Za područje

  Tekući estrih cijena

  Samonivelirajući estrih je malo skuplji od klasičnog estriha, ali u kombinaciji s podnim grijanjem, dat će vam bolju toplinsku učinkovitost. Cijena tlaka za samoniveliranje ovisi o podnoj površini, željenoj debljini estriha, vrsti materijala i, naravno, izvođaču. Trošak izrade samonivelirajućeg estriha debljine 4,5 cm iznosi oko 12-16 EUR/m2.

  Kome povjeriti izvedbu samonivelirajućeg tekućeg estriha? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena za tekući estrih


  Cijena tekućeg estriha. Cijena za ugradnju tekućeg estriha debljine 4,5cm. Cijena za dobavu i ugradnju.

  7.96 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  11.14 €/m2

  SREDNJA CIJENA
  12.73 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Tekući estrih (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Samorazlijevajući estrih - sve što trebate znati

  1. Što je estrih?

  1.1. Uopćeno o estrihu

  Ako govorimo o gradnji ili obnovi, prije ili kasnije naiđemo i na riječ estrih. Estrih je jedan od ključnih završnih radova na objektu, stoga se prije početka gradnje i obnove treba dobro informirati o čemu se točno radi i čemu su namijenjeni. Estrih je širok pojam koji obuhvaća različite načine obrade, ugradnje i slično.

  1.2. Upotreba estriha

  Estrih se uglavnom upotrebljava za izravnavanje završnih podnih površina, iako postoje i estrisi u kosini odnosno kosi estrisi, koji se upotrebljavaju na mjestima gdje nije moguće postići savršeno ravnu površina zbog potrebe za odvodnjom vode itd. Osim izravnavanja podnih površina, estrih može služiti i kao vezivni konstrukcijski element ili kao površina za veća mehanička opterećenja. Primarna funkcija estriha je da djeluje kao podloga na koju se polažu završne podne obloge. Estrih je relativno tanka podloga, visine odnosno debljine oko 5 cm.

  Tekući estrih
  Ako je za cementni estrih potrebna prosječna debljina poda od 5 cm, samorazlijevajući estrih dopušta i do 25 % manju debljinu, odnosno oko 3,5 cm.

   

  1.3. Vrste estriha

  Postoji nekoliko vrsta estriha, a međusobno se razlikuju po mehaničkim svojstvima i po načinu izrade. Osnovna je podjela estriha na suhe i mokre, zatim razlikujemo samorazlijevajući estrih (koji spada u mokre) suhomontažni (koji spada u suhe estrihe), brzosušeći estrih, kao i izolacijski estrih te strojni odnosno industrijski estrih.

  2. Samorazlijevajući estrih

  2.1. Što je samorazlijevajući estrih?

  Samorazlijevajući estrih ili tzv. samoizravnavajući estrih je mokar i tekući. Riječ je o smjesi koja se razlijeva po površini poda, a ta površina u principu ne zahtijeva dodatno izravnavanje. Samorazlijevajući estrih preporučuje se u kombinaciji s keramičkim pločicama i parketom te laminatom.

  2.2. Kada se odlučiti za samorazlijevajući estrih?

  Samorazlijevajući estrih je prikladna podloga za mnoge vrste podnih obloga, kao što su keramičke pločice, parket i laminat. Prednost samorazlijevajućeg estriha u odnosu na druge vrste estriha je što je pogodan za podove s podnim grijanjem. Ovdje po svojim svojstvima nadmašuje druge vrste estriha. Samoizravnavajući estrih se preporučuje u tim slučajevima jer se podno grijanje s mješavinom jednostavno zalije. U principu je samoizravnavajući estrih namijenjen za široku upotrebu i može se upotrebljavati za sve podne površine.

  3. Prednosti samorazlijevajućeg estriha

  Samorazlijevajući estrih ima brojne prednosti, zahvaljujući kojima je jedan od najpopularnijih estriha na tržištu. Neke od njih su navedene u nastavku. Prije nego što se odlučite za kupnju estriha, informirajte se o prednostima i nedostacima svih vrsta jer ćete samo tako moći odabrati idealan za svoj objekt.

  3.1. Čvrsta podloga za vaša stopala

  Pod mora biti čvrst, površina ne smije zapinjati, a hodanje mora biti glatko i lagano. Ako ćete estrih nanositi kao završnu podnu površinu, što znači da na njega nećete postavljati podne obloge, osobito je važno da bude ravan i gladak, a da pritom osigurava dobro prianjanje. Estrih se kao završna podna obloga upotrebljava u radionicama, garažama i ostavama, a ponekad i u dnevnim sobama ako volite industrijski stil. Glatkost površine može se postići samorazlijevajućim anhidritnim estrihom koji nije štetan za zdravlje i okoliš. Samorazlijevajući estrih osigurava vrlo glatku i ravnomjernu površinu koja ne zahtijeva dodatno izravnavanje, već samo fino završno brušenje.

  3.2. Manje buke

  Ugradnjom samorazlijevajućeg estriha možemo smanjiti potrebnu debljinu poda. Ako se za cementne estrihe zahtijeva prosječna debljina poda od 5 cm, samorazlijevajući estrih dopušta i do 25 % manju debljinu, odnosno oko 3,5 cm. Ta ušteda je korisna pri obnovi postojećeg stana, gdje ne možemo birati visinu poda. Želimo li imati deblji sloj zvučne izolacije, možemo joj sa samorazlijevajućim estrihom dodati 1,5 cm. Želimo li na pod položiti deblju podnu oblogu, ta ušteda opet dobro dođe.

  3.3. Samorazlijevajući estrih se brže suši

  Jedna od najočitijih prednosti je što se samorazlijevajući estrih suši mnogo brže od cementnog estriha. Razlog tome je, kao prvo, manja debljina (kao što smo već spomenuli u prethodnoj točki), zbog čega se masa automatski brže suši. Drugi razlog leži u specifičnoj mješavini mase, koja se malo razlikuje od mješavine cementnog estriha. Brzo sušenje je osobito pogodno ako nam se žuri s provedbom i terminskim planom. Samorazlijevajući estrih je prohodan za samo 24 sata! Dodatna prednost brzog sušenja je što se može polagati u bilo koje doba godine jer se relativno brzo suši i zimi.

  3.4. Odlična mehanička svojstva

  Kao i svi drugi estrisi i samorazlijevajući estrih ima izvrsna mehanička svojstva, zbog čega može izdržati velika tlačna i savojna opterećenja, a i otporan je na habanje. Zbog specifičnog sastava s granuliranom strukturom, samorazlijevajući estrih ima bolju savojnu čvrstoću u odnosu na klasični estrih. To je također jedan od razloga male debljine odnosno visine - debljina estriha može biti manja unatoč istim opterećenjima. Osim toga, savršeno provodi toplinu, što je i razlog zašto se tako često upotrebljava u kombinaciji s podnim grijanjem. Dodatna mehanička prednost estriha je što se ne skuplja tijekom vezanja, zbog čega nema straha od neravnina. Također, nema anomalija na rubovima, a u prostorima manjih dimenzija može se raditi i bez dilatacijskih fuga.

  4. Samorazlijevajući estrih i podno grijanje

  4.1. Pobjednička kombinacija - samorazlijevajući estrih i podno grijanje

  Samorazlijevajući estrih je najbolji materijal za podno grijanje. Omogućuje vrlo dobru temperaturnu učinkovitost, osobito ako se odlučimo za niskotemperaturno grijanje. Zbog samonivelirajuće i kontrolirane kvalitete, lijepo se i ravnomjerno raspoređuje po površini poda, a prijenos topline je ravnomjeran. Budući da je kontakt s cijevima čvrst, a samorazlijevajući estrih debljine samo 3,5 cm, uštedjet ćete dosta novca na grijanje, a takav sustav ima vrlo dobru toplinsku učinkovitost. Iako je početna investicija nešto skuplja, brzo će se isplatiti. Debljina cijevi za podno grijanje je minimalno 30 mm, što omogućuje minimalnu debljinu estriha od 3,5 cm.

  4.2. Postupak polaganja

  Postupak polaganja podnog grijanja sa samorazlijevajućim estrihom započinje polaganjem cijevi za podno grijanje na podlogu. Cijevi treba saviti u oblik zmije ili puža, te razdvojiti mrežom i odstojnicima. Tijekom polaganja cijevi su obično pod pritiskom, tako da se eventualno oštećenje može odmah uočiti i cijev se može zamijeniti neoštećenom. Nakon što se cijevi zaliju estrihom, sanacije nisu moguće bez većih zahvata i bušenja u tlo. Vrlo je važno da cijevi budu točno udaljene jedna od druge. Nakon toga slijedi zalijevanje cijevi samorazlijevajućim estrihom. Važno je da cijevi prije toga stvarno dobro pričvrstite za podlogu kako se pri zalijevanju ne bi pomaknule iz željenog položaja. Kada završite, treba sačekati da se estrih osuši, a zatim obložiti pod završnom oblogom.

  5. Polaganje

  5.1. Jednostavno i brzo polaganje

  Iako je polaganje relativno jednostavno, preporučujemo vam da posao povjerite profesionalcima. Samorazlijevajući estrih omogućava brzu, isplativu i pouzdanu provedbu kako za novogradnju tako i za renoviranje. Dodatna armaturna ojačanja nisu potrebna, za razliku od ostalih vrsta estriha, jer se manje skuplja i rasteže.

  5.2. Masa za samorazlijevajući estrih

  Samorazlijevajuća masa koju kupujemo u trgovini obično je već spremna. Pakirana je u plastične vrećice, a naš zadatak je da je pomoću miješalice izmiješamo prema uputama proizvođača. Samoizravnavajući estrih je inače mješavina gipsa i vode. Gips je praškasti materijal, namijenjen za miješanje s vodom i sastoji se od kalcijevih sulfata. Osim gipsa, koji se može nazvati i cementom, potreban nam je i agregat koji može biti šljunčani ili sitni pijesak. Sve treba u omjerima, u skladu s preporukama proizvođača, pomiješati s vodom, a zatim crijevom politi po prostoru.

  5.3. Priprema podova i zidova

  Prije početka radova moramo pravilno pripremiti pod i zaštiti spojeve sa zidovima. Podna konstrukcija mora biti potpuno suha i čvrsta. Kada je konstrukcija gotova, na nju stavljamo zvučnu izolaciju. Zatim počinjemo sa zaštitom spojeva sa zidovima, koje treba zabrtviti odgovarajućim trakama od elastičnog materijala. Sljedeći korak je polaganje PVC folije preko zvučne izolacije kako bi se postigao efekt nepropusnog bazena, na koji ćemo izliti estrih. Pojedinačni komadi folije se moraju preklapati minimalno 10 cm. Nakon što zabrtvimo cijelu površinu i sve spojeve sa zidovima, slijedi polaganje cijevi za podno grijanje, ako smo se odlučili za tu vrstu grijanja kuće. Na kraju treba samorazlijevajući estrih izliti preko površine.

  5.4. Izravnavanje podloge

  Pri izlijevanju estriha po prostoru moramo paziti da se smjesa što ravnomjernije razlije, iako je prednost samorazlijevajućeg estriha upravo to što se vrlo ravnomjerno razlijeva. Kako bi se estrih izlio što ravnomjernije, počinjemo zalijevati na mjestima s većom potrebnom debljinom poda, a na kraju cijelu površinu izravnamo letvicom za izravnavanje.

  5.5. Sušenje

  Velika prednost samorazlijevajućeg estriha je što se brzo suši, pa se može polagati i zimi, što druge vrste estriha ne omogućuju. Samorazlijevajući estrih je prohodan već nakon 24 sata, a nakon tjedan dana možemo uključiti podno grijanje (ako smo se odlučili za takav sustav), što ubrzava sušenje. Ako nemamo podno grijanje, samorazlijevajući estrih će se sam osušiti za nekoliko tjedana.

  6. Samorazlijevajući estrih - cijena

  Samorazlijevajući estrih je nešto skuplji od ostalih vrsta estriha, ali je konačni trošak vrlo sličan zbog manje potrebne debljine. Za četvorni metar samorazlijevajućeg estriha debljine 4,5 cm platit ćete oko 70 KN. 

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Izrada tekućeg estriha

  Potrebna izrada tekućeg estriha za cca 120 m2. 13572 € do 22620 €

  ........

  Tekući estrih preko podnog grijanja

  Potrebno postavljanje tekućeg estriha preko podnog grijanja, površina 75 m2. 7464.6 € do 12441 €

  ........

  Izrada tekuće glazure s vlaknima s izolacijom

  Na drugom katu, starija gradnja, već sam radila 10cm u sobi glazure s vlaknima ispalo je zadovoljavajuće u smislu zvučne izolacije, što je potrebs za dvije sobe u ovom upitu. pomaknula sam iz soba namještaj, ali moram i postojeći laminat jer je stavljen na sirovi podni pregradni beton preko termoizolacije od par mm, dogovoreni izvođač je spriječen zbog zdravstvenih razloga. trebam ponudu i izvedbu čim prije tim bolje, ali svakako kroz max mjesec dana. 3053.7 € do 5089.5 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Izrada tekućeg estriha, 85 m2
  Tekući estrih, Lekenik

  1170 € do 1950 €

  Cijena, Estrih glazura, 60 m2
  Tekući estrih, Osijek

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Nanošenje nivelir mase, 90 m
  Tekući estrih, Rovinjsko Selo

  1620 € do 2700 €

  Cijena, Izrada glazure za podno grijanje na zimskoj terasi, 20 m2
  Tekući estrih, Zagreb

  270 € do 450 €

  Cijena, Izradu tekućeg estriha preko podnog grijanja, 70 m2
  Tekući estrih, Botinec

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada tekućeg estriha na podno grijanje, 110 m2
  Tekući estrih, Nuštar

  1440 € do 2400 €

  Cijena, Samonivelirajući estrih za podno grijanje, 120 m2
  Tekući estrih, Gornji Stupnik

  1620 € do 2700 €

  Cijena, Postavljanje tekućeg estriha, 120 m2
  Tekući estrih, Pula

  1620 € do 2700 €

  Cijena, Izolacija i glazura podova, 80 m2
  Tekući estrih, Rabac

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Samonivelirajuća glazura preko podnog grijanja, 240 m2
  Tekući estrih, Zagreb

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada glazure, cca 36 m2
  Tekući estrih, Zadar

  540 € do 900 €

  Cijena, Izrada tekućeg estriha, 60 m2
  Tekući estrih, Zagreb

  810 € do 1350 €

  Cijena, Izrada glazure, 160 m2
  Tekući estrih, Pobjenik

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Samonivelirajući pod, poravnanje poda, 90 m2
  Tekući estrih, Debeljak

  900 € do 1500 €

  Cijena, Postavljanje estriha u montažnoj kući na podno grijanje, 200 m2
  Tekući estrih, Brtonigla

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Tekući estrih, 85 m2
  Tekući estrih, Imotski

  855 € do 1425 €

  Cijena, Izrada glazure, 230 m2
  Tekući estrih, Velika Mlaka

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Izrada glazure, cca 16 m2
  Tekući estrih, Rijeka

  270 € do 450 €

  Cijena, Izrada glazure, 45 m2 stan + 15 m2 balkon
  Tekući estrih, Rijeka

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada tekućeg estriha, 280 m2
  Tekući estrih, Molve

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Izrada glazure iznad podnog grijanja, 60 m2
  Tekući estrih, Osijek

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Izrada glazure, 110 m2
  Tekući estrih, Kaštel Lukšić

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada tekućeg estriha preko podnog grijanja, 180 m2
  Tekući estrih, Varaždin

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Postava estrha u podkrovlju, 70 m2
  Tekući estrih, Grabrovnik

  630 € do 1050 €

  Cijena, Tekući estrih, 80m2 unutarnjeg,40m2 terasa-balkon
  Tekući estrih, Donji Vinjani

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada tekućeg estriha, cca 360 m2
  Tekući estrih, Sukošan

  36000 € do 60000 €

  Cijena, Tekući estrih na podno grijanje, 150 m2
  Tekući estrih, Križanec

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Samorazlivajuci estrih, cca 200 m2
  Tekući estrih, Lijeva Martinska Ves

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada tekućeg estriha sa izolacijom stiroporom, 100 m2
  Tekući estrih, Ugljan

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Strojno nanošenje glazure na vec postavljeno podno grijanje, 60 m2
  Tekući estrih, Lasinja

  630 € do 1050 €

  Cijena, Estrih za novogradnju, 130 m2
  Tekući estrih, Zabok

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izradad tekućeg estriha , cca 100m2
  Tekući estrih, Sveti Vid

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada estriha nad podnim grijanjem, 140 m2
  Tekući estrih, Gospić

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada cementnog estriha, cca 220 m2
  Tekući estrih, Kaštel Štafilić

  1188 € do 1980 €

  Cijena, Izrada tekućeg estriha na podno grijanje, 75 m2
  Tekući estrih, Marija Bistrica

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Izrada glazure, 100 m2
  Tekući estrih, Ivanic Grad

  1350 € do 2250 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tekući estrih cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  177+ poduzeća za Tekući estrih
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu