Industrijska garažna vrata cijena

Cijena industrijskih garažnih vrata ovisi o dimenziji vrata, dobavljaču i načinu otvaranja, koja mogu biti rolo (presječna), brza, klizna ili kao zavjese. Cijena industrijskih garažnih vrata sa sustavom brzog otvaranja i montaže, do dimenzija 220 x 240 cm, kreće se oko 700-1100 EUR/kpl.

Kome povjeriti izradu/postavljanje garažnih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit
Cijena za ponuditelja, montažera industrijskih garažnih vrata

Druge cijene za Industrijska garažna vrata

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Rolo izolirana industrijska garažna vrata

Industrijska rolo vrata cjenik. Cijena za rolo izolirana industrijska segmentna vrata. Cijena za dobavu i montažu rolo izoliranih garažnih vrata sa motorom, dimenzija 500 x 300 cm€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Industrijska garažna vrata - sve što trebate znati

1. Industrijska garažna vrata

1.1. Što su industrijska garažna vrata

Industrijska garažna vrata su prilagođena za industrijsku upotrebu. Upotrebljavaju se na većim javnim objektima i većim stambenim objektima, kao što su škole, vrtići, bolnice, garaže, stambeni blokovi i slično. Takva se garažna vrata razlikuju od domaćih, koja susrećemo u obiteljskim kućama, uglavnom po tome što su puno opterećenija i puno većih dimenzija. Podižu se i spuštaju svakog dana stotinu puta, a dimenzije su nekoliko puta veće od dimenzija kućnih garažnih vrata. Zbog toga industrijska garažna vrata moraju biti izrađena od trajnijih materijala, a moraju imati i nešto drukčiju konstrukciju i automatski sustav zbog učestalosti otvaranja i zatvaranja, kao i dimenzija. Konstrukcija za industrijska vrata mora osiguravati da se vrata zbog svojih velikih dimenzija ne počnu slijegati s vremenom.

Industrijska garažna vrata
Industrijska garažna vrata su prilagođena frekventnoj upotrebi. 

 

1.2. Prednosti industrijskih garažnih vrata

Budući da moraju izdržati velika opterećenja i frekventnu uporabu, industrijska garažna vrata odlikuju se iznimnom izdržljivošću. Njihova konstrukcija je izrađena od postojanih materijala koji sprječavaju slijeganje vrata. Odlikuje ih i dobra protuprovalna zaštita, pa se postavljaju na mnoge važne javne objekte koji moraju biti dobro zaštićeni. Zbog svega navedenog industrijska vrata su praktički neuništiva. Ako već i dođe do kvara, onda se najčešće kvari elektronički sustav odnosno motor koji pokreće vrata, a sama vrata mogu trajati oko 15-20 godina ako se pravilno upotrebljavaju.

1.3. Industrijska vrata za kućnu upotrebu

Ako imate garažu za više automobila i želite jednodijelna vrata odnosno vrata u jednom komadu, ili možda imate veći pomoćni objekt u kojem imate parkiran kamper odnosno kamp vozilo, traktor ili nešto slično, industrijska garažna vrata su odličan izbor za vas. No treba biti svjestan da industrijska vrata nisu tako elegantna i estetski prihvatljiva kao vrata prilagođena obiteljskim kućama. Djeluju robusno i sirovo, naglašeni su metalni materijali, a detalji su također industrijski. Stoga se neće lijepo uklapati u svaku kuću.

1.4. Motorni pogon

Sva industrijska garažna vrata funkcioniraju na motorni pogon jer su obično tako velikih dimenzija da ih ne bi bilo moguće otvarati ručno. S obzirom na učestalost upotrebe, to ne bi bilo ni razumno, budući da se industrijska garažna vrata otvaraju i zatvaraju stotine puta dnevno. Stoga se najčešće izrađuju po principu senzora pokreta, koji ih automatski otvara i zatvara te tako omogućuje nesmetan rad industrije.

1.5. Ulaz za osoblje

Budući da između prostorija ne prolaze samo strojevi, kamioni i druga vozila, već i osoblje, većina industrijskih vrata ima integrirana manja vrata za prolaz osoblja. Ona se ne otvaraju automatski, također se rijetko otvaraju na motorni pogon jer se obično jednostavno ručno otvaraju, budući da nisu tako opterećena kao glavna garažna vrata.

2. Materijali za industrijska vrata

2.1. Metalna industrijska vrata

Često su industrijska vrata metalna. Najčešći metal koji se upotrebljava je aluminij. Razlog tomu je što je aluminij izrazito lagan, sprječava slijeganje vrata, a sam materijal je dovoljno čvrst i otporan na mehanička oštećenja. Aluminijska vrata izrađena su od lamela eloksiranog aluminija, koji je jednostavno održavati, i uvijek imaju konstrukciju od pocinčanog lima. Postoje i industrijska vrata s lamelama od pocinčanog lima. Ako se radi o unutrašnjem prostoru koji se grije, lamele su dvostrane, a između je izolacijski sloj. Metalik boja, bilo aluminij ili lim, može se bojiti bojom u prahu prema RAL ljestvici. Metalna industrijska vrata nešto su skuplja od PVC vrata.

Aluminijumska industrijska vrata
Aluminijska vrata su česta na prilazima do garaže.

 

2.2. PVC industrijska vrata

Ako tražite jeftiniju inačicu metalnih industrijskih vrata, PVC vrata su odlična alternativa. Poput aluminija, lagana su i dolaze u raznim nijansama boja. PVC vrata je lakše održavati nego metalna. No ne smijemo zaboraviti da plastika nije tako elegantna kao metal, pa se u slučaju većih površina plastična odnosno PVC industrijska vrata ne preporučuju.

2.3. Drvena industrijska vrata

Drvo je osjetljiv materijal koji je mnogo manje otporan na vremenske uvjete nego aluminij, drugi metali i PVC. Nije ga lako održavati jer zahtijeva redovito lakiranje, a osim toga, ne smije se izlagati kiši i vodi jer drvo može početi trunuti. Kao rezultat toga, industrijska garažna vrata od drva su izrazito rijetka; drvo nije dovoljno otporan materijal da bi izdržao sva opterećenja i česta otvaranja i zatvaranja.

3. Tipovi industrijskih vrata

3.1. Industrijska segmentna vrata

Segmentna vrata se izrađuju od više panela jednakih dimenzija, između kojih se mogu izmjenjivati transparentni i puni paneli, no postoje i inačice kod kojih su svi paneli u jednom redu puni ili transparentni. Paneli su horizontalno orijentirani. Takva su vrata prikladna i za vanjsku i za unutarnju upotrebu, a također su vrlo izdržljiva u slučaju čestog otvaranja. Postavljanje nekih prozirnih lamela također osigurava dobro osvjetljenje prostora iza vrata.

3.2. Industrijska brzohodna segmentna PVC i ALU rolo vrata

Ova vrsta industrijskih vrata pogodna je za vanjsku i unutarnju upotrebu, posebice u slučajevima pojačanog i čestog otvaranja i zatvaranja zbog prolaska osoblja i strojeva. Brzohodna segmentna PVC industrijska vrata odlikuju se izrazito brzim otvaranjem i zatvaranjem pomoću sustava odmotavanja i namotavanja, čime se smanjuje gubitak topline, a također se sprječava prijenos buke između prostorija. Zbog toga se često upotrebljavaju kao razdjelnica između skladišta i proizvodnih hala, gdje temperatura između jedne i druge prostorije varira za nekoliko stupnjeva jer se jedna prostorija grije, a druga ne. Također su odličan izbor za utovarne rampe, osobito u kombinaciji sa segmentnim vratima. Dostupna su i brzohodna PVC vrata s boljom izolacijom.

3.3. Rešetkasta ili mrežasta rola vrata

Ova je vrsta industrijskih garažnih vrata česta i najčešće se nalazi u velikim garažama. Riječ je o otvorenim garažnim vratima koja omogućuju jednostavno prozračivanje prostora. Kako se u garažama nakuplja puno ispušnih plinova, mrežasto-rešetkasta industrijska vrata služe za prozračivanje prostorija. Osim za garaže, najčešće se upotrebljavaju za zaštitu lokala i trgovina noću. Mrežasto-rešetkasta industrijska vrata sklapaju se po principu roleta, a izrađuju se od mrežastih odnosno rešetkastih punila (lamela), vodilica koje su montirane na bočne strane po kojima vrata klize i nosivih konstrukcija. Ispuna (lamele) može biti izrađena od aluminija ili pocinčanog lima, a ostali elementi su gotovo uvijek od pocinčanog čelika, što osigurava trajnost vrata.

3.4. Metalna harmonika vrata

Metalna harmonika vrata služe za noćnu zaštitu, kao i za zaštitu izloga i lokala. Za razliku od svih ostalih navedenih vrata, ne otvaraju se kao rolete, već se guraju lijevo i desno i sklapaju poput harmonike odnosno škara. Lamele se savršeno uklapaju jedna u drugu, pa sklopiva vrata ne zauzimaju mnogo prostora. Lamele pomoću kliznih kotača klize duž stropne vodilice, a stabilnost u kontaktu s podom osigurava podna vodilica, koja se može skloniti kada su vrata otvorena. Za razliku od spomenutih rolo industrijskih garažnih vrata, ova vrata se otvaraju ručno, jer su to vrata manjih dimenzija koja su lagana i na kotačima i, što je najvažnije, namijenjena su „rijetkoj uporabi”. Zatvaraju se noću, a otvaraju ujutro. Stoga je učestalost uporabe vrata vrlo mala. Vrata se zaključavaju ključem s posebnim bravama i uvijek se izrađuju po mjeri kako bi se najbolje uklopile u prostor.

4. Pomoćna vrata 

Osim glavnih garažnih vrata, industrijski objekti imaju i niz manjih, pomoćnih vrata, koja su obično dizajnirana za prelazak osoblja iz jedne prostorije u drugu. Budući da ta vrata često odvajaju grijane i negrijane prostorije, vrlo je važno da budu pravilno toplinski izolirana. Pomoćna industrijska vrata sastoje se od pocinčanih čeličnih panela debljine 4 cm s materijalom za toplinsku izolaciju u sredini panela. Obično se izrađuju od jednog komada i otvaraju se kao klizna vrata, dakle klize lijevo ili desno uza zid. Postoje jednokrilna i dvokrilna bočna vrata, a sustav je uvjetovan prije svega veličinom otvora. Ako se radi o vrlo širokom otvoru, moramo odabrati dvostruka klizna vrata jer bi se jednokrilna vrata takvih dimenzija počela slijegati. Mogu biti dizajnirana tako da se ručno otvaraju ili da se otvaraju na motorni pogon.

5. Brtvene zavjese i tovarne platforme

Brtvene zavjese se često nalaze na tovarnim platformama, gdje se upotrebljavaju za premošćivanje zračnog jaza između kamiona i poda skladišta tijekom istovara tereta. Brtvena zavjesa na taj način sprječava prekomjerni gubitak topline jer pretovar može potrajati. Također sprječavaju ulazak insekata u skladište, što je osobito važno u prehrambenoj industriji. Hidraulička tovarna platforma dizajnirana je tako da se prilagodi visini karoserije kamiona, što osigurava jednostavan pretovar tereta.

Brtvena zavjesa
Brtvena zavjesa sprječava pretjerani gubitak topline.

 

6. Zavjese protiv vjetra

Uz industrijska garažna vrata, koja štite objekt od upada i oštećenja, postoje i sustavi protiv vjetra. Upotrebljavaju se na onim mjestima i objektima gdje se želi ograničiti i blokirati kretanje zraka, uključujući i vjetar, te spriječiti nanošenje snijega. Sustavi zaštite od vjetra nisu namijenjeni zaštiti objekta od upada. Upotrebljavaju se uglavnom u vanjskim natkrivenim skladištima i u gospodarskim objektima, kao što su staje i sjenici. Platno sustava za zaštitu od vjetra sastoji se od obojenih sintetičkih vlakana koja su vrlo postojana i otporna na posjekotine, ogrebotine i trganje. Također su postojana na UV svjetlu, što znači da ne blijede kada su izloženi suncu. Vlakna su tkana tako da unatoč spuštenoj zavjesi omogućuju maksimalan dotok svježeg zraka i svjetlosti u prostoriju.

Zbog velikih dimenzija, platna se namotavaju i odmotavaju elektronički, pomoću motora kojim se upravlja daljinskim upravljačem ili tipkovnicom postavljenom na objekt. U slučaju velikih dimenzija platna na mjestima jako izloženima vjetru odnosno u vjetrovitim područjima zavjese su ojačane međunosačima.

7. Sistem protiv zatvaranja odnosno blokiranja

Ako je riječ o objektima s velikom frekventnošću, vrlo je važan brz i pouzdan odziv vrata. Osim brzog podizanja i spuštanja vrata, to znači i brzo detektiranje osoba i strojeva koji prolaze, te brzu reakciju na uočene signale. Ništa nije tako uznemirujuće kao vrata koja vas svako malo „uhvate”, a možda i povrijede. Ali bez brige, moderna industrijska garažna vrata opremljena su tzv. svjetlosnom zavjesom, sastavljenom od nevidljivih infracrvenih zraka koje detektiraju i najmanji pokret u blizini. Te zrake pouzdano štite od oštećenja i osiguravaju da se vrata nikada ne zatvore u krivo vrijeme. Ako želimo skrenuti pozornost prolaznika na vrata, možemo iznad vrata ugraditi i treperavo svjetlo. Takvom svjetlosnom signalizacijom se izdaleka najavljuje dizanje odnosno spuštanje vrata.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Industrijska vrata za proizvodnu halu

Trebamo vrata 7,3m širine i 5m visine. Na hali već imamo vrata dimenzije 6m širina i 5m visina. Metalni okvir za montažu horizontalni ostaje isti od postojećih vrata, a od dva vertikalna samo jednog treba premjestit 1,3m dalje. Podizanje/spuštanje je koloturnik sa lancem. Slike postojeće u prilogu, znači trebamo istu vrstu vrata samo šira. 30537 € do 50895 €

........

Popravak garažnih industrijskih vrata

Vrata velika industrijska se nežele dic i neprekidaju kad se spuštaju. Vjerovatno elektronika. 678.6 € do 1131 €

........

Industrijska garažna vrata

Trebamo industrijska garažna vrata dimenzije 2,6 x 3,1 m - 2 kom 20358 € do 33930 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Zamjena i nabava skladišnih vrata ili popravak postojećih, 295 x 228 cm
Industrijska garažna vrata, Osijek

900 € do 1500 €

Cijena, Popravak industriskih garaznih vrata, cca 500 x 325 cm
Industrijska garažna vrata, Selci Đakovački

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža industrijskih garažnih vrata, cca 4000 x 4000 mm
Industrijska garažna vrata, Donji Kraljevec

3600 € do 6000 €

Cijena, Rekonstrukcija ili izrada industrijskig garažnih vrata, cca 4 x 4 m
Industrijska garažna vrata, Stari Grad

3600 € do 6000 €

Cijena, Dobava i montaža ulaznih vrata za halu, cca 3 x 4 m
Industrijska garažna vrata, Ivanec

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada i montaža industrijskih garažnih vrata, cca 7.6 x 3.1 m
Industrijska garažna vrata, Petrinja

3600 € do 6000 €

Cijena, Izrada i montaža industrijskih garažnih vrata, cca 410 x 360 cm
Industrijska garažna vrata, Cerna

3600 € do 6000 €

Cijena, Izrada i montaža industrijskuh garažnih vrata, cca 400 x 300 cm
Industrijska garažna vrata, Reka

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada i montaža industrijskuh garažnih vrata, cca 2,92 x 2,42 m
Industrijska garažna vrata, Zagreb

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC garažnih industrijskih vrata, cca 320 x 250 cm
Industrijska garažna vrata, Rijeka

3150 € do 5250 €

Cijena, Izrada i montaža idustriskih segmentnih vrata za hladnjaču, 2400 x 2200 mm
Industrijska garažna vrata, Bjelovar

3600 € do 6000 €

Cijena, Izrada i ugradnja garažnih vrata, cca 5 x 2.5 m
Industrijska garažna vrata, Borovo

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža industrijskih garažnih vrata, cca 250 x 250 cm
Industrijska garažna vrata, Oprisavci

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata , cca 400 x 400 cm
Industrijska garažna vrata, Brodski Varoš

2250 € do 3750 €

Cijena, Zamjenu cerade na rolo vratima postrojenja za sačmarenje, 49 m2 x 2
Industrijska garažna vrata, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Industrijska garažna vrata, 2 kom
Industrijska garažna vrata, Zagreb

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža industrijskih rolo garažnih vrata, cca 412 x 425 cm
Industrijska garažna vrata, Molve Grede

3330 € do 5550 €

Cijena, Garažna vrata , 5x5 m
Industrijska garažna vrata, Split

1800 € do 3000 €

Cijena, Alu industrijska garažna vrata, 360x320 cm
Industrijska garažna vrata, Slatina

1800 € do 3000 €

Cijena, Garažna vrata na vatrogasnom domu , širina : 3400 mm ; visina 3350 mm (2 kom)
Industrijska garažna vrata, Karlovac

3600 € do 6000 €

Cijena, Popravak industrijskih garažnih vrata - izmjena motora, 4x3.5 m
Industrijska garažna vrata, Vodice

180 € do 300 €

Cijena, Treba nam radnici sa iskustom grazni i industriski vrata za Norvesku,
Industrijska garažna vrata, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Popravak radionskih vrata Craford, 5 kom
Industrijska garažna vrata, Varaždin

450 € do 750 €

Cijena, Rolo industarijska vrata, 2 kom - dužina 6m, visina 3m
Industrijska garažna vrata, Kaštel Lukšić

1800 € do 3000 €

Cijena, Vrata ( lim-vuna-lim ), 3,74m x 2,12 m (30kom)
Industrijska garažna vrata, Turčin

8100 € do 13500 €

Cijena, Industrijaska garažna vrata, 2kom 381cm / 370cm; 367cm / 370cm
Industrijska garažna vrata, Domaji

1800 € do 3000 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Industrijska garažna vrata cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

97+ poduzeća za Industrijska garažna vrata
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Industrijska garažna vrata?