ŽLIJEB cijena - Žljebovi (oluci) za krov sa ugradnjom

Kolika je cijena oluka? Cijena oluka ovisi o materijalu (bakreni oluci, aluminijski oluci, limeni oluci, plastični oluci), promjeru, dužini, vrsti ugradnje (skriveni ili izloženi oluk) i naravno izvođaču. Utor i odvodne cijevi mora izvesti limar. Cijena standardnog pocinčanog smeđeg utora, razvijenog u duljini od 28 cm, iznosi oko 5-10 EUR/m.

Kome povjeriti izradu/postavljanje oluka? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za žlijebove


Cijena žlijeba. Cijena za pocinkan smeđi žlijeb, razvijene dužine 28 cm.

2.25 €/tm

VRLO NISKA CIJENA
€/tm

SREDNJA CIJENA
3.34 €/tm

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
ŽLIJEB cijena - Žljebovi (oluci) za krov sa ugradnjom

Druge cijene za Žlijeb

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Limeni oluci cijena po metru

Cijena žlijeba po metru. Cijena ovisi o vrsti, boji i obliku materijala. Cijena ne uključuje montažu.€/m1

m1
upit

Aluminijski oluci

Cijena aluminijskih oluka. Cijena ne uključuje montažu.€/m1

m1
upit

Plasticni oluci cijena po metru

Cijena plastičnih oluka. Cijena ne uključuje montažu.€/m1

m1
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

OLUCI - SVE ŠTO TREBATE ZNATI

1. Oluci - sve što trebate znati

Ako planirate poslove vezane za izgradnju ili obnovu krova, imajte na umu da radovi podrazumijevaju i planiranje i postavljanje oluka. Montaža oluka obvezan je dio podizanja krova. Budući da se radi o uskostručnim radovima koji zahtijevaju odgovarajuće znanje, alate, ali i vještinu, morat ćete angažirati stručne osobe, budući da se radovi izvode na visini. Ako se ne radi o već planiranoj, dogovorenoj i osiguranoj novogradnji, toplo vam preporučujemo da se odlučite za jednog izvođača po principu „ključ u rukeˮ.

Oluci
Pravilno postavljen sustav odvodnje omogućit će nesmetan protok oborina i osigurati dugovječnost cijele krovne konstrukcije.

1.1. Planiranje drenažnog krovnog sustava

Iako se možda čini da postavljanje oluka nije osobito kompliciran posao, imajte na umu da se radi o čitavom sustavu koji mora biti pomno isplaniran, uz točne izračune s više parametara i prije svega dobro izveden kako bi oluci godinama uredno služili svojoj namjeni. Stoga postavljanje oluka nije ništa manje složeno od ostalih radova na izgradnji kuće kako biste osigurati siguran, suh i dugovječan dom. Projekt krovne odvodnje izrađuje se istodobno s projektom krovne konstrukcije. Projekt mora napraviti odgovorni projektant, što je također poželjno i kada je u pitanju rekonstrukcija ili zamjena dijelova krova, krovnog pokrova ili dimnjaka.

1.2. Što sve ulazi u izračun postavljanja oluka

Pri utvrđivanju pravilne dimenzije oluka uzima se u obzir nekoliko čimbenika: očekivana prosječna količina padalina na određenoj lokaciji, veličina i tlocrt krovne površine. O navedenim parametrima ovisi kakav će se sustav odvodnje napraviti, kakav će biti promjer i položaj cijevi, kao i struktura odvodnje s krova.

U pravilu za 1 m2 površine krova treba osigurati 1 cm površine za cijevi za oluke. Pritom treba znati da se računa takozvana „razvijena širina olukaˮ, što je zapravo veličina lima prije nego što se savije u oblik oluka.

2. Kako pronaći dobrog limara

Limari su majstori koji se u građevinarstvu bave završnim poslovima izgradnje krova, točnije opšavom krova, postavljanjem okapnica, oluka, snjegobrana i gromobrana. Dakle, nakon što tesari i krovopokrivači odrade svoj dio posla, zadatak limara je da se pobrine za nepropusnost i trajnost krova, odnosno da oborine ne nanesu štetu. Što se tiče zaštite, oluci predstavljaju vrlo važnu komponentu sustava koji prikuplja vodu i odvodi je u tlo kako bi se spriječilo prokišnjavanje i vlaženje fasade ili ugrožavanje temelja. S druge strane, sustav se može napraviti tako da se kišnica skuplja u podzemnim rezervoarima i upotrebljava za potrebe kućanstva.

Što se tiče novogradnje, limarski radovi se, kao i svi ostali radovi, izvode prema projektu za koji je dobivena građevinska dozvola, a vi ste, što se toga tiče, mirni. No kada je potrebno obnoviti ili zamijeniti krovni pokrov, najčešće se moraju napraviti ili zamijeniti oluci, pa se za izvođača morate pobrinuti sami.

S obzirom na to koliko ponuđača ima na tržištu, nije lako odabrati jednog i najboljeg. Zato vam preporučujemo da nas kontaktirate - surađujemo s mnogim tvrtkama i obrtnicima čije referencije i komentare njihovih klijenata možete pogledati na našim web-stranicama. Popunite online obrazac s osnovnim podacima o traženom projektu i uskoro ćete dobiti ponude zainteresiranih izvođača sa svim detaljima.

3. Dimenzioniranje oluka, njihov oblik i položaj

3.1. Dimenzije cijevi

Određivanje promjera olučnih cijevi, točnije dimenzioniranje cijelog sustava, ovisi o veličini krova i njegovoj arhitekturi, kao i o očekivanom opterećenju oborinama. Jasno je da sustav odvodnje ravnog krova, s jednom, dvije ili više voda ne može biti isti niti se može postaviti na isti način. Za svaku vrstu krova, krovnog pokrova i stupanj nagiba radi se drukčiji izračun; praktički, to je formula s više elemenata i njome se može baviti isključivo stručnjak, koji zna što i kako treba učiniti. Dakle, za utvrđivanje dimenzija sustava oluka najbolje je angažirati lokalnog stručnjaka. Zahvaljujući svom praktičnom iskustvu, dakle iskustvu izravno s terena, on može predvidjeti sve mogućnosti i rizike. Jedini način da sustav odvodnje služi dobro i dugo je da bude projektiran u skladu sa svim zadanim faktorima, da je stručno izveden te da oluci i svi spojni elementi budu izrađeni od kvalitetnih materijala.

3.2. Oblik cijevi

Važno je znati da se oluci dijele na cijevi koje skupljaju vodu i one koje ih odvode s krova prema tlu. Cijevi za odvod vode su uže i čine horizontalnu mrežu na krovu, odnosno na spojevima krovnih kosina. Drenažne cijevi počinju na tim spojevima i okomite su - vode do tla i uglavnom su na uglovima zgrade. Oko kuće može biti ukopana kišna kanalizacijska cijev kroz koju voda otječe ili u javni vodovod ili u podzemni rezervoar/kišni kolektor.

Za obiteljske kuće uglavnom se biraju polukružne cijevi različitih dimenzija, prema proračunu očekivanog dotoka i protoka vode. Maksimalna duljina oluka trebala bi biti 6 metara. Pravokutni oluci izrađuju se tako da istodobno služe i kao opšav krova, odnosno rub krova, pa se postavljaju 10 - 15 cm ispod razine krovnog pokrova i pod kutom koji osigurava nesmetanu odvodnju vode.

3.3. Položaj cijevi

Sam olučni sustav može biti vidljiv ili skriven. Odabire se prema vrsti fasade, odnosno arhitekturi objekta. U Hrvatskoj su oluci uglavnom razvučeni oko krova, dok su skriveni uglavnom mogu vidjeti na suvremenoj gradnji svedenih linija, gdje se nastoji da sve površine budu pravocrtne i neprekinute.

4. Materijali za oluke

Postoje projekti kod kojih se projektanti odlučuju za drvene oluke, gotovo uvijek kada se radi o strogo stiliziranom načinu gradnju i isključivo prirodnim materijalima ili za spomenike kulture, čiji se izgled ne smije narušiti prilikom rekonstrukcije i obnove. U svim ostalim situacijama obično se biraju metalne cijevi, jer su postojanije, lako se mijenjaju i ne zahtijevaju održavanje. Upotrebljavaju se pocinčani, plastificirani, bakreni, aluminijski i prokromski limovi. Budući da će cijelo vrijeme biti izloženi promjenjivim utjecajima okoline, svi oluci su zaštićeni različitim vrstama premaza i tvari. Naši stručnjaci najviše preporučuju oluke od pocinčano-plastificiranog lima zbog najboljeg omjera kvalitete i cijene.

5. Održavanje oluka

Samim time što su napravljeni tako da su stalno izloženi nepredvidim vremenskim prilikama i neprilikama i po nekoliko desetljeća, jasno je da ne trebaju posebno održavanje. Ako su izrađeni od kvalitetnog materijala i ugrađeni stručno prema zadanim standardima, oluci će zaista trajati godinama. No na vama je da redovito čistite lišće i druge naslage koje nosi vjetar kako biste spriječili začepljenja.

6. Sustav za grijanje oluka

Postoji i takozvani autonomni sustav grijanja oluka. Ako živite u području gdje su zime jače i duže s puno oborina, nije naodmet razmisliti o ugradnji sustava grijanja oluka. Riječ je zapravo o kablovima koji su razvučeni duž oluka te se uz pomoć senzora uključuju po potrebi kada snježni nanosi prijeđu kritičnu masu. Struja koja se oslobađa kroz provodnike polako zagrijava cijevi i otapa snijeg, tako da se izbjegava opasnost od zadržavanja previše nanosa, koji mogu izazvati curenje u unutrašnjost objekta ili odvaliti dio strehe ili oluka zbog svoje težine.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Zamjema žlijeba i lima na dimnjaku

Na samostojećoj kući potrebno na jednoj strani kriva zamijeniti stari žlijeb i koljeno, te staviti lim oko/na jedan dimnjak.
Pristup moguć sa tavana. 678.6 € do 1131 €

........

Popravak žlijeba i odvodne cijevi

Popravak spoja žlijeba i odvodne cijevi. 678.6 € do 1131 €

........

Zamjena žlijeba

Potrebna je zamjena starih žljebova. 1017.9 € do 1696.5 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Zamjena korodiranog oluka, 6 m
Žlijeb, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Spojiti odvojeni žlijeb, 1,5 m
Žlijeb, Novalja

90 € do 150 €

Cijena, Postavljanje oluka, cca 1 m
Žlijeb, Ilok

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i postavljanje krovne limarije, cca 30 m
Žlijeb, Lazac Lokvarski

180 € do 300 €

Cijena, Zamjena dijela oluka i cijevi, cca 4 m +2 m
Žlijeb, Betina

135 € do 225 €

Cijena, Zamjena lima oko dimnjaka i žljeba., dimnjaka-2 kom žljeb cca 3 m
Žlijeb, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Postavljanje žljebova, cca 40 m
Žlijeb, Konjsko

225 € do 375 €

Cijena, Promjena žlijeb, cca 20 m
Žlijeb, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Postavljanje oluka te oblacenje dimnjaka, 22 m
Žlijeb, Samobor

135 € do 225 €

Cijena, Postavljanje limarije na krov, 30 m
Žlijeb, Oborovo

270 € do 450 €

Cijena, Postavljanje limenih oluka na kuću, 50 m
Žlijeb, Rakitje, Bestovje

315 € do 525 €

Cijena, Zamjena vertikale, Oluk vertikala 3 m
Žlijeb, Bilice

450 € do 750 €

Cijena, Sanacija kanalica i žljebova, cca 220 m2
Žlijeb, Pula

270 € do 450 €

Cijena, Popravak ili zamjenu oštećene odvodne cijevi, 4 m
Žlijeb, Donji Miholjac

45 € do 75 €

Cijena, Postava žljeba po obrubu terase, 8,5 m
Žlijeb, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Zamjena žljebova i cijevi, 40 m
Žlijeb, Samobor

270 € do 450 €

Cijena, Zamjena starog žlijeba, 26 m
Žlijeb, Mrkopalj

270 € do 450 €

Cijena, Zamjena žlijebova, 2 x 7m plus cijev za cisternu 7-8 m
Žlijeb, Soline

270 € do 450 €

Cijena, Dobava i postavljanje žljeba, Oko 8 m
Žlijeb, Samobor

135 € do 225 €

Cijena, Dobava i ugradnja novog žlijeba, 25 m
Žlijeb, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Sanacija oluka, cca 20 m
Žlijeb, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Montaža žlijeba i lima na balkonskoj klupčici, 9 m
Žlijeb, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Postavljanje limarije na krovište, 47 m
Žlijeb, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Popravak ili zamjena oluka, cca 3 m
Žlijeb, Rtina

90 € do 150 €

Cijena, Postavljanje oluka, cca 22 m
Žlijeb, Vir

90 € do 150 €

Cijena, Postavljanje limarije oko terase, 20 m
Žlijeb, Jakšić

90 € do 150 €

Cijena, Postavljanje oluka, 30 m
Žlijeb, Vukovar

90 € do 150 €

Cijena, Pokrivanje limom te ugradnja žlijeba, cca 30 m
Žlijeb, Zagreb

540 € do 900 €

Cijena, Postavljanje žljeba oko terase, Cca 10 m
Žlijeb, Stinica

90 € do 150 €

Cijena, Zamjena rine na staroj šupi, cca 10 m
Žlijeb, Osijek

90 € do 150 €

Cijena, Postavljanje gurle na stambenu zgradu peterokatnicu, 100 m
Žlijeb, Pula

270 € do 450 €

Cijena, Postavljanje limarije na nadstrešnicu, cca 5 x 4 m
Žlijeb, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Zamjena žlijeba uz terasu, cca 10m
Žlijeb, Šilo

270 € do 450 €

Cijena, Popravak žlijeba, cca 0.5m
Žlijeb, Sesvete

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža žlijeba, cca 30 m žljieba uz jednu stranicu krova
Žlijeb, Matulji

270 € do 450 €

Cijena, Popravak krovnog žleba koji je popustio, cca 2 m
Žlijeb, Zagreb

90 € do 150 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Žlijeb cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

477+ poduzeća za Žlijeb
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Žlijeb?