Za područje

  Trakaste zavjese cijena

  Cijene zavjesa ovise o veličini zasjenjene površine, materijalu, ukrasu, vijencima, kvaliteti i, naravno, dobavljaču. Prije instalacije razmislite o tome kakvu vrstu svjetla želite u sobi. Raspršena svjetlost kroz poluprozirne letvice je posebno pogodna za urede ili posebna dekorativna okruženja. Cijena klasičnih panel zavjesa je oko 30 EUR/m2.

  Kome povjeriti izradu/postavljanje trakastih zavjesa? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Druge cijene za Trakaste zavjese

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Trakaste zavjese – sve što morate znati

  1. Što morate znati prije kupnje trakastih zavjesa?

  Rolete su jedno od najpopularnijih prozorskih sjenila na tržištu. Većina ljudi pritom obično pomisli na tradicionalne, vodoravne rolete, kod kojih se svaka letvica pomiče s lijeva nadesno, a ne okomito, od vrha do dna. Vertikalne rolete, koje se kod nas često nazivaju trakaste zavjese, popularna su i privlačna alternativa za koju se danas sve češće odlučujemo. Odlična su ideja za prekrivanje prozora, panoramskih zidova i kliznih te balkonskih vrata. Višenamjenske su i pridodaju estetici vašeg doma.

  zavjese.jpg
  Trakaste zavjese vrte se oko svoje osi u radijusu od 180 ° i prilagođavaju se smjeru zraka sunca. 

   

  1.1. Prednosti trakastih zavjesa

  1.1.1. Svjetlost i privatnost

  Trakaste zavjese deblje su od drugih vrsta sjenila od tkanine. To omogućuje učinkovitiju zaštitu od sunca i UV zraka, a istodobno štiti od gubitka topline dok je vani hladno. Osim toga, trakaste zavjese, kada su zatvorene, u cijelosti blokiraju pogled u prostoriju i tako pružaju potpunu privatnost. Ako vaši prozori gledaju izravno na ulicu ili se u vašu sobu može vidjeti iz susjednih zgrada, možete biti sigurni da će vaše trakaste zavjese spriječiti znatiželjne poglede, a istodobno će kroz vaš prozor propuštati dovoljno svjetlosti.

  1.1.2. Usmjeravanje svjetlosti

  Trakaste zavjese vrte se oko svoje osi u radijusu od 180° i mogu usmjeriti dnevnu svjetlost u bilo kojem smjeru te se prilagođavaju smjeru zraka sunca. 

  1.1.3. Jednostavnost upotrebe

  Kada se trakaste zavjese upotrebljavaju za prekrivanje kliznih vrata prema vrtu, balkonu ili terasi, možete ih otvoriti samo djelomično i tako bez prepreka ulaziti i izlaziti.

  1.1.4. Naglašavaju visinu prostorije

  Zbog visine okomitih sjenila, mali prozori mogu izgledati veći. Visoki prozori i klizna vrata izgledaju potpunije jer okomite rolete pokrivaju njihovu cijelu visinu i širinu.

  1.1.5. Jednostavna zamjena

  Ako vam se jedna traka od trakastih zavjesa iz bilo kojeg razloga ošteti ili zaprlja, jednostavno je možete zamijeniti novom i pritom očuvati druge trake i vodilice.

  1.1.6. Širok izbor boja i materijala

  Trakaste zavjese dostupne su u raznim bojama i od različitih materijala, čime možete kreirati različit izgled prozora koji će uljepšati bilo koji stil uređenja doma.

  1.2. Nedostatci trakastih zavjesa

  1.2.1. Buka

  Kod otvaranja sjenila okomite trake se mogu zaljuljati i udarati jedna o drugu uzrokujući buku. Isto se može dogoditi pri uključivanju ventilatora ili uz otvoren prozor, što može biti uznemiravajuće ako se trakaste zavjese nalaze u spavaćoj sobi.

  1.2.2. Dodirivanje poda

  Trakaste zavjese od tkanine mogu pokupiti prašinu i nečistoće s poda, što može otežati čišćenje i održavanje.

  2. Dobavljači i izvođači

  2.1.  Najvažnija je kvaliteta

  Prije početka pregledavanja ponude na tržištu dobro je donijeti odluku na koje prozore, odnosno vrata, želimo postaviti trakaste zavjese. Zavjese nas moraju što dulje dobro služiti, te se zbog toga moramo usredotočiti na kvalitetne proizvode. Preporučujemo da pregledate ponude trakastih zavjesa kod nekoliko dobavljača te da ih opipate. Nemoguće je procijeniti kvalitetu proizvoda na temelju fotografije, a kvalitetu možemo osjetiti dodirom. Svi sastavni dijelovi zavjese moraju biti napravljeni od odabranih, kvalitetnih materijala, a pritom je osobito važna kvaliteta vodilice (karniše). 

  3. Različite vrste trakastih zavjesa

  Postoji više vrsta zavjesa koje možemo prilagoditi tipu prozora ili balkonskih vrata. 

  3.1. Trakaste zavjese od tkanine

  Trakaste zavjese od tkanine popularne su zbog mekoće, male težine i fluidnosti, te zbog bogatog izbora boja i uzoraka. Najpovoljnije na tržištu su vertikalne rolete. Gusto tkane prozirne tkanine omogućuju raznovrsnost i besprijekorno usklađivanje s izgledom i stilom namještaja u interijeru. Sjenila od tkanina učinkovita su kod djelomične filtracije svjetlosti, ali i za potpuno zamračivanje prostorije, a većinu je moguće čistiti običnim usisavačem.

  3.2. Drvene trakaste zavjese

  Drvene trakaste zavjese u prostoriju unose dašak smirenosti i auru elegancije. Izvrstan su izbor za stilove dekora s tematikom prirode. Trake od različitih vrsta drva pružaju jednostavno usklađivanje teksture i boje sjenila s namještajem, podnim oblogama i cijelim dizajnom interijera. Kvalitetne drvene žaluzine vrlo su izdržljive i služit će vam mnogo godina. Samo treba uzeti u obzir da drvena sjenila nisu najprikladnija za primjenu na područjima koja su pod utjecajem direktnog Sunčeva svjetla i vlage. Pridržavajući se toga, spriječit ćete štetnu plijesan i gubitak boje drva i produžiti vijek sjenila.

  3.3. Metalne trakaste zavjese

  Aluminij je metal koji se najčešće upotrebljava za trakaste zavjese. Rolete tog tipa su povoljnije, a istodobno pružaju dovoljno varijanti stila i boja kako bi se zadovoljili različiti ukusi. Kvalitetne aluminijske trakaste zavjese napravljene su od aluminija visoke kvalitete koji je istodobno izdržljiv i privlačan. Otporan je na hrđu i jednostavan za čišćenje i održavanje, te je odličan izbor za stambene prostore, ali i za urede!

  3.4. PVC trakaste zavjese

  PVC (polivinilklorid) je ekološki prihvatljiva alternativa plastici i prikladan materijal za trakaste zavjese. Sjenila od PVC-a dugotrajna su i izdržljiva, a dostupna su u širokoj paleti nijansi, debljine i prozirnosti. Vatrootporni materijal idealan je izbor za dječje sobe i druge  osjetljive prostorije u stanu. Osiguravaju željenu razinu privatnosti, bez interferencije sa stilom interijera. Za prostorije u kojima je potrebna svjetlost, ove rolete su sigurno i elegantno rješenje!

  4. Postupci

  4.1. Izmjere

  4.1.1. Za pričvršćivanje karniša unutar prozorskih (ili vratnih) okvira

  Izmjerite širinu okvira na tri točke – lijevo, desno i na sredini. Zapišite najkraću udaljenost, zatim izmjerite unutarnju visinu vrata ili prozora, ponovno na tri mjesta. Zapišite najkraću udaljenost, zatim to ponovite za širinu. Kod postavljanja karniše unutar okvira morate ostaviti dovoljno prostora za postavljanje rotacijskih traka. Karnišu odmaknite od prozora za pola širine trake plus nekoliko centimetara. 

  4.1.2. Za pričvršćivanje karniše na strop

  Izmjerite širinu prozora (ili vrata). Sa svake strane karniše dodajte još četiri centimetra. To će spriječiti prodiranje svjetlosti iz kutova kada su zavjese zatvorene. Zatim izmjerite još visinu od poda do stropa i oduzmite centimetar ili dva kako se zavjese ne bi vukle po podu.  

  4.2. Čišćenje i održavanje 

  4.2.1. Koliko često treba čistiti trakaste zavjese? 

  Neka vas vodi njihov izgled, odnosno ako vam se čine zaprljane ili je prošla godina dana od posljednjeg čišćenja, vrijeme je za čišćenje. 

  4.2.2. Treba li izvaditi trakaste zavjese iz karniše kako biste ih očistili?

  Ne. Neki to čine, ali trakaste zavjese ne treba skidati kako biste ih očistili. Demontaža zavjesa je dugotrajna i zahtijeva puno prostora. Tijekom skidanja zavjese se mogu oštetiti, a rezultati čišćenja nisu nimalo bolji ako ih demontiramo. 

  4.2.3. Kako najbolje očistiti trakaste zavjese?

  Trakaste zavjese možemo najbolje očistiti usisavačem. Na usisavač pričvrstimo nastavak za usisavanje tkanina. Trakaste zavjese najprije potpuno zatvorimo i povučemo do kraja najprije jednu stranu. Svaku traku usisavamo posebno, polako i nježno. Zatim trake povučemo i na drugu stranu i ponovimo postupak. Ako zavjesa nakon usisavanja nije potpuno čista, možete uzeti mokru krpu i njome prebrisati svaku traku ili one dijelove koji su zaprljani.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Izrada i montaža trakastih zavjesa

  TREBALA BIH ZA 1 PROZOR U HODNIKU TRAKASTE ZAVJESE. 1017.9 € do 1696.5 €

  ........

  Trakaste zavjese za prozore u hali.

  Potrebno je isporučiti i na montirati okomite trakaste zavjese na dva prozora. Prozori su dimenzija: 940x196cm i 940x108cm. 2375.1 € do 3958.5 €

  ........

  Izrada trakastih zavjesa

  Potrebna izrada trakastih zavjesa 2,30 sirine i 2,40 visine. 1357.2 € do 2262 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada trakastih zavjesa, 10 - 14 m2
  Trakaste zavjese, Jalžabet

  360 € do 600 €

  Cijena, Izrada trakastih zavjesa za prozore, 2 kom
  Trakaste zavjese, Valtura

  180 € do 300 €

  Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa, Širina – 260 cm Visina – 265 cm
  Trakaste zavjese, Zadar

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada trakastih zavjesa, 3.40 širina .2.60 visina
  Trakaste zavjese, Bilice

  90 € do 150 €

  Cijena, Zamjena starih trakastih zavjesa u ljekarni, cca 30 m2
  Trakaste zavjese, Legrad

  270 € do 450 €

  Cijena, Izrada i postavljanje trakastih zavjesa, zavjese-4 kom
  Trakaste zavjese, Legrad

  180 € do 300 €

  Cijena, Izrada i postavljanje zavjesa, zavjese-5 kom
  Trakaste zavjese, Zagreb

  225 € do 375 €

  Cijena, Izrada trakaste zavjese, 2 x 2 m
  Trakaste zavjese, Višnjevac

  135 € do 225 €

  Cijena, Trakaste zavjese za loggu, 2 zavjese
  Trakaste zavjese, Susedgrad

  90 € do 150 €

  Cijena, Trakaste zavjese za verandu, 5 × 2.20 m
  Trakaste zavjese, Janjina

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada trakaste zavjese, 160 x 200 cm
  Trakaste zavjese, Bijelo Brdo

  180 € do 300 €

  Cijena, Trakaste zavjese, 4 kom
  Trakaste zavjese, Slavonski Brod

  540 € do 900 €

  Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa, 3,3 x 2,5 m
  Trakaste zavjese, Rijeka

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa, 4 prozora, 1 balkonska vrata
  Trakaste zavjese, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Dobava i ugradnja trakaste okomite zavjese, 1000 x 3500 mm
  Trakaste zavjese, Beketinci

  270 € do 450 €

  Cijena, Izrada i montaža trakaste zavjese za prozor, cca 2 x 2,5 m
  Trakaste zavjese, Sisak

  135 € do 225 €

  Cijena, Trakaste zavjese smeđa, cca 150 x 180cm
  Trakaste zavjese, Grubišno Polje

  72 € do 120 €

  Cijena, Izrada trakastih zavjesa za terasu, 8 m2
  Trakaste zavjese, Osijek

  180 € do 300 €

  Cijena, Izrada i montaža zavjesa za krovne prozore, 1,5 m2
  Trakaste zavjese, Hrastovica

  180 € do 300 €

  Cijena, Izrada i postavljanje trakastih zavjesa, cca 30 m duljine, visine do radijatora cca 150 cm
  Trakaste zavjese, Ludbreg

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada i postavljanje trakaste zavjese, cca 7 m2
  Trakaste zavjese, Sesvetski Kraljevac

  225 € do 375 €

  Cijena, Zamjena traka, Trake širine 13cm
  Trakaste zavjese, Rijeka

  45 € do 75 €

  Cijena, Servis i zamjenu špage i lancica, Cca 20 m2
  Trakaste zavjese, Novaki Bistranski

  270 € do 450 €

  Cijena, Izrada i ugradnja trakastih zavjesa, cca 2 x 1.5 m 2 kd
  Trakaste zavjese, Trpinja

  135 € do 225 €

  Cijena, Izrada i montaža trakaste zavijese, 10 m2
  Trakaste zavjese, Vodnjan

  135 € do 225 €

  Cijena, Dobava i postavljanje trakastih zavjesa za lođu, 6.00 + 3.50 + 2,00 = 11,5 × 2.40 = 28 m2
  Trakaste zavjese, Labin

  225 € do 375 €

  Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa, 300 x 200 cm
  Trakaste zavjese, Hrtić

  360 € do 600 €

  Cijena, Izrada i motnaža trakastih zavjesa, cca 17 m2
  Trakaste zavjese, Pleternica

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada trakastih zavjesa, 11 m2
  Trakaste zavjese, Požega

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa , 48 komada, 1,65 cm x 12,5 cm
  Trakaste zavjese, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Zamjena potojećih trakastih zavjesa , 5 velikh prozora, cca 3x2m
  Trakaste zavjese, Zagreb

  180 € do 300 €

  Cijena, Izrada rolo i panel zavjese, rolo-2 kd panel-4 kd
  Trakaste zavjese, Imotski

  540 € do 900 €

  Cijena, Izrada trakastih zavjesa , dužina cca 6 m visina cca 2,5 m
  Trakaste zavjese, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Zamjena postojećih trakastih zavjesa novima, 8 m2
  Trakaste zavjese, Zagreb

  315 € do 525 €

  Cijena, Izrada i montaža trakastih zavjesa za ured, 6 m
  Trakaste zavjese, Zagreb

  180 € do 300 €

  Cijena, Trakaste zavjese, Visina 135 dužina cca 210
  Trakaste zavjese, Županja

  180 € do 300 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Trakaste zavjese cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  98+ poduzeća za Trakaste zavjese
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu