Tekući estrih cijena

Samonivelirajući estrih je malo skuplji od klasičnog estriha, ali u kombinaciji s podnim grijanjem, dat će vam bolju toplinsku učinkovitost. Cijena tlaka za samoniveliranje ovisi o podnoj površini, željenoj debljini estriha, vrsti materijala i, naravno, izvođaču. Trošak izrade samonivelirajućeg estriha debljine 4,5 cm iznosi oko 12-16 EUR/m2.

Kome povjeriti izvedbu samonivelirajućeg tekućeg estriha? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za tekući estrih


Cijena tekućeg estriha. Cijena za ugradnju tekućeg estriha debljine 4,5cm. Cijena za dobavu i ugradnju.

7.96 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
12.73 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za izvođača za tekuće estrihe

Druge cijene za Tekući estrih

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Samorazlijevajući estrih - sve što trebate znati

1. Što je estrih?

1.1. Uopćeno o estrihu

Ako govorimo o gradnji ili obnovi, prije ili kasnije naiđemo i na riječ estrih. Estrih je jedan od ključnih završnih radova na objektu, stoga se prije početka gradnje i obnove treba dobro informirati o čemu se točno radi i čemu su namijenjeni. Estrih je širok pojam koji obuhvaća različite načine obrade, ugradnje i slično.

1.2. Upotreba estriha

Estrih se uglavnom upotrebljava za izravnavanje završnih podnih površina, iako postoje i estrisi u kosini odnosno kosi estrisi, koji se upotrebljavaju na mjestima gdje nije moguće postići savršeno ravnu površina zbog potrebe za odvodnjom vode itd. Osim izravnavanja podnih površina, estrih može služiti i kao vezivni konstrukcijski element ili kao površina za veća mehanička opterećenja. Primarna funkcija estriha je da djeluje kao podloga na koju se polažu završne podne obloge. Estrih je relativno tanka podloga, visine odnosno debljine oko 5 cm.

Tekući estrih
Ako je za cementni estrih potrebna prosječna debljina poda od 5 cm, samorazlijevajući estrih dopušta i do 25 % manju debljinu, odnosno oko 3,5 cm.

 

1.3. Vrste estriha

Postoji nekoliko vrsta estriha, a međusobno se razlikuju po mehaničkim svojstvima i po načinu izrade. Osnovna je podjela estriha na suhe i mokre, zatim razlikujemo samorazlijevajući estrih (koji spada u mokre) suhomontažni (koji spada u suhe estrihe), brzosušeći estrih, kao i izolacijski estrih te strojni odnosno industrijski estrih.

2. Samorazlijevajući estrih

2.1. Što je samorazlijevajući estrih?

Samorazlijevajući estrih ili tzv. samoizravnavajući estrih je mokar i tekući. Riječ je o smjesi koja se razlijeva po površini poda, a ta površina u principu ne zahtijeva dodatno izravnavanje. Samorazlijevajući estrih preporučuje se u kombinaciji s keramičkim pločicama i parketom te laminatom.

2.2. Kada se odlučiti za samorazlijevajući estrih?

Samorazlijevajući estrih je prikladna podloga za mnoge vrste podnih obloga, kao što su keramičke pločice, parket i laminat. Prednost samorazlijevajućeg estriha u odnosu na druge vrste estriha je što je pogodan za podove s podnim grijanjem. Ovdje po svojim svojstvima nadmašuje druge vrste estriha. Samoizravnavajući estrih se preporučuje u tim slučajevima jer se podno grijanje s mješavinom jednostavno zalije. U principu je samoizravnavajući estrih namijenjen za široku upotrebu i može se upotrebljavati za sve podne površine.

3. Prednosti samorazlijevajućeg estriha

Samorazlijevajući estrih ima brojne prednosti, zahvaljujući kojima je jedan od najpopularnijih estriha na tržištu. Neke od njih su navedene u nastavku. Prije nego što se odlučite za kupnju estriha, informirajte se o prednostima i nedostacima svih vrsta jer ćete samo tako moći odabrati idealan za svoj objekt.

3.1. Čvrsta podloga za vaša stopala

Pod mora biti čvrst, površina ne smije zapinjati, a hodanje mora biti glatko i lagano. Ako ćete estrih nanositi kao završnu podnu površinu, što znači da na njega nećete postavljati podne obloge, osobito je važno da bude ravan i gladak, a da pritom osigurava dobro prianjanje. Estrih se kao završna podna obloga upotrebljava u radionicama, garažama i ostavama, a ponekad i u dnevnim sobama ako volite industrijski stil. Glatkost površine može se postići samorazlijevajućim anhidritnim estrihom koji nije štetan za zdravlje i okoliš. Samorazlijevajući estrih osigurava vrlo glatku i ravnomjernu površinu koja ne zahtijeva dodatno izravnavanje, već samo fino završno brušenje.

3.2. Manje buke

Ugradnjom samorazlijevajućeg estriha možemo smanjiti potrebnu debljinu poda. Ako se za cementne estrihe zahtijeva prosječna debljina poda od 5 cm, samorazlijevajući estrih dopušta i do 25 % manju debljinu, odnosno oko 3,5 cm. Ta ušteda je korisna pri obnovi postojećeg stana, gdje ne možemo birati visinu poda. Želimo li imati deblji sloj zvučne izolacije, možemo joj sa samorazlijevajućim estrihom dodati 1,5 cm. Želimo li na pod položiti deblju podnu oblogu, ta ušteda opet dobro dođe.

3.3. Samorazlijevajući estrih se brže suši

Jedna od najočitijih prednosti je što se samorazlijevajući estrih suši mnogo brže od cementnog estriha. Razlog tome je, kao prvo, manja debljina (kao što smo već spomenuli u prethodnoj točki), zbog čega se masa automatski brže suši. Drugi razlog leži u specifičnoj mješavini mase, koja se malo razlikuje od mješavine cementnog estriha. Brzo sušenje je osobito pogodno ako nam se žuri s provedbom i terminskim planom. Samorazlijevajući estrih je prohodan za samo 24 sata! Dodatna prednost brzog sušenja je što se može polagati u bilo koje doba godine jer se relativno brzo suši i zimi.

3.4. Odlična mehanička svojstva

Kao i svi drugi estrisi i samorazlijevajući estrih ima izvrsna mehanička svojstva, zbog čega može izdržati velika tlačna i savojna opterećenja, a i otporan je na habanje. Zbog specifičnog sastava s granuliranom strukturom, samorazlijevajući estrih ima bolju savojnu čvrstoću u odnosu na klasični estrih. To je također jedan od razloga male debljine odnosno visine - debljina estriha može biti manja unatoč istim opterećenjima. Osim toga, savršeno provodi toplinu, što je i razlog zašto se tako često upotrebljava u kombinaciji s podnim grijanjem. Dodatna mehanička prednost estriha je što se ne skuplja tijekom vezanja, zbog čega nema straha od neravnina. Također, nema anomalija na rubovima, a u prostorima manjih dimenzija može se raditi i bez dilatacijskih fuga.

4. Samorazlijevajući estrih i podno grijanje

4.1. Pobjednička kombinacija - samorazlijevajući estrih i podno grijanje

Samorazlijevajući estrih je najbolji materijal za podno grijanje. Omogućuje vrlo dobru temperaturnu učinkovitost, osobito ako se odlučimo za niskotemperaturno grijanje. Zbog samonivelirajuće i kontrolirane kvalitete, lijepo se i ravnomjerno raspoređuje po površini poda, a prijenos topline je ravnomjeran. Budući da je kontakt s cijevima čvrst, a samorazlijevajući estrih debljine samo 3,5 cm, uštedjet ćete dosta novca na grijanje, a takav sustav ima vrlo dobru toplinsku učinkovitost. Iako je početna investicija nešto skuplja, brzo će se isplatiti. Debljina cijevi za podno grijanje je minimalno 30 mm, što omogućuje minimalnu debljinu estriha od 3,5 cm.

4.2. Postupak polaganja

Postupak polaganja podnog grijanja sa samorazlijevajućim estrihom započinje polaganjem cijevi za podno grijanje na podlogu. Cijevi treba saviti u oblik zmije ili puža, te razdvojiti mrežom i odstojnicima. Tijekom polaganja cijevi su obično pod pritiskom, tako da se eventualno oštećenje može odmah uočiti i cijev se može zamijeniti neoštećenom. Nakon što se cijevi zaliju estrihom, sanacije nisu moguće bez većih zahvata i bušenja u tlo. Vrlo je važno da cijevi budu točno udaljene jedna od druge. Nakon toga slijedi zalijevanje cijevi samorazlijevajućim estrihom. Važno je da cijevi prije toga stvarno dobro pričvrstite za podlogu kako se pri zalijevanju ne bi pomaknule iz željenog položaja. Kada završite, treba sačekati da se estrih osuši, a zatim obložiti pod završnom oblogom.

5. Polaganje

5.1. Jednostavno i brzo polaganje

Iako je polaganje relativno jednostavno, preporučujemo vam da posao povjerite profesionalcima. Samorazlijevajući estrih omogućava brzu, isplativu i pouzdanu provedbu kako za novogradnju tako i za renoviranje. Dodatna armaturna ojačanja nisu potrebna, za razliku od ostalih vrsta estriha, jer se manje skuplja i rasteže.

5.2. Masa za samorazlijevajući estrih

Samorazlijevajuća masa koju kupujemo u trgovini obično je već spremna. Pakirana je u plastične vrećice, a naš zadatak je da je pomoću miješalice izmiješamo prema uputama proizvođača. Samoizravnavajući estrih je inače mješavina gipsa i vode. Gips je praškasti materijal, namijenjen za miješanje s vodom i sastoji se od kalcijevih sulfata. Osim gipsa, koji se može nazvati i cementom, potreban nam je i agregat koji može biti šljunčani ili sitni pijesak. Sve treba u omjerima, u skladu s preporukama proizvođača, pomiješati s vodom, a zatim crijevom politi po prostoru.

5.3. Priprema podova i zidova

Prije početka radova moramo pravilno pripremiti pod i zaštiti spojeve sa zidovima. Podna konstrukcija mora biti potpuno suha i čvrsta. Kada je konstrukcija gotova, na nju stavljamo zvučnu izolaciju. Zatim počinjemo sa zaštitom spojeva sa zidovima, koje treba zabrtviti odgovarajućim trakama od elastičnog materijala. Sljedeći korak je polaganje PVC folije preko zvučne izolacije kako bi se postigao efekt nepropusnog bazena, na koji ćemo izliti estrih. Pojedinačni komadi folije se moraju preklapati minimalno 10 cm. Nakon što zabrtvimo cijelu površinu i sve spojeve sa zidovima, slijedi polaganje cijevi za podno grijanje, ako smo se odlučili za tu vrstu grijanja kuće. Na kraju treba samorazlijevajući estrih izliti preko površine.

5.4. Izravnavanje podloge

Pri izlijevanju estriha po prostoru moramo paziti da se smjesa što ravnomjernije razlije, iako je prednost samorazlijevajućeg estriha upravo to što se vrlo ravnomjerno razlijeva. Kako bi se estrih izlio što ravnomjernije, počinjemo zalijevati na mjestima s većom potrebnom debljinom poda, a na kraju cijelu površinu izravnamo letvicom za izravnavanje.

5.5. Sušenje

Velika prednost samorazlijevajućeg estriha je što se brzo suši, pa se može polagati i zimi, što druge vrste estriha ne omogućuju. Samorazlijevajući estrih je prohodan već nakon 24 sata, a nakon tjedan dana možemo uključiti podno grijanje (ako smo se odlučili za takav sustav), što ubrzava sušenje. Ako nemamo podno grijanje, samorazlijevajući estrih će se sam osušiti za nekoliko tjedana.

6. Samorazlijevajući estrih - cijena

Samorazlijevajući estrih je nešto skuplji od ostalih vrsta estriha, ali je konačni trošak vrlo sličan zbog manje potrebne debljine. Za četvorni metar samorazlijevajućeg estriha debljine 4,5 cm platit ćete oko 70 KN. 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Izradad tekućeg estriha

Potrebna je izrada tekućeg (samorazlivnog) estriha.

Površina estriha: cca 100m2
Debljina estriha: 5 cm
Izolacija pod estrihom: 5 cm stiropor 10179 € do 16965 €

........

Izrada cementnog estriha

Za mjesec dana kreće izgradnja kuće, prizemlje i kat. Na katu dva manja stana 40 i 60 m2, u prizemlju veći stan 120 m2 koji će imati podno grijanje. Treba mi ponuda za cementni estrih. 8957.52 € do 14929.2 €

........

Izrada glazure

Potrebna izrada estriha 5 cm, ispod njega je podno grijanje sa rasterom 3,3 cm. 10179 € do 16965 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Postavljanje tekućeg estriha, 120 m2
Tekući estrih, Pula

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada glazure, 650 m2
Tekući estrih, Umag

9000 € do 15000 €

Cijena, Samorazlivni estrih, cca 80 m2
Tekući estrih, Dragalić

180 € do 300 €

Cijena, Tekuća samonivelirajuća glazura u prostoriji, cca 26m2
Tekući estrih, Dugo Selo

270 € do 450 €

Cijena, Izrada glazure i postavljanje stiropora, cca 90 m2
Tekući estrih, Žrnovnica

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada glazure, 9 m2
Tekući estrih, Spinčići

135 € do 225 €

Cijena, Tekući estrih na podno grijanje, cca 16m2
Tekući estrih, Zagreb

540 € do 900 €

Cijena, Izrada estriha u stanu, cca 44m2
Tekući estrih, Rijeka

396 € do 660 €

Cijena, Nivelir masa preko neravnog estriha, cca 40m2
Tekući estrih, Vela Luka

450 € do 750 €

Cijena, Izrada glazure na podno grijanje, cca 27 m2
Tekući estrih, Vinkovci

405 € do 675 €

Cijena, Izrada glazure, 90 m2
Tekući estrih, Apatovec

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada glazure, 12 m2
Tekući estrih, Lipik

180 € do 300 €

Cijena, Izrada tekućeg estriha podnog vodenog grijanja, 40 m2
Tekući estrih, Zagreb

675 € do 1125 €

Cijena, Tekući estrih iznad podnog grijanja, cca 14 m2
Tekući estrih, Donji Kućan

135 € do 225 €

Cijena, Strojna izrada glazure, 90 m2
Tekući estrih, Hlevnica

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada glazure, 70 m2
Tekući estrih, Čambarelići

450 € do 750 €

Cijena, Izrada glazure, 170 m2
Tekući estrih, Virovitica

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada glazure, 100 m2
Tekući estrih, Imotski

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada estriha, cca 70m2
Tekući estrih, Darda

180 € do 300 €

Cijena, Izrada estriha na podno grijanje., 45 m2
Tekući estrih, Tinjan

720 € do 1200 €

Cijena, Izrada glazure, 60 m2
Tekući estrih, Peklenica

900 € do 1500 €

Cijena, Izlivanje nivelir mase preko podnog grijanja, cca 30m2
Tekući estrih, Solin

450 € do 750 €

Cijena, Izrada glazure, cca 190 m2
Tekući estrih, Rijeka

2880 € do 4800 €

Cijena, Izrada estriha na tavanu, oko 85 m2
Tekući estrih, Maruševec

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada glazure i postavljanje izolacije, 80 m2
Tekući estrih, Privlaka

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada glazure, cca 83 m2
Tekući estrih, Split

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada glazure, 40 m2
Tekući estrih, Koprivnica

540 € do 900 €

Cijena, Izrada estriha, 30 m2
Tekući estrih, Split

270 € do 450 €

Cijena, Izrada estriha, 300 m2
Tekući estrih, Krapinske Toplice

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada glazure, 90 m2
Tekući estrih, Zadar

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada estriha, 70 + deka 23 m2
Tekući estrih, Zagreb-dio

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada glazure na terasi, cca 800 x 140 cm
Tekući estrih, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Estrih podloga za pločice, 50 m2
Tekući estrih, Zagorje

675 € do 1125 €

Cijena, Izrada estriha na terasi, 16 m2
Tekući estrih, Dubrava

270 € do 450 €

Cijena, Izrada estriha, 50 m2
Tekući estrih, Zagreb

360 € do 600 €

Cijena, Izrada estriha, 70 m2
Tekući estrih, Zagreb

630 € do 1050 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Tekući estrih cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

158+ poduzeća za Tekući estrih
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Tekući estrih?