Za područje

  Bravarija cijena

  Cijena metalne konstrukcije ovisi o dimenzijama, materijalu (čelik, aluminij, nehrđajući čelik), obradi (vruće pocinčano i lakirano, praškano), vrsti montaže (zavareno, zakovljeno ili navrtano), mjestu ugradnje (u radionici ili na gradilištu) i naravno od izvođača. Za manje obrade metala, kao što je rezanje metala na tračnoj pili, izdvojit ćete između 12-30 EUR/h.

  Kome povjeriti postavljanje parketa? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena za rezanje metala


  Cijena bravarskih radova. Cijena obrade metala. Cijena za rezanje metala na kružnoj pili.

  13.26 €/sat

  VRLO NISKA CIJENA
  20.69 €/sat

  SREDNJA CIJENA
  25.46 €/sat

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Cijena za rezanje metala


  Cijena bravarskih radova. Cijena obrade metala, cijena rezanja metala na trakasti pile.

  11.94 €/sat

  VRLO NISKA CIJENA
  17.51 €/sat

  SREDNJA CIJENA
  23.87 €/sat

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Bravarija (2024)

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Metalni profili

  Cijena za minimiziranje, uklanjanje hrđe, bojanje osnovnog i 2x - dvostruko bojanje završnog premaza metalnih profila.


  m2

  €/m2

  Opći bravarski radovi, teže konstrukcije

  Cijena za opće bravarske radove za konstrukcije s IPE, I profili po kilogramu čelika.


  kg

  €/kg

  Metalne stepenice

  Cijena za minimiziranje, uklanjanje hrđe, bojanje baze i 2x - dvostruko završni premaz metalnih stepenica.


  m2

  €/m2

  Opći bravarski radovi, lagana gradnja

  Cijena za opći bravarski rad po kilogramu čelika.


  kg

  €/kg

  CNC rezanje

  Cijena laserskog rezanja metala. Cijena laserskog rezanja limene konstrukcije do debljine 20 mm. Cijena laserskog rezanja s programiranjem bez materijala i izrada planova radionica.


  sat

  €/sat

  Metalne ograde

  Cijena za minimiziranje, uklanjanje hrđe, bojanje baze i 2x - dvostruko bojanje završnog premaza metalne ograde.


  m2

  €/m2

  Bravarske intervencije

  Cijena provale u protuprovalna vrata. Cijena provale u slučaju gubitka ključeva. Cijena provale u protuprovalnu bravu, uz zamjenu novom bravom i sigurnosnim značajkama.


  kpl

  €/kpl

  Brušenje noževa

  Cijena brušenja noževa. Cijena oštrenja noževa pri brušenju minimalno 5 noževa. Cijena vrijedi za oštrenje kuhinjskih noževa.


  kpl

  €/kpl

  Graviranje metala

  Cijena gravure na metalu. Cijena laserskog graviranja metala. Cijena gravure u aluminijskom limu.


  sat

  €/sat

  Inox kuhinja po mjeri

  Cijena kuhinje po mjeri od nehrđajućeg čelika. Cijena kuhinjske opreme po mjeri od otvorenih, poluzatvorenih i zatvorenih elemenata.


  m1

  €/m1

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  CNC obrada metala


  Koliko košta CNC obrada metala? Cijena CNC rezanja, brušenja ili glodanja ovisi od cijene i tvrdoće ...

  Provjerite i: CNC obrada metala Cijena

  Pjeskarenje


  Koliko košta pjeskarenje metala? Cijena pjeskarenja metala ovisi od načina rada (pod pritiskom, turb...

  Provjerite i: Pjeskarenje Cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Bravarstvo – sve što morate znati

  1.Što morate znati o obradi metala


  Obrada metala je postupak rada s metalima u kojem stvaramo pojedinačne metalne dijelove, sklopove ili veće metalne konstrukcije. Bravarstvo, odnosno obrada metala, vrlo je širok pojam koji obuhvaća sve, od izrade na primjer broda do izrade najmanjih dijelova motora, stoga bravarstvo obuhvaća prikladan širok spektar znanja, procesa i alata.

   

  bravarija.jpg
  Bravarstvo obuhvaća širok spektar znanja, procesa i alata.

   

  2. Izbor izvođača


  Odaberite pouzdanu tvrtku, odnosno izvođača s dugogodišnjim iskustvom. Važno je da poduzeće nudi obje usluge, pregled i tehničko savjetovanje prije realizacije projekta i servisiranje nakon izvedbe projekta. Osigurajte garanciju za slučaj da dođe do pogreške pri izradi ili drugih nedostataka. Odlučite se za fleksibilnu i efikasnu tvrtku. koja će se prilagoditi vašim željama.


  3. Najčešći bravarski proizvodi


  3.1. Dvorišna vrata


  Bravari obično izrađuju dvorišna vrata od inoksa, aluminija ili željeza (metalna). Oblik i boju vrata mogu prilagoditi vašim željama.

  Vrata u dvorištu mogu biti:

  - samonosiva: takva vrata su konzolno montirana na metalni ili betonski stup i ne trebaju podne vodilice. Osim uobičajenog ručnog otvaranja, mogu imati i automatsko otvaranje, što pojednostavljuje njihovu uporabu.

  - klizna: imaju podne vodilice pričvršćene u pod. Mogu se otvarati ručno ili na automatski pogon.

  - krilna: vrata su montirana ne jedan ili dva stupa, ovisno od tome jesu li jednokrilna ili dvokrilna. Način otvaranja može biti ručni ili automatski.

  - osobni prolaz.

  3.2. Ograde


  Ogradom možemo ograditi parcelu, dvorište, terasu, bazen, balkon, stepenice i ostalo. Estetski bi se trebala uskladiti s okolišem i objektom. Ograde su obično izrađene od inoksa, aluminija, kombinacije materijala (staklo, drvo) ili su kovane od željeza. Vanjske ograde moraju biti prikladno zaštićene od korozije i hrđe.
  Inoks ograde
  Prikladne su za vanjsku i unutarnju upotrebu. Mogu biti pjeskarene, brušene i polirane. Često se inoks kombinira s ostalim materijalima, kao što su drvo i staklo. Odlikuje ih dugi vijek.

  Metalne ograde 
  Estetski su zanimljive i elegantne. Različito oblikovane elemente možete odabrati po svom ukusu. Ograda se obično pričvrš

  uje vijcima na metalne ili betonske stupove. Metalne ograde moraju imati antikorozivnu zaštitu za dugi vijek. Obično su vruće pocinčane, a zatim još i praškasto ili mokro bojene.

  Ograde od aluminija
  Prikladne su za balkone ili terase, vanjske i unutarnje stepenice, uz bazen ili okućnicu. U usporedbi s inoks ogradama, lakše su i nisu zavarene, već se pričvršćuju vijcima. Po izgledu podsjećaju na inoks ograde.


  3.3. Stepenice


  Na raspolaganju su stepenice ili konstrukcije za stepenice za unutarnju, vanjsku i industrijsku uporabu. Obično se izrađuju od vrućeg pocinčanog čelika ili nehrđajućeg čelika.


  3.4. Nadstrešnice


  Nadstrešnice mogu biti namijenjene za pokrivanje automobila ili balkona, terase i ostalih prostorija koje želimo zaštititi od vanjskih elemenata poput snijega, padalina, tuče ili sunca. Najčešće se izrađuju od čelika, aluminija ili od nehrđajućeg čelika. Čelik je vruće pocinčan, praškasto, odnosno mokro bojen u odabranoj nijansi. Nadstrešnice mogu biti na stupovima ili na konzolama.

  3.5. Po želji


  Po vašoj želji bravar može izraditi i brojne druge proizvode: razne nosive konstrukcije, podeste, nosače, kućišta strojeva itd. za skladišne, industrijske, sportske i druge objekte.

  4. Postupci obrade i spajanja te zaštita metala


  4.1. Postupci obrade metala


  4.1.1. Krivljenje odnosno savijanje metala


  Pri savijanju metala vanjska vlakna doživljavaju napetost, a unutarnja kompresiju. U sredini ostaje neutralno polje, u kojem su vlakna bez dodatnog naprezanja. Savijanje je jedan od najrasprostranjenijih tehnoloških postupaka transformacije metalnih poluproizvoda, poput limova, profila i cijevi. Za pojedinačne i maloserijske proizvode savijanje se obavlja na univerzalnim alatima i strojevima. U serijskoj proizvodnji upotrebljavaju se posebni alati koji istodobno obavljaju rezanje, savijanje i duboko izvlačenje.

  4.1.3. Izvlačenje metala


  Danas se ova metoda primjenjuje samo u zanatskim radionicama jer su je zamijenili postupci dubokog izvlačenja i stiskanja metala. Izvlačenje metala radi se tako da se metal postavi na podlogu i udara posebnim čekićem, kružno, od sredine prema van. Tijekom ovog postupka materijal se tanji i skuplja. Ta se metoda najčešće upotrebljava kod obrade bakra, mjedi, aluminija, kositra i cinka.


  4.1.4 Brušenje metala


  Brušenje može biti ručno i strojno, poput profilnog brušenja, obodnog i čeonog plošnog brušenja, vanjskog i unutarnjeg kružnog brušenja, brušenje bez šiljaka, rezanje s brusovima i rezanje navoja. Za te se postupke upotrebljavaju različiti strojevi, od stolnih brusilica do ručnih s kutnim prijenosom.


  4.1.5. Bušenje


  Bušenjem se u metalu izrezuje provrt pomoću svrdle bušilice, koja osovinskim bušenjem siječe materijal iz obrađenog metala i tako se dobiva provrt valjkastog oblika. Upuštanjem možemo proširiti i dodatno oblikovati postojeći provrt, dok postupkom razvrtavanja možemo fino i preciznije obraditi provrt kako bismo poboljšali njegovu točnost.

  Materijali poput čelika, hardoksa, inoksa, inoks cijevi, aluminija, bakra i mjedi mogu se obrađivati bušenjem.

  4.1.6. Rezanje metala


  Lasersko rezanje
  To je najprecizniji i najnapredniji tehnološki postupak kojim danas možemo rezati metale. Ima brojne prednosti u odnosu na druge postupke. Brži je i kvalitetniji, a cjenovno primamljiv. Obično se upotrebljava za rezanje lima, aluminija i inoksa debljine do 2 cm za maksimalni gabarit ploča 2 x 4m. Međutim, to ovisi o stroju kojim radionica raspolaže.
  Rezanje plazmom
  Plazma rezanje je u usporedbi s laserskim rezanjem jeftinije. Rezanje plazmom moguće je na konstrukcijskom limu debljine do 8 cm i na aluminiju i inoksu debljine do 4cm. Najveća dimenzija ploče može biti 2 x 6 m, što ovisi o stroju koji radionica ima na raspolaganju.
  Tračna pila
  Tračnom pilom mogu se rezati metalni profili i cijevi. Mogu se rezati i pod kutom. Najveći promjer reza može biti 60 cm.

  4.2. Načini spajanja metala


  4.2.1. Zakivanje


  Spajanjem materijala pomoću zakovica dobivamo teško rastavljivu cjelinu. Zakivanje može biti vruće ili hladno. Zakovani dio moguće je rastaviti samo rezanjem zakovice. Upotrebljava se za konstrukcije mostova, mreža, ograda...


  4.2.2. Zavarivanje


  Zavarivanje je proces spajanja dvaju ili više elemenata u nerazdvojivu cjelinu, pri čemu se upotrebljava toplina ili tlak, ili kombinacija jednog i drugog. Po potrebi se može dodavati materijal. Uobičajena osnovna podjela zavarivanja je na zavarivanje uz djelovanje tlaka i zavarivanje taljenjem. Postoji i lasersko zavarivanje.


  4.2.3. Lemljenje


  Lemljenje je spajanje dvaju metala pomoću rastaljenog dodatnog metala. Lem se tali, a osnovni materijal zagrijava samo do tališta. Prema radnoj temperaturi lemljenje može biti mekano ili tvrdo. Mekani metali imaju niže talište, a tvrdi više. Lemljenjem možemo spajati čelik i s obojenim metalima.


  4.2.4. Uvijanje


  Riječ je o spajanju koje je rastavljivo. Vijke odvijemo i spojene dijelove rastavimo. 

  4.3. Zaštita od oksidacije


  Neki metali podliježu oksidaciji, pri čemu na njihovoj površini nastaje sloj oksida. Metale poput aluminija upravo taj sloj štiti od dalje oksidacije, međutim kod željeza je hrđa propusna za zrak i vodu, zato se oksidacija, odnosno hrđanje nastavlja. Ako takvi metali nisu prikladno zaštićeni, mogu u završnoj fazi propasti. Stoga je pravilna zaštita površine nužan postupak kod završne obrade proizvoda. Metali se mogu zaštititi metalnim ili nemetalnim zaštitnim slojevima.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Popravak ograde

  Rasklimao se dio ograde na stepeništu za kat. Treba dovariti još jedan 678.6 € do 1131 €

  ........

  Izrada metalne konstrukcije za balkonsku ogradu

  Metalna konstrukcija za balkonsku ogradu u obliku slova U.
  Dimenzije 2,55 x 3,55 x 2,55 m na kleti u okolici Bedekovčine. 4071.6 € do 6786 €

  ........

  Varenje drvenog rukohvata sa inox pločicom na inoxa ogradu u kući

  Potrebno drveni rukohvat inox pločicom treba zavariti na inoxa ogradu. 475.02 € do 791.7 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Proširenje i učvršćenje postojeće metalne konstrukcije, 25 do 30 kvadrata
  Bravarija, Malinska

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada kliznih željeznih vrata, visina 110cm, širina 100
  Bravarija, Omiš

  180 € do 300 €

  Cijena, Izeada boxa za psa, 250x160x180 cm
  Bravarija, Solin

  540 € do 900 €

  Cijena, Izrada vrata krušne peći, 59/60cm 29.5/31cm 29.5/15.5cm
  Bravarija, Virovitica

  90 € do 150 €

  Cijena, Savinuti dvije čelične kvadratne cijevi,
  Bravarija, Kamen

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada nosača za manju bespilotnu letjelicu, muzejski primjerak
  Bravarija, Velika Gorica

  90 € do 150 €

  Cijena, Varenje aluminija na kamionu, Širina je 2,2 m
  Bravarija, Zagreb

  135 € do 225 €

  Cijena, Izrada brajdi za kivi, 7 m
  Bravarija, Sveti Ivan Zelina

  315 € do 525 €

  Cijena, Podići krov nadstrešnice, 82m2
  Bravarija, Požega

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Dobava panelne ograde, 3,50 x 1,8 m
  Bravarija, Poreč

  180 € do 300 €

  Cijena, Zavarivanje aluminija na el romobil,
  Bravarija, Hvar

  63 € do 105 €

  Cijena, Premještanje željezne ograde, cca 10 m
  Bravarija, Novi Vinodolski

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada okvira od vibropletiva, 1.7 m
  Bravarija, Zagreb

  135 € do 225 €

  Cijena, Skratiti aluminijske komarice, cca 80 x 200 cm
  Bravarija, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Željezne i pocinčane termolakirane ograde, 564 m sveukupno
  Bravarija, Split

  49500 € do 82500 €

  Cijena, Vanjske metalne stepenice, Visina 3.5m
  Bravarija, Velika Gorica

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada i montaža željezne ograde, cca 5 m
  Bravarija, Zagreb

  495 € do 825 €

  Cijena, Izrada metalne rešetke za prozor i vrata, Rešetke- 3 kom
  Bravarija, Sesvete

  225 € do 375 €

  Cijena, Izrada stubišta od perforiranog metala, cca 2.6 m 2 etaže
  Bravarija, Supetar

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Manje zavarenje aluminij cijevi, premera 40 mm
  Bravarija, Pula

  45 € do 75 €

  Cijena, Izrada metalnih stepenica, prizemlje do 1. kata (oko 2,70 m visine), širina oko 70 cm, broj stepenica oko 20
  Bravarija, Zagreb

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Popravak balkonske ograde, zamjena ruzinave, 2
  Bravarija, Zadar

  270 € do 450 €

  Cijena, Izrada skladišta s trapeznim limom, 36 m2
  Bravarija, Zagreb

  13500 € do 22500 €

  Cijena, Izrada željeznih kliznih vrata sa malim vratima, 8 m2
  Bravarija, Zagreb

  720 € do 1200 €

  Cijena, Zavarivanje ispuna stubišne ograde, cca 630 cm ravne ograde, te cca 1150 cm kose ograde
  Bravarija, Dubrava

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada željeznoh vrata za stubište, 200 x 100 cm
  Bravarija, Vodice

  360 € do 600 €

  Cijena, Izrada rešetaka za prozor, dužina 2m, visina 120 cm
  Bravarija, Split

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada nosaca i postavljanje nosača na balkon, cca 3.75 x 0.40 m
  Bravarija, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Popravak metalnog dvosjeda, dvosjed-1 kom
  Bravarija, Susedgrad

  90 € do 150 €

  Cijena, Uređenje balkonske ograde, 1100 x 2300 cm
  Bravarija, Samobor

  315 € do 525 €

  Cijena, Izrada vanjskih metalne stepenica U oblik, 260 cm, 80 cm, 15
  Bravarija, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada metalnih fronti za vanjsku kuhinju, po nacrtu
  Bravarija, Ston

  450 € do 750 €

  Cijena, Dodavanje prečke na željeznu ogradu, 1,5 metar
  Bravarija, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada i montaža pocinčanih stepenica, 3,05 visina 4.00 dužina
  Bravarija, Biograd na moru

  900 € do 1500 €

  Cijena, Dobava ALU cijevi, 80*20 cm 21 kom
  Bravarija, Požega

  540 € do 900 €

  Cijena, Izrada željeznih stupova, 6 komada visina 1 m
  Bravarija, Zagreb

  270 € do 450 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Bravarija cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  765+ poduzeća za Bravarija
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu