Bušenje, rezanje betona cijena

Kolika je cijena brušenog betona? Cijena tlačenja brušenja betona ovisi o stanju podloge (njenoj ravnini, čvrstoći, prisutnosti ili odsutnosti nedostataka u obliku pukotina, rupa, oznaci betona) i namjeni brušenja. Trošak mljevenja određuje se tek nakon što je stručnjak ispitao pritisak. Beton može biti brušen do mat završetka ili polirani beton. Izgradnja brušenog betona također se isplati jer je lijepa, bez spojeva, što je neizbježno za pločice, ali istovremeno je i jeftinije, jer ne moramo kupovati pločice i plaćati polaganje.

Kome povjeriti rezanje betona? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim betonskim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za bušenje rupa u beton ili kamen


Cijena dijamantnog bušenja. Cijena za dijamantno bušenje u beton fi 100mm.

1.33 €/cm

VRLO NISKA CIJENA
€/cm

SREDNJA CIJENA
3.18 €/cm

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za stručnjaka za bušenje i rezanje betona

Druge cijene za Bušenje, rezanje betona

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena dijamantnog bušenja u zidu od opeke

Cijena dijamantnog bušenja u zid od opeke. Cijena dijamantskog bušenja promjera rupe fi 150 mm.€/cm

cm
upit

Cijena dijamantnog bušenja u betonu ili kamenu fi 200

Cijena dijamantskog bušenja. Cijena dijamantskog bušenja rupe promjera fi 200 mm.€/cm

cm
upit

Cijena dijamantnog bušenja u betonu ili kamenu fi 250

Cijena dijamantskog bušenja. Cijena dijamantskog bušenja rupe promjera fi 250 mm.€/cm

cm
upit

Dijamantno bušenje u betonu ili kamenu fi 300mm

Cijena dijamantskog bušenja. Cijena dijamantskog bušenja rupe promjera fi 300 mm.€/cm

cm
upit

Cijena dijamantskog rezanja betona u tlo

Cijena dijamantskog rezanja betona do dubine od 10 cm je oko 100 kn / tm. Cijena dijamantskog rezanja betona dubine 10-20 cm iznosi oko 220 kn / tm. Cijena dijamantskog rezanja betona dubine 20-30 cm iznosi približno 340 kn/ tm.€/tm

tm
upit

Cijena dijamantnog bušenja u betonu ili kamenu fi 150

Cijena dijamantskog bušenja. Cijena dijamantskog bušenja rupe promjera fi 150 mm.€/cm

cm
upit

Cijena dijamantskog rezanja armiranog betonskog zida

Cijena dijamantskog rezanja zida od armiranog betona. Cijena dijamantskog rezanja armiranog betona do debljine 20 cm iznosi približno 300 kn / tm. Cijena dijamantskog rezanja armiranog betona debljine 20-30 cm iznosi oko 350 kn / tm.€/tm

tm
upit

Cijena dijamantskog rezanja zida od opeke

Cijena dijamantnog rezanja zida od opeke. Cijena dijamantskog rezanja opeke do debljine 20 cm iznosi oko 180 kn / tm. Cijena dijamantne cigle za rezanje debljine 20-30 cm iznosi oko 300 kn / tm.€/tm

tm
upit

Cijena dijamantskog rezanja betonskog zida

Cijena dijamantskog rezanja betonskog zida. Cijena dijamantskog rezanja betona do debljine 20 cm iznosi približno 250 kn / tm. Cijena dijamantskog reznog betona debljine 20-30 cm iznosi oko 350 kn / tm.€/tm

tm
upit

Cijena dijamantnog rezanja asfalta

Cijena dijamantnog rezanja asfalta. Cijena dijamantnog rezanja asfalta do dubine od 10 cm je oko 30 kn / tm. Cijena dijamantnog rezanja asfalta dubine 10-20 cm iznosi oko 35 kn / tm.€/tm

tm
upit

Cijena dijamantskog rezanja armiranog betona

Cijena dijamantnog rezanja armiranog betona u tlo. Cijena dijamantskog rezanja armiranog betona do dubine od 10 cm iznosi približno 100 kn/ tm. Cijena dijamantskog rezanja armiranog betona dubine 10-20 cm iznosi približno 220 kn / tm. Cijena dijamantskog rezanja armiranog betona dubine 20-30 cm iznosi otprilike 340kn / tm.€/tm

tm
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Bušenje i rezanje betona – sve što morate znati

1. Bušenje i rezanje betona

Sa suvremenim metodama gradnje bušenje i rezanje betona i drugih materijala se sve češće upotrebljava. Iznimno je važno da se tim postupcima ne oštete postojeći zidovi, podovi i druge površine, kako strukturno, tako i vizualno. Pri rezanju i bušenju površina dijamantnim rezom nema vibracija koje uzrokuju pucanje niti drugih oštećenja postojećih materijala, što znači da radovi renoviranja nakon toga nisu potrebni. Prikladnim strojevima možemo osim betona rezati i bušiti i druge materijale, poput armiranog betona, opeke, raznih cigli itd. Radovi se mogu izvoditi na suh ili mokar način. Ako se izvode na mokar način, onda se pomoću određenih mlaznica s vodom sprječava dizanje prašine koja se skuplja u spremniku. Na taj način radno okruženje može ostati čisto, kao i površine u prostoru.

busenje-betona.jpg
Pri rezanju i bušenju površina dijamantnim rezom nema vibracija koje uzrokuju pucanje niti drugih oštećenja postojećih materijala.

 

2. Zašto angažirati profesionalce za bušenje i rezanje betona?

Tijekom provedbe većih građevinskih projekata izbuši se na tisuće rupa. Bušenjem i rezanjem betona i drugih materijala stvaramo kontinuirane kanale za ugradnju različitih instalacija, poput vodovoda, odvoda, električnih instalacija, telekomunikacijskih instalacija itd. Bušenje i rezanje betona važan je dio svakog građevinskog projekta, stoga je bolje prepustiti ga pouzdanom i kompetentnom stručnjaku. Samo stručnjak može sigurno raditi na ograničenim i teško dostupnim površinama, može bušiti i rezati i vrlo tvrde površine, a prije svega to radi bez narušavanja strukturne cjelovitosti betona ili susjednih površina (prethodno obavezno treba napraviti analizu betona kako bi se utvrdilo koju bušilicu ili pilu treba upotrijebiti).

3. Bušenje dijamantnom krunom

Krunsko bušenje primjenjuje se kada su potrebni precizni okrugli rezovi u materijalu. Rupe promjera do 150 cm mogu se bušiti praktički na bilo koju dubinu. Buši se bušilicom s posebnom dijamantnom krunom, posebno dizajniranom za oštar rez u obliku kruga u kojem materijal unutar kruga (jezgre) ostaje neoštećen.

Krunsko bušenje primjenjuje se za izradu bušotina za vodovodne, električne i sve druge instalacije. Učinkovita je metoda za bušenje gotovo svih debljina betona, čak i tamo gdje se druge metode ne mogu upotrijebiti. Dijamantna svrdla upotrebljava se u razne svrhe, tamo gdje treba sačuvati jezgru materijala ili gdje je potrebno brzo bušenje, jer se ovom vrstom bušenja uklanja mnogo manje materijala nego pri bušenju standardnom svrdlom.

Tipične aplikacije su:

izrada podnih odvoda

izrada odvoda za kanalizaciju

izrada kanalizacijskih priključaka

izrada kanala za instalacije za grijanje, hlađenje i ventilaciju

izrada kanala za ugradnju telefonskih i električnih instalacija te telekomunikacijskih instalacija i optičkih vlakana

izrada otvora za ograde i sidra

Krunskom bušilicom možemo bušiti sve vrste betona, asfalta, opeke, čelika i drugih materijala. Najčešće se bušotine buše u podu i zidovima, ali moguće je i bušenje u druge elemente. Buši se najčešće okomito na materijal, ali uređaj se može prilagoditi i bušenju pod drugim kutovima.

4. Dijamantno rezanje betona

4.1. Rezanje poda

Ovo je najčešći način dijamantnog rezanja. Ravna pila ima dijamantno rezilo i njome može upravljati jedan operater. Obično se upotrebljava za rezove na vodoravnim površinama kao što su podovi, dilatacijske fuge i pločnici. Rez se može izvesti plinskom ili električnom pilom bez ispušnih plinova. Općenito se može rezati na dubinu do 52 cm jednostrano ili 104 cm s obje strane.

Dijamantno rezanje učinkovit je način rezanja bilo kojeg agregata. Brz je i točan jer omogućuje gotovo nesmetano izvođenje ostalih ugovornih radova.

Tipične aplikacije su:

rezanje podova od armiranog betona

rezanje dilatacijskih i upravljačkih spojeva

izrada kanala

uklanjanje oštećenih dijelova pločnika

čišćenje i priprema podnih pukotina za popravak

rezanje betonskih zidova.

4.2. Rezanje zidova

Zidna pila ima kružni dijamantni list koji se može upotrebljavati za okomite i vodoravne rezove. Također se može upotrebljavati na strmim kosim površinama gdje se ravna pila ne može sigurno upotrebljavati. Rezanje zidova dijamantnim rezom obično se upotrebljava za precizno rezanje otvora za vrata, ventilacijske jedinice i prozore. Može se rezati na dubinu do 52 cm jednostrano ili 104 cm obostrano, kako u unutarnjim površinama objekta tako i vanjskim. Pila je prijenosna i jednostavno se upotrebljava.

Tipične aplikacije su:

Izrada ravnih, glatkih otvora u zidovima, stropovima i podu.

Izrada otvora po preciznim mjerama za ugradnju (vrata, prozori).

5. Ručno rezanje betona

Ručna motorna ili lančana pila s dijamantnim rezilom upotrebljava se za izradu malih rezova u betonu, cigli i drugim materijalima. Njena je prednost prenosivost, brzina i dostupnost na gradilištima i tijekom rušenja.

Tipične aplikacije uključuju:

izradu kanala za ugradnju električnih, vodovodnih, telekomunikacijskih i instalacija za grijanje, hlađenje i ventilaciju

rezanje na malim ili teško dostupnim područjima

piljenje betonskih cijevi na potrebnu duljinu

precizno obrezivanje

izrezivanje fuga i dilatacija te brtvljenje.

6. Kako se odvija rezanje ili bušenje betona?

6.1. Postupak bušenja betona

Nakon što se utvrdi točan položaj otvora stroj se prikladno namjesti, prvo se pričvrsti na postolje, a zatim se pričvrsti cijela konstrukcija i započne s bušenjem. Buši se obično okomito na površinu, a stroj se može postaviti za bušenje pod kutom do 45 stupnjeva. Pri bušenju malih podnih rupa na glatkim površinama stroj se može pričvrstiti i vakuumom. Za male radove najčešće se upotrebljava električna ručna krunska bušilica, a za veće promjere upotrebljava se hidraulična.

6.2. Postupak rezanja betona

Za veće izreze zidova i veću debljinu betona najčešće se upotrebljava hidraulična zidna pila. Radi na trofaznu električnu struju jer je pokreće električni agregat. Za manje radove upotrebljava se ručna hidraulična pila, dakle za rezanje betona, opeke, kamena i drugih materijala. Pomoću oba stroja moguće je rezati betonske nadvratnike, zidove, stropove, podove i druge površine. Proces dijamantnog rezanja betona odvija se u sljedećem slijedu: prije početka rada napravi se temeljit pregled na licu mjesta. Način rada uvelike ovisi o tome radi li se o stambenoj zgradi, poslovnom prostoru ili će se posao odvijati na gradilištu. Nakon što se pravilno zaštite unutarnje površine polivinilom i drugim izolacijskim materijalima, započinje se s poslom. Tijekom rada pila se hladi vodom koju odvodi industrijski usisavač. Nakon izvršenog reza odrezanu površinu treba ukloniti s objekta. Ako je rez manji, to se radi čeličnom pletenicom, a u slučaju veće mase materijala lančanim čekrkom za veće terete. Ovisno o načinu na koji možemo ukloniti odnosno iznijeti otpadni materijal (ako su otvori za iznošenje mali), površina se po potrebi izreže na više manjih komada. Uklonjeni materijal se zatim odvozi na odgovarajuće odlagalište otpada.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Rezanje betonske deke

Potreban proboj/rezanje dvoje betonske deke u V. Gorici na kući veličine cca. 160 X 150 cm za postavljanje kružnih stepenica.
U gornjoj deci je krov te bi prvo trebalo maknut par crijepova da se dođe do betona.
Kuća je cca. 1960 građena. Bilo bi dobro kada bi se više rezalo a manje štemalo da se ne rastrese sve te prije proboja stavit par štehera za sigurnost. 1357.2 € do 2262 €

........

Rezanje betona zbog odvoda kupaone

Imam drvenu kucicu u kojoj želim napraviti kupaonu, treba izrezati beton zbog odvoda odnosno postavljanja cijevi za odvod. (vidi sliku). 2375.1 € do 3958.5 €

........

Rezanje zida za ugradnju vrata

Potrebno rezanje zida za ugradnju vrata. Zid je debljine cca 25 cm.vrata 1357.2 € do 2262 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Prerezati staru kamenu ogradu, cca 1.2 x 0.20 m
Bušenje, rezanje betona, Pirovac

180 € do 300 €

Cijena, Bušenje rupe u betonskom zidu za napu, f100mm
Bušenje, rezanje betona, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Bušenje rupe kroz zid i ispod zemlje, dužine 1,80 m
Bušenje, rezanje betona, Pula

225 € do 375 €

Cijena, Rezanje poda, rez: 2 x 12m
Bušenje, rezanje betona, Umag

180 € do 300 €

Cijena, Izrezati otvor za prozor, cca 177 x 80 cm
Bušenje, rezanje betona, Zadar

135 € do 225 €

Cijena, Probušiti rupu u zidu za napu, 1 rupa, promjer 12 cm
Bušenje, rezanje betona, Križevci

90 € do 150 €

Cijena, Rupa za napu, fi 150
Bušenje, rezanje betona, Dubrava

135 € do 225 €

Cijena, Rezanje betona, Duzina reza 3 metra
Bušenje, rezanje betona, Vinica Breg

135 € do 225 €

Cijena, Rezanje otvora u zidu, cca 400 x 200 cm
Bušenje, rezanje betona, Šibenik

270 € do 450 €

Cijena, Bušenje rupe u zidu promjera, cca 2.00 cm
Bušenje, rezanje betona, Ladvenjak

90 € do 150 €

Cijena, Bušenje rupa u zidu, 6 rupa, fi 50
Bušenje, rezanje betona, Pula

135 € do 225 €

Cijena, Bušenje rupa u punoj opeci, 300mm, 90 - 100cm
Bušenje, rezanje betona, Sisak

90 € do 150 €

Cijena, Proširenje otvora za ugradnju balkonskih vrata, cca 160 x 235 cm
Bušenje, rezanje betona, Zadar

90 € do 150 €

Cijena, Rezanje betonske kocke, 120*150*120 cm
Bušenje, rezanje betona, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Rezanje betona za sedam temeljnih ploča, 800 mm x 800 debljine do 200mm
Bušenje, rezanje betona, Čakovec

315 € do 525 €

Cijena, Rezanje dijela betonskog zida, cca 90 cm
Bušenje, rezanje betona, Split

135 € do 225 €

Cijena, Izbušit rupu za kuhinsku napu sa dijamant krunicom, 24,5 cm
Bušenje, rezanje betona, Podstrana

90 € do 150 €

Cijena, Izbušiti rupu u septikoj jami, 160 mm 2 kom
Bušenje, rezanje betona, Vir

135 € do 225 €

Cijena, Bušenje rupa u zidu za ventilaciju, fi 150mm ; Debljina zida 150mm - dvije rupe; Debljina zida 300mm - jedna rupa
Bušenje, rezanje betona, Zadar

90 € do 150 €

Cijena, Bušenje rupa, 3 x 110 i 2 x 200. Debljina zida 20 cm.
Bušenje, rezanje betona, Krapina

135 € do 225 €

Cijena, Rezanje zidova proširenje otvora za prozor, otvora-2 kom
Bušenje, rezanje betona, Zaton

270 € do 450 €

Cijena, Vodoravno rezanje ulične betonske ograde, cca 9 m debljina 16 cm
Bušenje, rezanje betona, Vodice

450 € do 750 €

Cijena, Rezanje zida i ugradnja drvenog prozora, 1 prozor, 90 x 80cm
Bušenje, rezanje betona, Tršće

135 € do 225 €

Cijena, Bušenje rupe u betonu na balkonu, cca 7 cm
Bušenje, rezanje betona, Split

45 € do 75 €

Cijena, Bušenje rupe za klimu, 160 mm
Bušenje, rezanje betona, Betina

45 € do 75 €

Cijena, Rezanje betona, cca 160 x 84 cm
Bušenje, rezanje betona, Vižovlje

90 € do 150 €

Cijena, Bušenje rupe u betonskom zidu, 150 mm promjer
Bušenje, rezanje betona, Susedgrad

90 € do 150 €

Cijena, Rezanje betona, Dužina reza 2,5 m
Bušenje, rezanje betona, Krasica

180 € do 300 €

Cijena, Izbušiti rupu u Wc- u u kamenoj kući, 1 rupa
Bušenje, rezanje betona, Kaštel Sućurac

135 € do 225 €

Cijena, Rezanje AB zida, 1 rupa 1m2
Bušenje, rezanje betona, Split

180 € do 300 €

Cijena, Bušenje temelja, 100 cm 1 - 2 rupe
Bušenje, rezanje betona, Marija Bistrica

90 € do 150 €

Cijena, Bušenje betona, Promjer rupa je 110 mm, ima 4 komada i dužine kopanja u metrima cc 20 m
Bušenje, rezanje betona, Gajić

540 € do 900 €

Cijena, Rezanje betona, cca 2 x 1.5 m
Bušenje, rezanje betona, Radovec

360 € do 600 €

Cijena, Bušenje otvora za napu, cca 30 cm
Bušenje, rezanje betona, Gonjeva

90 € do 150 €

Cijena, Narezati staru ciglu, cigle-20 kom
Bušenje, rezanje betona, Slavonski Brod

90 € do 150 €

Cijena, Bušenje rupe za napu, 150 mm , 1 rupa
Bušenje, rezanje betona, Zagreb

90 € do 150 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Bušenje, rezanje betona cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

295+ poduzeća za Bušenje, rezanje betona
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Bušenje, rezanje betona?