Za područje

  Brušenje betona Cijena

  Koliko košta brušenje betona? Cijena brušenja betonskog poda ovisi od stanja podloge (koliko je ravna, tvrda, ima li pukotina ili rupa, što je vrsta betona ) i svrhe brušenja. Vrijednost brušenja određuje se prema stanju poda. Betonski pod se može brusiti tako da bude mat beton ili potpuno sjajni, polirani beton. Brušeni beton je isplativ, ne samo zato što je lijep i gladak, bez fuga, što je neizbježno kod pločica i ploča, već je i jeftiniji od ostalih podova.

  Kome povjeriti brušenje betona? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim majstorima za brušenje betona u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Druge cijene za Brušenje betona

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Brušenje betona – što sve trebate znati?

  1. Što je brušeni, odnosno polirani beton?

  Brušeni, odnosno polirani beton je vrhunski materijal i vrlo izdržljiv materijal za pod. Uz odgovarajuću opremu za brušenje i iskustvo, izvođači radova mogu izbrusiti betonske površine, nove ili stare, do sjajne završne obrade. Ovu vrstu poda odlikuje izrazita izdržljivost, čvrstoća i trajnost, pa ne čudi što je sve popularniji odabir vlasnika trgovina, komercijalnih skladišta i uredskih prostora, a sve se češće upotrebljava i za stanove! Za postupno brušenje betonske površine do željenog sjaja i glatkoće upotrebljavaju se teški strojevi, slično kao kod brušenja drva.

  1.1. Gdje se može upotrijebiti brušeni beton?

  Podovi od brušenog betona praktički su posvuda: u skladištima, trgovinama, hotelima i restoranima, u poslovnim zgradama, garažama, salonima automobila, vanjskim terasama, privatnim rezidencijama...

  1.2. Prednosti podova od brušenog betona

  Vlasnici stanova, trgovci na malo, skladišta trgovina, obrazovne i zdravstvene ustanove nerijetko biraju brušeni beton za finalni pod jer ta vrsta podova ima mnoge prednosti. Dekorativni beton je postao logičan izbor zbog velike vrijednosti koju pruža i jer se može i u estetskom smislu natjecati s ostalim podovima.

  1.2.1. Prednosti brušenog betona u stanovima

  - Ušteda troškova: Kad se beton upotrebljava kao konačna podna površina, tradicionalni materijali za podne obloge nisu potrebni,
  - Ušteda tijekom životnog ciklusa poda: Polirani podovi nisu tako podložni oštećenjima kao drugi materijali i ne moraju se mijenjati.
  - Lako se čiste: nema prašine, prljavštine ni alergena
  - Dostupni su u raznim bojama i  različitim izvedbama

  1.2.2. Prednosti brušenog betona u javnim prostorijama

  - Ušteda troškova: Upotreba brušenog betona za završne podne površine je isplativija jer su troškovi održavanja takvih površina manji.
  - Otporniji je na promet.
  - Manje održavanja i duži vijek: Brušeni betonski podovi lako se čiste i zahtijevaju samo povremeno vlažno brisanje. Također nema potrebe za upotrebom ružnih voskova ili premaza, samim time ni za radom, vremenom i troškovima vezanima za njih. Sjajna površina poliranog betona otporna je na tragove pneumatika viljuškara, kao i na mrlje od nafte i kemikalija.
  - Otporan na probleme s vlagom: Polirani, odnosni brušeni beton omogućuje podu disanje i uklanja probleme koji nastaju kod drugih podnih materijala, koji brtve, poput pločica itd.
  - Visoka odbojnost svjetla: važno za podove u poslovnim zgradama, hotelima, restoranima i drugim javnim objektima koji žele svijetao, čist i profesionalan dojam. Također štedi energiju zbog manje potrebe za umjetnom rasvjetom.
  - Održiva je alternativa za pod: Polirani beton ne zahtijeva opasne premaze, sredstva za čišćenje ni ljepila.

  1.3. Može li se svaki beton polirati?

  Gotovo svi strukturno čvrsti betonski podovi, stari ili novi, mogu se brusiti odgovarajućim uređajem. Međutim, postoje neke iznimke, pa je dobro da se o tome raspitate kod stručnjaka.

  1.4. Je li teško održavati brušeni beton?

  Polirani betonski podovi izrazito su izdržljivi tijekom cijelog života, ali ih treba pravilno održavati kako bi zadržali svoj lijep izgled. Dobra vijest je da ih je općenito lakše održavati od ostalih vrsta dekorativnih podova. Redovito održavanje podrazumijeva održavanje poda vlažnim brisanjem bez prašine i prljavštine koja može ogrepsti površinu.

  1.5. Je li pod od brušenog / poliranog betona sklizak?

  Polirani betonski podovi mogu izgledati glatko kao staklo, ali su potpuno sigurni ako su čisti i suhi. U javnim objektima s velikim dnevnim prometom je sprječavanje nesreća zbog klizanja i padova prioritetni zadatak.

  Evo nekoliko savjeta za poboljšanje otpornosti na klizanje poliranih betonskih podova u tim okruženjima:

  - Na poliranim podovima ne smije biti ulja, masti ni stajaće vode. Slijedite rutinski program održavanja i što prije očistite tekućinu i mrlje s poda.
  - Nanesite balzam protiv klizanja. Ovi proizvodi sadrže posebne dodatke namijenjene poboljšanju prianjanja i vlažnoj površini, koju čine sigurnijom. S vremena na vrijeme treba ih ponovno nanositi, a možete ih jednostavno dodati tijekom rutinskog čišćenja.
  - Na polirani beton koji sadrži protuklizni dodatak pijeska nanesite brtveni sloj. Ove proizvode jednostavno umiješamo u brtvenu masu prije nanošenja kako bi se povećalo prianjanje a da na taj način ne narušimo izgled polirane površine.

  2. Brušenje betona – odabir pravog ponuditelja

  Morate biti svjesni da postupak brušenja ili poliranja betonskih podova zahtijeva mnogo stručnosti i upotrebu specijaliziranih strojeva za teško poliranje koji su opremljeni dijamantnim diskovima kojima se postupno bruše površine do željenog stupnja sjaja i glatkoće. S obzirom na ulaganje u opremu i potrebne vještine, ovo sigurno nije projekt za domaćeg majstora. Ako želite besprijekoran pod, unajmite profesionalnog izvođača za poliranje betona. Na portalu eMajstor.hr možete potražiti lokalnog pouzdanog izvođača za brušenje betona.

  3. Brušeni beton – različiti stupnjevi brušenja od mat do sjaja

  Ovisno o dijamantnom pijesku koji se upotrebljava za poliranje, odnosno brušenje betonskih podova, možete postići različite stupnjeve sjaja, od mat do staklene površine.
  Postupak grubog brušenja obično započinjemo s dijamantima ugrađenima u metalnu matricu. Kada počnemo polirati pod u uzastopnim slojevima, prelazimo na finije, sitnije dijamantne abrazive povezane u plastičnu ili smolnu matricu kako bi se postigla veća razina sjaja.

  Evo četiri stupnja poliranja i sjaja koje možete očekivati ​​u pojedinačnoj fazi:

  3.1. Prvi stupanj –  mat

  Kada pogledate ravno prema dolje, pod će izgledati pomalo mutno s malo jasnoće ili odraza, ako ga uopće ima.

  3.2. Drugi stupanj –  saten

  Kada pogledate ravno dolje u gotovi pod i na manjoj udaljenosti, možete vidjeti blagi odraz odozgo.

  3.3. Treći stupanj –  polumat

  Površina će imati puno veći odraz nego kod stupnja 2, pa ćete početi primjećivati dobru odbojnost svjetlosti. Na udaljenosti od nekoliko metara pod će jasno odražavati bočnu i gornju rasvjetu.

  3.4. Četvrti stupanj – sjaj

  Kada stanete izravno iznad površine, možete vidjeti svoj odraz potpuno jasno. Podovi također izgledaju mokro ako se gledaju iz različitih kutova.

  4. Brušenje betona –  postupak izrade poda

  4.1. Ulijevanje betona

  Najčešći način izrade betonskog poda je ulijevanjem betona. Najveća površina ulivenog betona bez fuga, odnosno dilatacija, može biti 5 m x 5 m. Veća područja treba podijeliti na manje dijelove i izrezati ih (napraviti dilatacije) dan nakon ulijevanja. Dilatacije treba napraviti i kod vrata. Naime, tu su slabe točke betonskog poda, što znači da će se beton skupljati i pucati u ravnoj liniji. Dilatacije se kasnije mogu napuniti elastičnim sredstvom za brtvljenje, poput poliuretana u boji sličnoj vašem podu. Pripremljena betonska mješavina obično se izlije na armaturnu mrežu, što sprječava, odnosno smanjuje rizik od pucanja betona. Debljina betona na toplinskoj izolaciji ili u cijevima za podno grijanje treba biti 5 – 10 cm.

  4.2. Izravnavanje poda

  Nakon izlijevanja, beton se mora izravnati laserom, grabljama i vibracijskim strojevima za estrihe. Kad je površina ravna, po želji se na nju može nanijeti boja. Betonska se površina tijekom dana dovršava i izravnava ručnim gladilicama. Konačnu površinu zatvaramo i zgusnemo ručnom i/ili strojnom gladilicom. To cementnu pastu dovodi na površinu, zaglađuje je i stvrdnjava dok ne dobije sjaj. To može potrajati od 4 do 14 sati i djelomično ovisi o temperaturnim uvjetima. Ako je u prostoriji temperatura niža od 5 °C, svježi beton se može trajno oštetiti. Ako je prevruće, beton se može prebrzo osušiti, skupiti i ispucati.

  4.3. Brušenje i brtvljenje betona

  Nakon što se beton osuši treba ga izbrusiti i zabrtviti, najmanje mjesec dana nakon izlijevanja, osim kada je riječ o brzosušećem estrihu. Beton se čisti i brusi strojem za čišćenje ili, još bolje, laganim dijamantnim poliranjem, kako bi se uklonila minimalna mliječnost i tako postigao srednje visoki sjaj. Za glatke polirane podove površina se može poboljšati dijamantnim fleksibilnim jastučićima, obloženima dijamantom. Zatim treba zabrtviti pod. Upijajuća brtvena masa upotrebljava se za disanje betona.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Brušenje betona

  Potrebno ugradit i pobrusit beton (polirani mat beton) unutar kuce - 183 m2. 12418.38 € do 20697.3 €

  ........

  Popravak starog teraco poda

  U pitanju je stari tamnocrveni teraco oz 1969, nakon ugradnje vrata oštećen. 339.3 € do 565.5 €

  ........

  Brušenje betona

  Pobrusit minimalmo pod. Da se skini nečistoće. Lagano politat. 16965 € do 28275 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Brušenje betonske staze i dvorišta, cca 300 m2
  Brušenje betona, Zadar

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Brušenje betona, 50-60 m2
  Brušenje betona, Đakovo

  630 € do 1050 €

  Cijena, Obnoviti terac na stubistu, 30 m2
  Brušenje betona, Varaždin

  540 € do 900 €

  Cijena, Brušenje betonskog poda, 175 m2
  Brušenje betona, Kaštel Kambelovac

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izbrusit wc, cca 10 m2
  Brušenje betona, Trilj

  90 € do 150 €

  Cijena, Brušenje terase, 45 m2
  Brušenje betona, Radošić

  450 € do 750 €

  Cijena, Izbrusiti betonsku ploču grubo i fino, 700 m2
  Brušenje betona, Zagreb

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Brušenje betona u radionici, cca 83m2
  Brušenje betona, Novalja

  765 € do 1275 €

  Cijena, Brušenje betona, cca 12 m2
  Brušenje betona, Split

  180 € do 300 €

  Cijena, Brušenje teraco poda, cca 3,5 m2
  Brušenje betona, Lećevica

  90 € do 150 €

  Cijena, Brušenje dvorišne terase, cca 35 m2
  Brušenje betona, Zagreb

  720 € do 1200 €

  Cijena, Brušenje neravnog poda prije polaganja pločica, cca 160 m2
  Brušenje betona, Šibenik

  630 € do 1050 €

  Cijena, Brušenje betonskog poda, cca 400m2
  Brušenje betona, Križevci

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Brušenje teraca na terasi, 30 m2
  Brušenje betona, Zagreb

  135 € do 225 €

  Cijena, Brušenje betona- plafona, 250 m2
  Brušenje betona, Rogoznica

  900 € do 1500 €

  Cijena, Brušenje betonske ploče, 150 m2
  Brušenje betona, Pula

  315 € do 525 €

  Cijena, Brušenje glazure, 10 m2
  Brušenje betona, Zagreb

  45 € do 75 €

  Cijena, Brušenje betona dvorišta, 200 m2
  Brušenje betona, Marinići

  540 € do 900 €

  Cijena, Brušenje betona u bazenu, 45 m2
  Brušenje betona, Primošten Burnji/dio/

  270 € do 450 €

  Cijena, Brušenje grobnicu u Legradu, 12 m2
  Brušenje betona, Koprivnica

  90 € do 150 €

  Cijena, Brušenje betonskog poda, 70 m2
  Brušenje betona, Crikvenica

  1890 € do 3150 €

  Cijena, Brušenje kamena na terasi i stepenicama, 30 m2
  Brušenje betona, Krk

  225 € do 375 €

  Cijena, Brušenje viška estriha, 5mm-10mm
  Brušenje betona, Okrug Gornji

  180 € do 300 €

  Cijena, Brušeni beton u stanu ispod podno grijanje, 90 m2
  Brušenje betona, Čavle

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Brušenje betonskih površina, 60 m2
  Brušenje betona, Vrsi

  180 € do 300 €

  Cijena, Brušenje betona na krovu garaže, cca 75 m2
  Brušenje betona, Popovača

  180 € do 300 €

  Cijena, Brušenje glazure kao priprema za epoxy pod, 140 m2
  Brušenje betona, Dugopolje

  360 € do 600 €

  Cijena, Brušenje betonskih staza i balkona, 130 m2
  Brušenje betona, Donji Stupnik

  540 € do 900 €

  Cijena, Bušenje rupa u betonskoj ploči, 6 rupa
  Brušenje betona, Matulji

  90 € do 150 €

  Cijena, Brušeni beton, 100 m2
  Brušenje betona, Rab

  450 € do 750 €

  Cijena, Brušenje grube betonske ploče, 115 m2
  Brušenje betona, Biograd na moru

  360 € do 600 €

  Cijena, Brušenje betonske podloge, 84 m2
  Brušenje betona, Petrova Gora

  216 € do 360 €

  Cijena, Poliranje starog kamenog poda, cca 60 m2
  Brušenje betona, Crikvenica

  540 € do 900 €

  Cijena, Brusenje betonskog platoa u dvoristu i stepenica, Plato ccs 20 m2 i 10 stepenica
  Brušenje betona, Tkon

  270 € do 450 €

  Cijena, Brušenje betona, 50 m2
  Brušenje betona, Vodice

  225 € do 375 €

  Cijena, Polirani beton u kući, 50 m2
  Brušenje betona, Supetar

  270 € do 450 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Brušenje betona cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  71+ poduzeća za Brušenje betona
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu