Za područje

  Metalne nadstrešnice, čelik cijena

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena za metalnu nadstrešnicu


  Cijena metalne nadstrešnice. Cijena za dobavu i montažu metalne nadstrešnice veličine 4x4, pokrivene sa polikarbonatnim pokrovom

  79.58 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  159.15 €/kom

  SREDNJA CIJENA
  350.13 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Metalne nadstrešnice, čelik (2024)

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena gotove čelične nadstrešnice 425x300 cm

  Trošak gotove čelične konstrukcije, betoniranja sidrenih stopa i postavljanje konstrukcije.


  kom

  €/kom

  Cijena gotove pocinčane čelične nadstrešnice 425x300 cm

  Trošak gotove pocinčane čelične konstrukcije, betoniranja sidrenih stopa i postavljanje konstrukcije.


  kom

  €/kom

  Cijena gotove čelične nadstrešnice 635x340 cm

  Trošak gotove čelične konstrukcije, betoniranja sidrenih stopa i postavljanje konstrukcije.


  kom

  €/kom

  Cijena gotove pocinčane čelične nadstrešnice 635x340 cm

  Trošak gotove pocinčane čelične konstrukcije, betoniranja sidrenih stopa i postavljanje konstrukcije.


  kom

  €/kom

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase


  Cijene drvenih nadstrešnica, nadstrešnica za auto ili terase ovise o konstrukciji, veličini i kvali...

  Provjerite i: Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto i terase, pergola - cijena izrade

  Inox nadstrešnice


  Nehrđajući čelik je puno skuplji od pocinčanog čelika. Trošak izrade nadstrešnice od nehrđajućeg čel...

  Provjerite i: Inox nadstrešnice cijena

  Metalne nadstrešnice, čelik


  ...

  Provjerite i: Metalne nadstrešnice, čelik cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Metalne nadstrešnice

  1. Metalne nadstrešnice – što morate znati?

  Metalne nadstrešnice pružaju zaštitu od padalina i sunca!

  nadstresnica.jpg


  1.1. Cijena izrade

  Izrada metalne nadstrešnice nije zanemariva investicija i zbog toga treba razmotriti troškove. Izvođači, odnosno dobavljači metalnih nadstrešnica, mogu za vas sastaviti detaljnu ponudu na temelju vaših konkretnih želja i vizije, pa zbog toga prije slanja upita treba imati barem okvirnu predodžbu o konačnom proizvodu. Dobar dobavljač ponudit će razgledavanje na terenu, nakon kojeg će uslijediti razgovor i detaljno savjetovanje, na temelju kojeg će sastaviti konačnu ponudu. Unatoč cijenama i troškovima, dobro je usredotočiti se na kvalitetu konačnog rješenja i uzeti u obzir omjer cijene i kvalitete. Metalna nadstrešnica dugo će obavljati važnu zadaću i pritom nas ne smije razočarati, te se zbog toga u nju isplati investirati!

  1.2. Izdržljivost je presudna 

  U pogledu kvalitete najvažnija je trajnost metalne nadstrešnice. Pritom treba uzeti u obzir više različitih čimbenika, između ostalog i vremenske utjecaje i druge čimbenike okoliša koji imaju utjecaj na životni vijek nadstrešnice. Unatoč tome što su konstrukcije od čelika i aluminija vrlo otporne na faktore iz okoliša, nisu neuništive, kao ni razna krovišta. Metalne konstrukcije najosjetljivije su na vlagu, UV svjetlo i velike razlike u temperaturi. Treba spomenuti i druge eventualne utjecaje koji proizlaze iz načina uporabe. Pseći urin, na primjer, ubrzava koroziju metalnih stupova... 

  1.3. Nosivost metalne nadstrešnice

  Druga važna karakteristika nadstrešnice je njihova nosivost. Najvažniji faktor koji pritom moramo uzeti u obzir je opterećenje snijegom. Ako pogriješimo u proračunu, posljedice mogu biti katastrofalne! Od posebne su važnosti podaci o snježnoj zoni u koju će biti postavljena metalna nadstrešnica. Ako živimo u području s obilnim snježnim padalinama, treba odabrati prikladnu konstrukciju nadstrešnice, jer u protivnom neće podnijeti težinu snijega, pa će se nosiva konstrukcija ili krovište posljedično objesiti. U ovom slučaju treba projektirati nadstrešnicu koja će imati veće i jače profile stupova i veći broj gušće postavljenih greda. 

  1.4. Koje dimenzije nadstrešnice trebate?

  Pri utvrđivanju dimenzija nadstrešnice najprije moramo znati što nadstrešnicom želimo zaštititi i koliko nam prostora za to treba. Odluku o tome obično donosi naručitelj. Ako želimo, na primjer, ispod nadstrešnice parkirati dva automobila, odabrat ćemo nadstrešnicu dimenzija 550 cm x 550 cm. Sa svake strane automobila u tom slučaju ostaje još minimalno pola metra prostora za prolaz. Ako imate vozila većih dimenzija, ove mjere treba prilagoditi. Minimalna visina nadstrešnice je 210 cm, pa sve do 270 cm. Ova visina omogućuje parkiranje osobnog, terenskog ili kombiniranog vozila, te vozila s krovnim nosačem. Za jedno parkirano vozilo dovoljna je nadstrešnica dimenzija 320 (do 400) cm x 500 cm. Za tri parkirana vozila trebat ćete barem 750 cm x 550 cm. Što je nadstrešnica niža, sve ispod nje je zaštićenije, jer je upadni kut padalina i Sunčevih zraka manji. Treba dobro razmisliti o veličini nadstrešnice, da ne požalite kasnije zbog toga što ste štedjeli na površini. 

  2. Odabir dobavljača i izvođača

  2.1. Planiranje i izradu prepustite stručnjacima

  To je prva ključna misao! I u slučaju da se radi o jednostavnoj nadstrešnici iznad ulaza ili nadstrešnici za automobil, preporučujemo vam savjetovanje sa stručnjakom. Iskusni stručnjak pripremit će optimalno rješenje za vaše specifične zahtjeve. Njegova iskustva su neprocjenjiva. Prečesto se događa da se domaći majstori uhvate izrade nadstrešnice, koja, kako se uskoro pokaže, ne podnosi ni minimalna opterećenja i ne obavlja dobro svoju funkciju. Nesumnjivo se isplati uložiti nešto više novca u kvalitetnu izradu koja će nas nagraditi dugoročnim zadovoljstvom. 

  2.2. Postavljanje i servisiranje veoma su važni

  Na tržištu ćete pronaći velik broj dobavljača za izradu nadstrešnice. Preporučujemo vam angažman izvođača koji će se pobrinuti za cjelokupnu uslugu. To znači da će osim izrade i postavljanja, prethodno obaviti i izmjeru i savjetovanje, a kasnije će se pobrinuti i za eventualne popravke. Pravilna i kvalitetna ugradnja ključna je za kvalitetu i dugi vijek vaše nadstrešnice. Danas na tržištu postoji mnoštvo dobavljača koji pružaju uslugu postavljanja preko vanjskih montera. Odgovornost za finalni proizvod time prebacuju i na svoje podizvođače, a u slučaju problema može doći do izgovora. Prodavatelj vrlo često loše plaća svojeg podizvođača, zbog čega on ugrađuje jeftinije materijale i nekvalitetno obavlja svoj posao. Osim toga, nema interesa za otklanjanje eventualnih nedostataka. Zbog toga se preporučuje uvijek prethodno provjeriti može li vam dobavljač ponuditi cjelokupnu uslugu s vlastitim kadrom. 

  2.3. Provjerite korisnička iskustva

  Provjerite reference dobavljača i s njim se eventualno dogovorite za posjet objektima koji su slični vašem. Od drugih korisnika možete dobiti informacije o izvedbi, pouzdanosti servisa, troškovima i uslugama nakon prodaje.

  3. Različite vrste metalnih nadstrešnica

  3.1. Serijski izrađena nadstrešnica ili nadstrešnica po mjeri?

  Metalne nadstrešnice mogu biti serijski izrađene u tvornici ili napravljene po mjeri. Kod nadstrešnice napravljene serijski konstrukcija je unaprijed izrađena. Veličina nadstrešnice, odabir materijala i druga obilježja unaprijed su određena i ograničena. Tvornički izrađenu nadstrešnicu možete postaviti i sami ili za to možete angažirati stručnjaka. Kada naručujete metalnu nadstrešnicu izrađenu po mjeri, dio izvedbe je i stručno postavljanje nadstrešnice, koje može uključivati i sve pripreme na terenu, poput temeljenja, popločavanja itd. Isto tako, izrađivač nadstrešnice za vas može ishoditi dozvolu za gradnju i druge dozvole ako je to potrebno.

  3.2. Metalne nadstrešnice s obzirom na primjenu

  Metalna nadstrešnica može služiti u više svrha. Može biti nadstrešnica na terasi, balkonu, ili pergola pod kojom provodimo vrijeme izvan kuće, odnosno stana, zaštićeni od padalina i jakog sunca. Može služiti kao zaštita parkirnih mjesta za vozila ili kao nadstrešnica na ulazu u kuću. Metalna nadstrešnica ujedno može biti i dekorativna te uljepšati izgled vaše okućnice. Nadstrešnicom možemo zaštititi ljetnu kuhinju, natkriti smeće (kante za smeće) ili natkriti prostor za parkiranje bicikala.

  3.3. Metalne nadstrešnice  s obzirom na materijal

  3.3.1. Čelik

  Čelične nadstrešnice modernih su i elegantnih oblika i osiguravaju maksimalnu funkcionalnost. Čelik je svestran i vrlo kvalitetan, trajan materijal čiji životni vijek može biti dulji od 30 godina. Postavljanje čelične nadstrešnice brzo je i jednostavno. Pripremljeni elementi spajaju se na lokaciji kao slagalica, zbog čega postavljanje čelične nadstrešnice traje nekoliko sati. Način sastavljanja omogućuje rastavljanje i ponovno sastavljanje nadstrešnice na drugoj lokaciji. Moguće je i naknadno dodavanje elemenata kojima možete promijeniti izgled, veličinu ili primjenu prostora ispod nadstrešnice. Čelik ne hrđa jer se u procesu obrade vruće pocinča, zbog čega nije osjetljiv na hrđanje. Konstrukciju je moguće dodatno zaštititi i ukrasiti praškastim bojenjem. Prednost praškastog bojenja je dugo postojana boja koja se ne ljušti jer je prethodno zapečena na 200 Celzijevih stupnjeva. Izbor boja je neograničen, što znači da je moguće pronaći nijansu koja će zadovoljiti vaše potrebe. Održavanje metalne nadstrešnice je gotovo nepotrebno, a odnos cijene i kvalitete izvrstan.

  3.3.2 Aluminij

  Aluminij kao konstrukcijski materijal najprikladniji je za manje nadstrešnice, jer u usporedbi s čelikom i drvom omogućuje manje raspone. Najčešće se nadstrešnicom od aluminija prekrivaju terase, balkoni, odnosno manji bazeni. Konstrukcija od aluminija otporna je na vremenske neprilike i druga vanjska opterećenja, a odlikuje ju lako sastavljanje i prilagodljivost elemenata. Glavne prednosti aluminijskih nadstrešnica su izvrstan odnos cijene i kvalitete, trajnost, visoka postojanost, jednostavno održavanje. Krovište aluminijske nadstrešnice napravljeno je pod kutom od 5 - 30 stupnjeva i podnosi opterećenje do 220 kg/m2. Postavljanje i demontaža nadstrešnice posebno su jednostavni i brzi zbog lakoće materijala. 

  3.3. Slobodnostojeće ili konstrukcijski povezane nadstrešnice

  Slobodnostojeće ili samostalne metalne nadstrešnice postavljene su na vlastite stupove, a konstrukcijski povezane nadstrešnice čeličnim konzolama su pričvršćene na drugi objekt. Obično se za konstrukcijski povezane nadstrešnice odlučujemo dok nosivi objekt još nije izoliran. Ako je objekt već izoliran, treba izolaciju i završni sloj izrezati na mjestima na koja se pričvršćuju konzole, što nepovratno oštećuje toplinsku fasadu kuće.

  3.4. Različite vrste krovova i krovnih pokrova

  Nadstrešnice mogu imati jednokapne, dvokapne ili višekapne nadstrešnice i nadstrešnice s ravnim krovom (koji ima minimalni nagib 2 %). Popularni pokrovi za nadstrešnice su polikarbonatni i stakleni, jer propuštaju svjetlost i otporni su na vremenske utjecaje. Posebno su prikladni kod natkrivanja iznad prozora jer na taj način nije ograničen ulazak svjetlosti u kuću, odnosno stan. U slučajevima kada nije potrebno svjetlo, biramo druge vrste pokrova poput lima, crijepa, tegole...

  4. Postupak prije postavljanja

  4.1. Priprema terena

  Za postavljanje nadstrešnice obično su potrebne određene pripreme na terenu. Preporučuje se projektirati nadstrešnicu u sklopu projekta ostatka okućnice, odnosno vanjskog dijela stana. Naravno, to je moguće ako se radi o novogradnji. Na koji način pripremamo teren? Kakvi moraju biti temelji kako bi nadstrešnica podnijela sva opterećenja? Odgovor nije jednoznačan. Kod konzolnih, konstrukcijski povezanih nadstrešnica potrebni su pojasni temelji od armiranog betona jer jedna strana podnosi većinu opterećenja. Za samostojeće nadstrešnice na tri ili četiri stupa vjerojatno će biti dovoljni točkasti betonski temelji. Veličina temelja ovisi o veličini nadstrešnice. U svakom slučaju, bolje je da to za vas izračunaju i izvedu stručnjaci. Kod nadstrešnice koja je s jedne ili s više strana povezana s drugim objektom, preporučuje se postavljanje konzola prije izrade fasade. Na taj ćete način izbjeći naknadne zahvate na fasadi koji mogu prouzrokovati toplinske gubitke. Treba biti oprezan kako bi se spriječila pojava toplinskog mosta. Manje nadstrešnice iznad ulaznih vrata ili iznad balkona montiraju se konzolno na kuću, bez stupova. 

  4.2. Potrebne dozvole

  Nadstrešnice najčešće spadaju u jednostavne objekte za koje nije potrebna građevinska dozvola. Jednostavni objekti su objekti s jednom etažom čija visina ne prelazi četiri metra, a njihov raspon nije veći od četiri metra. Jednostavni objekti ne smiju prelaziti 20 kvadratnih metara. Investitor je dužan osigurati i postavljanje u skladu s prostornim planom, građevinskim i drugim propisima. Ako to propisi zahtijevaju, dužan je pribaviti mišljenja i suglasnosti, odnosno druge dozvole. Na primjer, za nadstrešnicu uz županijsku cestu možda treba dobiti suglasnost upravitelja cesta koji će propisati koliko nadstrešnica mora biti udaljena od ruba ceste.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Zamjena pokrova nadstrešice

  Trebam zamjenu pokrova nadstrešnice lexanom cca 36m2. Kontakt putem maila. 6786 € do 11310 €

  ........

  Renovacija postojeće metalne nadstrešnice

  Postojeću nadstrešnicu minimalno dograditi ako je moguće, željezna je konstrukcija,treba novi pokrov,želimo da to bude lim. 3393 € do 5655 €

  ........

  Izrada metalne konstrukcije kao nadstrešnica za aute

  Potrebna je metalna konstrukcija/ nadstrešnica za 2 auta u dvorištu uz kuću. Raspon između temelja je 7,00 m. Potrebna je i krovna odvodnja. 10179 € do 16965 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Izrada pergole/odrine za vinovu lozu, cca 25 m2
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zadar

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada maetalne nadstrešnice sa polikarbonatnim pokrovom, širina 7m, dužina 4m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Sanacija metalne nadstrešnice, cca 2 x 3 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

  315 € do 525 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice, 5 x 6 x 2,9 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Brdovec

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice zatvorene sa tri strane, cca 6 x 6 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zlatar

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice sa polikarbonatnom pločom, dim 3,5 x 4,5 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Vrsar

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ALU pergole, 2,5 x 6, 15m2
  Metalne nadstrešnice, čelik, Slavonski Brod

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice i pokrivanje polikarbonatom, cca 3 x 2 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Kastav

  585 € do 975 €

  Cijena, Izrada metalne pergole, 5 x 3 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zabok

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada pocinčane ograde i metalne nadstrešnice, cca 25 m2
  Metalne nadstrešnice, čelik, Split

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice, D 12 m × Š 1m x V 1.5m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice, cca 7 x 5.5 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Dramalj

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada ALU nadstrešice, 3,8 x 0,7 m i 1.60 x 0.60 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Osijek

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada metalne pergole za vrt, cca 3 x 4 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zadar

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešice na terasi, Širina 4 metra, visina oko 2,5 m, dubina 2 metra
  Metalne nadstrešnice, čelik, Varaždin

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, cca 480 x 140 cm
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

  585 € do 975 €

  Cijena, Nadstresnica za auto, 5-6m x 3-3,5m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Šilo

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice za auto, 40 m2
  Metalne nadstrešnice, čelik, Punat

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešice, 7,5 x 6,5 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Lepoglava

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešice, 6m x 3m x 3m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Koprivnica

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada ALU biopergole, 5m x 3m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zadar

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Natkrivanje terase, zadnji kat, 10 m2
  Metalne nadstrešnice, čelik, Mičevec

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Postavljanje leksana na metalni okvir, 20 m2
  Metalne nadstrešnice, čelik, Svetice

  270 € do 450 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice sa limenim pokrovom, 1,2 x 2 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Sesvete

  450 € do 750 €

  Cijena, Postavljanje pleksiglasa na metalnu nadstrešnicu, 18 m2
  Metalne nadstrešnice, čelik, Samobor

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice, cca 6 x 3 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Sesvete

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada ALU pergole, 25 m2
  Metalne nadstrešnice, čelik, Kaštel Gomilica

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice iznad prozora, 300 x 25 cm
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb-dio

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža metalne pergole, cca 3500 x š 3700 mm
  Metalne nadstrešnice, čelik, Peroj

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešice za 3 vozila, 850 x 550 x 245
  Metalne nadstrešnice, čelik, Okrug Gornji

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 15 x 2.5 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada temelja za nadstrešnicu i metalne nadstrešnice, 20-22 m2
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Izrada ALU fiksne pergole, 3 x 5 m i 3.5 x 1.5 m 2x
  Metalne nadstrešnice, čelik, Dugo Selo

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada inox nadstrešnice, 4m x 3m x 2 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Krk

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice, 2 x 8 x 2 m
  Metalne nadstrešnice, čelik, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada metalne nadstrešnice sa sendvič panelima, 25 m2 cca 6x 3,5 do 2m visina
  Metalne nadstrešnice, čelik, Kaštel Lukšić

  1800 € do 3000 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Metalne nadstrešnice, čelik cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  793+ poduzeća za Metalne nadstrešnice, čelik
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu