Za područje

  Adaptacija stana cijena

  Koliki je trošak za renoviranje stana? Ako ste kupili stari stan za obnovu, obratite pažnju na cijenu koju ste platili. Renoviranje zgrade u mnogim slučajevima je puno zahtjevnije od nove gradnje i često su gotovo jednake cijene. Adaptacija stana dolazi s troškovima koji ovise o količini intervencije, vrsti i kvaliteti korištenih materijala, izvođaču, složenosti obnove itd. Trošak kompletne obnove stana sa rušenjem pregrada, ugradnjom novih zidova, kompletnim obnavljanjem električnih instalacija, izvedbom novog grijanja, suhomontažom, keramičkim, parketnim i lakiranjem, kreće se od 130 EUR/m2 do 400 EUR/m2 i više. Tako ćete za obnovu stana od 65 m2 do ključa oduzeti dobrih 13.300 EUR. Ako želite pomoć arhitekta ili dizajnera interijera, koštat će vas negdje oko 15 EUR/m2, s manjim površinama još manje, što je zanemarivo u odnosu na cijenu cjelokupne obnove, ali vam može uštedjeti puno vremena i novca, a rezultat će biti vizualno puno bolji.

  Kome povjeriti adaptaciju stana? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena za renoviranje stana


  Cijena za obnovu stana. Cijena kompletne obnove stana sa rušenjem pregradnih zidova, postavljanjem novih zidova, cjelovite obnove električnih instalacija i novog grijanja. Cijena uključuje suhomontažne, keramičarske, parketarske in soboslikarske radove pri obnovi stana.

  112.73 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  €/m2

  SREDNJA CIJENA
  159.15 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Adaptacija stana

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Adaptacija stana – sve što morate znati

  prenova-stanovanja.jpg
  Kod renoviranja stana dobra priprema je vrlo važna.

   

  1. Što moramo znati prije početka adaptacije stanova?
   

  Kod adaptacije stanova dobra priprema je vrlo važna. Provjerimo kako se pripremiti i koliko košta renoviranje stana po kvadratu.

  1.1. Opseg renoviranja


  Prije početka radova morate se odlučiti za opseg renoviranja, odnosno u kojoj mjeri želite renovirati stan. Želite li sačuvati postojeće električne i strojne instalacije (ako su novije i kvalitetno su izvedene)? Treba li ih zamijeniti u potpunosti ili samo djelomično? Hoćete li stan samo oličiti i zamijeniti namještaj, dok će razmještaj opreme i prostora ostati isti kao i do sada? Planirate li rušiti bilo koji od nosivih zidova? Mnogo je pitanja, a vaši odgovori ovise o opsegu radova koje trebate za renoviranje i o konačnom trošku renoviranja.

  1.2. Inspiracija


  Izgled vašeg stana je vaš odabir, stoga je dobro da prije početka radova, odnosno prije sastanka s arhitektom imate grubu predodžbu o tome što želite. Prelistajte revije i web-stranice, napravite kolaž slika koje vam se sviđaju.

  1.3. Razumijevanje susjeda


  Preporučujemo da na vrijeme, prije nego što počnete s radovima obavijestite upravitelja stambene zgrade ili vaše susjede o renoviranju. Radovi će s vremena na vrijeme biti bučni i prašnjavi, možda ćete povremeno zatvarati i glavni ventil za vodu u objektu, ako budete mijenjali vodovodne instalacije. Pomoću ljubazne obavijesti s navedenim opisom radova, terminskim planom i vašim kontaktom možete unaprijed izbjeći moguću lošu volju susjeda. Također, važno je da svakog dana čistite zajedničke prostorije u zgradi. Razumijevanje i suradnja susjeda dobro će vam doći.
   

  1.4. Rezervna sredstva


  Renoviranje stana, osobito u starijim objektima, može biti vrlo nepredvidivo. Određene okolnosti mogu se pojaviti tek nakon otvaranja zidova, stropova ili podova i nije ih moguće predvidjeti. Tako, naravno, nastaju dodatni troškovi renoviranja na koje niste računali. Stoga je važno planirati dodatna sredstva za takve slučajeve u iznosu od 15 – 30 % vrijednosti cijelog projekta. Ako nema nepredviđenih radova, uštedjet ćete taj novac, a u slučaju da ih bude, bit će vam drago što imate ta rezervna sredstva na raspolaganju.

  1.5. Dobra priprema


  Dobra priprema je izrazito važna prilikom renoviranja stana. Suradnja s dobrim arhitektom i iskusnim izvođačima bit će vam od velike pomoći. Prije početka radova treba pripremiti sve detaljne planove koji će trebati izvođačima. Također, preporučuje se da nabavite (ili makar naručite) sve potrebne materijale za ugradnju.


  2. Odabir izvođača


  Prilikom renoviranja svog doma izrazito je važno da surađujete s pouzdanim, iskusnim i stručnim izvođačima koji unaprijed znaju što je moguće više okolnosti. Čak i u slučaju nepredviđenih situacija najvažnije je da izvođači znaju pravilno reagirati na njih.

  2.1. Savjetovanje i iscrtavanje opreme u salonu


  U slučaju manjih renoviranja, pogotovo kada renovirate samo pojedinačni prostor u stanu, za savjet i skicu opreme prostora možete se obratiti savjetniku u salonu namještaja. U raznim salonima (namještaj, salon kupaonica, salon kuhinja, salon rasvjete) pružaju besplatno savjetovanje. Pripremit će vam i nacrt kupaonice, kuhinje, odnosno drugih prostorija, koji će vam u slučaju da se odlučite za kupnju opreme uključiti u cijenu. Mjerenje prostorija i plan postojećeg stanja (s ucrtanim električnim i strojnim instalacijama, pozicijama prozora i vrata i sl.) trebate sami pripremiti. Dobro je također da unaprijed razmislite o tome kakav raspored, odnosno kakav izgled stana želite. Savjetnik u salonu će pripremiti koncept unutarnje opreme iz asortimana namještaja i druge opreme koja je u ponudi salona.


  2.2. Arhitekt/dizajner unutarnjeg uređenja


  Ako je u pitanju zahtjevniji projekt cjelovitog renoviranja stana, savjetujemo da angažirate arhitekta ili dizajnera interijera, koji će doista znati optimalno iskoristiti prostor, pripremiti sve planove za rad izvođača i iskreno vas savjetovati. Interesi arhitekta, odnosno dizajnera interijera su potražiti inovativno rješenje, maksimizirati upotrebljivost prostora uz poštivanje svih vaših želja i pridržavanje zadatih rokova i financijskog proračuna. Njegova želja nije prodati što više što skuplje opreme, već da s rješenjima po vašoj mjeri optimalno iskoristi sav raspoloživ prostor do posljednjeg detalja. Uz pripremu svih potrebnih planova (strojne instalacije, elektroinstalacije, rasvjete) uz nadzor i koordinaciju izvođača arhitekt će osigurati da se pažljivo izrađeni planovi pravilno provedu. Ne zaboravite, tajna dobrog dizajna je u detaljima.

   

  2.3. Izvođači


  Renoviranje stana relativno je zahtjevan projekt jer uključuje gotovo sve faze izgradnje i zahtijeva suradnju izvođača različitih profila. Važno je također da su međusobno dobro usklađeni u pogledu vremena i radova. Stoga se posao izvođača mora unaprijed pažljivo planirati i dobro koordinirati.

  ZIDARSKI RADOVI

   

  U ove radove ubrajaju se svi radovi rušenja, pravljenje otvora u zidovima za instalacije, izrada estriha, zidanje zidova, izravnavanje zidova i podova, ugradnja hidroizolacije podova i drugi radovi.

  STROJNE INSTALACIJE


  Ovi radovi podrazumijevaju vodovodne radove, kao što su postavljanje vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, ugradnja toaletnih kotlića, ugradnja podnih sifona, podžbuknih dijelova armature, priključivanje i ugradnja sanitarne keramike i armatura. Ugradnja centralnog grijanja obuhvaća sve radove podnog grijanja ili grijanja pomoću radijatora. Strojne instalacije obuhvaćaju i sve radove vezane za sustav ventilacije i klimatizacije prostorija.

  ELEKTRORADOVI


  Otklanjanje starih instalacija, ugradnja nove električne instalacije, priključivanje bijele tehnike, stroja za pranje i sušenje te drugih elemenata, ugradnja svjetala, utičnica, prekidača i druge elektroopreme.

  KERAMIČARSKI RADOVI I IZRADA DRUGIH ZAVRŠNIH SLOJEVA

  Osim polaganja keramike s svim potrebnim dijelovima, na raspolaganju su i drugi materijali i rješenja za završne slojeve. Na primjer, umjesto keramike moguće je izraditi microtopping na podu i zidovima ili postavljanje vodootpornih tapeta na zidovima kupaonice (i u tušu). Ove radove obavljaju specijalizirani izvođači.

  STOLARSKI RADOVI

  Izrada i montaža namještaja i druge opreme po mjeri.

  STAKLARSKI RADOVI


  Izrada i montaža staklenih zidova ili vrata tuša, izrada i postavljanje ogledala, staklenih vrata, zastakljivanje ormarića, izrada namještaja i druge opreme od stakla.

  SOBOSLIKARSKI RADOVI

  Kitanje, gletanje, brušenje zidova, zaštita kutova, višestruko ličenje zidova i drugi radovi.

  PARKETARSTVO I POLAGANJE PODOVA

  Priprema podloge i polaganje te konačna obrada podnih površina zajedno s ugradnjom ukrasnih podnih letvica.

  2.4. Izgradnja po sistemu „ključ u ruke”


  Razni izvođači radova, uključujući arhitekte, nude renovaciju stana po sistemu „ključ u ruke”. U tom slučaju izvođač preuzima odgovornost za cjelokupni projekt i osigurava stručnost i kvalitetu izvedbe, u dogovorenom roku i po ugovorenoj cijeni. Klijent, odnosno investitor je u tom slučaju potpuno rasterećen svih briga i radova i na kraju doslovno dobiva ključ završenog projekta.


  3. Vrste renoviranja stana ovisno o opsegu radova


  3.1. Površinski, odnosno kozmetički popravci


  Čak i s manjim zahvatima može se postići velik učinak u izgledu i funkcionalnosti prostora. Kupaonicu možemo osvježiti zamjenom pulta umivaonika ili ugradnjom nove tuš-kabine. Umjesto da pločice na zidovima i podovima u cjelini zamijenimo, možemo samo obnoviti njihovu površinu, nanošenjem novog premaza ili boje. U svim prostorijama stanovanja možemo postići sjajan učinak i bez pomoći izvođača, s novim ličenjem zidova i stropova i zamjenom namještaja. Ako značajno ne promijenimo nacrt prostora, nećemo trebati zamjenu instalacija ili na primjer rušenje zidova. Stoga možemo s relativno jednostavnim i cjenovno povoljnim zahvatima znatno poboljšati izgled stana.


  3.2. Djelomično renoviranje


  Ako imate novije i kvalitetno napravljene vodovodne, strojne (grijanje, ventilacija) i elektroinstalacije morat ćete ih prilagoditi novoj situaciji ako želite drukčiji raspored elemenata. Na primjer, ako želite u kupaonicu ugraditi tuš-kabinu umjesto kade ili ako želite promijeniti raspored elemenata u kuhinji ili drugog namještaja u stanu. Ovdje vam puno mogu pomoći savjeti arhitekta, dizajnera interijera ili savjetnika u salonu. Ako točno znate što želite, možete se o svemu dogovoriti izravno s izvođačima.


  3.3. Potpuno renoviranje


  Ponekad zbog promjene životnih okolnosti, dotrajalosti i mnogih drugih razloga dom treba potpuno renovirati. U tom je slučaju najbolje isprazniti stan i privremeno se preseliti na drugo mjesto. Također, preporučuje se da se za takav zahvat dobro pripremite temeljitim planiranjem, zato se obratite arhitektu, koji će vam sigurno biti od velike pomoći.


  4. Postupak renoviranja stana po fazama


  4.1. Faza renoviranja


  Nakon što se preselite, odnosno ispraznite stan, prvo kreću radovi rušenja i grubi građevinski radovi. U drugoj fazi nastavlja se s grubim vodovodnim i električnim instalacijama, kao i lijevanjem novog estriha. Nakon toga slijedi razvod električnih i vodovodnih instalacija i polaganje podnog grijanja. U ovoj fazi dobro je obaviti i grubo i fino žbukanje zidova i stropova. Najprljavije faze renoviranja su ovim radovima završene. Slijede fini radovi poput kitanja, gletanja i ličenja zidova i najzad polaganje parketa. U posljednjoj fazi provodi se fina montaža rasvjete, prekidača i utičnica te drugog elektromaterijala, kao i postavljanje i ugradnja namještaja.


  4.2. Građevinski radovi, radovi rušenja i podovi


  Svako potpuno renoviranje stana obuhvaća i neke građevinske radove. Koliki će dio troškova renoviranja oni predstavljati, ovisi o opsegu radova i o tome hoćemo li rušiti nosive zidove. Dio građevinskih radova također spada u radove rušenja. Pri renoviranju stana građevinski radovi između ostalog obuhvaćaju i sljedeće radove. Prije svega , naravno, stan treba potpuno isprazniti od namještaja i druge opreme. Uklanjaju se podne i zidne obloge poput parketa, keramičkih pločica, obloga i sl. Također okviri prozora i dovratnici za vrata. Ovisno o planu električnih i strojnih instalacija (vodovod, grijanje, ventilacija), izvođači buše utore za predviđene instalacije. Sav otpad koji se tijekom radova skladišti na privremenom odlagalištu treba odvesti na stalno odlagalište. Otvore za vrata i prozore treba zatim prikladno obraditi za ugradnju novih. Izrađuje se novi estrih ili izravnavaju podovi. Nakon razvođenja svih instalacija utori se zazidaju i izradi se gruba i fina žbuka na zidovima koji su bili oštećeni.


  4.3. Renoviranje strojnih instalacija


  Izvođači strojnih instalacija (vodovod, grijanje, ventilacija) u prvoj fazi (fazi građevinskih radova) uklanjaju postojeće vodovodne cijevi, radijatorske cijevi i radijatore i ventilacijske uređaje i sl. Zatim prave utore na zidovima i podovima za nove cijevi i odvode, te razvode nove instalacije. U posljednjim fazama renoviranja na red dolazi i fina montaža (montaža armatura i sanitarne opreme, montaža klimatizacijskih uređaja, ventilatora i drugih sustava za prozračivanje)


  4.4. Renoviranje električnih instalacija


  U starijem stanu obično treba u cijelosti zamijeniti razvod kablova i električni ormar. Nakon uklanjanja starih razvoda električar će na temelju plana električnih instalacija tamo gdje su označena mjesta za priključke, utičnice i prekidače već u prvoj fazi izdubiti zidove za PVC cijevi. U prvoj fazi razvode se nove instalacije, što uključuje zamjenu električnog ormara, električnih kablova, cijevi i ugradnju novih doza. Ugradnja prekidača i utičnica, kao i svjetala i druge električne opreme, zatim puštanje u pogon i testiranje električnih instalacija dolazi na red na kraju, u posljednjim fazama renoviranja.

   


  4.5. Kupaonica


  Nova kupaonica jedan je od najvećih troškova renoviranja. Osuvremenjivanje kupaonice zahtijeva puno preciznog rada različitih izvođača. Osim novog razvoda vodovoda i struje, treba hidroizolirati podne i zidne površine te postaviti podnu i zidnu keramiku (keramičar). Vodoinstalater zatim isporučuje i ugrađuje WC školjku s kotlićem, kadu i kabine za tuširanje te armaturu. Konačno, kupaonski namještaj izrađuje i ugrađuje stolar ili ga kupujete u salonu.


  4.6. Soboslikarski radovi


  Soboslikarski radovi dolaze na red na kraju, kada je stan već dobio svoj konačan, ljepši izgled. Izvođač radova će najprije zagletati i izbrusiti zid, kutove zidova će, osobito na prijelazima, zaštiti kutnicima i zatim ih zakitati. Zakitat će i špalete prozora i vrata te bilo kakve pukotine. Na kraju slijedi ličenje zidova i stropova, u najmanje dva premaza. Dobro je nanijeti dodatni premaz boje neposredno prije useljenja, kada su svi radovi i montaža u stanu, uključujući parketarske i stolarske radove, završeni. Tijekom polaganja parketa i montaže namještaja, svjetala, prekidača i sl. zidovi se mogu dodatno zaprljati, odnosno izgrepsti.

  4.7. Polaganje novog parketa


  Podna obloga predstavlja velik dio površine u stanu i stoga uvelike utječe na izgled vašeg stana. Ujedno su podne površine najopterećeniji dio stana, stoga je vrlo važno da odaberete kvalitetan parket, koji treba postaviti stručan i iskusan izvođač. Parket se polaže kada se završe svi ostali radovi u stanu, osim ugradnje namještaja. Parketar će pripremiti podlogu, a zatim na nju položiti parket. Ako je u pitanju masivni parket, parketar će ga više puta izbrusiti i lakirati, a ako je riječ o gotovom parketu, to neće biti potrebno jer je tvornički parket već obrađen. Treba imati na umu da nakon polaganja parketa nekoliko dana ne smijemo hodati po parketu. Nakon montaže namještaja slijedi polaganje ukrasnih podnih letvica.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Kompletna renovacija stana

  Renovacija stana. Kompletna renovacija kupatila cca 12 m i kuhinje cca 8 m2. Izmjena električnih instalacija. Brušenje parketa cca 40 m2. Ako je moguće pomicanje jednog pregradnog zida. Vanjska stolarija se ne treba mijenjati. Krečenje kompletnog stana. 101790 € do 169650 €

  ........

  Završetak uređenja potkrovlja u obiteljskoj kući

  Unutarnja izolacija krova, pregrade knauf, instalacije voda, struja, odvod. podloga za pločice, postavljanje laminata i pločica u unutrašnjem djelu potkrovlja, te ostali završni poslovi po potrebi. 81432 € do 135720 €

  ........

  Rušenje i postavljanje novih zidova

  Potrebno je srušiti zidove i podignuti nove od knaufa na temelju projekta koji je napravljen od strane arhitekta. Šaljem Vam projekt u privitku. 23751 € do 39585 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Renovacija apartmana, 43 m2
  Adaptacija stana, Klimno

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Adaptacija kupaonice, 5 m2
  Adaptacija stana, Nečujam

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Adaptacija stana u povijesnoj zgradi, 37 m2
  Adaptacija stana, Rijeka

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Adaptacija stana, 32 m2
  Adaptacija stana, Baška

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Zatvaranje lođe zidom i PVC prozorima, Površina za zatvaranje zidom i prozorima = 8m2
  Adaptacija stana, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Adaptacija stana, 30 m2
  Adaptacija stana, Zagreb

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Adaptacija stana, cca 60 m2
  Adaptacija stana, Rogoznica

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Zatvaranje lođe PVC stolarijom i proširenje sobe, dužina lođe je 550 cm a visina otvora 180 cm.
  Adaptacija stana, Dubrava

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Adaptacija stana, 150 m2
  Adaptacija stana, Zagreb

  22500 € do 37500 €

  Cijena, Adaptacija stana, 20 m2
  Adaptacija stana, Osijek

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Adaptacija stana, 80 m2
  Adaptacija stana, Zagreb

  18000 € do 30000 €

  Cijena, Adaptacija stana, 150 m2
  Adaptacija stana, Čakovec

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Kompletnu adaptaciju stana, 100 m2
  Adaptacija stana, Šibenik

  18000 € do 30000 €

  Cijena, Adaptacija stana, cca 50m2
  Adaptacija stana, Zadar

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Pripremni radova za adaptaciju stana, 70 m2
  Adaptacija stana, Pula

  900 € do 1500 €

  Cijena, Adaptacija stana, 91 m2
  Adaptacija stana, Split

  18000 € do 30000 €

  Cijena, Adaptacija stana, 50 m2
  Adaptacija stana, Sesvete

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Adaptacija stana, cca 86 m2
  Adaptacija stana, Zadar

  18000 € do 30000 €

  Cijena, Uređenje drvene vikendice, 28 m2
  Adaptacija stana, Sisak

  360 € do 600 €

  Cijena, Krečenje stana, 70 m2
  Adaptacija stana, Osijek

  630 € do 1050 €

  Cijena, Adaptacija stana, 65 m2
  Adaptacija stana, Zagreb

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Renoviranje kompletnog stana, 67 m2
  Adaptacija stana, Split

  22500 € do 37500 €

  Cijena, Adaptacija stana, 28 m2
  Adaptacija stana, Mali Lošinj

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Adaptacija apartmana, cca 25 m2
  Adaptacija stana, Zaglav

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Potpuna renovacija stana, 36 m2
  Adaptacija stana, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Adaptacija stana, 60 m2
  Adaptacija stana, Orahovica

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Adaptacija stana, 70 m2
  Adaptacija stana, Čavle

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Ukopavanje suterenskog stana, 27 m2
  Adaptacija stana, Slano

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Rekonstrukcija stana u Splitu, 68 m2
  Adaptacija stana, Split

  13500 € do 22500 €

  Cijena, Adaptacija poslovnog prostora, cca 50 m2
  Adaptacija stana, Labin

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Adaptacija stana, 70 m2
  Adaptacija stana, Rijeka

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Adaptacija stana, 32 m2
  Adaptacija stana, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Prenamjena dvorišne prostorije, 15 m2
  Adaptacija stana, Sisak

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Adaptacija apartmana, 45 m2
  Adaptacija stana, Zadar

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Kompletna adaptacija stana, 56 m2
  Adaptacija stana, Zagreb

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Adaptacija stana, 95 m2
  Adaptacija stana, Kaštel Novi

  10800 € do 18000 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Adaptacija stana cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  2337+ poduzeća za Adaptacija stana
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu