Za područje

  Štampani beton cijena


  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Druge cijene za Štampani beton (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Tiskani beton - sve što trebate znati

  1. Tiskani beton - neke općenite informacije

  1.1. Što je tiskani beton?

  Vjerojatno ste već naišli na površinu izrađenu od tiskanog betona, ali niste znali da se zove tiskani beton, popularan još i kao beton sa žigom ili dekorativni beton. Riječ je zapravo o jednostavnom sloju betona, odnosno cementno-betonskoj smjesi koja se upotrebljava za podne površine i cementno-žbukanoj smjesi koja se upotrebljava za okomite elemente, na primjer zidove i stijene, u koji je utisnut određeni dizajn. Prednost tiskanog betona je što se u jednom potezu postižu višestruki efekti: željeni estetski, odnosno sjajan dekorativni izgled uz potrebnu zaštitu materijala. Prepoznatljivo obilježje tiskanog betona je obrada odnosno utisnuti dizajn, koji se postiže posebnim gumenim modelima pomoću kojih se dobivaju otisci raznih struktura u betonu (kamena, ciglasta struktura, porfido). Tiskani beton po izgledu može podsjećati i na živu stijenu, ali u stvarnosti to nije kamen, nego beton s tiskom – otuda i naziv tiskani beton. Ova metoda betoniranja ima izvrsna estetska i tehnička svojstva i prikladna je za gotovo svako dvorište. Ako ste umorni od monotonih betonskih opločnika ili čak asfalta, tiskani beton je odlično rješenje koje će uljepšati vaše dvorište. Tiskani beton može imitirati razne materijale, od stijene odnosno kamena, cigle, pa sve do mramora, pa čak i drva, a također je vrlo povoljno rješenje.

  Tiskani beton
  Tiskani beton je dekorirani beton s reljefom koji često oponaša materijale poput kamena, cigle i drva.Caption

   

  1.2. Lijevani tiskani beton i opločnici od tiskanog betona

  Tiskani beton postoji u dvije verzije. Može se lijevati, na isti način kao i svaki beton. Tom se metodom dobiva jednolična površina koja je prekinuta samo dilatacijama. Dakle, tako se uglavnom dobivaju manje površine poda, škarpe i zidovi. Postoje i gotovi, odnosno montažni opločnici od tiskanog betona, koji se jednostavno slažu jedan do drugoga i tako se asfaltira prilaz ili gradi dekorativni zid.

  1.3. Upotreba tiskanog betona

  Tiskani beton se može upotrebljavati za gradnju prilaza u dvorištima, za izradu zidova i stijena, ali i za restoranske pultove, fasade kuća ili samo dekoracije radi - kao umjetna stijena u vrtu. Na raspolaganju je puno načina obrade površine, trebamo samo odgovarajući model gume. Ono što je ovdje važno reći je da su sve obrade puno jeftinije od originalnih materijala.

  1.4. Prednosti tiskanoga betona

  Tiskani beton ima mnoge prednosti. Jedna od najvećih je svakako niska cijena, zbog čega i jest popularan. Za puno manji iznos dobit ćete imitaciju skupljih materijala, npr. kamen i drvo. Još jedna prednost tiskanog betona je što je praktički neuništiv i prkosi najtežim vremenskim uvjetima. Tiskani beton je pogodan za gotovo sve površine dvorišta, vrtova, dakle za staze i prilaze, ali se može upotrebljavati i za škarpe, dvorišne ograde i zidove, te jednostavno kao dekoracija površine. Dodatna prednost tiskanog betona je što ne treba tako jako utvrđenu površinu kao asfalt, što uvelike pojednostavljuje cjelokupnu izgradnju, štedi novac i vrijeme. Dodatna prednost je što imamo širok izbor boja i uzoraka na raspolaganju.

  1.5. Nedostaci tiskanog betona

  Nešto više problema možemo imati s opločnicima od tiskanog betona. Budući da imaju puno fuga, vjetar nosi korov između njih. Iako je opločnike jednostavno održavati, nužno je redovito plijeviti korov. Drugi nedostatak odnosi se na grubu površinu opločnika od tiskanog betona, na kojoj se, ako se zanemari, može početi pojavljivati mahovina, a opločnici mijenjaju boju i postaju zelenkasti. Mogu se kvalitetno čistiti kerherom. S druge strane, vrlo je malo posla sa zidovima i drugim većim podnim površinama od tiskanoga betona koje nisu popločene. Također, korov se ne može razrasti jer nema fuga u zidu.

  2. Izrada tiskanog betona

  2.1. Iskop građevinskog jarka i utvrđivanje površine

  Počinjemo s kopanjem građevinskog jarka. Počinjemo kao da ulijevamo običan beton. Za podne površine to zahtijeva iskop građevinskog jarka odnosno jame u željenim dimenzijama dubine 0,3 metra. Nakon što iskopamo jamu, sipamo šljunak i učvrstimo ga valjkom. Teoretski, tiskani beton se može polagati odnosno lijevati i preko postojećeg betona i asfalta, ali se ipak mora osigurati dubina od 0,3 m.

  2.2. Lijevanje betona

  Nakon što se utvrdi površina, slijedi postavljanje armaturne mreže, a zatim možemo pristupiti lijevanju betona i izravnavanju. Ovdje treba obratiti pozornost na odgovarajući nagib površine (najmanje 1 stupanj), jer inače voda neće otjecati u okno odnosno prema rubovima površine.

  2.3. Reljefna tekstura i boje

  Dok je beton još dovoljno mekan da se može preoblikovati, počinjemo oblikovati reljefnu teksturu, koja može oponašati različite materijale, na primjer kamen, ciglu, drvo. Bez obzira na to kakav reljef odnosno otisak želimo, dekorativni otisak osiguravamo gumenim kalupom, koji se utiskuje u betonsku podlogu. Ako želite promijeniti boju betona, površinu možete i ručno posuti pigmentima u boji.

  2.4. Dilatacije

  Dok je beton još mekan, u njega se moraju urezati dilatacijske fuge na odgovarajućim udaljenostima. To se može učiniti ručno, rezovima u djelomično osušenom betonu, ili pomoću dilatacijskih traka. Dilatacijske fuge omogućuju rastezanje materijala zbog temperaturnih razlika između ljeta i zime. Dilatacije omogućuju rastezanje materijala bez pucanja jer osiguravaju prostor u kojem se on može rastegnuti. Na kraju se betonska površina može očistiti i premazati zaštitnim premazom.

  2.5. Obrada postojećih površina

  Tiskani beton je također prikladan kao metoda za obradu postojećih površina. Kupci se najčešće odlučuju za to u slučaju zidova i stijena, koje jednostavno žele uljepšati. Postojeće površine mogu se obraditi na dva načina. Prvi, standardni način, je nanošenje nekoliko centimetara betona na postojeću površinu. U taj se sloj zatim utiskuje šara odnosno željeni uzorak. Druga metoda je zahtjevnija i nije prikladna za sve teksture, već samo za one manje duboke. Kod ove metode je nanošenje tanje - samo oko 1 cm.

  3. Održavanje

  Površinu tiskanog betona vrlo je jednostavno održavati. Lako se čisti jakim mlazom vode, čime uklanjamo mahovinu i alge. Ako imamo opločnike od tiskanog betona, treba redovito čistiti fuge i uklanjati korov.

  4. Boje i uzorci

  Tiskani beton nudi mnoge varijante uzoraka, ali i boja. Imamo široku paletu površinskih tekstura koje mogu oponašati razne materijale, od kamena, cigle, drva, granitnih kockica, keramike i porfida. Tiskani beton je puno jeftinija opcija za postizanje izgleda bilo kojeg materijala u odnosu na upotrebu prirodnog materijala. Imamo i verziju tiskanog betona bez međufuga (jednolika površina) s kontinuiranim nizom uzoraka. Osim mnogih tekstura, imamo na raspolaganju i široku paletu nijansi boja, koje oživljavaju i uljepšavaju dvorište.

  5. Tiskani beton - cijena izrade

  Cijena izrade tiskanog betona varira, budući da ovisi o kvaliteti i površini (bilo da je pod, zid ili bilo koji drugi oblik površine), kao i o marki betona, upotrebi pigmenta u boji i željenoj teksturi odnosno reljefu. U principu ćete po kvadratnom metru tiskanog betona zajedno s izradom platiti oko 400 KN.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Štampani beton

  Napravio sam iskop sa bagerom 8x12 u dvorištu radio bi štampani beton. Površina cca 100 m2. 33930 € do 56550 €

  ........

  Postavljanje tiskanog betona

  Dvorište cca 100m2 postavljanje tiskanog betona. Sadašnja podloga je beton. 47502 € do 79170 €

  ........

  Izrada štampanog betona

  Potrebno je izvrsiti oblaganje 60m2 parkirne povrsine dekorativnim betonom. Radovi moguci od 15.6 do 1.7.2024. 28501.2 € do 47502 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Izrada tiskanog betona, 100 m2
  Štampani beton, Zagreb

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Štampani beton, 150 m2
  Štampani beton, Omiš

  6750 € do 11250 €

  Cijena, Izrada štampanog betona, 50 m2
  Štampani beton, Višnjevac

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Postavljanje tiskanog betona na ravnu cementnu podlogu, 13 m2
  Štampani beton, Split

  720 € do 1200 €

  Cijena, Izrada češljanog betona , cca 100 m2
  Štampani beton, Podpićan

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradnja štampanog betona, 350 m2
  Štampani beton, Umag

  15750 € do 26250 €

  Cijena, Izrada dekorativnog betona ispred ulaza, 40 m2
  Štampani beton, Omiš

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Štampani beton, 40 m2
  Štampani beton, Baranjsko Petrovo Selo

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada štampanog betona, cca 220 m2
  Štampani beton, Varaždin

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Štampani beton na terasu, cca 50 m2
  Štampani beton, Zagreb

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada štampanog betona, Cca 150 m2
  Štampani beton, Rugvica

  6750 € do 11250 €

  Cijena, Izrada štampanog betona, 150-200 m2
  Štampani beton, Slavonski Brod

  12600 € do 21000 €

  Cijena, Izrada tiskanog betona, 190 m2
  Štampani beton, Ivanic Grad

  8550 € do 14250 €

  Cijena, Štampani beton, cca 100 m2
  Štampani beton, Rovanjska

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Štampani (dekorativni) beton, cca 70 m2
  Štampani beton, Split

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Štampani beton, cca 50 m2
  Štampani beton, Rogoznica

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada štampanog betona na prilazu, cca 100 m2
  Štampani beton, Zagreb

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Ugradnja dekorativnog betona, 200 m2
  Štampani beton, Strizivojna

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Štampani beton, 100 m2
  Štampani beton, Trogir

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Postavljanje dekorativnog betona na terasu, 60 m2
  Štampani beton, Brela

  3780 € do 6300 €

  Cijena, Izrada štampanog betona, cca 100 m2
  Štampani beton, Nova Vas

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Štampani beton, 180 m2
  Štampani beton, Matulji

  8100 € do 13500 €

  Cijena, Štampani beton dvorište, 90 m2
  Štampani beton, Osijek

  4050 € do 6750 €

  Cijena, Štampani beton, cca 60 m2
  Štampani beton, Pula

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Šampani beton za parkiralište, cca 80 m2
  Štampani beton, Jadranovo

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Betoniranje dekorativnim betonom parking, 140 m2
  Štampani beton, Solin

  8820 € do 14700 €

  Cijena, Izrada štampanog betona, 120 m2
  Štampani beton, Marčelji

  6750 € do 11250 €

  Cijena, Izrada štampanog betona, cca 140 m2
  Štampani beton, Salakovci

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Štampani ( dekorativni) beton, 54 m2
  Štampani beton, Sv. Filip i Jakov

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Štampani beton, cca 250m2
  Štampani beton, Klinča Sela

  11250 € do 18750 €

  Cijena, Izrada štampanog betona na parkiralištu, 100 m2
  Štampani beton, Jadranovo

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Izrada tiskanog betona, 100 m2
  Štampani beton, Slatine

  5670 € do 9450 €

  Cijena, Izrada štampanog betona, cca 80 m2
  Štampani beton, Lozari

  4050 € do 6750 €

  Cijena, Izrada tiskanog betona, 17m2
  Štampani beton, Vantačići

  765 € do 1275 €

  Cijena, Izrada štampanog betona za parking, 180 m2
  Štampani beton, Seget Donji

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Izrada štampanog betona, 70 m2
  Štampani beton, Rijeka

  4410 € do 7350 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Štampani beton cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  64+ poduzeća za Štampani beton
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu