MASIVNI NAMJEŠTAJ cijena

Čvrsti namještaj je barem 30% skuplji od iverne ploče, ali je puno trajniji, kvalitetan i ekološki prihvatljiviji. Rok proizvodnje je 1 do 4 mjeseca. Cijena masivnog namještaja uglavnom ovisi o složenosti izrade, vrsti drva, završnoj obradi površine i, naravno, stolariji. Cijena stola od punog trupa od oraha i metalnih nogu, dimenzija 200 x 100 cm, kreće se između 2.000-12.000 kn/kom.

Kome povjeriti izradu masivnog namještaja? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA MASIVNOG NAMJEŠTAJA


Cijena za masivni drveni stol. Cijena za stol iz masivnog orahovog panja i kovanim nogama, dimenzije 200 x 100 cm.

3500.00 KN/kom

VRLO NISKA CIJENA
KN/kom

SREDNJA CIJENA
9600.00 KN/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA stolara za masivni namjaštaj po mjeri

DRUGE CIJENE ZA MASIVNI NAMJEŠTAJ

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Masivni namještaj – sve što trebate znati

1. Što je masivni namještaj?

1.1. Zašto je masivni namještaj tako poseban

Kada se odlučujemo za namještaj, imamo na raspolaganju više mogućnosti. Najčešće se namještaj izrađuje od iverne ploče, pri čemu su unutarnji, zatvoreni i skriveni dijelovi presvučeni u melaminsku foliju, dok se samo vidljivi dijelovi furniraju tankim slojem drva, zbog čega konačni proizvod dobiva izgled drvenog namještaja. Skuplja alternativa ploči od iverice su MDF ili medijapan ploče, koje su postojanije. S tehničkog gledišta, nijedna od tih inačica nije doista drveni namještaj, budući da su i ploča od iverice, kao i MDF, umjetno proizvedeni materijal od ostataka, odnosno od lošijih dijelova drva, koji se tehnološkim postupkom melju u komadiće, a zatim zajedno s umjetnim primjesama komprimiraju u ploče. Za razliku od takvog namještaja, masivni namještaj je doista izrađen od punog drva, što znači da su svi dijelovi izrezani iz drvenih trupaca, oblikovani i lijepljeni ili se na bilo koji drugi način mehanički spajaju.

 

masivni-namjestaj.jpg
Masivni namještaj je sinonim za namještaj od punog drva i stoga je jedini 100-postotni drveni namještaj.


1.2. Masivni namještaj je potpuno prirodan

Zbog opisanog procesa proizvodnje, namještaj od punog drva je ekološki najprihvatljiviji namještaj na tržištu, koji omogućava 100-postotnorecikliranje. Za razliku od namještaja koji nije izrađen od punog drva, a koji čini većinu namještaja na tržištu, masivni namještaj se sastoji od pravih drvenih elemenata,rezanih iz debla, dok se umjetne mase, premazi i lakoviupotrebljavaju samo radi ljepšeg završnog izgleda drva i radizaštite drva od oštećenja i vanjskih utjecaja. Danas je većina lakova, ulja i premaza uglavnom ekološka i nije štetna za zdravlje.

1.3. Masivni namještaj je tradicionalni namještaj

Nekada je sav namještaj bio masivan jer nisu postojali strojevi kojima bi se mogle proizvesti komprimirane ploče od mješavine drvenih i umjetnih čestica. Danas je to rjeđe, budući da su na tržištu dostupne inačice namještaja koje vrlo dobro imitiraju drveni namještaj, a po znatno nižoj cijeni.Međutim, masivni namještaj se i dalje upotrebljava ili jednostavno nasljeđuje iz generacije u generaciju. Namještaj od punog drva često možemo vidjeti u kućama koje su pod zaštitom kao spomenici kulture, u luksuznim javnim ili privatnim objektima.

1.4. Prednosti masivnog namještaja

Masivni namještaj se smatra vrijednim i nestandardnim namještajem s posebnom patinom. Budući da je namještaj od masivnog drva rijetkost,svaki komad od punog drva unijet će poseban šarm u vaš dom i stvoriti prekrasan ambijent koji će oduševiti i članove obitelji i posjetitelje. Namještaj od punog drva vrlo je lijep jer nije imitacija drva, već je doista drven. Dobro izrađen namještaj od punog drva vrlo je izdržljiv i zbog svoje vrijednosti i jedinstvenosti obično se nasljeđuje s koljena na koljeno. Prednost masivnog drva je i činjenica da je 100-postotni ekološki materijal, koji se može potpunoreciklirati.

1.5. Nedostaci masivnog namještaja

Glavni nedostatak namještaja od punog drva je cijena, koja proizlazi iz visoke cijene punog drva. Zbog toga je namještaj od punog drva 300 % skuplji od nemasivnoga, a osobito od industrijski izrađenog serijskog namještaja. Drugi nedostatak je osjetljivost prirodnog drva, osobito osjetljivost na grebanje, udarce i mrlje. Masivni namještaj stoga nije prikladan za svaku prostoriju i svaku namjenu. Treba ga češće održavati, uljiti i lakirati. Želite li svaki dan upotrebljavati komad namještaja od punog drva (npr. blagovaonski stol), morate ga dobro zaštititi premazima.

2. Kako se izrađuje masivni namještaj?

Namještaj od punog drva može izraditi iskusniji stolar, a ponekikomadnamještaja od masivnog drva možete kupiti čak i u salonima namještaja.

2.1. Prikladne vrste drva za masivni namještaj

Koju vrstu drva upotrijebiti za namještaj, prije svega ovisi o namjeni namještaja. Ovisno o namjeni i estetskim željama, birat ćemo između različitih mehaničkih, fizičkih i vizualnih svojstava. U slučaju namještaja od punog drva, jedan od glavnih kriterija pri odabiru je estetski aspekt, odnosno izgled i boja drva, jer će naš konačni proizvod izgledati upravo tako.Međutim, nijansu boje uvijek možemo dodatno regulirati lakiranjem i uljenjem. Za namještaj koji se upotrebljava svakodnevno prikladne sutvrđe vrste drva, poput hrasta, bukve, jasena, javora, jabuke, kruške i trešnje,dok su za manje osjetljiv namještaj, koji se ne upotrebljava svakodnevno, prikladne i mekše vrste drva, poput smreke, jele, ariša i bora. Također, mekše vrste drva nisu prikladne za stolove i radne površine jer će se na njima vrlo brzo vidjeti ogrebotine i udarci.

2.2. Rezanje trupaca

Nakon siječe odnosno rezanja stabla, debla ili trupci se odvoze u tvornicu, gdje se dalje obrađuju i režu raznovrsnim tehnikama, strojevima i alatima, na pojedinačne komade. Te komade zatim otkupljuju tesari i u svojoj radionici iz njih izrađuju namještaj.

2.3. Masivni namještaj u stolarskoj radionici

Stolar će izrezati drvene ploče na manje drvene elemente od kojih će dalje oblikovati namještaj. Stolar može upotrebljavati različite dijelove i čak kombinirati različite vrste drva za različite komade namještaja radi minimiziranja konačnih troškova proizvodnje ili izestetskih razloga. Stolar će upotrijebiti najljepše drvene dijelove za fronte i druge vidljive dijelove ormara, ladica i komoda, dok će lošije dijelove upotrijebiti za unutrašnjost i druge skrivene dijelove namještaja. Svaki element također mora biti dobro obrađen i izbrušen kako ne bi došlo do povreda iverjem.

2.4. Zaštitni premazi i bojenje

Nakon izrade slijedi lakiranje ili uljenje, odnosno nanošenje zaštitnih premaza na one površine koje su najizloženije. Masivno drvo se također može bojiti. Postoje savršene prekrivne i poluprozirne boje, kroz koje se i dalje može nazirati tekstura drva, ali pomoću kojih će se svakako promijeniti njegova prirodna boja.

2.5. Detalji spajanja elemenata

Nakon što se svi elementi izrežu, pravilno obrade i zaštite, stolar ih sastavlja u konačni proizvod. Ako se radi o manjem elementu, primjerice stolu, sastavit će ga već u radionici, dok će veće elemente (ormar, krevet, stolove) sastaviti na mjestu ugradnje, odnosno u vašem domu. Elementi se mogu lijepiti ili spajati drvenim tiplima (čepovima). Najzahtjevniji, ali istodobno i najljepši dekorativni rezultat dobivamo pomoću negativ-pozitiv detalja, gdje se elementi lijepe zajedno poput slagalice.

3. Kriteriji za odabir drva za masivni namještaj

3.1. Tekstura drva za masivni namještaj

Odabir drva prvi je i ključni korak u dizajniranju masivnog namještaja. Kao što smo već spomenuli gore, izbor vrste drva ovisi o namjeni namještaja, jer različite svrhe uporabe namještaja zahtijevaju i različita fizikalna i mehanička svojstva drva. Drugi, još važniji kriterij je izgled drva. Treba imati na umu da različite vrste drva imaju različit izgled, stručni naziv za to je tekstura drva. Tekstura je "dezen" drva na glatko obrađenoj površini. Prema teksturi, koja određuje izgled drva, razlikujemo više ili manje pravilnu strukturu i rast (prugaste teksture, teksture radijalnog presjeka), ali razlikujemo i razne anomalije (ptičje oči, rebraste i ikraste teksture). Čak i ako konačni cilj nije potpuno glatka površina, konačni proizvod imat će isti izgled kao tekstura presjeka drva, samo što će biti nešto manje izražen.

Teksture se znatno razlikuju ovisno o vrsti drva. Smreka je vrlo kvrgava i ima mnogo nepravilnosti, tropsko drvo je često vrlo prugasto, javor i jasen imaju valovit tok vlakana, a topola i lipa imaju gotovo neprimjetnu i jednoličnu teksturu. Jednu od najravnomjernijih tekstura imaju bukva i hrast.

3.2. Prirodna boja drva za masivni namještaj

Osim teksture drva, na konačni izgled namještaja utječei boja drva. Različite vrste drva imaju različite boje, pa treba odabrati onu vrstu drva čija nam boja najviše odgovara. Treba znati da se nijansa boje može blago promijeniti i prilagoditi zaštitnim premazima (lakovima i uljnim premazima) ali se ne može radikalno mijenjati, osim ako se boji prozirnim bojama. Trešnja, kruška i bukva imaju crvenkastu nijansu, smreka i jela imaju svijetlu boju, koja s vremenom požuti, javor, breza i topola imaju vrlo svijetlu boju, dok orah ima sivkastu do gotovo crnu boju. Svjetlosmeđu, odnosno smeđu boju imaju hrast, kesten i jasen.

3.3. Sjaj drva

Sjaj je izgled koji površina dobiva zbog refleksije svjetlosti. Sjaj drva ovisi o vrsti drva, anatomskim karakteristikama, fizikalnim i kemijskim svojstvima, obradi i presjeku. Na sjaj jako utječu anatomske karakteristike, poput veličine anatomskih elemenata, udio parenhimskih stanica, sadržaj smole i drugih tvari. Drvo ima veći sjaj u uzdužnim presjecima. Izrezane drvene trake, zbog svoje karakteristične anatomske strukture, također imaju visoki sjaj. Izražen sjaj na radijalnom presjeku imaju javor, bukva, hrast, brijest i robinija. S druge strane, drvo nekih vrsta drveća ima slab sjaj, primjerice crnogorično drvo, ili ga uopće nema, poput topole i kruške. Glatkoća obrade također znatno utječe na sjaj drva. Blanjane površine sjaje jače od brušenih.Naravno, sjaj drvene površine ovisi i o načinu površinske obrade te o vrsti sredstva koje smo upotrijebili.

3.4. Bojenje masivnog drva

Prozirne boje malo će prikriti linije drva, ali ipak će tekstura drva biti pomalo vidljiva, pa će proizvod i dalje odavati dojam namještaja od punog drva, ali će zato znatno promijeniti i ublažiti prirodnu boju drva. Ovo je dobro rješenje ako imamo vrlo specifične zahtjeve u pogledu boje prirodnog drva, što svježe rezano drvo ne nudi, jer je svježe drvo uvijek više žućkasto-narančasto od starijega, koje s vremenom tamni i posijedi, dobije patinu – stoga prozirnim bojama možemo ubrzati proces starenja drva. Bojenje je poželjno kada nam nisu uvijek dostupne sve vrste drva, pa tako možemo njihovu boju pokušati postići pomoću određene nijanse boje.

Druga mogućnost su prekrivne boje, koje u potpunosti pokrivaju prirodnu teksturu drva i ujedinjuju ga u jednobojnu, jednoličnu površinu. Međutim, postavlja se pitanje koliko to ima smisla, jerna taj način potpuno oduzimamo svu draž punog drva.

4. Dizajn masivnog namještaja

Masivni namještaj možete i sami dizajnirati, a možete dizajn prepustiti i stolaru, koji ga može dizajnirati u skladu s vašim željama. Međutim, najljepši namještaj sigurno će osmisliti dizajner interijera ili arhitekt, koji će se pobrinuti za dizajnerski savršene i smislene detalje. Detalji su vrlo važni jer čak i jedan loš detalj može pokvariti cijeli dizajn.

5. Elementi namještaja od punog drva

U principu, od punog drva možemo napraviti bilo što, ali nema smisla izrađivati sve komade namještaja od takvog drva. Od punog drva ima smisla izrađivati blagovaonski, pisaćii ukrasne stolove, krevete, samostojeće ormariće, komode,naravno, i stolice. Manje ima smisla izrađivati ​​ugradbene ormare od punog drva, jer se osim fronte drvo uopće neće vidjeti, a zbog toga je također nerazumno izrađivati police za knjige od punog drva. Unutarnja vrata mogu biti izrađena od punog drva, ali je takav dizajn vrlo rijedak, jer su masivna unutarnja vrata puno teža od standardnihsa „šupljom” odnosnokartonskom unutrašnjošću, zbog čega se vrata mogu početi slijegati. Kako bismo to izbjegli, trebamo imati posebne šarke, koje se zbog težine vrata pak ne mogu ugraditi u bilo koji zid. Ako svemu tome dodamo i visoku cijenu, onda je sva ta komplikacija vrlo nerazumna i nepotrebna. Ograde i ručke od punog drva vrlo su lijepe i posebne, ali su danas vrlo rijetke. Parket također može biti i od punog drva. Ovako bogat i finog izgleda, pod je izrazito lijep, ali je, naravno, najskuplji parket uopće, koji je puno skuplji od standardnih višeslojnih parketa, gdje je samo gornji sloj parketa drveni.

6. Cijena masivnog namještaja

Namještaj od punog drva je 2 do 3 puta skuplji od namještaja od ploča iverice ili medijapana. To je zbog visoke cijene prirodnog drva, koje je jedini materijal od kojeg je izrađen masivninamještaj. Konkretna cijena ovisi o mnogim čimbenicima, a prije svega o vrsti namještaja (ormar je skuplji od stolice), vrsti drva od kojeg se izrađuje (smreka je puno povoljnija od katalpe), o načinu obrade (bojen ili neobojen) i složenosti izrade (detalji, spojevi). Cijene također jako variraju od stolara do stolara, a za poseban namještaj od punog drva treba odabrati iskusnog i dobrog stolara, jer će takav komad biti s nama cijeli život, a najvjerojatnije će ga upotrebljavati i buduće generacije. Na kraju, recimo da je lijep masivni namještaj koji je kvalitetan i pažljivo izrađen dobra investicija jer se može preprodati po dobroj cijeni.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPLOČU OD MASIVA HRASTA ZA STOL ZA BLAGOVAONICU

Potreban ploča od masiva hrasta sa živim rubovima i uljnim premazom
Dimenzije 190x90 cm debljina ploče 4cm 1890 KN do 3150 KN


........

MASIVNI NAMJEŠTAJ - KOMODA

Potrebna izrada komode od iverala u hrastovom dekoru debljine 19mm dimenzija: Š160xD60xV80 sa gornje 2 ladice i dole 2 vrata sa 2 police unutra. 1890 KN do 3150 KN


........

IZRADA I MONTAŽA SOBNIH VRATA OS JASENA

Izrada i ugradnja unutarnje stolarije za cijeli kuću, ukupno 9 otvora/vrata cca 100 x 210 cm i gazišta za 16 stuba i podest. Krila tj vrata također puno drvo, NIKAKO NE furnir odn. da su šuplja iznutra. Zanima me isključivo JASEN min 5 cm debljine štok.
Debljina štoka je 25 cm. Stube su cca 100*30 cm.
15750 KN do 26250 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA MASIVNIH DRVENIH ULAZNIH VRATA, CCA 210 X 100 CM
Masivni namještaj, Vukovar

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UNUTARNJIH VRATA, 1 KD
Masivni namještaj, Rijeka

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, TAPECIRANJE TROSJEDA, DVOSJEDA I FOTELJE,
Masivni namještaj, Petrinja

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA KREVETA PO MJERI, CCA 190 X 90CM
Masivni namještaj, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA VRTNE GARNITURE, STOL 2M*0,9 M, KLUPE 0,3 M-2 KOM
Masivni namještaj, Rugvica

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENIH HRASTOVIH VRATA, ULAZNA VRATA-3 KOM
Masivni namještaj, Primošten

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PISAĆEG STOLA, CCA 90 X 45 X 76 CM
Masivni namještaj, Koprivnica

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA MASIVNOG BLAGOVAONSKOG STOLA, CCA 200 X 120 CM
Masivni namještaj, Ika

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KREVETA OD PUNOG DRVETA, CCA 200 X 200 CM
Masivni namještaj, Pula

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, SKRAĆIVANJE NOGU DRVENOG STOLCA, CCA 6 CM
Masivni namještaj, Zagreb

202.5 KN do 337.5 KN

CIJENA, IZRADA 10 DRVENIH STOLIĆA SA 2 ELIPTIČNE PLOHE, 10 - KOM
Masivni namještaj, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA LEŽALJKI ZA BAZEN, LEŽALJKE- 5 KOM
Masivni namještaj, Cavtat

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA OKRUGLOG STOLA ZA DNEVNU SOBU, PROMJER STOLA CCA 80-90 CM
Masivni namještaj, Bjelovar

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA I UGRADNJA SOBNIH VRATA, 2 KOM VRATA- 85 X 195, DOBRATNIK 21 CM Š
Masivni namještaj, Zmajevac

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA PLOČE ZA STOL PO MJERI OD PUNOG DRVETA, CCA 180 X 90 X 4.5 CM
Masivni namještaj, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA STOLA I DVIJE KLUPE ZA KONOBU, CCA 280 X 90/95 CM
Masivni namještaj, Rijeka

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA SOBNIH VRATA, SOBNA VRATA-2 KOM
Masivni namještaj, Podvinje

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, ZAMJENA KUHINJSKIH FRONTI, 15 KOM CCA 60 X 40 CM 5 KOM CCA 40 X 12 CM
Masivni namještaj, Našice

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA KOMODE SA POLICAMA, CCA 250 X 35 X 30 CM
Masivni namještaj, Samobor

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, DOBAVA PLOČE OD PUNOG DRVETA, CCA 4 X 164 X 82 CM
Masivni namještaj, Šibenik

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, DOBAVA PLOČE ZA STOL I DVIJE KLUPE OD HRASTOVINE , 5X250X100 CM STOL 5X250X30 CM KLUPE 2X
Masivni namještaj, Bukovački Antunovac

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA POLICE ZA KNJIGE , CCA 495 X 300 X 33 CM
Masivni namještaj, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA HRASTOVE PLOČE ZA STO, CCA 160 X 90 X 4 CM
Masivni namještaj, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA BLAGAVAONSKOG STOLA, CCA 160 X 90 CM
Masivni namještaj, Susedgrad

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA RUSTIKALNAIH DRVENIH VRATA OD SIROVE SMREKE, VRATA-2 KOM
Masivni namještaj, Gornja Podgora

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA BLAGOVAONSKOG STOLA, CCA 100 X 100 CM
Masivni namještaj, Rijeka

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA HRASTOVIH GAZIŠTA, CCA 3 M
Masivni namještaj, Zadar

16875 KN do 28125 KN

CIJENA, IZRADA OKRUGLOG BLAGOVAONSKOG HRASTOVOG STOLA, CCA 105 CM
Masivni namještaj, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA ULAZNIH VRATA OD HRASTA, CCA 212 X 134 CM
Masivni namještaj, Zagreb

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA MASKE ZA RADIJATORE OD DRVA , 3 - KOM
Masivni namještaj, Podpićan

2362.5 KN do 3937.5 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA MASIVNOG STOLA OD HRASTA, CCA 220 X 80 CM
Masivni namještaj, Punitovci

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TROSLOJNIH HRASTOVIH ULAZNIH VRATA, CCA 100 X 210 CM
Masivni namještaj, Split

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA STOLA OD PUNOG DRVETA, CCA 200 X 80 X 75 CM
Masivni namještaj, Mursko Središće

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH DRVENIH RUSTIKALNIH VRATA , CCA 80 X 200 CM
Masivni namještaj, Velika Gorica

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA OKRUGLOG STOLA, CCA 90 X 75 CM
Masivni namještaj, Osijek

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA I POSTAVLJANJE STEPENICA, CCA 362 CM
Masivni namještaj, Sisak

10125 KN do 16875 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

MASIVNI NAMJEŠTAJ CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

522+ PODUZEĆA ZA MASIVNI NAMJEŠTAJ
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE MASIVNI NAMJEŠTAJ?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana