Za područje

  Krajobrazna arhitektura - krajobrazni arhitekt, Cijena uređenja

  Cjelovito vanjsko uređenje okolice kuće doprinosi financijskoj i vremenskoj uštedi. Uz pomoć skrbno postavljenog plana uređenja okolice već u fazi projektiranja kuće, mogu se predvidjeti potrebna iskopavanja, planira se kolektor vode, električne instalacije za osvjetljenje vrta, moguće podno grijanje na parkiralištu, uređenje vrtne sjenice i gredica, sadnja drveća, sustav zalijevanja itd. Taj način omogućava izbjegavanje viška iskopa, koji bi predstavljao dodatne troškove. Krajobrazni arhitekt izrađuje nacrt vanjskog uređenja za 200-800 EUR. Osim sadnje bilja, u nacrt su uključeni i priključci i razvodi za meteorsku vodu i fekalnu kanalizaciju, jarci, poklopci i kanalice. U cijenu je uračunat i nacrt betonskih stepenica i potpornih zidova, tlakovanje i polaganje ivičnjaka. Cijena nacrta uređenja vrta, uređenje prostora ispred kuće je približno 600 EUR. Nacrt sadrži sadnju, područje tlakovanja i puta te nacrt uređenja okoliša u omjeru 1:100.

  Kome povjeriti nacrt vanjskog uređenja? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim arhitektima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Krajobrazna arhitektura, cijena projekta uređenja vrta


  Cijena za idejni nacrt uređenja vrta i vanjskog uređenja kuće. Nacrt zasađivanja, djelovi popločanja i puta, nacrt uređenja okoliša u mjerilu 1 : 100.

  265.25 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  €/kom

  SREDNJA CIJENA
  1114.06 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Krajobrazna arhitektura

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Krajobrazna arhitektura - sve što trebate znati

  1. Krajobrazna arhitektura - planiranje okoliša i vrtova

  1.1. Povijest krajobrazne arhitekture

  Počeci krajobrazne arhitekture sežu nešto prije 1800. godine. Tada se krajobrazna arhitektura nazivala planiranjem vrtova i parkova, a krajobrazni arhitekti uređivali su isključivo parkove i vrtove ljetnikovaca, dvoraca i palača, kao i reprezentativne državne objekte. Jedan od najpoznatijih primjera krajobraznog uređenja kojemu se i danas dive svi krajobrazni arhitekti je park Versailles, projektiran po baroknim načelima. Prije 1800. godine postoje i prvi zapisi koji sustavno govore o krajobraznoj arhitekturi kao stručnoj disciplini. Krajobrazna arhitektura se prvi put spominje u spisima Josepha Addisona iz 1712. godine, no naziv „krajobrazna arhitektura” tada još nije postojao. Koncept je bio usidren tek 1828. godine, kada ga je stvorio Gilbert Laing Meason i bio je ključna točka u povijesti jer krajobrazna arhitektura službeno postaje jedna od profesija prostornog planiranja.

  Ako je krajobrazna arhitektura počela u Europi, svoj procvat je doživjela preko bare, u SAD-u, kada je ta zemlja ubrzano gradila svoje gradove te projektirala urbano i krajobrazno uređenje. U Sjedinjenim Državama, dakle, još uvijek svjedočimo zadivljujućem vanjskom uređenju, a knjige i članci o struci se u toj zemlji objavljuju ubrzanim tempom, što je dovelo do njezina brzog napretka i prosperiteta. Godina 1899. bila je prekretnica u tom pogledu jer je u to vrijeme osnovano Američko društvo.

  Krajobrazna arhitektura
  Krajobrazni arhitekt pobrinut će se da vaš vrt bude skladan, funkcionalan i estetski privlačan, poštujući pri tome karakteristike lokalnog krajolika.

   

  1.2. Definicija

  Krajobrazna arhitektura je industrija koja se bavi oblikovanjem i planiranjem vanjskih uređenja, poput parkova, nasada, drvoreda, igrališta. Dakle, prije svega radi se o oblikovanju zelenih površina, a to uključuje javne zelene površine, spomenike i druge znamenitosti. Krajobrazna arhitektura utječe na prostor s društvenog, estetskog, ekološkog i iskustvenog stajališta. Krajobrazna arhitektura pri planiranju uzima u obzir lokalne karakteristike tla i druge procese prirodnog krajolika, koje nastoji očuvati, poticati i nadograđivati odnosno formirati u novu cjelinu. Osim oblikovanja nasada i prirodnih krajolika, uključuje i oblikovanje urbanih odnosno parkovnih staza i urbane opreme, kao što su klupe, košare za otpatke, dječja igrališta itd.

  1.3. Opseg djelovanja

  Ova profesija je vrlo opsežna i uključuje uređenje različitih okoliša, krajolika i prostora. Oni se mogu međusobno razlikovati u smislu opsega, položaja, vegetacije i načina uređenja. Krajobraznom arhitekturom oblikuju se veće javne urbane površine (trgovi, kampusi, rekreacijski centri), parkovi, parkovne staze i druge zelene površine, a danas sve više i privatni vrtovi, okoliš stambenih naselja i slično. Danas je krajobrazna arhitektura specijalizirana i za upravljanje prirodnim krajolikom i većim površinama nenaseljene divljine, kao i za regeneraciju degradiranih zona poput odlagališta i rudnika. Opseg nije ograničenje za nastanak krajobraznog dizajna - on se može planirati na desecima hektara velikih parkovnih površina, kao i do nekoliko stotina četvornih metara velikih privatnih vrtova za kuće.

  1.4. Područja djelovanja krajobrazne arhitekture

  Arhitektura je već sada vrlo multidisciplinarno područje djelovanja, koje obuhvaća znanja iz mnogih disciplina, a krajobrazna arhitektura je u tom pogledu gotovo nadmašuje. To je struka koja uključuje znanja iz botanike, vrtlarstva, arhitekture, urbanizma, dizajna, umjetnosti, psihologije okoliša, sociologije, geologije, geografije, ekologije, biologije i drugo. Osim dubokog poznavanja biljnih vrsta i njihovih karakteristika, mora se nositi s mnogim drugim stvarima. Krajobrazni arhitekt mora dobro poznavati održivo planiranje i utjecaj velikih intervencija u prirodni krajolik, navike i život ljudi u određenom krajoliku, ali prije svega mora dobro poznavati karakteristike krajolika - što je tlo, lokalne biljne i životinjske vrste, koje će raslinje optimalno napredovati na određenom području. Također mora poznavati urbanističko planiranje i razumjeti kako projektirati urbane zelene površine tako da se povezuju s drugim dijelovima gradova i integriraju u cjelokupno urbano tkivo. Posljednje, ali ne i najmanje važno, mora razumjeti ekologiju i kako regenerirati degradirane zone uspostavljajući biotičku ravnotežu u njima.

  1.5. Upravljanje prirodnim krajolikom

  Za razliku od prošlosti, krajobrazni arhitekti danas se ne bave samo planiranjem i projektiranjem prirodnog krajolika, već i njegovim upravljanjem i organizacijom. Dakle oni preuzimaju i ulogu menadžera koji kontrolira i planski upravlja krajolikom. Krajobrazni arhitekti najuže surađuju s botaničarima, vrtlarima, arhitektima i urbanistima. Također ih često susrećemo u timu sa šumarima, gdje kao upravitelji pomažu u donošenju odluka koje se tiču dugoročnog, održivog razvoja, njege i regeneracije krajolika.

  2. Krajobrazni arhitekt

  2.1. Tko je krajobrazni arhitekt

  Krajobrazni arhitekt je onaj koji se bavi projektiranjem, planiranjem, organizacijom i upravljanjem prirodnim krajolikom. Kao što je već spomenuto, riječ je o urbanizaciji krajolika, poput uređenja parkova usred gradova ili oko većih sveučilišnih centara, kao i o uređenju privatnih vrtova ili osjetljivih zahvata u divlji krajolik. Krajobrazni arhitekt školovan je za krajobraznog arhitekta, a ne za arhitekta.

  2.2. Trebamo li stvarno krajobraznog arhitekta?

  Vaš vrt je, naravno po veličini, opsegu i složenosti radova neusporediv s većima u gradovima. Međutim, pomoć krajobraznog arhitekta može biti od neprocjenjive važnosti ako želite da vaš vrt bude savršen. Naime, krajobrazni arhitekt moći će vrlo dobro spojiti svoje znanje o svojstvima biljnih vrsta, o osjećaju za prostornu kompoziciju i estetiku. On će predvidjeti samo idealne biljke prema vašim zahtjevima, željama i očekivanjima i urediti ih tako da vrt djeluje harmonično i skladno, kao i da je zanimljiv i šarolik tijekom cijele godine. Za to je sposoban samo stručnjak s velikim znanjem, osobito ako je riječ o većem vrtu.

  Uz projektiranje vrtova i položaja biljaka, grmova i drveća, krajobrazni arhitekt će projektirati i vrtne staze, stepenice i druge pristupe, terase i paviljone, čime će fizički povezati različite dijelove vrta. Također će vam ponuditi svu pomoć ili čak preuzeti cjelokupnu organizaciju sadnje, pronaći izvođače radova, voditi i koordinirati proces sadnje te se brinuti o kvaliteti izvedenih radova.

  2.3. Arhitektura - uloga krajobraznog arhitekta

  Krajobrazni arhitekt vodi računa da vanjsko uređenje nadopunjuje arhitektonski dizajn. To znači da se objekt što bolje uklapa u okoliš i dobro povezuje s vanjskim prostorom. Dobro krajobrazno uređenje podiže kvalitetu cjelokupnog izgrađenog prostora, stoga se za javne arhitektonske projekte uvijek angažira krajobrazni arhitekt koji će urediti okoliš. Nema ništa ljepše nego gledati kroz prozor u prekrasan vrt koji vas jednostavno poziva van. Bliska suradnja arhitekta i krajobraznog arhitekta relativno je nov fenomen jer je donedavno arhitekt manje-više sve radio sam.

  2.4. Mjesto - uloga krajobraznog arhitekta

  Početkom 19. stoljeća je urbanizam doživio pravi procvat, osobito u Americi, kada se puno gradilo. Kao rezultat toga, porasla je potreba za stručnjacima koji bi u urbanu sredinu mogli unijeti neke uređene krajolike - dakle, potreba za krajobraznim arhitektima. Među najpoznatijim parkovnim aranžmanima su njujorški Central Park u New Yorku, park Brooklyn Proospect i Emerald Necklace u Bostonu. Upravo su brzorastući američki gradovi bili dobra prilika za krajobrazne arhitekte da prošire područje djelovanja i prodru u svijet.

  3. Područja krajobraznog oblikovanja  

  3.1. Planiranje vrtova i sadnja

  Vrtovi su najčešće područje rada krajobraznih arhitekata, posebice kada su u pitanju obiteljske kuće ili privatne parcele. Svi se želimo diviti prekrasnom vrtu ispred svog doma, a krajobrazni arhitekt je osoba koja će s biljkama stvoriti čaroliju koja oduzima dah. Vrtovi uz naše domove obično se sastoje od dva dijela: manjeg prednjeg vrta i središnjeg dnevnog vrta, kojem se dodaju i drugi, tematski vrtovi, poput povrća, voća (bobičastog voća) i začinskog bilja. Iako se vrtovi razlikuju po biljnim vrstama, kao i po složenosti i održavanju, u dobrom krajobraznom dizajnu uvijek su estetski, vizualno i funkcionalno povezani i međusobno komuniciraju.

  Obično ih u cjelinu spaja nekoliko istih biljaka namijenjenih za meke prijelaze iz jednog vrta u drugi. Vrtovi se planiraju s obzirom na smjer neba (sunce / polusjena / hlad), s obzirom na ostalo vanjsko uređenje (gdje će biti staze, prilazi, stepenice) i naravno, prema vašim preferencijama, potrebama, željama i zahtjevima. Neki preferiraju umjetno uređene francuske vrtove s bogatim zasadima i puno biljnih vrsta, drugi se radije vraćaju prirodi i biraju livadne i manje izražene vrste.

  3.2. Planiranje staza, prilaza i terasa

  Osim vrta, krajobrazni arhitekt će projektirati i staze, pristupe, stepenice, locirati prilaze i staze između pojedinih vrtova. Također će odrediti gdje će se nalaziti terasa, gdje se može nalaziti paviljon i sl. Čak i u takvom iznimnom uređenju ne možemo baš uživati ako nemamo pristup, pa je promišljen sustav staza koje usmjeravaju naše kretanje po parceli nužan.

  3.3. Planiranje vanjske opreme

  Krajobrazni arhitekt će nas savjetovati i predlagati koju vanjsku opremu upotrijebiti za naseljavanje vanjskih površina vrta. Određenom dizajnu bolje pristaju drvene stolice, ležajevi i stolovi, drugima malo rustikalniji stil. Također može za vas kreirati vanjski kamin ili čak vodene površine poput bazena, ribnjaka, bunara, fontana i ukrasnih fontana. Važno je također osmisliti dobar plan rasvjete, inače će vrt biti beskoristan u večernjim satima i ljetnim noćima.

  4. Postupak krajobraznog planiranja

  4.1. Pripremite listu želja

  Najprije morate na komad papira zapisati sve svoje želje i očekivanja. Koje su vaše omiljene biljke koje biste željeli imati u vrtu? Također, jedna od osnovnih smjernica trebala bi biti korisnost uređenja vrta, koji mora biti održiv, kako biste mogli redovito brinuti o vrtu i obavljati sve potrebne poslove. Krajobraznom arhitektu također trebamo reći kakvu sliku cjeline imamo na umu: divlju, prirodniju ili izrazito uređenu? Međutim, moramo biti svjesni da su neki od čimbenika koji uvjetuju i utječu na planiranje iznad naših očekivanja i želja, a to su npr. orijentacija naše parcele, koja utječe na osunčanost (ne mogu sve biljke rasti u sjeni), količinu oborina, snijeg, jačina vjetra i okolna vegetacija, što nikako ne možemo zanemariti odnosno moramo ih uzeti u obzir u planiranju novog uređenja.

  4.2. Odabir krajobraznog arhitekta

  Pri odabiru krajobraznog arhitekta informirajte se o njegovim dosadašnjim projektima. Zamolite ga da vam pošalje fotografije svojih dosadašnjih projekata ili ih čak pogledajte uživo ako su to javna dobra kojima možete pristupiti.

  4.3. Razgledavanje lokacije i razgovor

  Svaki profesionalni krajobrazni arhitekt prvo će pogledati lokaciju i tek onda početi razmišljati o dizajnu uređenja. Važno je identificirati smjer neba, nagib terena, karakteristike zemlje, autohtono odnosno lokalno raslinje, prilaze i dostupe. Novi dizajn se mora suptilno uklopiti u postojeću situaciju i odgovarati klimatskim i topografskim uvjetima jer u protivnom biljke neće uspjeti, a vrt će biti veoma zahtjevno održavati. Moramo obratiti pažnju na sve strme terene s kojih bi oborinske vode mogle odnijeti zemlju i te dijelove propisno zasaditi grmljem koje će spriječiti odron.

  4.4. Uzorci i geodetska snimka

  Krajobrazni arhitekt može na lokaciji prikupiti uzorke zemlje i poslati ih u laboratorij na analizu. Iz njih može odrediti sadržaj minerala (fosfora, kalija i organskih tvari), što je osobito korisno ako o zemlji ne znamo gotovo ništa, a u okolici nema vrtova (pa ne možemo znati uspijeva li raslinje).

  Zatim je krajobraznom arhitektu potrebna geodetska snimka, jer inače ne može locirati pojedine vrtove i druge elemente. Geodetska snimka se naručuje od geodeta i potom prosljeđuje krajobraznom arhitektu.

  4.5. Idejni koncept krajobraznog uređenja

  Ovo je najbolji i najzanimljiviji dio projekta - idejno rješenje. U idejnom rješenju se kreira opći koncept koji će povezati vrt u skladnu cjelinu, vrt se dijeli na sektore i definiraju se površine trajnica, drveća, grmova, vrtova (voćnih, povrtnih, biljnih), jasena i drugo. Također se shematski označavaju i oblikuju staze, stepenice, terase i druga komunikacija te se biraju materijali. Uz tlocrte, krajobrazni arhitekt će pripremiti i planove. U fazi idejnog rješenja pojedine biljne vrste i njihova količina još se ne utvrđuju.

  4.6. Projekt za provedbu uređenja

  Provedbeni projekt sadrži detaljan popis količine i biljnih vrsta s latinskim nazivima, precizno definirane lokacije za svaku vrstu i precizno dimenzioniranje ostalih površina i putova koji povezuju vrt u smislenu cjelinu.

  4.7. Odabir izvođača i kupnja biljaka

  Kada sve bude spremno, krajobrazni arhitekt će vam pomoći u odabiru izvođača radova. Izvođači radova su vrtlari koji će posaditi biljke, vrtni centri koji će vam ih prodati, te izvođači zemljanih i građevinskih radova koji će se pobrinuti za ostale vanjske elemente, poput opločnika, staza i terasa. Savjetujemo vam da prikupite više ponuda kako biste mogli usporediti cijene pojedinih pružatelja usluga i opredijeliti se za najbolju vrijednost za novac.

  4.8. Uređenje

  Nakon što odaberete sve izvođače i naručite usluge, može se pristupiti uređenju vrta. Prvo se obavljaju zemljani radovi i rade škarpe, zajedno s vanjskim stazama, terasama i podovima. Zatim slijedi oranje gredica, odnosno površine na kojoj se planira sadnja. Na kraju se sade biljke i adekvatno štite od štetočina i drugih životinja, jer su mlade biljke najosjetljivije. Treba paziti da se posade u pravo vrijeme - neke se sade u proljeće, druge u kasno ljeto ili u jesen. Također se treba pobrinuti da imaju dovoljno vode odmah nakon sadnje.

  4.9. Održavanje nasada

  Nakon što sve bude obavljeno, trebamo se redovito brinuti o vrtu i održavati ga prema uputama vrtlara. Samo tako će naš vrt ostati besprijekoran i lijep.

  5. Cijena za planiranje krajobrazne arhitekture

  Cijena za idejni nacrt uređenja vrta i vanjskog uređenja kuće, to je nacrt zasađivanja, djelovi popločanja i puta, nacrt uređenja okoliša u mjerilu 1 : 100, iznosi oko 4500 KN. 

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Riješenje za vrt

  Vrt je cca 20 m2 i teraca 6 m2. Potrebno kompletno riješenje za prostor.
  Za biljke i opremu.
  Nešto već postoji na terenu 4071.6 € do 6786 €

  ........

  Uredit vrt ispred apartmana

  Potrebno uredit vrt ispred apartmana - krajobrazna arhitektura.

  - Zelenilo na obstojecem suhozidu
  - vidna medza između moje i susjedove parcele
  - mijesto za ležaljke 5089.5 € do 8482.5 €

  ........

  Vrt projekt i obrada, navodnjavanje biljke

  Vrt cca 160m2, trebate nam extra zemljište, zavodnjavanje, masline, biljke. Pristup vode u vrtu je zaveden. Vrt je iznad nivoa puta, dostupan sa jedne strane, možda će biti potrebna dizalica za zemljište+masline. 5428.8 € do 9048 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada idejnog rješenja parkinga i prednjeg dvorišta, cca 200 m2
  Krajobrazna arhitektura, Zagreb

  720 € do 1200 €

  Cijena, Projekat uređenja dvorišta, 75 m2
  Krajobrazna arhitektura, Zagreb

  720 € do 1200 €

  Cijena, Izrada projekta za uređenje vrta, 3000 m2
  Krajobrazna arhitektura, Krk

  900 € do 1500 €

  Cijena, Uređenje okoliš zgrade i ulaza u zgradu, 250 m2
  Krajobrazna arhitektura, Varaždin

  720 € do 1200 €

  Cijena, Dizajn eksterijera, 300 m2
  Krajobrazna arhitektura, Jural

  720 € do 1200 €

  Cijena, Izrada nacrta za uređenje vrta, 100 m2
  Krajobrazna arhitektura, Zagreb

  720 € do 1200 €

  Cijena, Izrada idejnog rješenja za uređenje dvorišta na brežuljku, cca 1000m2
  Krajobrazna arhitektura, Ludbreg

  540 € do 900 €

  Cijena, Uređenje terase- hortikultura, cca 60 m2
  Krajobrazna arhitektura, Štinjan

  585 € do 975 €

  Cijena, Krajobrazna arhitektura, cca 2000 m2
  Krajobrazna arhitektura, Korlat

  720 € do 1200 €

  Cijena, Uređenje dvorišta obiteljske kuće , 350 m2
  Krajobrazna arhitektura, Kaštel Kambelovac

  720 € do 1200 €

  Cijena, Krajobrazna arhitektura, cca 500m2
  Krajobrazna arhitektura, Gornja Stubica

  900 € do 1500 €

  Cijena, Uređenje okućnice i dvorišta , 1500 m2
  Krajobrazna arhitektura, Brezova

  720 € do 1200 €

  Cijena, Uređenje dvorišta za obiteljsku kuću u izgradnji, Oko 150 m2
  Krajobrazna arhitektura, Zagreb

  630 € do 1050 €

  Cijena, Uređenje gradskog betonskog dvorišta , 30 m2
  Krajobrazna arhitektura, Zagreb

  630 € do 1050 €

  Cijena, Urediti dvorište ispred kuće, 50 m2
  Krajobrazna arhitektura, Jastrebarsko

  675 € do 1125 €

  Cijena, Vizualizacija i uređenje dvorišnog prostora, 300 m2
  Krajobrazna arhitektura, Slavonski Brod

  900 € do 1500 €

  Cijena, Florističko uređenje brežuljka, 1500 m2
  Krajobrazna arhitektura, Varaždin

  720 € do 1200 €

  Cijena, Uređenje okoliša , 150-200 m²
  Krajobrazna arhitektura, Pula

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada idejnog riješenje bazena sa okolišem, cca 900 m2
  Krajobrazna arhitektura, Mirca

  900 € do 1500 €

  Cijena, Uređenje vrta, 60 m2
  Krajobrazna arhitektura, Rijeka

  630 € do 1050 €

  Cijena, Krajobrazna arhitektura, 2000 m2
  Krajobrazna arhitektura, Galovec

  900 € do 1500 €

  Cijena, Krajobrazna arhitektura, 100 m2
  Krajobrazna arhitektura, Split

  720 € do 1200 €

  Cijena, Uređenje vrta, 80 m2
  Krajobrazna arhitektura, Zagreb

  630 € do 1050 €

  Cijena, Krajobrazna arhitektura , 150 m2
  Krajobrazna arhitektura, Pokupsko

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Projekt uređenje okućnice, 1500 m2
  Krajobrazna arhitektura, Lučelnica

  720 € do 1200 €

  Cijena, Krajobrazna arhitektura za uređenje okoliša stambene zgrade, cca 800
  Krajobrazna arhitektura, Poreč

  630 € do 1050 €

  Cijena, Krajobrazna arhitektura, 85 m2
  Krajobrazna arhitektura, Barbat na Rabu

  630 € do 1050 €

  Cijena, Krajobrazna arhitektura, 300 m2
  Krajobrazna arhitektura, Hreljin

  630 € do 1050 €

  Cijena, Projekt uređenja okoliša kuće za odmor , cca 250m2
  Krajobrazna arhitektura, Varaždin

  450 € do 750 €

  Cijena, Uređenje vrta, cca 150 m2
  Krajobrazna arhitektura, Stari Skucani

  450 € do 750 €

  Cijena, Projektiranje okoliša, 3000 m2
  Krajobrazna arhitektura, Rovinj

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izrada projekta za uređenje okućnice i vrta, 500 m2
  Krajobrazna arhitektura, Bale

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada projekta uredjenja vrta, cca 30 m2
  Krajobrazna arhitektura, Zagreb

  540 € do 900 €

  Cijena, Projektiranje uređenja dvorišta, 600 m2
  Krajobrazna arhitektura, Sveta Nedjelja

  675 € do 1125 €

  Cijena, Plan za uređenje dvorišta , cca 50 m2
  Krajobrazna arhitektura, Jezera

  630 € do 1050 €

  Cijena, Krajobrazna arhitektura, 110 m2
  Krajobrazna arhitektura, Zagreb

  675 € do 1125 €  Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

  Krajobrazna arhitektura cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  225+ poduzeća za Krajobrazna arhitektura
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu