Brušenje betona Cijena

Koliko košta brušenje betona? Cijena brušenja betonskog poda ovisi od stanja podloge (koliko je ravna, tvrda, ima li pukotina ili rupa, što je vrsta betona ) i svrhe brušenja. Vrijednost brušenja određuje se prema stanju poda. Betonski pod se može brusiti tako da bude mat beton ili potpuno sjajni, polirani beton. Brušeni beton je isplativ, ne samo zato što je lijep i gladak, bez fuga, što je neizbježno kod pločica i ploča, već je i jeftiniji od ostalih podova.

Kome povjeriti brušenje betona? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim majstorima za brušenje betona u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit
Brušenje betona Cijena

Druge cijene za Brušenje betona

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Brušenje betona – što sve trebate znati?

1. Što je brušeni, odnosno polirani beton?

Brušeni, odnosno polirani beton je vrhunski materijal i vrlo izdržljiv materijal za pod. Uz odgovarajuću opremu za brušenje i iskustvo, izvođači radova mogu izbrusiti betonske površine, nove ili stare, do sjajne završne obrade. Ovu vrstu poda odlikuje izrazita izdržljivost, čvrstoća i trajnost, pa ne čudi što je sve popularniji odabir vlasnika trgovina, komercijalnih skladišta i uredskih prostora, a sve se češće upotrebljava i za stanove! Za postupno brušenje betonske površine do željenog sjaja i glatkoće upotrebljavaju se teški strojevi, slično kao kod brušenja drva.

1.1. Gdje se može upotrijebiti brušeni beton?

Podovi od brušenog betona praktički su posvuda: u skladištima, trgovinama, hotelima i restoranima, u poslovnim zgradama, garažama, salonima automobila, vanjskim terasama, privatnim rezidencijama...

1.2. Prednosti podova od brušenog betona

Vlasnici stanova, trgovci na malo, skladišta trgovina, obrazovne i zdravstvene ustanove nerijetko biraju brušeni beton za finalni pod jer ta vrsta podova ima mnoge prednosti. Dekorativni beton je postao logičan izbor zbog velike vrijednosti koju pruža i jer se može i u estetskom smislu natjecati s ostalim podovima.

1.2.1. Prednosti brušenog betona u stanovima

- Ušteda troškova: Kad se beton upotrebljava kao konačna podna površina, tradicionalni materijali za podne obloge nisu potrebni,
- Ušteda tijekom životnog ciklusa poda: Polirani podovi nisu tako podložni oštećenjima kao drugi materijali i ne moraju se mijenjati.
- Lako se čiste: nema prašine, prljavštine ni alergena
- Dostupni su u raznim bojama i  različitim izvedbama

1.2.2. Prednosti brušenog betona u javnim prostorijama

- Ušteda troškova: Upotreba brušenog betona za završne podne površine je isplativija jer su troškovi održavanja takvih površina manji.
- Otporniji je na promet.
- Manje održavanja i duži vijek: Brušeni betonski podovi lako se čiste i zahtijevaju samo povremeno vlažno brisanje. Također nema potrebe za upotrebom ružnih voskova ili premaza, samim time ni za radom, vremenom i troškovima vezanima za njih. Sjajna površina poliranog betona otporna je na tragove pneumatika viljuškara, kao i na mrlje od nafte i kemikalija.
- Otporan na probleme s vlagom: Polirani, odnosni brušeni beton omogućuje podu disanje i uklanja probleme koji nastaju kod drugih podnih materijala, koji brtve, poput pločica itd.
- Visoka odbojnost svjetla: važno za podove u poslovnim zgradama, hotelima, restoranima i drugim javnim objektima koji žele svijetao, čist i profesionalan dojam. Također štedi energiju zbog manje potrebe za umjetnom rasvjetom.
- Održiva je alternativa za pod: Polirani beton ne zahtijeva opasne premaze, sredstva za čišćenje ni ljepila.

1.3. Može li se svaki beton polirati?

Gotovo svi strukturno čvrsti betonski podovi, stari ili novi, mogu se brusiti odgovarajućim uređajem. Međutim, postoje neke iznimke, pa je dobro da se o tome raspitate kod stručnjaka.

1.4. Je li teško održavati brušeni beton?

Polirani betonski podovi izrazito su izdržljivi tijekom cijelog života, ali ih treba pravilno održavati kako bi zadržali svoj lijep izgled. Dobra vijest je da ih je općenito lakše održavati od ostalih vrsta dekorativnih podova. Redovito održavanje podrazumijeva održavanje poda vlažnim brisanjem bez prašine i prljavštine koja može ogrepsti površinu.

1.5. Je li pod od brušenog / poliranog betona sklizak?

Polirani betonski podovi mogu izgledati glatko kao staklo, ali su potpuno sigurni ako su čisti i suhi. U javnim objektima s velikim dnevnim prometom je sprječavanje nesreća zbog klizanja i padova prioritetni zadatak.

Evo nekoliko savjeta za poboljšanje otpornosti na klizanje poliranih betonskih podova u tim okruženjima:

- Na poliranim podovima ne smije biti ulja, masti ni stajaće vode. Slijedite rutinski program održavanja i što prije očistite tekućinu i mrlje s poda.
- Nanesite balzam protiv klizanja. Ovi proizvodi sadrže posebne dodatke namijenjene poboljšanju prianjanja i vlažnoj površini, koju čine sigurnijom. S vremena na vrijeme treba ih ponovno nanositi, a možete ih jednostavno dodati tijekom rutinskog čišćenja.
- Na polirani beton koji sadrži protuklizni dodatak pijeska nanesite brtveni sloj. Ove proizvode jednostavno umiješamo u brtvenu masu prije nanošenja kako bi se povećalo prianjanje a da na taj način ne narušimo izgled polirane površine.

2. Brušenje betona – odabir pravog ponuditelja

Morate biti svjesni da postupak brušenja ili poliranja betonskih podova zahtijeva mnogo stručnosti i upotrebu specijaliziranih strojeva za teško poliranje koji su opremljeni dijamantnim diskovima kojima se postupno bruše površine do željenog stupnja sjaja i glatkoće. S obzirom na ulaganje u opremu i potrebne vještine, ovo sigurno nije projekt za domaćeg majstora. Ako želite besprijekoran pod, unajmite profesionalnog izvođača za poliranje betona. Na portalu eMajstor.hr možete potražiti lokalnog pouzdanog izvođača za brušenje betona.

3. Brušeni beton – različiti stupnjevi brušenja od mat do sjaja

Ovisno o dijamantnom pijesku koji se upotrebljava za poliranje, odnosno brušenje betonskih podova, možete postići različite stupnjeve sjaja, od mat do staklene površine.
Postupak grubog brušenja obično započinjemo s dijamantima ugrađenima u metalnu matricu. Kada počnemo polirati pod u uzastopnim slojevima, prelazimo na finije, sitnije dijamantne abrazive povezane u plastičnu ili smolnu matricu kako bi se postigla veća razina sjaja.

Evo četiri stupnja poliranja i sjaja koje možete očekivati ​​u pojedinačnoj fazi:

3.1. Prvi stupanj –  mat

Kada pogledate ravno prema dolje, pod će izgledati pomalo mutno s malo jasnoće ili odraza, ako ga uopće ima.

3.2. Drugi stupanj –  saten

Kada pogledate ravno dolje u gotovi pod i na manjoj udaljenosti, možete vidjeti blagi odraz odozgo.

3.3. Treći stupanj –  polumat

Površina će imati puno veći odraz nego kod stupnja 2, pa ćete početi primjećivati dobru odbojnost svjetlosti. Na udaljenosti od nekoliko metara pod će jasno odražavati bočnu i gornju rasvjetu.

3.4. Četvrti stupanj – sjaj

Kada stanete izravno iznad površine, možete vidjeti svoj odraz potpuno jasno. Podovi također izgledaju mokro ako se gledaju iz različitih kutova.

4. Brušenje betona –  postupak izrade poda

4.1. Ulijevanje betona

Najčešći način izrade betonskog poda je ulijevanjem betona. Najveća površina ulivenog betona bez fuga, odnosno dilatacija, može biti 5 m x 5 m. Veća područja treba podijeliti na manje dijelove i izrezati ih (napraviti dilatacije) dan nakon ulijevanja. Dilatacije treba napraviti i kod vrata. Naime, tu su slabe točke betonskog poda, što znači da će se beton skupljati i pucati u ravnoj liniji. Dilatacije se kasnije mogu napuniti elastičnim sredstvom za brtvljenje, poput poliuretana u boji sličnoj vašem podu. Pripremljena betonska mješavina obično se izlije na armaturnu mrežu, što sprječava, odnosno smanjuje rizik od pucanja betona. Debljina betona na toplinskoj izolaciji ili u cijevima za podno grijanje treba biti 5 – 10 cm.

4.2. Izravnavanje poda

Nakon izlijevanja, beton se mora izravnati laserom, grabljama i vibracijskim strojevima za estrihe. Kad je površina ravna, po želji se na nju može nanijeti boja. Betonska se površina tijekom dana dovršava i izravnava ručnim gladilicama. Konačnu površinu zatvaramo i zgusnemo ručnom i/ili strojnom gladilicom. To cementnu pastu dovodi na površinu, zaglađuje je i stvrdnjava dok ne dobije sjaj. To može potrajati od 4 do 14 sati i djelomično ovisi o temperaturnim uvjetima. Ako je u prostoriji temperatura niža od 5 °C, svježi beton se može trajno oštetiti. Ako je prevruće, beton se može prebrzo osušiti, skupiti i ispucati.

4.3. Brušenje i brtvljenje betona

Nakon što se beton osuši treba ga izbrusiti i zabrtviti, najmanje mjesec dana nakon izlijevanja, osim kada je riječ o brzosušećem estrihu. Beton se čisti i brusi strojem za čišćenje ili, još bolje, laganim dijamantnim poliranjem, kako bi se uklonila minimalna mliječnost i tako postigao srednje visoki sjaj. Za glatke polirane podove površina se može poboljšati dijamantnim fleksibilnim jastučićima, obloženima dijamantom. Zatim treba zabrtviti pod. Upijajuća brtvena masa upotrebljava se za disanje betona.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Brušenje betonske ploče

Potrebno prebrusiti pod da ne bude ljuski i neravnina. 2035.8 € do 3393 €

........

Brušenje i lakiranje postojećeg poda

Potrebno je brušenje postojećeg teraco poda na požeškoj bolnici i lakiranje u 3-5 slojeva. Uz obradu poda, potrebno je obraditi i holkere prema postojećem stanju. 3393 € do 5655 €

........

Brušenje betona

Potrebno brušenje betonske deke sada izlivene površina 91 m2 bez predmeta na deki. 2375.1 € do 3958.5 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Poliranje betona u dvoristu, 40 m2
Brušenje betona, Slavonski Brod

360 € do 600 €

Cijena, Brušenje estriha, 10 m2
Brušenje betona, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Brušenje terase obložene kamenom, 25 m2
Brušenje betona, Sesvetski Kraljevac

225 € do 375 €

Cijena, Brušenje terase, 18 m2
Brušenje betona, Bjelovar

135 € do 225 €

Cijena, Brušenje betona na terasi i izravnanje, 20 m2
Brušenje betona, Lokva Rogoznica

90 € do 150 €

Cijena, Pobrusiti beton u dvorištu, cca 30m2
Brušenje betona, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Brušenje estriha 1-3 cm debljine, cca 100 m2
Brušenje betona, Murter

180 € do 300 €

Cijena, Postava i brušenje betona na ulazu kuče, cca 50m2
Brušenje betona, Ližnjan

360 € do 600 €

Cijena, Brušenje betona, 40 m2
Brušenje betona, Kravarsko

1350 € do 2250 €

Cijena, Poliranje betonskih zidova i stepenica, 100 m2
Brušenje betona, Vodice

450 € do 750 €

Cijena, Brušenje betonskih horizontalnih i vertikalnih površina, Horizontalno brušenje 75 m2 Vertikalno brušenje 40 m2
Brušenje betona, Popovača

450 € do 750 €

Cijena, Brušenje betona, 80 m2
Brušenje betona, Korita

450 € do 750 €

Cijena, Brušenje tarazzo pločica, 15 m2
Brušenje betona, Rijeka

135 € do 225 €

Cijena, Brušenje obojanih zidova u svrhu skidanja debelog sloja boje, 35 m2
Brušenje betona, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Brušenje betona, 44 m2
Brušenje betona, Mičevec

180 € do 300 €

Cijena, Brušenje betona, cca 60m2
Brušenje betona, Gornja Stubica

540 € do 900 €

Cijena, Štemanje bazena, 50 m2
Brušenje betona, Lovran

900 € do 1500 €

Cijena, Brušenje teraco poda, 8 m2
Brušenje betona, Koprivnica

90 € do 150 €

Cijena, Brušenje betona, 10 m2
Brušenje betona, Donji Stupnik

90 € do 150 €

Cijena, Brušenje friskog betona, 120 m2
Brušenje betona, Zdenci Brdovečki

450 € do 750 €

Cijena, Brušenje zidova i plafona podruma, 200 m2
Brušenje betona, Malinska

720 € do 1200 €

Cijena, Poliranje novog betona u kući, 90 m2
Brušenje betona, Pešćenica

450 € do 750 €

Cijena, Brušenje dvorišnog betona, 300 m2
Brušenje betona, Pakoštane

630 € do 1050 €

Cijena, Brušenje betonske terase , 60 m2
Brušenje betona, Šilo

225 € do 375 €

Cijena, Brušenje betona na terasi, cca 150m2
Brušenje betona, Rijeka

1350 € do 2250 €

Cijena, Brušenje betona, 40 m2
Brušenje betona, Briševo

180 € do 300 €

Cijena, Obnova teraco poda, cca 5 m2
Brušenje betona, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Brušenje betona , 50 m2
Brušenje betona, Šilo

180 € do 300 €

Cijena, Brušenje betona, 65 m2
Brušenje betona, Oroslavje

2700 € do 4500 €

Cijena, Brušenje betonske radne ploče za kuhinju kuće u polju., 1 kom / dužina cca 6m , širina cca 8 m
Brušenje betona, Vis

180 € do 300 €

Cijena, Brušenje trotoara okućnice i terase, cca 70m2
Brušenje betona, Kaštel Štafilić

252 € do 420 €

Cijena, Brušenje betonskog poda, 40 m2
Brušenje betona, Budinščina

360 € do 600 €

Cijena, Brušenje betona za terasu, 40 m2
Brušenje betona, Kloštar Ivanić

360 € do 600 €

Cijena, Brušenje kulira, 20-25 m2
Brušenje betona, Radoboj

180 € do 300 €

Cijena, Brušenje betonske ploče, 30 m2
Brušenje betona, Vinišće

180 € do 300 €

Cijena, Brušenje kamena na terasi, 40 m2
Brušenje betona, Postira

450 € do 750 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Brušenje betona cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

49+ poduzeća za Brušenje betona
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Brušenje betona?