Bravarija cijena

Cijena metalne konstrukcije ovisi o dimenzijama, materijalu (čelik, aluminij, nehrđajući čelik), obradi (vruće pocinčano i lakirano, praškano), vrsti montaže (zavareno, zakovljeno ili navrtano), mjestu ugradnje (u radionici ili na gradilištu) i naravno od izvođača. Za manje obrade metala, kao što je rezanje metala na tračnoj pili, izdvojit ćete između 12-30 EUR/h.

Kome povjeriti postavljanje parketa? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za rezanje metala


Cijena bravarskih radova. Cijena obrade metala. Cijena za rezanje metala na kružnoj pili.

13.26 €/sat

VRLO NISKA CIJENA
€/sat

SREDNJA CIJENA
25.46 €/sat

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena za rezanje metala


Cijena bravarskih radova. Cijena obrade metala, cijena rezanja metala na trakasti pile.

11.94 €/sat

VRLO NISKA CIJENA
€/sat

SREDNJA CIJENA
23.87 €/sat

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za bravara

Druge cijene za Bravarija

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Metalni profili

Cijena za minimiziranje, uklanjanje hrđe, bojanje osnovnog i 2x - dvostruko bojanje završnog premaza metalnih profila.



€/m2

m2
upit

Opći bravarski radovi, teže konstrukcije

Cijena za opće bravarske radove za konstrukcije s IPE, I profili po kilogramu čelika.



€/kg

kg
upit

Metalne stepenice

Cijena za minimiziranje, uklanjanje hrđe, bojanje baze i 2x - dvostruko završni premaz metalnih stepenica.



€/m2

m2
upit

Opći bravarski radovi, lagana gradnja

Cijena za opći bravarski rad po kilogramu čelika.



€/kg

kg
upit

Inox kuhinja po mjeri

Cijena kuhinje po mjeri od nehrđajućeg čelika. Cijena kuhinjske opreme po mjeri od otvorenih, poluzatvorenih i zatvorenih elemenata.



€/m1

m1
upit

Graviranje metala

Cijena gravure na metalu. Cijena laserskog graviranja metala. Cijena gravure u aluminijskom limu.



€/sat

sat
upit

CNC rezanje

Cijena laserskog rezanja metala. Cijena laserskog rezanja limene konstrukcije do debljine 20 mm. Cijena laserskog rezanja s programiranjem bez materijala i izrada planova radionica.



€/sat

sat
upit

Bravarske intervencije

Cijena provale u protuprovalna vrata. Cijena provale u slučaju gubitka ključeva. Cijena provale u protuprovalnu bravu, uz zamjenu novom bravom i sigurnosnim značajkama.



€/kpl

kpl
upit

Brušenje noževa

Cijena brušenja noževa. Cijena oštrenja noževa pri brušenju minimalno 5 noževa. Cijena vrijedi za oštrenje kuhinjskih noževa.



€/kpl

kpl
upit

Metalne ograde

Cijena za minimiziranje, uklanjanje hrđe, bojanje baze i 2x - dvostruko bojanje završnog premaza metalne ograde.



€/m2

m2
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

CNC obrada metala


Koliko košta CNC obrada metala? Cijena CNC rezanja, brušenja ili glodanja ovisi od cijene i tvrdoće ...

Provjerite i: CNC obrada metala Cijena

Pjeskarenje


Koliko košta pjeskarenje metala? Cijena pjeskarenja metala ovisi od načina rada (pod pritiskom, turb...

Provjerite i: Pjeskarenje Cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Bravarstvo – sve što morate znati

1.Što morate znati o obradi metala


Obrada metala je postupak rada s metalima u kojem stvaramo pojedinačne metalne dijelove, sklopove ili veće metalne konstrukcije. Bravarstvo, odnosno obrada metala, vrlo je širok pojam koji obuhvaća sve, od izrade na primjer broda do izrade najmanjih dijelova motora, stoga bravarstvo obuhvaća prikladan širok spektar znanja, procesa i alata.

 

bravarija.jpg
Bravarstvo obuhvaća širok spektar znanja, procesa i alata.

 

2. Izbor izvođača


Odaberite pouzdanu tvrtku, odnosno izvođača s dugogodišnjim iskustvom. Važno je da poduzeće nudi obje usluge, pregled i tehničko savjetovanje prije realizacije projekta i servisiranje nakon izvedbe projekta. Osigurajte garanciju za slučaj da dođe do pogreške pri izradi ili drugih nedostataka. Odlučite se za fleksibilnu i efikasnu tvrtku. koja će se prilagoditi vašim željama.


3. Najčešći bravarski proizvodi


3.1. Dvorišna vrata


Bravari obično izrađuju dvorišna vrata od inoksa, aluminija ili željeza (metalna). Oblik i boju vrata mogu prilagoditi vašim željama.

Vrata u dvorištu mogu biti:

- samonosiva: takva vrata su konzolno montirana na metalni ili betonski stup i ne trebaju podne vodilice. Osim uobičajenog ručnog otvaranja, mogu imati i automatsko otvaranje, što pojednostavljuje njihovu uporabu.

- klizna: imaju podne vodilice pričvršćene u pod. Mogu se otvarati ručno ili na automatski pogon.

- krilna: vrata su montirana ne jedan ili dva stupa, ovisno od tome jesu li jednokrilna ili dvokrilna. Način otvaranja može biti ručni ili automatski.

- osobni prolaz.

3.2. Ograde


Ogradom možemo ograditi parcelu, dvorište, terasu, bazen, balkon, stepenice i ostalo. Estetski bi se trebala uskladiti s okolišem i objektom. Ograde su obično izrađene od inoksa, aluminija, kombinacije materijala (staklo, drvo) ili su kovane od željeza. Vanjske ograde moraju biti prikladno zaštićene od korozije i hrđe.
Inoks ograde
Prikladne su za vanjsku i unutarnju upotrebu. Mogu biti pjeskarene, brušene i polirane. Često se inoks kombinira s ostalim materijalima, kao što su drvo i staklo. Odlikuje ih dugi vijek.

Metalne ograde 
Estetski su zanimljive i elegantne. Različito oblikovane elemente možete odabrati po svom ukusu. Ograda se obično pričvrš

uje vijcima na metalne ili betonske stupove. Metalne ograde moraju imati antikorozivnu zaštitu za dugi vijek. Obično su vruće pocinčane, a zatim još i praškasto ili mokro bojene.

Ograde od aluminija
Prikladne su za balkone ili terase, vanjske i unutarnje stepenice, uz bazen ili okućnicu. U usporedbi s inoks ogradama, lakše su i nisu zavarene, već se pričvršćuju vijcima. Po izgledu podsjećaju na inoks ograde.


3.3. Stepenice


Na raspolaganju su stepenice ili konstrukcije za stepenice za unutarnju, vanjsku i industrijsku uporabu. Obično se izrađuju od vrućeg pocinčanog čelika ili nehrđajućeg čelika.


3.4. Nadstrešnice


Nadstrešnice mogu biti namijenjene za pokrivanje automobila ili balkona, terase i ostalih prostorija koje želimo zaštititi od vanjskih elemenata poput snijega, padalina, tuče ili sunca. Najčešće se izrađuju od čelika, aluminija ili od nehrđajućeg čelika. Čelik je vruće pocinčan, praškasto, odnosno mokro bojen u odabranoj nijansi. Nadstrešnice mogu biti na stupovima ili na konzolama.

3.5. Po želji


Po vašoj želji bravar može izraditi i brojne druge proizvode: razne nosive konstrukcije, podeste, nosače, kućišta strojeva itd. za skladišne, industrijske, sportske i druge objekte.

4. Postupci obrade i spajanja te zaštita metala


4.1. Postupci obrade metala


4.1.1. Krivljenje odnosno savijanje metala


Pri savijanju metala vanjska vlakna doživljavaju napetost, a unutarnja kompresiju. U sredini ostaje neutralno polje, u kojem su vlakna bez dodatnog naprezanja. Savijanje je jedan od najrasprostranjenijih tehnoloških postupaka transformacije metalnih poluproizvoda, poput limova, profila i cijevi. Za pojedinačne i maloserijske proizvode savijanje se obavlja na univerzalnim alatima i strojevima. U serijskoj proizvodnji upotrebljavaju se posebni alati koji istodobno obavljaju rezanje, savijanje i duboko izvlačenje.

4.1.3. Izvlačenje metala


Danas se ova metoda primjenjuje samo u zanatskim radionicama jer su je zamijenili postupci dubokog izvlačenja i stiskanja metala. Izvlačenje metala radi se tako da se metal postavi na podlogu i udara posebnim čekićem, kružno, od sredine prema van. Tijekom ovog postupka materijal se tanji i skuplja. Ta se metoda najčešće upotrebljava kod obrade bakra, mjedi, aluminija, kositra i cinka.


4.1.4 Brušenje metala


Brušenje može biti ručno i strojno, poput profilnog brušenja, obodnog i čeonog plošnog brušenja, vanjskog i unutarnjeg kružnog brušenja, brušenje bez šiljaka, rezanje s brusovima i rezanje navoja. Za te se postupke upotrebljavaju različiti strojevi, od stolnih brusilica do ručnih s kutnim prijenosom.


4.1.5. Bušenje


Bušenjem se u metalu izrezuje provrt pomoću svrdle bušilice, koja osovinskim bušenjem siječe materijal iz obrađenog metala i tako se dobiva provrt valjkastog oblika. Upuštanjem možemo proširiti i dodatno oblikovati postojeći provrt, dok postupkom razvrtavanja možemo fino i preciznije obraditi provrt kako bismo poboljšali njegovu točnost.

Materijali poput čelika, hardoksa, inoksa, inoks cijevi, aluminija, bakra i mjedi mogu se obrađivati bušenjem.

4.1.6. Rezanje metala


Lasersko rezanje
To je najprecizniji i najnapredniji tehnološki postupak kojim danas možemo rezati metale. Ima brojne prednosti u odnosu na druge postupke. Brži je i kvalitetniji, a cjenovno primamljiv. Obično se upotrebljava za rezanje lima, aluminija i inoksa debljine do 2 cm za maksimalni gabarit ploča 2 x 4m. Međutim, to ovisi o stroju kojim radionica raspolaže.
Rezanje plazmom
Plazma rezanje je u usporedbi s laserskim rezanjem jeftinije. Rezanje plazmom moguće je na konstrukcijskom limu debljine do 8 cm i na aluminiju i inoksu debljine do 4cm. Najveća dimenzija ploče može biti 2 x 6 m, što ovisi o stroju koji radionica ima na raspolaganju.
Tračna pila
Tračnom pilom mogu se rezati metalni profili i cijevi. Mogu se rezati i pod kutom. Najveći promjer reza može biti 60 cm.

4.2. Načini spajanja metala


4.2.1. Zakivanje


Spajanjem materijala pomoću zakovica dobivamo teško rastavljivu cjelinu. Zakivanje može biti vruće ili hladno. Zakovani dio moguće je rastaviti samo rezanjem zakovice. Upotrebljava se za konstrukcije mostova, mreža, ograda...


4.2.2. Zavarivanje


Zavarivanje je proces spajanja dvaju ili više elemenata u nerazdvojivu cjelinu, pri čemu se upotrebljava toplina ili tlak, ili kombinacija jednog i drugog. Po potrebi se može dodavati materijal. Uobičajena osnovna podjela zavarivanja je na zavarivanje uz djelovanje tlaka i zavarivanje taljenjem. Postoji i lasersko zavarivanje.


4.2.3. Lemljenje


Lemljenje je spajanje dvaju metala pomoću rastaljenog dodatnog metala. Lem se tali, a osnovni materijal zagrijava samo do tališta. Prema radnoj temperaturi lemljenje može biti mekano ili tvrdo. Mekani metali imaju niže talište, a tvrdi više. Lemljenjem možemo spajati čelik i s obojenim metalima.


4.2.4. Uvijanje


Riječ je o spajanju koje je rastavljivo. Vijke odvijemo i spojene dijelove rastavimo. 

4.3. Zaštita od oksidacije


Neki metali podliježu oksidaciji, pri čemu na njihovoj površini nastaje sloj oksida. Metale poput aluminija upravo taj sloj štiti od dalje oksidacije, međutim kod željeza je hrđa propusna za zrak i vodu, zato se oksidacija, odnosno hrđanje nastavlja. Ako takvi metali nisu prikladno zaštićeni, mogu u završnoj fazi propasti. Stoga je pravilna zaštita površine nužan postupak kod završne obrade proizvoda. Metali se mogu zaštititi metalnim ili nemetalnim zaštitnim slojevima.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom



ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Izrada metalnog postolja ispod umivaonika

Potrebna mi je izrada metalnog postolja ispod umivaonika, točne mjere i detalje bih razradila po dogovoru. 1017.9 € do 1696.5 €

........

Odrezati suvišnu cijev na balkonskoj ogradi te ogradu spojiti sa zidom

Odrezati suvišnu cijev na balkonskoj ogradi te ogradu spojiti sa suprotnim zidom pomoću nove cijevi duljine cca 1m.
Cijev koja je sada spojena na ogradu te se uzvisuje prema gornjem dijelu prozora gdje dodiruje prozorsku roletu, nije nigdje pričvršćena za prozor. Balkonska je učvršćena na fasadi, ali samo na jednoj strani, pa bi je bilo dobro dodatno učvrstiti za zid, neposredno prije balkonske pregrade koja dijeli susjede. 678.6 € do 1131 €

........

Dobava i postavljanje žičane ograde

Potrebno je ograditi parcelu površine cca 1000 m2. 20358 € do 33930 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA





Cijena, Izrada i ugradnja kliznih vrata na ogradi, cca 5.785 m2
Bravarija, Crikvenica

450 € do 750 €

Cijena, Izrada metalnog pomičnog okvira sa mrežom za dva prozora na zatvorenom balkonu, cca 139 x 35.5 cm 2 kom
Bravarija, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Rezanje, savijanje, varenje, plastifikacija, 2m2
Bravarija, Vinkovci

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i postavljanje zaštitnih rešetaka, rešetke-3 kom
Bravarija, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada metalna konstrukcuje za terase, 32 m2
Bravarija, Svibje

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada tipskog metalnog boks za smeće, 470x165x195 cm
Bravarija, Cerje Tužno

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada metalnih okvira za krovne otvore (dimnjak, napa, ventilacija), okvira-4 kom
Bravarija, Marija Gorica

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža vanjskih mentalnih stepenica, 6 m
Bravarija, Zagreb

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada željeznog portuna s kliznom vodilicom, cca 6 x 1,5 m
Bravarija, Bale

675 € do 1125 €

Cijena, Popravak garažnih vrata, 2 m2
Bravarija, Dubrovnik

90 € do 150 €

Cijena, Izrada metalne nadstrešnice za vanjsko stubište,
Bravarija, Velika Ostrna

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice za auto, 5 x 2,5 x 3 m
Bravarija, Novoselec

1800 € do 3000 €

Cijena, Popravak vanjske željezne ograde, 3 m
Bravarija, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Popravak kovane ograde srušene u oluji, 300 × 150 cm
Bravarija, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Izrada i montaža stalaka za odjeću, stalak za odijeću-10 kom
Bravarija, Velika Gorica

270 € do 450 €

Cijena, Popravak željezne ograde, 14 stupića cca 20 cm
Bravarija, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Popravak garažnih vrata, cca 300 x 200 cm
Bravarija, Umag

180 € do 300 €

Cijena, Sanacija dvorišne ograde nakon oluje, 7 m, 1,2 m visina
Bravarija, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Okvir pregrade na balkonu, 220 x 145 cm
Bravarija, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Nosač inox za solarku na jedrilici, solarka: cca 160 x 100 cm
Bravarija, Blace

180 € do 300 €

Cijena, Dorada kliznih vrata dvorišta, cca 6 m
Bravarija, Gradići

540 € do 900 €

Cijena, Doraditi postojeću konstrukciju i montirati sendvič panele, terasa je 3x2 metra
Bravarija, Velika Gorica

450 € do 750 €

Cijena, Dobava i ugradnja metalnih vrata, cca 92 x 210cm
Bravarija, Karadžićevo

180 € do 300 €

Cijena, Popraviti metalnu ogradu, 10m
Bravarija, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Izrada limene balkonske ograde, cca 70 x 590 x 70
Bravarija, Gornji Hrašćan

360 € do 600 €

Cijena, Izrada i postavljanje metalne staze, širina 30 cm a duljina 3-3,5 m
Bravarija, Vodice

450 € do 750 €

Cijena, Metalni stup za montažu kamere, cca 4 m
Bravarija, Split

270 € do 450 €

Cijena, Obnova metalne ograde i dopuna, 40 m
Bravarija, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i postavljanjenje metalnih vrata za nadstresnicu, 4,5 m2
Bravarija, Dubrava

540 € do 900 €

Cijena, Proizvodnja i montaža čelične konstrukcije za vozno okno dizala, 1600 kg
Bravarija, Dubrovnik

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada i montaža željezne ograde, cca 250 m
Bravarija, Antunovac

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada i montaža željeznu čvrste mreže za dvokrilni prozor, cca 2 x 2 m
Bravarija, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Izrada i montaža ALU velikih ulaznih vrata, cca 3 x 3 m
Bravarija, Virje

450 € do 750 €

Cijena, Izrada prozorskih okvira za vitraj, okviri-2 kom
Bravarija, Orahovica

450 € do 750 €

Cijena, Klizna vrata i ograda te obična vrata, 3m klizna vrata, 3m fiksne ograde, 1m obična pješačka vrata
Bravarija, Dubrava

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada i montaža metalne nadstrešnica za balkon, cca 7 x 1 m
Bravarija, Zagreb

540 € do 900 €



Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Bravarija cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

705+ poduzeća za Bravarija
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Bravarija?