaste zavjese. Rolete tog tipa su povoljnije, a istodobno pružaju dovoljno varijanti stila i boja kako bi se zadovoljili različiti ukusi. Kvalitetne aluminijske trakaste zavjese napravljene su od aluminija visoke kvalitete koji je istodobno izdržljiv i privlačan. Otporan je na hrđu i jednostavan za čišćenje i održavanje, te je odličan izbor za stambene prostore, ali i za urede!

3.4. PVC trakaste zavjese

PVC (polivinilklorid) je ekološki prihvatljiva alternativa plastici i prikladan materijal za trakaste zavjese. Sjenila od PVC-a dugotrajna su i izdržljiva, a dostupna su u širokoj paleti nijansi, debljine i prozirnosti. Vatrootporni materijal idealan je izbor za dječje sobe i druge  osjetljive prostorije u stanu. Osiguravaju željenu razinu privatnosti, bez interferencije sa stilom interijera. Za prostorije u kojima je potrebna svjetlost, ove rolete su sigurno i elegantno rješenje!

4. Postupci

4.1. Izmjere

4.1.1. Za pričvršćivanje karniša unutar prozorskih (ili vratnih) okvira

Izmjerite širinu okvira na tri točke – lijevo, desno i na sredini. Zapišite najkraću udaljenost, zatim izmjerite unutarnju visinu vrata ili prozora, ponovno na tri mjesta. Zapišite najkraću udaljenost, zatim to ponovite za širinu. Kod postavljanja karniše unutar okvira morate ostaviti dovoljno prostora za postavljanje rotacijskih traka. Karnišu odmaknite od prozora za pola širine trake plus nekoliko centimetara. 

4.1.2. Za pričvršćivanje karniše na strop

Izmjerite širinu prozora (ili vrata). Sa svake strane karniše dodajte još četiri centimetra. To će spriječiti prodiranje svjetlosti iz kutova kada su zavjese zatvorene. Zatim izmjerite još visinu od poda do stropa i oduzmite centimetar ili dva kako se zavjese ne bi vukle po podu.  

4.2. Čišćenje i održavanje 

4.2.1. Koliko često treba čistiti trakaste zavjese? 

Neka vas vodi njihov izgled, odnosno ako vam se čine zaprljane ili je prošla godina dana od posljednjeg čišćenja, vrijeme je za čišćenje. 

4.2.2. Treba li izvaditi trakaste zavjese iz karniše kako biste ih očistili?

Ne. Neki to čine, ali trakaste zavjese ne treba skidati kako biste ih očistili. Demontaža zavjesa je dugotrajna i zahtijeva puno prostora. Tijekom skidanja zavjese se mogu oštetiti, a rezultati čišćenja nisu nimalo bolji ako ih demontiramo. 

4.2.3. Kako najbolje očistiti trakaste zavjese?

Trakaste zavjese možemo najbolje očistiti usisavačem. Na usisavač pričvrstimo nastavak za usisavanje tkanina. Trakaste zavjese najprije potpuno zatvorimo i povučemo do kraja najprije jednu stranu. Svaku traku usisavamo posebno, polako i nježno. Zatim trake povučemo i na drugu stranu i ponovimo postupak. Ako zavjesa nakon usisavanja nije potpuno čista, možete uzeti mokru krpu i njome prebrisati svaku traku ili one dijelove koji su zaprljani.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Izrada i montaža trakastih zavjesa

Prodaja i montaža trakastih zavjesa, karniša i sobnih zavjesa prema izmjeri. 678.6 € do 1131 €

........

Izrada i montaža trakastih zavjesa

Potrebna izmjera, demontaža starih i montaža novih vodilica i trakastih zavjesa.
Dimenzije su:
2 prozora cca. 160×175
1 prozor cca. 120×175
1 prozor + balkonska vrata cca. 100×175 i 100×250. 3393 € do 5655 €

........

Dobava i ugradnja trakaste okomite zavjese

Potrebna izrada i postavljanje trakastih zavjesa sa ugodanim dekorom sa ciljem zaštite od sunca. 2035.8 € do 3393 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Izrada i montaža trakaste zavjese za prozor, cca 2 x 2,5 m
Trakaste zavjese, Sisak

135 € do 225 €

Cijena, Trakaste zavjese smeđa, cca 150 x 180cm
Trakaste zavjese, Grubišno Polje

72 € do 120 €

Cijena, Izrada trakastih zavjesa za terasu, 8 m2
Trakaste zavjese, Osijek

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i montaža zavjesa za krovne prozore, 1,5 m2
Trakaste zavjese, Hrastovica

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i postavljanje trakastih zavjesa, cca 30 m duljine, visine do radijatora cca 150 cm
Trakaste zavjese, Ludbreg

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i postavljanje trakaste zavjese, cca 7 m2
Trakaste zavjese, Sesvetski Kraljevac

225 € do 375 €

Cijena, Zamjena traka, Trake širine 13cm
Trakaste zavjese, Rijeka

45 € do 75 €

Cijena, Servis i zamjenu špage i lancica, Cca 20 m2
Trakaste zavjese, Novaki Bistranski

270 € do 450 €

Cijena, Izrada i ugradnja trakastih zavjesa, cca 2 x 1.5 m 2 kd
Trakaste zavjese, Trpinja

135 € do 225 €

Cijena, Izrada i montaža trakaste zavijese, 10 m2
Trakaste zavjese, Vodnjan

135 € do 225 €

Cijena, Dobava i postavljanje trakastih zavjesa za lođu, 6.00 + 3.50 + 2,00 = 11,5 × 2.40 = 28 m2
Trakaste zavjese, Labin

225 € do 375 €

Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa, 300 x 200 cm
Trakaste zavjese, Hrtić

360 € do 600 €

Cijena, Izrada i motnaža trakastih zavjesa, cca 17 m2
Trakaste zavjese, Pleternica

450 € do 750 €

Cijena, Izrada trakastih zavjesa, 11 m2
Trakaste zavjese, Požega

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa , 48 komada, 1,65 cm x 12,5 cm
Trakaste zavjese, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Zamjena potojećih trakastih zavjesa , 5 velikh prozora, cca 3x2m
Trakaste zavjese, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Izrada rolo i panel zavjese, rolo-2 kd panel-4 kd
Trakaste zavjese, Imotski

540 € do 900 €

Cijena, Izrada trakastih zavjesa , dužina cca 6 m visina cca 2,5 m
Trakaste zavjese, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Zamjena postojećih trakastih zavjesa novima, 8 m2
Trakaste zavjese, Zagreb

315 € do 525 €

Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa za ured, 6 m
Trakaste zavjese, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Trakaste zavjese, Visina 135 dužina cca 210
Trakaste zavjese, Županja

180 € do 300 €

Cijena, Dobava i postavljanje trakastih zavjesa u ordinaciji, cca 220 cm
Trakaste zavjese, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Zamjena postojećih lamelnih zavjesa sa novima, 4 m2
Trakaste zavjese, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Zavjesa po mjeri , cca 2.4 m
Trakaste zavjese, Velika Gorica

63 € do 105 €

Cijena, Izrada trakastih zavjesa, cca 310 x 180 cm
Trakaste zavjese, Osijek

180 € do 300 €

Cijena, Postavljanje trakastih zavjesa, cca 5 m
Trakaste zavjese, Split

90 € do 150 €

Cijena, Dobava i montaža trakaste zavijese, 1 kom
Trakaste zavjese, Josipovac

63 € do 105 €

Cijena, Izrada i postavljanje trakastih zavjesa , cca 20 m2
Trakaste zavjese, Babina Greda

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa za ured , cca 4 x 2.5 m
Trakaste zavjese, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Montaža trakastih zavjesa s pogonom na elektromotor, cca 12 m2
Trakaste zavjese, Varaždin

72 € do 120 €

Cijena, Dobava i montaža trakastih zavijesa, 18 kom
Trakaste zavjese, Šibenik

1440 € do 2400 €

Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjese na izlogu, cca 7 m2
Trakaste zavjese, Zagreb

189 € do 315 €

Cijena, Dobava i postavljanje trakaste zavjese, cca 210 cm
Trakaste zavjese, Zabok

90 € do 150 €

Cijena, Izrada trakaste zavjese za ured , cca 5 m2
Trakaste zavjese, Donja Voća

135 € do 225 €

Cijena, Izrada i postavljanje trakastih zavjesa, zavjese-3 kom
Trakaste zavjese, Vukovar

180 € do 300 €

Cijena, Postavljanje trakastih zavjesa s materijalom,
Trakaste zavjese, Lučko

180 € do 300 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Trakaste zavjese cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

92+ poduzeća za Trakaste zavjese
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Trakaste zavjese?