Drvene stepenice cijena

Cijena jedinstvenih drvenih stepenica ovisi o visini poda, vrsti drva, vrsti konstrukcije, složenosti ukrasa i, naravno, izvođaču. Jedinstvene masivne stepenice obično se izrađuju po mjeri, pa cijene izrade drvenih stepenica variraju od ponude do ponude. Cijena starih drvenih stepenica s drvenim policama za jedan kat kreće se od 1.100-4.000 EUR.

Kome povjeriti izradu drvenih stepenica? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za drvene stepenice


Cijena drvenih stepenica. Cijena za ravne drvene stepnice sa drvenim gazištima. Cijena stepenica za jednu etažu.

795.76 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
1432.36 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za stolara drvne galanterije

Druge cijene za Drvene stepenice

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za drvenu fasadu ariš

Trošak fasade od drveta ariš, dimenzija 22/26x146x4000.€/m2

m2
upit

Cijena za drvenu kutnu lajsnu na fasadi

Trošak lajsne drvene fasade, dužine 3m, profil 5,5x5x5cm.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Metalne stepenice


Cijena metalnih stepenica ovisi o visini stepenica, vrsti stepenica (ravna, zakrivljena, s platformo...

Provjerite i: Metalne stepenice cijena

Inox stepenice


Cijena stepenica od nehrđajućeg čelika ovisi o visini stepenica, vrsti stepenica (ravna, zakrivljena...

Provjerite i: Inox stepenice cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Drveno stubište – sve što morate znati

1. Što trebate znati prije nego što naručite izradu drvenih stepenica
 

drvene-stepenice.jpg
Drvo je odličan konstrukcijski materijal za stepenice.

 

1.1. Stubište i parket u istom materijalu


Ako želite, vaše stepenice mogu biti od istog materijala i obrade kao vaš parket, bez obzira na odabrani oblik stepenica. Mogu se izraditi od daščica parketa.


1.2. Od masivnog drva ili furnirane?


Cijena stepenica od furnira nije znatno niža od cijene stepenica izrađenih od masivnog drva. Furnir koji se upotrebljava za stepenice mora biti debljine najmanje 2 mm jer bi se tanji furnir mogao brzo oštetiti zbog velikih svakodnevnih opterećenja. U prikladnim uvjetima (vlaga zraka) stubište od masivnog drva je izdržljivije od furniranoga, a oštećenja je lakše popraviti na stepenicama od masivnog drva. Izbor vrsta masivnog drva veći je od izbora prikladnih furnira za stepenice. S druge strane, stubište od furniranog drva manje je izloženo djelovanju drva, ali je znatno osjetljivije na fizička oštećenja i vlagu. Dovoljno je proliti tekućinu iz čaše koju nosite.


1.3. Škripanje stepenica


Stepenice s perom i utorom između nagazne i čeone ploče prije ili kasnije počet će škripati. Drvo se s vremenom osuši, pa kada zakoračimo na stepenicu, utor se tare o pero, što prouzrokuje škripajući zvuk.


1.4. Bojenje i luženje stepenica


Bojenje ili luženje stepenica nije preporučljivo. Boja, odnosno lužilo, se na gazišnom dijelu vrlo brzo pohaba, a kvalitetan popravak ili obnova boje gotovo da nisu mogući odnosno, veoma ih je teško napraviti.


1.5. Pričvršćivanje stepenica na beton


Majstori koji izrađuju stubište, bez obzira na željeni konačni izgled, upotrebljavaju različite debljine ploča za gazišni dio. Stoga se preporučuje da majstora odaberete već u fazi izrade armirano-betonske podkonstrukcije stepenica (AB konstrukcija može sadržavati najviše 2,2 % vlage prije početka polaganja). Tako ćete izbjeći troškove potrebnog prilagođavanja visine stepenica. Za pričvršćivanje stepenica na beton mogu se upotrijebiti samo ljepila bez vode. Disperzija i druga ljepila na bazi vode uzrokovat će pucanje i deformiranje drva. Prikladna su samo ona ljepila koja se stvrdnu čak i ako se nanose u debljem sloju. Također, stepenice ne smijete pričvršćivati na beton purpenom. S vremenom će se zbog upotrebe odnosno hodanja po stepenicama purpen stisnuti i proizvoditi šupalj i glasan zvuk uza škripanje.

1.6. Polaganje stepenica slijedi nakon završenih obrtničkih radova


Ne preporučuje se ugrađivanje stepenica prije završetka ostalih obrtničkih radova jer se ne mogu dovoljno zaštititi od oštećenja do kojih može doći tijekom rada. Iznimka su samonosive čelične stepenice, koje se po završenom poslu oblažu završnim materijalom.

1.7. Čelične konstrukcije i stepenice


Čelične konstrukcije stepenica ne trebaju poseban temelj. Konzolne stepenice mogu se ugraditi i u drvene i u montažne kuće i ne zahtijevaju betonske zidove. Preporučuje se da stepenice s čeličnom konstrukcijom izrađuje jedan izvođač u cijelosti. Ako čelični dio izradi jedan, a drveni dio drugi izvođač, može se dogoditi da veza između materijala nije optimalna, a samim tim ni izgled neće biti odgovarajući.


2. Izbor izvođača


Odaberite izvođača koji će vas najprije posjetiti i obaviti pregled vašeg objekta i stoga vam kvalitetno i posvećeno savjetovati i ponuditi prikladna tehnička i estetska rješenja. Preporučuje se da odaberete izvođača koji može izvesti radove u cijelosti, uključujući izravnavanje visine, izradu betonskog stubišta, polaganje drvenih obloga, odnosno izradu kompletnih samonosivih čeličnih ili drvenih stepenica. Dobro je unaprijed saznati više o izvođaču, odnosno o njegovim referencama i dosadašnjim radovima. Pozitivna iskustva svjedoče o pouzdanosti, iskustvu i profesionalnosti, koja je pri montaži stepenica itekako potrebna. Provjerite i rokove izvedbe za svakog izvođača. Prije početka radova zatražite predračun sa točno definiranim radovima, cijenama i rokovima izvedbe.


3. Različite vrste drvenih stubišta


3.1. Vrste drva prikladne za stepenice


Razmišljate o tome koje biste drvo mogli upotrijebiti za stepenice? Postoji više vrsta drva koja se mogu upotrijebiti u tu svrhu. Neke vrste drva mogu biti bolji odabir od drugih, ovisno o tome gdje živite, kakvu obradu odnosno završni izgled stepenica želite i, naravno, ovisno o sredstvima koja su vam raspolaganju.

3.1.1. Drvo domaćih četinjača


Bor, ariš i smreka

Od svih četinjača žuti bor i ariš imaju najgušće i najtvrđe drvo. Izdržljivo je i može rasti u različitim vremenskim uvjetima. Zbog toga se žuti bor često upotrebljava kao građevinski materijal, a od njega se izrađuje i namještaj. S obzirom na to da žuti bor ima veću gustoću od drugih vrsta, izvrstan je odabir za drvene podne obloge, kao i izradu drvenih stepenica. Uz njegovu opću primjenjivost, žuti bor je istodobno i jedan od najpristupačnijih i ekonomičnijih vrsta drva koja su nam na raspolaganju. Gustoća drva žutog bora podnosi čvrste klimatske uvjete, temperaturne fluktuacije, rezanje, bojenje i lijepljenje, a otporno je i na vlagu i štetočine. Žuti bor može biti odličan odabir, kako za projekte unutarnjih stepenica, tako i vanjskih drvenih stepenica.

3.1.2. Domaće listopadno drveće


Bijeli hrast, jesen, javor, bukva, brijest, breza, trešnja, grab, kruška, planinski javor, jelša, domaći kesten, lipa, orah, robinia, topola, vrba.

Najpopularnija vrsta drva među listačama koja se upotrebljava za sve vrste drvenih stepenica je drvo hrasta. Popularan je iz više razloga, prije svega zbog svoje lijepe jednolike teksture i svijetlo do srednje sivo-smeđe boje. Poput bora, vrlo je otporan na trulež. Beli hrast se upotrebljava za drvene podove, stepenice, pa čak i za gradnju čamaca. Drugi veliki razlog za upotrebu hrasta je što se može dobro obraditi ručnim i drugim strojevima i alatima.

 3.1.3. Strane (uvozne) vrste drva

Kanadski javor, sibirski ariš, mahagonij, wenge, cedar, iroko, doussie, merbau, tikovina i zebrano.

S ekološkog stajališta ne preporučujemo uporabu stranih vrsta drva, osobito ne onih koja dugo rastu i ugrožena su vrsta. Ponekad ih ne možemo u potpunosti izbjeći, osobito za vanjske stepenice, koje zahtijevaju izdržljivije drvo poput sibirskog ariša.

3.2. Različite vrste konstrukcija odnosno podkonstrukcija stepenica


Samonosive drvene stepenice – drvena konstrukcija
Ovo su stepenice kod kojih su svi sastavni dijelovi izrađeni od drva. Bočni nosivi elementi mogu biti ravni ili zakrivljeni, a uz gazišta mogu se dodati i čela.

Samonosive stepenice – drvene stepenice na metalnoj konstrukciji
Nosiva konstrukcija stepenica je metalna, dok su gazišta i čela drvena, od masivnog ili furniranog drva.

Samonosive stepenice – bez vidljive konstrukcije
Kod ovih stepenica metalna konstrukcija je skrivena u drvene elemente (gazišta i čela). Takve stepenice ostavljaju dojam lakoće, kao da lebde.

Betonska podkonstrukcija obložena drvom
Sirova betonska podkonstrukcija može se obložiti u drvo. Preporučuje se da se u drvo oblože stepenice, čela i svi bočni završetci. To pridonosi lakoći održavanja i boljoj međusobnoj povezanosti stepenica.
Bez obzira na vrstu podkonstrukcije stepenica, stepenice se mogu proizvoljno kombinirati i s drugim materijalima poput metala, stakla i kamena radi jedinstvenog izgleda.

Ograde
Ograde su jednako važan elemenat stepenica, stoga je važno da se po izgledu podudaraju s elementima stepenica. Materijali koji se najčešće upotrebljavaju za ograde su nehrđajući čelik, kovano željezo i mjed. Ograde također mogu biti izrađene od stakla, mramora, metalnih mreža, užeta, pletiva.


4. Postupci obrade drva


4.1. Postupci zaštite i obrade drva


Različitim premazima možemo zaštiti drvo stepenica od vanjskih utjecaja i dodati mu boju. Različitim tehnikama obrade, poput brušenja, četkanja, pjeskarenja i sl. možemo postići jedinstveni izgled. Evo nekih od najčešće upotrebljavanih:


Bijeljenje
Ovim postupkom posvjetljuje se prirodna boja drva, ublažavaju greške u boji, stoga je boja površine izjednačenija, a izgled stepenica moderniji.


Luženje 
Luženjem možemo mijenjati boju drva, zadržavajući strukturu i teksturu drva vidljivom.

Pokrivne boje
Bojom štitimo drvo, a bojenje nam istodobno omogućava odabir bilo koje nijanse boja po RAL ljestvici boja.

Lakovi
Lakom drvo štitimo i dajemo mu mat, sjaj ili polumat vizualni efekt.


Ulja u boji i voskovi
Upotrebom prirodnih ili sintetičkih ulja ili voskova možemo nijansirati osnovnu boju drva i istodobno naglasiti njegovu strukturu i teksturu.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Izrada i montaža drvenog stepeništa

Potrebna izrada L drvenog stepenista, ulaz prizemlje na kat. Visina etaže cca 2,5 m. 6786 € do 11310 €

........

Zamjena drvenih gazišta na stubištu stambene zgrade

Potrebna zamjena drvenih gazišta na stubištu stambene zgrade. Gazišta su dimenzije cca 70 x 30 cm 30 kom. 6786 € do 11310 €

........

Izrada drvenih gazišta po mjeri

Potrebno mjerenje i uzimanje šablone, rezanje, lakiranje, montaža gazišta. Slike u privitku. 6786 € do 11310 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Izrada unutarnjih drvenih stepenioca, cca 291.5 x 95 cm, 16
Drvene stepenice, Kaštel Štafilić

360 € do 600 €

Cijena, Izrada spiralnih stepenica kombinacije metal i drvo, promjer 120 cm, visina 2,70 m
Drvene stepenice, Solin

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada sobnih vrata sa policama i drvenih stepenica, cca 78 x 215 cm
Drvene stepenice, Pučišća

720 € do 1200 €

Cijena, Metalnu konstrukciju stubista obloziti drvom I knaufom, 2.30 m, 85 cm, 16 gazišta
Drvene stepenice, Varaždin

900 € do 1500 €

Cijena, Oblaganje stepenica drvetom, 48 stepenica
Drvene stepenice, Zaton

900 € do 1500 €

Cijena, Oblaganje metalnih stepenica drvetom, gazišta-15 kom 94 x 25 x 6 cm
Drvene stepenice, Privlaka

900 € do 1500 €

Cijena, Kooperant za izradu drvenih gazišta, godišnje: 100 kom
Drvene stepenice, Virovitica

4500 € do 7500 €

Cijena, Oblaganje betonskih stepenica drvetom, 24 gazišta
Drvene stepenice, Sućuraj

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada drvenih stepenica, 240 cm
Drvene stepenice, Novigrad Podravski

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada drvenih gazista od hrasta, cca 275 cm, 90 cm, 13 stepenica
Drvene stepenice, Nova Vas

720 € do 1200 €

Cijena, Obložit betonske stepenice drvetom, gazišta - 12 kom
Drvene stepenice, Tisno

900 € do 1500 €

Cijena, Ugradnja drvenog rukohvata na postojeću ogradu, 65 dužnih metara
Drvene stepenice, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Oblaganje gazišta stepenica u hrast, gazišta -50 kom
Drvene stepenice, Zagreb

1350 € do 2250 €

Cijena, Kupnja i ugradnja sklopivih stepenica za tavan, 242 cm
Drvene stepenice, Rijeka

270 € do 450 €

Cijena, Izrada drvenih stepenica sa spremištem ispod njih, cca 214 x 25cm; broj stepenica 10 plus podest
Drvene stepenice, Zagreb-dio

1440 € do 2400 €

Cijena, Izrada i montaža drvenih unutrarnjih stepenica stepenice, cca 2 m
Drvene stepenice, Putniković

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada sobnih vrata idrvenih stepenica, visina etaže cca 2.5 m vrata-3 kom
Drvene stepenice, Apatovec

1305 € do 2175 €

Cijena, Izrada drvenog stubišta, cca 850 x 330 mm 13 kom
Drvene stepenice, Šestak Brdo

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada drvenih gazišta i oblaganje betonskuh stepenica, gazišta-13 kom
Drvene stepenice, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i postavljanje drvenih gazišta na metalne stepenice, 275 cm, 80 cm, 15 stepenica
Drvene stepenice, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i postavljanje drvenig gazišta i rukohvata, gazišta- 17 kom rukohvat- 12 m
Drvene stepenice, Stara Kapela

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža drvenih gazišta, širina 100 cm, visina svake stranice je oko 20-22 cm, 14- gazišta
Drvene stepenice, Daruvar

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada gazišta za stepenice iz vlastitog materijala (sušeni hrast)., 260cm visina etaže, širina stepenica 90m, ukupan broj stepenica 15
Drvene stepenice, Popovec

450 € do 750 €

Cijena, Oblaganje stepenica drvetom i izrada ormara i vrata, gazišta 105 x 29 x 18 cm -13 kom 110 x 110 cm- 1 kom
Drvene stepenice, Skradinsko Polje

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža unutarnjih metalnih stepenica sa drvenim gazištama, cca 3 m
Drvene stepenice, Rijeka

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada drvenih stepenica po mjeri u L obliku, gazišta: 30 kom
Drvene stepenice, Dubrava

1350 € do 2250 €

Cijena, Zamjena dasaka na vanjskom stepeništu, dužina dasaka 24m širina 12cm
Drvene stepenice, Vukovar

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i postavljanje drvenih gazišta, 300cm, 100cm- 120 cm, 15 stepenica
Drvene stepenice, Garešnica

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i postavljanje drvenih gazišta, 100 cm širina, 14 gazišta, visina etaže 250cm
Drvene stepenice, Lipik

900 € do 1500 €

Cijena, Hoblanje i lakiranje gazišta stepenica, 16 komada gazišta
Drvene stepenice, Čakovec

360 € do 600 €

Cijena, Izrada i montaža drvenih unutarnjih stepenica, 316 x 56 cm 18 stepenica
Drvene stepenice, Pula

1350 € do 2250 €

Cijena, Oblaganje gazišta drvetom, 36 gazišta, 2 medukata
Drvene stepenice, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada gazišta za stepenice, 260 cm; 25-26 cm; 16 stepenica (3-4 Lepeze)
Drvene stepenice, Vrsar

450 € do 750 €

Cijena, Montažu sajli na stepenište, 2,80 x 0,90 m ( stubiste)
Drvene stepenice, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada drvenih stepenica, te brušenje i lakiranje postojećih, širina stepenica 95 cm, broj stepenica 28
Drvene stepenice, Zagreb

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada hrastovih gazišta, 27 cm širina stepenica,90 cm dužina,17 stepenica,1 podest 90x90
Drvene stepenice, Poznanovec

900 € do 1500 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Drvene stepenice cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

368+ poduzeća za Drvene stepenice
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Drvene stepenice?