Metalne nadstrešnice, čelik cijena

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za metalnu nadstrešnicu


Cijena metalne nadstrešnice. Cijena za dobavu i montažu metalne nadstrešnice veličine 4x4, pokrivene sa polikarbonatnim pokrovom

79.58 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
350.13 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za ponuđača, montažera čeličnih nadstrešnica

Druge cijene za Metalne nadstrešnice, čelik

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena gotove čelične nadstrešnice 425x300 cm

Trošak gotove čelične konstrukcije, betoniranja sidrenih stopa i postavljanje konstrukcije.€/kom

kom
upit

Cijena gotove pocinčane čelične nadstrešnice 425x300 cm

Trošak gotove pocinčane čelične konstrukcije, betoniranja sidrenih stopa i postavljanje konstrukcije.€/kom

kom
upit

Cijena gotove čelične nadstrešnice 635x340 cm

Trošak gotove čelične konstrukcije, betoniranja sidrenih stopa i postavljanje konstrukcije.€/kom

kom
upit

Cijena gotove pocinčane čelične nadstrešnice 635x340 cm

Trošak gotove pocinčane čelične konstrukcije, betoniranja sidrenih stopa i postavljanje konstrukcije.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase


Cijene drvenih nadstrešnica, nadstrešnica za auto ili terase ovise o konstrukciji, veličini i kvali...

Provjerite i: Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto i terase, pergola - cijena izrade

Inox nadstrešnice


Nehrđajući čelik je puno skuplji od pocinčanog čelika. Trošak izrade nadstrešnice od nehrđajućeg čel...

Provjerite i: Inox nadstrešnice cijena

Metalne nadstrešnice, čelik


...

Provjerite i: Metalne nadstrešnice, čelik cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Metalne nadstrešnice

1. Metalne nadstrešnice – što morate znati?

Metalne nadstrešnice pružaju zaštitu od padalina i sunca!

nadstresnica.jpg


1.1. Cijena izrade

Izrada metalne nadstrešnice nije zanemariva investicija i zbog toga treba razmotriti troškove. Izvođači, odnosno dobavljači metalnih nadstrešnica, mogu za vas sastaviti detaljnu ponudu na temelju vaših konkretnih želja i vizije, pa zbog toga prije slanja upita treba imati barem okvirnu predodžbu o konačnom proizvodu. Dobar dobavljač ponudit će razgledavanje na terenu, nakon kojeg će uslijediti razgovor i detaljno savjetovanje, na temelju kojeg će sastaviti konačnu ponudu. Unatoč cijenama i troškovima, dobro je usredotočiti se na kvalitetu konačnog rješenja i uzeti u obzir omjer cijene i kvalitete. Metalna nadstrešnica dugo će obavljati važnu zadaću i pritom nas ne smije razočarati, te se zbog toga u nju isplati investirati!

1.2. Izdržljivost je presudna 

U pogledu kvalitete najvažnija je trajnost metalne nadstrešnice. Pritom treba uzeti u obzir više različitih čimbenika, između ostalog i vremenske utjecaje i druge čimbenike okoliša koji imaju utjecaj na životni vijek nadstrešnice. Unatoč tome što su konstrukcije od čelika i aluminija vrlo otporne na faktore iz okoliša, nisu neuništive, kao ni razna krovišta. Metalne konstrukcije najosjetljivije su na vlagu, UV svjetlo i velike razlike u temperaturi. Treba spomenuti i druge eventualne utjecaje koji proizlaze iz načina uporabe. Pseći urin, na primjer, ubrzava koroziju metalnih stupova... 

1.3. Nosivost metalne nadstrešnice

Druga važna karakteristika nadstrešnice je njihova nosivost. Najvažniji faktor koji pritom moramo uzeti u obzir je opterećenje snijegom. Ako pogriješimo u proračunu, posljedice mogu biti katastrofalne! Od posebne su važnosti podaci o snježnoj zoni u koju će biti postavljena metalna nadstrešnica. Ako živimo u području s obilnim snježnim padalinama, treba odabrati prikladnu konstrukciju nadstrešnice, jer u protivnom neće podnijeti težinu snijega, pa će se nosiva konstrukcija ili krovište posljedično objesiti. U ovom slučaju treba projektirati nadstrešnicu koja će imati veće i jače profile stupova i veći broj gušće postavljenih greda. 

1.4. Koje dimenzije nadstrešnice trebate?

Pri utvrđivanju dimenzija nadstrešnice najprije moramo znati što nadstrešnicom želimo zaštititi i koliko nam prostora za to treba. Odluku o tome obično donosi naručitelj. Ako želimo, na primjer, ispod nadstrešnice parkirati dva automobila, odabrat ćemo nadstrešnicu dimenzija 550 cm x 550 cm. Sa svake strane automobila u tom slučaju ostaje još minimalno pola metra prostora za prolaz. Ako imate vozila većih dimenzija, ove mjere treba prilagoditi. Minimalna visina nadstrešnice je 210 cm, pa sve do 270 cm. Ova visina omogućuje parkiranje osobnog, terenskog ili kombiniranog vozila, te vozila s krovnim nosačem. Za jedno parkirano vozilo dovoljna je nadstrešnica dimenzija 320 (do 400) cm x 500 cm. Za tri parkirana vozila trebat ćete barem 750 cm x 550 cm. Što je nadstrešnica niža, sve ispod nje je zaštićenije, jer je upadni kut padalina i Sunčevih zraka manji. Treba dobro razmisliti o veličini nadstrešnice, da ne požalite kasnije zbog toga što ste štedjeli na površini. 

2. Odabir dobavljača i izvođača

2.1. Planiranje i izradu prepustite stručnjacima

To je prva ključna misao! I u slučaju da se radi o jednostavnoj nadstrešnici iznad ulaza ili nadstrešnici za automobil, preporučujemo vam savjetovanje sa stručnjakom. Iskusni stručnjak pripremit će optimalno rješenje za vaše specifične zahtjeve. Njegova iskustva su neprocjenjiva. Prečesto se događa da se domaći majstori uhvate izrade nadstrešnice, koja, kako se uskoro pokaže, ne podnosi ni minimalna opterećenja i ne obavlja dobro svoju funkciju. Nesumnjivo se isplati uložiti nešto više novca u kvalitetnu izradu koja će nas nagraditi dugoročnim zadovoljstvom. 

2.2. Postavljanje i servisiranje veoma su važni

Na tržištu ćete pronaći velik broj dobavljača za izradu nadstrešnice. Preporučujemo vam angažman izvođača koji će se pobrinuti za cjelokupnu uslugu. To znači da će osim izrade i postavljanja, prethodno obaviti i izmjeru i savjetovanje, a kasnije će se pobrinuti i za eventualne popravke. Pravilna i kvalitetna ugradnja ključna je za kvalitetu i dugi vijek vaše nadstrešnice. Danas na tržištu postoji mnoštvo dobavljača koji pružaju uslugu postavljanja preko vanjskih montera. Odgovornost za finalni proizvod time prebacuju i na svoje podizvođače, a u slučaju problema može doći do izgovora. Prodavatelj vrlo često loše plaća svojeg podizvođača, zbog čega on ugrađuje jeftinije materijale i nekvalitetno obavlja svoj posao. Osim toga, nema interesa za otklanjanje eventualnih nedostataka. Zbog toga se preporučuje uvijek prethodno provjeriti može li vam dobavljač ponuditi cjelokupnu uslugu s vlastitim kadrom. 

2.3. Provjerite korisnička iskustva

Provjerite reference dobavljača i s njim se eventualno dogovorite za posjet objektima koji su slični vašem. Od drugih korisnika možete dobiti informacije o izvedbi, pouzdanosti servisa, troškovima i uslugama nakon prodaje.

3. Različite vrste metalnih nadstrešnica

3.1. Serijski izrađena nadstrešnica ili nadstrešnica po mjeri?

Metalne nadstrešnice mogu biti serijski izrađene u tvornici ili napravljene po mjeri. Kod nadstrešnice napravljene serijski konstrukcija je unaprijed izrađena. Veličina nadstrešnice, odabir materijala i druga obilježja unaprijed su određena i ograničena. Tvornički izrađenu nadstrešnicu možete postaviti i sami ili za to možete angažirati stručnjaka. Kada naručujete metalnu nadstrešnicu izrađenu po mjeri, dio izvedbe je i stručno postavljanje nadstrešnice, koje može uključivati i sve pripreme na terenu, poput temeljenja, popločavanja itd. Isto tako, izrađivač nadstrešnice za vas može ishoditi dozvolu za gradnju i druge dozvole ako je to potrebno.

3.2. Metalne nadstrešnice s obzirom na primjenu

Metalna nadstrešnica može služiti u više svrha. Može biti nadstrešnica na terasi, balkonu, ili pergola pod kojom provodimo vrijeme izvan kuće, odnosno stana, zaštićeni od padalina i jakog sunca. Može služiti kao zaštita parkirnih mjesta za vozila ili kao nadstrešnica na ulazu u kuću. Metalna nadstrešnica ujedno može biti i dekorativna te uljepšati izgled vaše okućnice. Nadstrešnicom možemo zaštititi ljetnu kuhinju, natkriti smeće (kante za smeće) ili natkriti prostor za parkiranje bicikala.

3.3. Metalne nadstrešnice  s obzirom na materijal

3.3.1. Čelik

Čelične nadstrešnice modernih su i elegantnih oblika i osiguravaju maksimalnu funkcionalnost. Čelik je svestran i vrlo kvalitetan, trajan materijal čiji životni vijek može biti dulji od 30 godina. Postavljanje čelične nadstrešnice brzo je i jednostavno. Pripremljeni elementi spajaju se na lokaciji kao slagalica, zbog čega postavljanje čelične nadstrešnice traje nekoliko sati. Način sastavljanja omogućuje rastavljanje i ponovno sastavljanje nadstrešnice na drugoj lokaciji. Moguće je i naknadno dodavanje elemenata kojima možete promijeniti izgled, veličinu ili primjenu prostora ispod nadstrešnice. Čelik ne hrđa jer se u procesu obrade vruće pocinča, zbog čega nije osjetljiv na hrđanje. Konstrukciju je moguće dodatno zaštititi i ukrasiti praškastim bojenjem. Prednost praškastog bojenja je dugo postojana boja koja se ne ljušti jer je prethodno zapečena na 200 Celzijevih stupnjeva. Izbor boja je neograničen, što znači da je moguće pronaći nijansu koja će zadovoljiti vaše potrebe. Održavanje metalne nadstrešnice je gotovo nepotrebno, a odnos cijene i kvalitete izvrstan.

3.3.2 Aluminij

Aluminij kao konstrukcijski materijal najprikladniji je za manje nadstrešnice, jer u usporedbi s čelikom i drvom omogućuje manje raspone. Najčešće se nadstrešnicom od aluminija prekrivaju terase, balkoni, odnosno manji bazeni. Konstrukcija od aluminija otporna je na vremenske neprilike i druga vanjska opterećenja, a odlikuje ju lako sastavljanje i prilagodljivost elemenata. Glavne prednosti aluminijskih nadstrešnica su izvrstan odnos cijene i kvalitete, trajnost, visoka postojanost, jednostavno održavanje. Krovište aluminijske nadstrešnice napravljeno je pod kutom od 5 - 30 stupnjeva i podnosi opterećenje do 220 kg/m2. Postavljanje i demontaža nadstrešnice posebno su jednostavni i brzi zbog lakoće materijala. 

3.3. Slobodnostojeće ili konstrukcijski povezane nadstrešnice

Slobodnostojeće ili samostalne metalne nadstrešnice postavljene su na vlastite stupove, a konstrukcijski povezane nadstrešnice čeličnim konzolama su pričvršćene na drugi objekt. Obično se za konstrukcijski povezane nadstrešnice odlučujemo dok nosivi objekt još nije izoliran. Ako je objekt već izoliran, treba izolaciju i završni sloj izrezati na mjestima na koja se pričvršćuju konzole, što nepovratno oštećuje toplinsku fasadu kuće.

3.4. Različite vrste krovova i krovnih pokrova

Nadstrešnice mogu imati jednokapne, dvokapne ili višekapne nadstrešnice i nadstrešnice s ravnim krovom (koji ima minimalni nagib 2 %). Popularni pokrovi za nadstrešnice su polikarbonatni i stakleni, jer propuštaju svjetlost i otporni su na vremenske utjecaje. Posebno su prikladni kod natkrivanja iznad prozora jer na taj način nije ograničen ulazak svjetlosti u kuću, odnosno stan. U slučajevima kada nije potrebno svjetlo, biramo druge vrste pokrova poput lima, crijepa, tegole...

4. Postupak prije postavljanja

4.1. Priprema terena

Za postavljanje nadstrešnice obično su potrebne određene pripreme na terenu. Preporučuje se projektirati nadstrešnicu u sklopu projekta ostatka okućnice, odnosno vanjskog dijela stana. Naravno, to je moguće ako se radi o novogradnji. Na koji način pripremamo teren? Kakvi moraju biti temelji kako bi nadstrešnica podnijela sva opterećenja? Odgovor nije jednoznačan. Kod konzolnih, konstrukcijski povezanih nadstrešnica potrebni su pojasni temelji od armiranog betona jer jedna strana podnosi većinu opterećenja. Za samostojeće nadstrešnice na tri ili četiri stupa vjerojatno će biti dovoljni točkasti betonski temelji. Veličina temelja ovisi o veličini nadstrešnice. U svakom slučaju, bolje je da to za vas izračunaju i izvedu stručnjaci. Kod nadstrešnice koja je s jedne ili s više strana povezana s drugim objektom, preporučuje se postavljanje konzola prije izrade fasade. Na taj ćete način izbjeći naknadne zahvate na fasadi koji mogu prouzrokovati toplinske gubitke. Treba biti oprezan kako bi se spriječila pojava toplinskog mosta. Manje nadstrešnice iznad ulaznih vrata ili iznad balkona montiraju se konzolno na kuću, bez stupova. 

4.2. Potrebne dozvole

Nadstrešnice najčešće spadaju u jednostavne objekte za koje nije potrebna građevinska dozvola. Jednostavni objekti su objekti s jednom etažom čija visina ne prelazi četiri metra, a njihov raspon nije veći od četiri metra. Jednostavni objekti ne smiju prelaziti 20 kvadratnih metara. Investitor je dužan osigurati i postavljanje u skladu s prostornim planom, građevinskim i drugim propisima. Ako to propisi zahtijevaju, dužan je pribaviti mišljenja i suglasnosti, odnosno druge dozvole. Na primjer, za nadstrešnicu uz županijsku cestu možda treba dobiti suglasnost upravitelja cesta koji će propisati koliko nadstrešnica mora biti udaljena od ruba ceste.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Izrada i montaža metalne nadstrešnice

Potrebno natkrivanje balkona priblizno 1,5× 2,5 m. Dio vec natkriven ( beton, ploca), dodati nadstresnicu, mozda polikarbonat, koji bi zavrsavao pretpostavljam na dva alu potpornja. 2714.4 € do 4524 €

........

Pokrivanje nadstrešnice limenim pokrovom

Potrebno pokrivanje nadstrešnice limenim pokrovom. Nadstrešnica je površine cca 12 m2. 2035.8 € do 3393 €

........

Izrada metalne nadstrešnice iznad ulaznih vrata

Potrebna nam je nadstrešnica za ulazna vrata za zgradu,znači samo krov bez stupova. Širina nadstrešnice bi bila 270 cm a dužina oko 50 cm može biti. 3393 € do 5655 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Obnova metalne nadstresnice, cca 5 x 3 x 2 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Susedgrad

270 € do 450 €

Cijena, Izrada metalne nadstrešnice za balon, 6,5 x 3,5 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

630 € do 1050 €

Cijena, Izrada metalne pergole, širina 340vm,globina 375cm višina 250cm
Metalne nadstrešnice, čelik, Vodnjan

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada metalne nadstrešnice za balkon, Duzina 3,10. Sirina 1,70
Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, cca 400 × 300 cm
Metalne nadstrešnice, čelik, Vir

630 € do 1050 €

Cijena, Zamjeniti stupove i krovnu konstrukciju, Dužina 7 m, visina 2,50 m, širina 1-2 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Žedno

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada i montaža metalne pergole, 16 m2
Metalne nadstrešnice, čelik, Oroslavje

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 5 x 4 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Gornja Stubica

630 € do 1050 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice pokrivene sendvič panelima imitacija crijepa, 20 m2
Metalne nadstrešnice, čelik, Šibenik

900 € do 1500 €

Cijena, Čelična nadstrešnica (konstrukcija i krov), 7,2 x 2,5 x 5m
Metalne nadstrešnice, čelik, Lovrečica

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, cca 480 x 140 cm
Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

585 € do 975 €

Cijena, Izrada metalne nadstrešnice, 6 x 2,5 x 4 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Vrbovec

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža dvije pergole, 6 x 4 m i 3,3 x 3,4 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Vrsi

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada metalne nadstrešnice za tri auta, 10 x 2 x 2,6 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Donja Pačetina

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 340 x 250 x 100 cm
Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada metalne nadstrešnice terase, cca 8 x 3 x 3 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Koprivnica

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada balkonske nadstršnice, cca 8 x 4 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Višnjevac

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, cca 3 x 6 x 2 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Imotski

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice sa pokrovom od pleksiglasa, cca 13 x 2.5 x 3 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Sesvete

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža ALU bioklimatske pergole, 6 x 3 m (18m2)
Metalne nadstrešnice, čelik, Prekopakra

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, cca 5.5 x 5 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Zlatar

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada metalne nadstrešnice za vanjsko stubište,
Metalne nadstrešnice, čelik, Velika Ostrna

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice za auto, 5 x 2,5 x 3 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Novoselec

1800 € do 3000 €

Cijena, Zamjena lexana na postojećoj nadstrešnici, cca 600 x 120 cm
Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Produljenje nadstrešnice, 1 x 7,5 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Nadstrešnica za lozu, 128m/2 16×8
Metalne nadstrešnice, čelik, Poličnik

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne pergole, 240 x 300 cm
Metalne nadstrešnice, čelik, Kastav

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, cca 620 x 370 cm
Metalne nadstrešnice, čelik, Dubrava

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 220 × 110 cm
Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

540 € do 900 €

Cijena, Izrada male metalne nadstrešnice za auto, 10 m2
Metalne nadstrešnice, čelik, Zaprešić

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 15,60 x 2,20 x 4,10 m
Metalne nadstrešnice, čelik, Vodice

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada i ugradnja metalne nadstrešnice, 200x250x130 cm
Metalne nadstrešnice, čelik, Rijeka

900 € do 1500 €

Cijena, Doraditi postojeću konstrukciju i montirati sendvič panele, terasa je 3x2 metra
Metalne nadstrešnice, čelik, Velika Gorica

450 € do 750 €

Cijena, Postavljanje pleksiglasa na balkonsku ogradu, 0,01 m x 1,13 m x 0,76m visina ( 2 kom.) i 0,01m x 0,63m x 0,76m( 2 kom).
Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice za auto, 5.90 dužina, visina 2.80 ,širina 4m
Metalne nadstrešnice, čelik, Tribunj

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada metalne nadstrešnice za auto, cca 6.5 x 3 x 3m
Metalne nadstrešnice, čelik, Sračinec

1530 € do 2550 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Metalne nadstrešnice, čelik cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

727+ poduzeća za Metalne nadstrešnice, čelik
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Metalne nadstrešnice, čelik?