Štampani beton cijena


Zatražite ponudu:
Pošalji upit
Cijena za izvođača za tiskani beton

Druge cijene za Štampani beton

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za štampani beton

Cijena za dobavu materijala i izradu štampanog betona€/m2

m2
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Tiskani beton - sve što trebate znati

1. Tiskani beton - neke općenite informacije

1.1. Što je tiskani beton?

Vjerojatno ste već naišli na površinu izrađenu od tiskanog betona, ali niste znali da se zove tiskani beton, popularan još i kao beton sa žigom ili dekorativni beton. Riječ je zapravo o jednostavnom sloju betona, odnosno cementno-betonskoj smjesi koja se upotrebljava za podne površine i cementno-žbukanoj smjesi koja se upotrebljava za okomite elemente, na primjer zidove i stijene, u koji je utisnut određeni dizajn. Prednost tiskanog betona je što se u jednom potezu postižu višestruki efekti: željeni estetski, odnosno sjajan dekorativni izgled uz potrebnu zaštitu materijala. Prepoznatljivo obilježje tiskanog betona je obrada odnosno utisnuti dizajn, koji se postiže posebnim gumenim modelima pomoću kojih se dobivaju otisci raznih struktura u betonu (kamena, ciglasta struktura, porfido). Tiskani beton po izgledu može podsjećati i na živu stijenu, ali u stvarnosti to nije kamen, nego beton s tiskom – otuda i naziv tiskani beton. Ova metoda betoniranja ima izvrsna estetska i tehnička svojstva i prikladna je za gotovo svako dvorište. Ako ste umorni od monotonih betonskih opločnika ili čak asfalta, tiskani beton je odlično rješenje koje će uljepšati vaše dvorište. Tiskani beton može imitirati razne materijale, od stijene odnosno kamena, cigle, pa sve do mramora, pa čak i drva, a također je vrlo povoljno rješenje.

Tiskani beton
Tiskani beton je dekorirani beton s reljefom koji često oponaša materijale poput kamena, cigle i drva.Caption

 

1.2. Lijevani tiskani beton i opločnici od tiskanog betona

Tiskani beton postoji u dvije verzije. Može se lijevati, na isti način kao i svaki beton. Tom se metodom dobiva jednolična površina koja je prekinuta samo dilatacijama. Dakle, tako se uglavnom dobivaju manje površine poda, škarpe i zidovi. Postoje i gotovi, odnosno montažni opločnici od tiskanog betona, koji se jednostavno slažu jedan do drugoga i tako se asfaltira prilaz ili gradi dekorativni zid.

1.3. Upotreba tiskanog betona

Tiskani beton se može upotrebljavati za gradnju prilaza u dvorištima, za izradu zidova i stijena, ali i za restoranske pultove, fasade kuća ili samo dekoracije radi - kao umjetna stijena u vrtu. Na raspolaganju je puno načina obrade površine, trebamo samo odgovarajući model gume. Ono što je ovdje važno reći je da su sve obrade puno jeftinije od originalnih materijala.

1.4. Prednosti tiskanoga betona

Tiskani beton ima mnoge prednosti. Jedna od najvećih je svakako niska cijena, zbog čega i jest popularan. Za puno manji iznos dobit ćete imitaciju skupljih materijala, npr. kamen i drvo. Još jedna prednost tiskanog betona je što je praktički neuništiv i prkosi najtežim vremenskim uvjetima. Tiskani beton je pogodan za gotovo sve površine dvorišta, vrtova, dakle za staze i prilaze, ali se može upotrebljavati i za škarpe, dvorišne ograde i zidove, te jednostavno kao dekoracija površine. Dodatna prednost tiskanog betona je što ne treba tako jako utvrđenu površinu kao asfalt, što uvelike pojednostavljuje cjelokupnu izgradnju, štedi novac i vrijeme. Dodatna prednost je što imamo širok izbor boja i uzoraka na raspolaganju.

1.5. Nedostaci tiskanog betona

Nešto više problema možemo imati s opločnicima od tiskanog betona. Budući da imaju puno fuga, vjetar nosi korov između njih. Iako je opločnike jednostavno održavati, nužno je redovito plijeviti korov. Drugi nedostatak odnosi se na grubu površinu opločnika od tiskanog betona, na kojoj se, ako se zanemari, može početi pojavljivati mahovina, a opločnici mijenjaju boju i postaju zelenkasti. Mogu se kvalitetno čistiti kerherom. S druge strane, vrlo je malo posla sa zidovima i drugim većim podnim površinama od tiskanoga betona koje nisu popločene. Također, korov se ne može razrasti jer nema fuga u zidu.

2. Izrada tiskanog betona

2.1. Iskop građevinskog jarka i utvrđivanje površine

Počinjemo s kopanjem građevinskog jarka. Počinjemo kao da ulijevamo običan beton. Za podne površine to zahtijeva iskop građevinskog jarka odnosno jame u željenim dimenzijama dubine 0,3 metra. Nakon što iskopamo jamu, sipamo šljunak i učvrstimo ga valjkom. Teoretski, tiskani beton se može polagati odnosno lijevati i preko postojećeg betona i asfalta, ali se ipak mora osigurati dubina od 0,3 m.

2.2. Lijevanje betona

Nakon što se utvrdi površina, slijedi postavljanje armaturne mreže, a zatim možemo pristupiti lijevanju betona i izravnavanju. Ovdje treba obratiti pozornost na odgovarajući nagib površine (najmanje 1 stupanj), jer inače voda neće otjecati u okno odnosno prema rubovima površine.

2.3. Reljefna tekstura i boje

Dok je beton još dovoljno mekan da se može preoblikovati, počinjemo oblikovati reljefnu teksturu, koja može oponašati različite materijale, na primjer kamen, ciglu, drvo. Bez obzira na to kakav reljef odnosno otisak želimo, dekorativni otisak osiguravamo gumenim kalupom, koji se utiskuje u betonsku podlogu. Ako želite promijeniti boju betona, površinu možete i ručno posuti pigmentima u boji.

2.4. Dilatacije

Dok je beton još mekan, u njega se moraju urezati dilatacijske fuge na odgovarajućim udaljenostima. To se može učiniti ručno, rezovima u djelomično osušenom betonu, ili pomoću dilatacijskih traka. Dilatacijske fuge omogućuju rastezanje materijala zbog temperaturnih razlika između ljeta i zime. Dilatacije omogućuju rastezanje materijala bez pucanja jer osiguravaju prostor u kojem se on može rastegnuti. Na kraju se betonska površina može očistiti i premazati zaštitnim premazom.

2.5. Obrada postojećih površina

Tiskani beton je također prikladan kao metoda za obradu postojećih površina. Kupci se najčešće odlučuju za to u slučaju zidova i stijena, koje jednostavno žele uljepšati. Postojeće površine mogu se obraditi na dva načina. Prvi, standardni način, je nanošenje nekoliko centimetara betona na postojeću površinu. U taj se sloj zatim utiskuje šara odnosno željeni uzorak. Druga metoda je zahtjevnija i nije prikladna za sve teksture, već samo za one manje duboke. Kod ove metode je nanošenje tanje - samo oko 1 cm.

3. Održavanje

Površinu tiskanog betona vrlo je jednostavno održavati. Lako se čisti jakim mlazom vode, čime uklanjamo mahovinu i alge. Ako imamo opločnike od tiskanog betona, treba redovito čistiti fuge i uklanjati korov.

4. Boje i uzorci

Tiskani beton nudi mnoge varijante uzoraka, ali i boja. Imamo široku paletu površinskih tekstura koje mogu oponašati razne materijale, od kamena, cigle, drva, granitnih kockica, keramike i porfida. Tiskani beton je puno jeftinija opcija za postizanje izgleda bilo kojeg materijala u odnosu na upotrebu prirodnog materijala. Imamo i verziju tiskanog betona bez međufuga (jednolika površina) s kontinuiranim nizom uzoraka. Osim mnogih tekstura, imamo na raspolaganju i široku paletu nijansi boja, koje oživljavaju i uljepšavaju dvorište.

5. Tiskani beton - cijena izrade

Cijena izrade tiskanog betona varira, budući da ovisi o kvaliteti i površini (bilo da je pod, zid ili bilo koji drugi oblik površine), kao i o marki betona, upotrebi pigmenta u boji i željenoj teksturi odnosno reljefu. U principu ćete po kvadratnom metru tiskanog betona zajedno s izradom platiti oko 400 KN.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Presvlačenje starog betona dekorativnim betonom

Urediti dvorišni beton, presvući stari beton glazurom ili dekorativnim betonom, urediti parking armiranom pločom od cca 30 m2. 11536.2 € do 19227 €

........

Izrada štampanog betona u dvorištu

Trebalo bi postaviti štampani beton na dio dvorišta i prilaz do garaže, sada je trenutno zemljani teren. Površina je oko 210 m2 47502 € do 79170 €

........

Izrada štampanog betona

Željela bi tiskani beton u ostavi natkrivenoj i natkrivenoj terasi u prizemlju, taj prostor je spojen i cca 40 m kvadratnih, sada na podu je trenutno pijesak (izvađene su kocke). Slike u prilogu. 20358 € do 33930 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Izrada štampanog betona, 70 m2
Štampani beton, Tenja

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 100 m2
Štampani beton, Vinkovci

6300 € do 10500 €

Cijena, Izrada štampanog betona, cca 150 m2
Štampani beton, Vrana

9000 € do 15000 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 15 m2
Štampani beton, Osijek

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 150 m2
Štampani beton, Pula

9000 € do 15000 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 50 m2
Štampani beton, Petrinja

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada štampanog betona, cca 50 m2
Štampani beton, Trogir

3150 € do 5250 €

Cijena, Izrada dekorativnog betona, 80 m2
Štampani beton, Rijeka

4050 € do 6750 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 25 m2
Štampani beton, Cerna

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada štampanog betona na terasi, 70 m2
Štampani beton, Slavonski Brod

3780 € do 6300 €

Cijena, Izvedba dekorativnog betona preko postojeće podloge, cca 15 m2
Štampani beton, Split

450 € do 750 €

Cijena, Izrada štampanog betona, cca 100 m2
Štampani beton, Gradac

5400 € do 9000 €

Cijena, Izrada štampanog betona oko bazena, 50 m2
Štampani beton, Rijeka

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada dekorativnog betona oko bazena , 180 m2
Štampani beton, Konjsko

9000 € do 15000 €

Cijena, Štampani beton oko bazena i parking , cca 90 m2
Štampani beton, Vrsine

4950 € do 8250 €

Cijena, Izrada štampanog betona na parkingu, 200 m2
Štampani beton, Žedno

10800 € do 18000 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 60-80 m2
Štampani beton, Pakoštane

3780 € do 6300 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 52 m2
Štampani beton, Vinkovci

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada terena od štampanog betona, Površina:20,80x10,80 debljina:10cm
Štampani beton, Krk

10800 € do 18000 €

Cijena, Štampani beton , cca 30 m2
Štampani beton, Donji Stupnik

1800 € do 3000 €

Cijena, Štampani beton na terasi, Oko 50 m2
Štampani beton, Brezovica

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada tiskanog betona, cca 50 m2
Štampani beton, Sesvete

2700 € do 4500 €

Cijena, Štampani beton, 200 m2
Štampani beton, Privlaka

9000 € do 15000 €

Cijena, Dekorativni beton , 200 m2
Štampani beton, Rogoznica

10800 € do 18000 €

Cijena, Izrada staze sa štampanim betonom, cca 40 m2
Štampani beton, Novalja

2160 € do 3600 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 165 m2
Štampani beton, Tučepi

9000 € do 15000 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 40 m2
Štampani beton, Dugopolje

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 130 m2
Štampani beton, Vinkovci

7605 € do 12675 €

Cijena, Štampani beton, 20 m2
Štampani beton, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Štampani beton, 100 m2
Štampani beton, Brela

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada štampanog betona, 200 m2
Štampani beton, Okrug Gornji

8100 € do 13500 €

Cijena, Štampani beton, 20 m2
Štampani beton, Zagreb

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada štampanog betona, cca 25 m2
Štampani beton, Povljana

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada štapanog betona, 350 m2
Štampani beton, Ivanja Reka

18900 € do 31500 €

Cijena, Štampani beton, cca 50 m2
Štampani beton, Split

3600 € do 6000 €

Cijena, Štampani beton , 25 m2
Štampani beton, Domaslovec

1080 € do 1800 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Štampani beton cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

62+ poduzeća za Štampani beton
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Štampani beton?