Za područje

  Industrijska garažna vrata cijena

  Cijena industrijskih garažnih vrata ovisi o dimenziji vrata, dobavljaču i načinu otvaranja, koja mogu biti rolo (presječna), brza, klizna ili kao zavjese. Cijena industrijskih garažnih vrata sa sustavom brzog otvaranja i montaže, do dimenzija 220 x 240 cm, kreće se oko 700-1100 EUR/kpl.

  Kome povjeriti izradu/postavljanje garažnih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Druge cijene za Industrijska garažna vrata (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Industrijska garažna vrata - sve što trebate znati

  1. Industrijska garažna vrata

  1.1. Što su industrijska garažna vrata

  Industrijska garažna vrata su prilagođena za industrijsku upotrebu. Upotrebljavaju se na većim javnim objektima i većim stambenim objektima, kao što su škole, vrtići, bolnice, garaže, stambeni blokovi i slično. Takva se garažna vrata razlikuju od domaćih, koja susrećemo u obiteljskim kućama, uglavnom po tome što su puno opterećenija i puno većih dimenzija. Podižu se i spuštaju svakog dana stotinu puta, a dimenzije su nekoliko puta veće od dimenzija kućnih garažnih vrata. Zbog toga industrijska garažna vrata moraju biti izrađena od trajnijih materijala, a moraju imati i nešto drukčiju konstrukciju i automatski sustav zbog učestalosti otvaranja i zatvaranja, kao i dimenzija. Konstrukcija za industrijska vrata mora osiguravati da se vrata zbog svojih velikih dimenzija ne počnu slijegati s vremenom.

  Industrijska garažna vrata
  Industrijska garažna vrata su prilagođena frekventnoj upotrebi. 

   

  1.2. Prednosti industrijskih garažnih vrata

  Budući da moraju izdržati velika opterećenja i frekventnu uporabu, industrijska garažna vrata odlikuju se iznimnom izdržljivošću. Njihova konstrukcija je izrađena od postojanih materijala koji sprječavaju slijeganje vrata. Odlikuje ih i dobra protuprovalna zaštita, pa se postavljaju na mnoge važne javne objekte koji moraju biti dobro zaštićeni. Zbog svega navedenog industrijska vrata su praktički neuništiva. Ako već i dođe do kvara, onda se najčešće kvari elektronički sustav odnosno motor koji pokreće vrata, a sama vrata mogu trajati oko 15-20 godina ako se pravilno upotrebljavaju.

  1.3. Industrijska vrata za kućnu upotrebu

  Ako imate garažu za više automobila i želite jednodijelna vrata odnosno vrata u jednom komadu, ili možda imate veći pomoćni objekt u kojem imate parkiran kamper odnosno kamp vozilo, traktor ili nešto slično, industrijska garažna vrata su odličan izbor za vas. No treba biti svjestan da industrijska vrata nisu tako elegantna i estetski prihvatljiva kao vrata prilagođena obiteljskim kućama. Djeluju robusno i sirovo, naglašeni su metalni materijali, a detalji su također industrijski. Stoga se neće lijepo uklapati u svaku kuću.

  1.4. Motorni pogon

  Sva industrijska garažna vrata funkcioniraju na motorni pogon jer su obično tako velikih dimenzija da ih ne bi bilo moguće otvarati ručno. S obzirom na učestalost upotrebe, to ne bi bilo ni razumno, budući da se industrijska garažna vrata otvaraju i zatvaraju stotine puta dnevno. Stoga se najčešće izrađuju po principu senzora pokreta, koji ih automatski otvara i zatvara te tako omogućuje nesmetan rad industrije.

  1.5. Ulaz za osoblje

  Budući da između prostorija ne prolaze samo strojevi, kamioni i druga vozila, već i osoblje, većina industrijskih vrata ima integrirana manja vrata za prolaz osoblja. Ona se ne otvaraju automatski, također se rijetko otvaraju na motorni pogon jer se obično jednostavno ručno otvaraju, budući da nisu tako opterećena kao glavna garažna vrata.

  2. Materijali za industrijska vrata

  2.1. Metalna industrijska vrata

  Često su industrijska vrata metalna. Najčešći metal koji se upotrebljava je aluminij. Razlog tomu je što je aluminij izrazito lagan, sprječava slijeganje vrata, a sam materijal je dovoljno čvrst i otporan na mehanička oštećenja. Aluminijska vrata izrađena su od lamela eloksiranog aluminija, koji je jednostavno održavati, i uvijek imaju konstrukciju od pocinčanog lima. Postoje i industrijska vrata s lamelama od pocinčanog lima. Ako se radi o unutrašnjem prostoru koji se grije, lamele su dvostrane, a između je izolacijski sloj. Metalik boja, bilo aluminij ili lim, može se bojiti bojom u prahu prema RAL ljestvici. Metalna industrijska vrata nešto su skuplja od PVC vrata.

  Aluminijumska industrijska vrata
  Aluminijska vrata su česta na prilazima do garaže.

   

  2.2. PVC industrijska vrata

  Ako tražite jeftiniju inačicu metalnih industrijskih vrata, PVC vrata su odlična alternativa. Poput aluminija, lagana su i dolaze u raznim nijansama boja. PVC vrata je lakše održavati nego metalna. No ne smijemo zaboraviti da plastika nije tako elegantna kao metal, pa se u slučaju većih površina plastična odnosno PVC industrijska vrata ne preporučuju.

  2.3. Drvena industrijska vrata

  Drvo je osjetljiv materijal koji je mnogo manje otporan na vremenske uvjete nego aluminij, drugi metali i PVC. Nije ga lako održavati jer zahtijeva redovito lakiranje, a osim toga, ne smije se izlagati kiši i vodi jer drvo može početi trunuti. Kao rezultat toga, industrijska garažna vrata od drva su izrazito rijetka; drvo nije dovoljno otporan materijal da bi izdržao sva opterećenja i česta otvaranja i zatvaranja.

  3. Tipovi industrijskih vrata

  3.1. Industrijska segmentna vrata

  Segmentna vrata se izrađuju od više panela jednakih dimenzija, između kojih se mogu izmjenjivati transparentni i puni paneli, no postoje i inačice kod kojih su svi paneli u jednom redu puni ili transparentni. Paneli su horizontalno orijentirani. Takva su vrata prikladna i za vanjsku i za unutarnju upotrebu, a također su vrlo izdržljiva u slučaju čestog otvaranja. Postavljanje nekih prozirnih lamela također osigurava dobro osvjetljenje prostora iza vrata.

  3.2. Industrijska brzohodna segmentna PVC i ALU rolo vrata

  Ova vrsta industrijskih vrata pogodna je za vanjsku i unutarnju upotrebu, posebice u slučajevima pojačanog i čestog otvaranja i zatvaranja zbog prolaska osoblja i strojeva. Brzohodna segmentna PVC industrijska vrata odlikuju se izrazito brzim otvaranjem i zatvaranjem pomoću sustava odmotavanja i namotavanja, čime se smanjuje gubitak topline, a također se sprječava prijenos buke između prostorija. Zbog toga se često upotrebljavaju kao razdjelnica između skladišta i proizvodnih hala, gdje temperatura između jedne i druge prostorije varira za nekoliko stupnjeva jer se jedna prostorija grije, a druga ne. Također su odličan izbor za utovarne rampe, osobito u kombinaciji sa segmentnim vratima. Dostupna su i brzohodna PVC vrata s boljom izolacijom.

  3.3. Rešetkasta ili mrežasta rola vrata

  Ova je vrsta industrijskih garažnih vrata česta i najčešće se nalazi u velikim garažama. Riječ je o otvorenim garažnim vratima koja omogućuju jednostavno prozračivanje prostora. Kako se u garažama nakuplja puno ispušnih plinova, mrežasto-rešetkasta industrijska vrata služe za prozračivanje prostorija. Osim za garaže, najčešće se upotrebljavaju za zaštitu lokala i trgovina noću. Mrežasto-rešetkasta industrijska vrata sklapaju se po principu roleta, a izrađuju se od mrežastih odnosno rešetkastih punila (lamela), vodilica koje su montirane na bočne strane po kojima vrata klize i nosivih konstrukcija. Ispuna (lamele) može biti izrađena od aluminija ili pocinčanog lima, a ostali elementi su gotovo uvijek od pocinčanog čelika, što osigurava trajnost vrata.

  3.4. Metalna harmonika vrata

  Metalna harmonika vrata služe za noćnu zaštitu, kao i za zaštitu izloga i lokala. Za razliku od svih ostalih navedenih vrata, ne otvaraju se kao rolete, već se guraju lijevo i desno i sklapaju poput harmonike odnosno škara. Lamele se savršeno uklapaju jedna u drugu, pa sklopiva vrata ne zauzimaju mnogo prostora. Lamele pomoću kliznih kotača klize duž stropne vodilice, a stabilnost u kontaktu s podom osigurava podna vodilica, koja se može skloniti kada su vrata otvorena. Za razliku od spomenutih rolo industrijskih garažnih vrata, ova vrata se otvaraju ručno, jer su to vrata manjih dimenzija koja su lagana i na kotačima i, što je najvažnije, namijenjena su „rijetkoj uporabi”. Zatvaraju se noću, a otvaraju ujutro. Stoga je učestalost uporabe vrata vrlo mala. Vrata se zaključavaju ključem s posebnim bravama i uvijek se izrađuju po mjeri kako bi se najbolje uklopile u prostor.

  4. Pomoćna vrata 

  Osim glavnih garažnih vrata, industrijski objekti imaju i niz manjih, pomoćnih vrata, koja su obično dizajnirana za prelazak osoblja iz jedne prostorije u drugu. Budući da ta vrata često odvajaju grijane i negrijane prostorije, vrlo je važno da budu pravilno toplinski izolirana. Pomoćna industrijska vrata sastoje se od pocinčanih čeličnih panela debljine 4 cm s materijalom za toplinsku izolaciju u sredini panela. Obično se izrađuju od jednog komada i otvaraju se kao klizna vrata, dakle klize lijevo ili desno uza zid. Postoje jednokrilna i dvokrilna bočna vrata, a sustav je uvjetovan prije svega veličinom otvora. Ako se radi o vrlo širokom otvoru, moramo odabrati dvostruka klizna vrata jer bi se jednokrilna vrata takvih dimenzija počela slijegati. Mogu biti dizajnirana tako da se ručno otvaraju ili da se otvaraju na motorni pogon.

  5. Brtvene zavjese i tovarne platforme

  Brtvene zavjese se često nalaze na tovarnim platformama, gdje se upotrebljavaju za premošćivanje zračnog jaza između kamiona i poda skladišta tijekom istovara tereta. Brtvena zavjesa na taj način sprječava prekomjerni gubitak topline jer pretovar može potrajati. Također sprječavaju ulazak insekata u skladište, što je osobito važno u prehrambenoj industriji. Hidraulička tovarna platforma dizajnirana je tako da se prilagodi visini karoserije kamiona, što osigurava jednostavan pretovar tereta.

  Brtvena zavjesa
  Brtvena zavjesa sprječava pretjerani gubitak topline.

   

  6. Zavjese protiv vjetra

  Uz industrijska garažna vrata, koja štite objekt od upada i oštećenja, postoje i sustavi protiv vjetra. Upotrebljavaju se na onim mjestima i objektima gdje se želi ograničiti i blokirati kretanje zraka, uključujući i vjetar, te spriječiti nanošenje snijega. Sustavi zaštite od vjetra nisu namijenjeni zaštiti objekta od upada. Upotrebljavaju se uglavnom u vanjskim natkrivenim skladištima i u gospodarskim objektima, kao što su staje i sjenici. Platno sustava za zaštitu od vjetra sastoji se od obojenih sintetičkih vlakana koja su vrlo postojana i otporna na posjekotine, ogrebotine i trganje. Također su postojana na UV svjetlu, što znači da ne blijede kada su izloženi suncu. Vlakna su tkana tako da unatoč spuštenoj zavjesi omogućuju maksimalan dotok svježeg zraka i svjetlosti u prostoriju.

  Zbog velikih dimenzija, platna se namotavaju i odmotavaju elektronički, pomoću motora kojim se upravlja daljinskim upravljačem ili tipkovnicom postavljenom na objekt. U slučaju velikih dimenzija platna na mjestima jako izloženima vjetru odnosno u vjetrovitim područjima zavjese su ojačane međunosačima.

  7. Sistem protiv zatvaranja odnosno blokiranja

  Ako je riječ o objektima s velikom frekventnošću, vrlo je važan brz i pouzdan odziv vrata. Osim brzog podizanja i spuštanja vrata, to znači i brzo detektiranje osoba i strojeva koji prolaze, te brzu reakciju na uočene signale. Ništa nije tako uznemirujuće kao vrata koja vas svako malo „uhvate”, a možda i povrijede. Ali bez brige, moderna industrijska garažna vrata opremljena su tzv. svjetlosnom zavjesom, sastavljenom od nevidljivih infracrvenih zraka koje detektiraju i najmanji pokret u blizini. Te zrake pouzdano štite od oštećenja i osiguravaju da se vrata nikada ne zatvore u krivo vrijeme. Ako želimo skrenuti pozornost prolaznika na vrata, možemo iznad vrata ugraditi i treperavo svjetlo. Takvom svjetlosnom signalizacijom se izdaleka najavljuje dizanje odnosno spuštanje vrata.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Izrada industrijskih garažnih vrata

  Potrebna izrada industrijskih garažnih vrata dimenzije 7000 x 2100 mm. 27144 € do 45240 €

  ........

  Industrijska garažna vrata

  Potrebna izrada i montaža industrijskih garažnih vrata 2 kom 4000 x 3000. 27144 € do 45240 €

  ........

  Izrada metalnih harmonika vrata za izlog

  Metalna harmonika vrata za zaštitu izloga u prizemlju objekta. Širina otvora tj. izloga je 375 cm širine x 235 cm visine. Boja rešetki antracit siva. 6786 € do 11310 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Izrada industrijskih garažnih panelnih vrata, 2 kom, 40 m2
  Industrijska garažna vrata, Zagreb

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Sekcijska industrijska garažna vrata, visina 3400 x 3170 širina
  Industrijska garažna vrata, Prelog

  1260 € do 2100 €

  Cijena, Industrijska garažna vrata, cca 4 x 4 m
  Industrijska garažna vrata, Zabok

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Rolo industrijska garažna vrata sa motorom, cca 3800 x 2970 mm
  Industrijska garažna vrata, Sveti Ivan Zelina

  4050 € do 6750 €

  Cijena, Industrijska vrata za proizvodnu halu, cca 7.3 x 5m
  Industrijska garažna vrata, Gornji Muć

  4050 € do 6750 €

  Cijena, Popravak garažnih industrijskih vrata, cca 5 x 4 m
  Industrijska garažna vrata, Sisak

  90 € do 150 €

  Cijena, Industrijska garažna vrata, 2 komada
  Industrijska garažna vrata, Zbelava

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Zamjena i nabava skladišnih vrata ili popravak postojećih, 295 x 228 cm
  Industrijska garažna vrata, Osijek

  900 € do 1500 €

  Cijena, Popravak industriskih garaznih vrata, cca 500 x 325 cm
  Industrijska garažna vrata, Selci Đakovački

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada i montaža industrijskih garažnih vrata, cca 4000 x 4000 mm
  Industrijska garažna vrata, Donji Kraljevec

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Rekonstrukcija ili izrada industrijskig garažnih vrata, cca 4 x 4 m
  Industrijska garažna vrata, Stari Grad

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Dobava i montaža ulaznih vrata za halu, cca 3 x 4 m
  Industrijska garažna vrata, Ivanec

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada i montaža industrijskih garažnih vrata, cca 7.6 x 3.1 m
  Industrijska garažna vrata, Petrinja

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada i montaža industrijskih garažnih vrata, cca 410 x 360 cm
  Industrijska garažna vrata, Cerna

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada i montaža industrijskuh garažnih vrata, cca 400 x 300 cm
  Industrijska garažna vrata, Reka

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada i montaža industrijskuh garažnih vrata, cca 2,92 x 2,42 m
  Industrijska garažna vrata, Zagreb

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC garažnih industrijskih vrata, cca 320 x 250 cm
  Industrijska garažna vrata, Rijeka

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Izrada i montaža idustriskih segmentnih vrata za hladnjaču, 2400 x 2200 mm
  Industrijska garažna vrata, Bjelovar

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada i ugradnja garažnih vrata, cca 5 x 2.5 m
  Industrijska garažna vrata, Borovo

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada i montaža industrijskih garažnih vrata, cca 250 x 250 cm
  Industrijska garažna vrata, Oprisavci

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata , cca 400 x 400 cm
  Industrijska garažna vrata, Brodski Varoš

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Zamjenu cerade na rolo vratima postrojenja za sačmarenje, 49 m2 x 2
  Industrijska garažna vrata, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Industrijska garažna vrata, 2 kom
  Industrijska garažna vrata, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada i montaža industrijskih rolo garažnih vrata, cca 412 x 425 cm
  Industrijska garažna vrata, Molve Grede

  3330 € do 5550 €

  Cijena, Garažna vrata , 5x5 m
  Industrijska garažna vrata, Split

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Alu industrijska garažna vrata, 360x320 cm
  Industrijska garažna vrata, Slatina

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Garažna vrata na vatrogasnom domu , širina : 3400 mm ; visina 3350 mm (2 kom)
  Industrijska garažna vrata, Karlovac

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Popravak industrijskih garažnih vrata - izmjena motora, 4x3.5 m
  Industrijska garažna vrata, Vodice

  180 € do 300 €

  Cijena, Treba nam radnici sa iskustom grazni i industriski vrata za Norvesku,
  Industrijska garažna vrata, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Popravak radionskih vrata Craford, 5 kom
  Industrijska garažna vrata, Varaždin

  450 € do 750 €

  Cijena, Rolo industarijska vrata, 2 kom - dužina 6m, visina 3m
  Industrijska garažna vrata, Kaštel Lukšić

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Vrata ( lim-vuna-lim ), 3,74m x 2,12 m (30kom)
  Industrijska garažna vrata, Turčin

  8100 € do 13500 €

  Cijena, Industrijaska garažna vrata, 2kom 381cm / 370cm; 367cm / 370cm
  Industrijska garažna vrata, Domaji

  1800 € do 3000 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Industrijska garažna vrata cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  103+ poduzeća za Industrijska garažna vrata
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu