Montaža namještaja cijena

Trošak ugradnje ovisi o složenosti montaže i materijalu. Ako je namještaj izrađen od stakla ili drugog osjetljivog materijala, ugradnja će biti skuplja. Instalater mora biti oprezan pri transportu i sastavljanju, jer najvjerojatnije troškove oštećenja prilikom ugradnje namještaja snosi sam. Instalacija također može biti skupa za dodatne usluge poput pregleda zgrade ili korištenja monter materijala. Većina izvođača radova također se može dogovoriti za uklanjanje i odvoz starog namještaja. Za sastavljanje određenog komada namještaja izdvojit ćete između 10-16 EUR po satu.

Kome povjeriti montažu namještaja? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za montažu namještaja


Cijena montaže namještaja. Cijena za montažu garderobnih ormara 180 x 240 cm.

9.28 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
31.83 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za montažera namještaja

Druge cijene za Montaža namještaja

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Montaža namještaja - sve što trebate znati

1. Montaža namještaja - Što je flat pack namještaj, odnosno plosnati namještaj za sastavljanje?

Flat pack je strani izraz kojim se često naziva namještaj koji sami sastavljate. Budući da morate uložiti vrijeme i trud da biste ga sastavili, takav je namještaj jeftin, pa je stoga i popularan. Namještaj je izrađen u ravnim, plosnatim dijelovima, u obliku šperploča ili metalnih plahti, s ciljem da potrošaču olakša transport i sastavljanje namještaja pomoću osnovnog alata. Komadi namještaja pakirani su u kutije/pakete koje također uključuju svu potrebnu opremu za montažu (vijci, matice itd.). Uključene su i upute za montažu. Koliko opreme i dijelova namještaja ćete dobiti, ovisi o namještaju koji ste odabrali. Može ih biti minimalno, samo nekoliko ploča i vijaka, ali oprema može biti i složenija. IKEA-in namještaj je sinonim za tu vrstu namještaja i među najpopularnijima je na tržištu.

Sastavljanje namještaja zahtjevan je posao koji podrazumijeva iskustvo i pravi alat
Sastavljanje namještaja zahtjevan je posao koji podrazumijeva iskustvo i pravi alat

 

1.1. Od čega je plosnati namještaj za sastavljanje?

Kada kupujete flat pack namještaj, velika je vjerojatnost da će komadi biti izrađeni od ploča iverice, pravog drva ili nečega što je poznato kao MDF – vlaknasta ploča srednje gustoće. MDF je izrađen od mljevenih komada mekog i tvrdog drva. Ta se smjesa pomiješa s voskom i formira u ploču koja je jača od ploča iverice i lakše ju je obrađivati nego drvo. Cijene MDF namještaja variraju ovisno o tome koliko je zahtjevna proizvodnja. Stolovi i ormari često će biti izrađeni od MDF-a. Što se tiče ploče od iverice, njeno ime točno govori što se u njoj nalazi: čestice, naime drvene strugotine i možda piljevina, koje se zatim pomiješaju i formiraju u ploču. Nije baš toliko kvalitetna kao MDF ili masivno drvo, ali je stoga jeftinija. Unatoč svemu tome, ploča od iverice je dovoljno izdržljiva. Nadmašuje čak i masivno drvo, koje može puknuti na ekstremnim temperaturama. Jedino na što morate pripaziti kod ploča od iverice su oštećenja vodom, na koju je vrlo osjetljiva.

1.2. Tko je došao na ideju za plosnati namještaj za sastavljanje?

Vjerojatno vas neće iznenaditi da je otac ideje za namještaj bio Gillis Lundgren, osnivač IKEA-e. Lundgren, dizajner namještaja, radio je u trgovini s namještajem 1950-ih. U to vrijeme nije bilo namještaja koji bi kupac mogao sam sastaviti. Namještaj je kupljen već sastavljen, a onda ste ga morali nekako odnijeti kući. Imajte na umu da je namještaj u to vrijeme bio masivan i stoga prilično težak. O cijeni namještaja po mjeri da i ne govorimo. Jednog dana Lundgren je pokušavao ubaciti veliki stol u mali automobil. Tada je počeo razmišljati o tome kako bi sve bilo jednostavnije da se mogu rastaviti noge od stola i kasnije ponovno pričvrstiti. I tako je sve počelo…

1.3. Prednosti masovne proizvodnje namještaja

Kod masovne proizvodnje namještaj uglavnom izrađuju strojevi, a ne ljudi, pa proizvođači štede na troškovima plaća zaposlenika. Te uštede prenose na potrošače, u obliku jeftinijeg namještaja. Namještaj se izrađuje od materijala poput strugotine i piljevine, koji su jeftini i dostupni u rasutom stanju, što tvrtkama štedi još više novca. Ravno sklopljeni namještaj jednostavnih je oblika i stilova, tako da tvrtke ne moraju ulagati goleme iznose u njegov dizajn. Tvrtke također štede novac slanjem namještaja (u paketima) u trgovine jer paketi nemaju veliku količinu i težinu. Usto, u jednu pošiljku možete spakirati mnogo komada jer su plosnati. Napokon, plosnati, sastavljeni namještaj je jeftin jer tvrtke štede na isporuci namještaja izravno kupcima, zbog toga što ljudi često pakiraju pakete u svoje automobile i samostalno ih odvoze kući. To tvrtkama štedi troškove dostavljača i troškova prijevoza.

1.4. Prednosti plosnatog namještaja za sastavljanje

- Budući da se masovno proizvodi, namještaj je jeftin.

- Ne morate se brinuti kako ćete kući donijeti golemi komad namještaja. Paket možete lako utovariti u automobil i sami ga dovesti kući ili će vam paket biti poslan poštom.

- Sastavljanje namještaja je (obično) jednostavno. Također je (obično) jednostavno i rastavljanje namještaja ako ga trebate preseliti. Sačuvajte originalne kutije i jednostavno spakirajte namještaj nazad kada ga trebate seliti.

1.5. Nedostaci plosnato pakiranog namještaja za sastavljanje

- Morate ga sami sastaviti, a za to trebate dosta vremena.

- Možete platiti nekome da to učini umjesto vas, ali to uvećava prvobitnu nabavnu cijenu.

- Ravni namještaj obično je prilično jednostavan i širok raspon modela nije dostupan.

- Što ga češće rastavljate i ponovno sastavljate u pitanje dovodite stabilnost namještaja. Namještaj je trajan, ali stabilnost ima svoje granice.

- Sastavljanje namještaja s ravnom ambalažom može biti vrlo teško.

2. Montaža namještaja - je li isplativo angažirati profesionalce?

Planovi za adaptaciju stana su gotovi i spremni ste za početak rada. Nakon što svi izvođači završe svoj posao, vrijeme je za montažu namještaja. Ako namještaj nije izradio stolar ili ste ga kupili u salonu namještaja koji pruža i uslugu montaže, vjerojatno se pitate tko će sastaviti namještaj. Sastavljanje namještaja zahtjevan je posao koji iziskuje iskustvo i pravi alat. Osim toga, imate puno drugog posla i briga kad se uselite. Montaža namještaja mora biti visokokvalitetna i mora se obavljati profesionalno ako želite da namještaj izgleda lijepo i dugo traje. Evo sedam izvrsnih razloga zašto se isplati angažirati profesionalce za sastavljanje namještaja.

2.1. Štedite dragocjeno vrijeme

Kada se preselite i opremite stan, imat ćete mnogo poslova i briga. Posljednje za što biste se trebali brinuti je pronalaženje vremena za sastavljanje novog namještaja. Veoma je korisno ako to prepustite specijaliziranom servisu koji se time profesionalno bavi. Oni imaju odgovarajuće alate za rad, stručnost i iskustvo i stoga mogu posao obaviti dobro i za kratko vreme. Uštedite vrijeme za druge važne stvari. Osim vremena, uštedjet ćete i na troškovima jer nećete morati kupiti sve potrebne alate za montažu namještaja.

2.2. Iskustvo i stručno znanje

Stručnjaci za montažu namještaja rade tu vrstu posla svaki dan, stoga su stvarno iskusni. Već su sastavili bezbroj komada namještaja raznih vrsta, od kreveta preko stolova i stolica do kuhinja i kupaonskog namještaja. Nema ničega s čime se još nisu susreli, a znaju to učiniti kako treba, osobito kada je riječ o IKEA-inom namještaju. Dodatna prednost je i što većina profesionalnih montera na temelju svog iskustva ima i osiguranje od odgovornosti. To će vam osigurati da se posao pravilno izvede i ako je potrebno, pokrije osiguranjem. Ne postoji takva garancija kada sami sastavljate namještaj. Uvijek je najbolje prepustiti posao iskusnim profesionalcima.

2.3. Prvi put će biti pravilno

Monter namještaja zna slijediti upute za montažu. Lako razumije ono što je napisano u uputama, pa će stoga već u prvom pokušaju pravilno sastaviti namještaj. Svi znamo kakve mogu biti poteškoće u razumijevanju priloženih uputa! Ako angažirate profesionalca, neće doći do sastavljanja i rastavljanja kad određeni dio ne legne pravilno. Zbog toga će namještaj ostati čvrst i neće se ubrzo njihati.

2.4. Monteri namještaja imaju prikladni alat

Jeste li ikad pokušali sastaviti namještaj i potrošili nekoliko sati samo da biste pronašli odgovarajući odvijač? Prikupljanje pravog alata koji vam je potreban može biti mukotrpno. Uz profesionalnu uslugu montaže namještaja više se nećete morati brinuti o alatima. Majstor namještaja donijet će sav potrebni alat. Ne morate ići u trgovinu da biste kupili alat koji možda više nikada nećete upotrijebiti. Također, ako je potreban poseban alat, možete o tome majstora obavijestiti unaprijed, još prije nego što dođe u vaš dom.

2.5. Manje mogućnosti štete

Namještajem je teško manevrirati, osobito ako niste sigurni što radite. Bez odgovarajućih tehnika možete nehotice ispustiti komad namještaja ili udariti o zidove tijekom kretanja i prouzročiti štetu na novom namještaju ili domu. Budući da stručnjaci znaju što trebaju učiniti, manje su šanse da se dogodi šteta.

2.6. Sigurnost je važna

Montaža namještaja može biti opasna za zdravlje. Nesreća se brzo dogodi ako ne znate što radite! Veliki komadi su teški, a neki predmeti mogu biti i vrlo oštri. Stručnjaci za montažu namještaja imat će sve što je potrebno za postavljanje namještaja bez oštećenja.

2.7. Majstori će očistiti nered nakon dovršenog posla

Montažni servis trebat će vremena za čišćenje nereda nakon dovršetka posla. To uključuje prikupljanje smeća, ali i provjeravanje jesu li svi rezervni dijelovi ponovno u vašim rukama. Na namještaju može ostati piljevina ili drugi otpad. Profesionalni servis počistit će sav nered kako bi kuću napustio u najboljem stanju. Usluga sastavljanja namještaja vam doista može olakšati život.

3. Montaža namještaja - vrste radova

Montaža namještaja uključuje razne vrste radova i vrste namještaja i opreme: sastavljanje namještaja iz IKEA-e, sastavljanje raznih polica i regala, sastavljanje kreveta, kauča, futona, montaža kuhinjskog namještaja, sastavljanje kupaonskog namještaja, montaža svjetala, postavljanje slika i umjetničkih djela na zidove, montaža namještaja za terase, sastavljanje stolova, regala i mnoge druge radove.

4. Kako sami sastavljamo namještaj?

Ljudi kupuju plosnato upakirani sastavljivi namještaj unatoč činjenici da će morati obaviti težak posao montaže. Ponekad je lako, a ponekad nije, ali prije nego što se nađete u potencijalnoj nevolji, evo nekoliko savjeta za fluidniji rad.

1) Odnesite paket izravno u sobu u kojoj želite imati namještaj, poput kreveta u spavaćoj sobi. Na taj način nakon montaže nećete morati premjestiti namještaj u susjednu sobu.

2) Iako bi paket trebao imati sve što vam treba, pri ruci imajte najmanje: čekić, olfa nož, odvijač i škare. Postavite alate tamo gdje ih možete lako dohvatiti.

3) Prvo pročitajte upute i zamolite nekoga za pomoć ako ih ne razumijete.

4) Još jednom provjerite odgovara li broj dijelova koje ste dobili broju koji je naveden u uputama (tj. ako kaže da biste trebali imati tri vrste određenog vijka, prebrojte ih.) Na taj način nećete zapeti usred sastavljanja namještaja i otkriti da vam nešto nedostaje.

5) Ako vam nešto nedostaje, kontaktirajte trgovinu.

6) Provjerite na što se odnose upute, inače možete oštetiti namještaj pokušavajući upotrijebiti, na primjer, pogrešan vijak na pogrešnoj ploči. U tu svrhu odvojite isporučenu opremu, i vijke i matice itd. odvojite jedne od drugih u različite kutijice, lončiće... Označite ih prema uputama (tj. matice i vijci A; matice i vijci B).

7) Zaštitite namještaj i podove tako da na površinu na kojoj ćete sastaviti namještaj stavite ručnik, prostirku ili plahtu.

8) Ručno pritegnite matice i vijke iz dva razloga: tako ne oštećujete namještaj niti ste ga toliko čvrsto privili da ga kasnije ne bi mogli rastaviti po potrebi.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Montaža IKEA kreveta i ormarica

Potrebna montaza kreveta i ormarica iz ikee. 678.6 € do 1131 €

........

Montaža kliznog ormara

Potrebna montaža ormara cca 200 x 200 x 60 cm klizna vrata s ogledalom i 4 ladice. Potrebna montaža 678.6 € do 1131 €

........

Montaža kreveta na kat

Potrebna montaža diječijeg kreveta na kat. 678.6 € do 1131 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Montaža kupaonskog ormarića, kupaonski ormarić-1 kom
Montaža namještaja, Knin

45 € do 75 €

Cijena, Montaža Ikea kuhinje, (230+190)x240 cm
Montaža namještaja, Velika Gorica

90 € do 150 €

Cijena, Montaža kuhinje, cca 60 x 80 x 80 x 50 x 80 cm
Montaža namještaja, Šibenik

180 € do 300 €

Cijena, Sastava ormara Ikea, cca 150 x 236 cm
Montaža namještaja, Prigorje Brdovečko

135 € do 225 €

Cijena, Sastaviti IKEA police, 40 X 28 X 237 cm i 60 x 40 x 202 cm
Montaža namještaja, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Sastavljanje Ikea ormara, 250x237 cm, 300x237 cm
Montaža namještaja, Rijeka

135 € do 225 €

Cijena, Montaža kreveta IKEA, cca 180 x 200 cm
Montaža namještaja, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Sastaviti par komada IKEA namještaja, 60*150*236 cm
Montaža namještaja, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Montaža IKEA kuhinje, 10 m
Montaža namještaja, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Montaža IKEA namještaja, komoda za sobu za bebe
Montaža namještaja, Zaprešić

45 € do 75 €

Cijena, Slaganje kuhinje kupljena u Primi, cca 5m2
Montaža namještaja, Velika Gorica

225 € do 375 €

Cijena, Slaganje Ikea PAX ormara s kliznim vratima, cca 400 x 254 x 60 cm
Montaža namještaja, Zagreb

225 € do 375 €

Cijena, Sastavljenje IKEA kreveta, https://www.ikea.com/hr/hr/p/grunnarp-trosjed-na-razvlacenje-roza-60485631/
Montaža namještaja, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Montaža kreveta Brimnes IKEA, cca 80 x 200 cm
Montaža namještaja, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Montaža ormara iz IKEA-e, cca 150 x 60 x 210 cm
Montaža namještaja, Farkaševec Samoborski

135 € do 225 €

Cijena, Montaža Ikea kuhinje, cca 2 x 0.60 x 0,37 m
Montaža namještaja, Rijeka

180 € do 300 €

Cijena, Sastavljanje IKEA pax ormara, 150 × 60× 236 cm
Montaža namještaja, Velika Gorica

90 € do 150 €

Cijena, Sastavljenje IKEA kreveta i ormara, 140 x200 1 kom 100 x 200 1kom
Montaža namještaja, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Montaža Ikea Platsa ormara, 261 x 280 x 40 cm
Montaža namještaja, Zadar

45 € do 75 €

Cijena, Montaža IKEAnamještaja, komade-2 kom police-1 kom
Montaža namještaja, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Sastavljanje IKEA kreveta i dva noćna ormarića, Krevet 160x200 Noćni ormarići 30x50 cca
Montaža namještaja, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Montaža IKEA ormara, 236 x 200 x 50 cm
Montaža namještaja, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Montaža IKEA namještaja na zid, elementa-3 kom
Montaža namještaja, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Demontaža ugradbene komode, cca 90 x 140 x 40 cm
Montaža namještaja, Zagreb

108 € do 180 €

Cijena, Montaža na zid eket ormarića i eket police, cca 70 x 70 cm; cca 35 x 35 cm
Montaža namještaja, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Montiranje komode, 183 x 48 x 87 cm
Montaža namještaja, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Sastavljanje IKEA namještaja, 3 kom
Montaža namještaja, Dubrava

270 € do 450 €

Cijena, Sastavljanje Ikea Pax ormara, cca 250 x 60 x 236 cm
Montaža namještaja, Rijeka

270 € do 450 €

Cijena, Montaža blok kuhinje Emmezeta, cca 260 x 60 cm
Montaža namještaja, Gornji Karin

180 € do 300 €

Cijena, Montaža ormara, cca 150 x 40 x 236 cm
Montaža namještaja, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Sastavljanje IKEA namještaja, ormari: 236 x 60 x 100 cm; krevet: 200 x 180 cm
Montaža namještaja, Rijeka

450 € do 750 €

Cijena, Odvoz kreveta ormara i kredenca, 10 kom
Montaža namještaja, Rovinj

270 € do 450 €

Cijena, Montaža Ikea ormara, cca 100 x 58 x 236 cm; 3 kom
Montaža namještaja, Zadar

135 € do 225 €

Cijena, Montaža Ikea ormara sa kliznim vratima, cca 200 x 236 cm
Montaža namještaja, Saršoni

135 € do 225 €

Cijena, Sastavljanje dvije IKEA police, 112x147 cm i 77x147 cm
Montaža namještaja, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Montaža dječjeg namještaja, Komoda i stol i stolice
Montaža namještaja, Zagreb

90 € do 150 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Montaža namještaja cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

708+ poduzeća za Montaža namještaja
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Montaža namještaja?