EPOKSI I POLIURETANSKI PODOVI cijena

Epoxy podovi se lako održavaju i čiste, imaju visoku čvrstoću na pritisak i savijanje, a otporne su i na kemikalije, otapala, kiseline i sredstva za čišćenje, pa će im trebati puno vremena. Cijena epoxy premaza ovisi o njegovoj debljini, vrsti, raznim dodacima i, naravno, izvođaču. Cijena epoxy tlaka je između 60-110 kn/m2. Gusti dizajni oko 4 mm kreću se od 140-200 kn/m2.

Kome povjeriti izradu epoxy podova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA DEKORATIVNE EPOKSIDNE PODOVE


Cijena dekorativnih epoksidnih podova. Dekorativni epoksidni tlak za lagana opterećenja, debljine 4 mm.

220.00 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
348.00 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA izvođača za epoksi podove

DRUGE CIJENE ZA EPOKSI I POLIURETANSKI PODOVI

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Epoksi industrijski pod


KN

KN/m2

m2
upit


KN

KN/m2

m2
upit


KN

KN/m2

m2
upit

Epoksi, samorazlivajući - glatki, 4 mm

Cijena epoksi poda za lagana opterećenja, uključujući brušenje, izravnavanje i završni sloj samorazlivajućeg epoksida. Cijena s isporukom i ugradnjom materijala.


KN

KN/m2

m2
upit

Lakiranje poda, poliuretanski pod s sjajem

Cijena za epoksidno lakiranje poda s poliuretanskim premazom. Cijena s isporukom materijala i lakiranjem poda, vijek trajanja 15 godina.


KN

KN/m2

m2
upit

Epoksidni pod, valjan - hrapav, 4 mm

Cijena epoksidnog poda za teška opterećenja, skladišta, uključujući brušenje, izravnavanje i završni sloj nanesen valjkom. Cijena s isporukom materijala i ugradnjom.


KN

KN/m2

m2
upit

Epoksidni premaz, samorazlivajući - dekorativni, 4 mm

Cijena epoksidnog premaza za manja opterećenja, uključujući brušenje, izravnavanje i dvostruki - 2x završni sloj samorazlivnog epoksida. Cijena s isporukom i ugradnjom materijala.


KN

KN/m2

m2
upit

Lakiranje poliuretanskog poda mat

Cijena epoksidnog lakiranja poda od poliuretana. Cijena s isporukom materijala i lakiranjem, vijek trajanja 15 godina.


KN

KN/m2

m2
upit

Protuprašni epoksi premaz preko 100 m2

Cijena za epoksi premaz protiv prašine, površine preko 100 m2. Cijena protiv prašine s isporukom i ugradnjom materijala.


KN

KN/m2

m2
upit

Epoksidna samonivelirajuća masa iznad 100 m2

Cijena za samonivelirajući epoksidni pod, prostor preko 100 m2. Cijena za epoksidni samonivelirajući pod s dotokom materijala i ugradnjom.


KN

KN/m2

m2
upit

Epoksidni pod preko 100 m2

Cijena za epoksidni pod preko 100 m2. Cijena za epoksidne podove s isporukom i ugradnjom materijala.


KN

KN/m2

m2
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Epoksi smola, epoksi podovi – sve što morate znati

1. Epoksi smola – što morate znati?


Epoksidni podovi sastoje se od epoksidne smole s dodacima poput kvarca ili drugog pijeska i učvršćivača. Rezultat reakcije između smole i učvršćivača je polimerno vezivo. Epoksi podu mogu se dodati i različiti pojačivači. Danas je česta upotreba epoksi smola na vodenoj osnovi, jer je zdravija i ekološki prihvatljivija verzija epoksi poda. U dekorativne svrhe mogu se dodati i pigmenti i ukrasni pijesak, listići i sl., čime se dobivaju različiti uzorci poda. U usporedbi s drugim podnim oblogama, poput vinila, pločica ili tekstilnih podnih obloga, epoksidne podne obloge imaju brojne prednosti.

epoxy-smola.jpg
Epoksi smola osigurava bešavnu i nepropusnu podnu oblogu koja je otporna na kemikalije, mehanička oštećenja, lako se čisti i održava.

 

1.1. Estetika


Epoksidne podne obloge besprijekorna su podna površina koja se lako čisti, dostupne su u širokom rasponu fleksibilnih opcija boje s različitim razinama sjaja (sjajni, polusjajni, mat). Daljnje mogućnosti dizajna mogu uključivati i dodavanje mikročipova u boji, kao i metalnih pigmenata.

1.2. Održavanje epoksi podova


Budući da epoksi nudi mogućnost bešavne i nepropusne podne obloge, betonska podloga je zaštićena od kemikalija, tekućine i druge prljavštine. Zbog toga se pod lako čistiti, trebate samo krpu ili obično sredstvo za čišćenje poda. Čišćenje voskom ili poliranje nije potrebno. Epoksidni podovi, osim uobičajenog čišćenja, ne zahtijevaju mnogo održavanja, stoga su izvrsno i trajno rješenje.


1.3. Sigurnost


Jedna od manje razmatranih prednosti epoksidnih podova je da se tijekom nanošenja može dodati pijesak i razni materijali koji stvaraju neklizeći profil. To je vrlo važno, osobito u trgovačkim ili industrijskim prostorijama, gdje sigurnost korisnika uvijek mora biti glavna briga.

1.4. Trajnost


Opterećenja na epoksidnim podovima mogu varirati od pješačkog prometa do prometa kamionima i viličarima. Industrijske epoksidne podne obloge mogu podnijeti svakodnevnu upotrebu najrazličitijih uređaja i proizvodnih postupaka. Kao materijal otporan na abraziju i kemikalije, epoksidne podne obloge mogu zadovoljiti potrebe većine industrijskih proizvođača.

1.5. Upotrebljivost


Kao jedna od najsvestranijih podnih obloga, epoksidni podovi su izvrsno rješenje za različita okruženja – industrijska, trgovačka, medicinska, proizvodnju hrane i pića, zrakoplovstvo, rekreaciju, zdravstvenu zaštitu, transport, proizvodnju, obrazovanje, trgovinu hranom, maloprodaju itd. Međutim, sve češće epoksidne podove biraju i individualni korisnici, najčešće za podove u garažama, podrumima, pa i u drugim prostorijama doma.


1.6. Sigurni za zdravlje


Kvalitetne epoksi smole ne sadrže otapala, sadrže male količine isparljivih organskih spojeva i nisu opasne za okolinu.

2. Angažirajte stručnjaka


Iako epoksi podovi imaju brojne prednosti, one dolaze do izražaja samo ako se pod pravilno provede.

Kvalificirani izvođač ključan je za uspješnu ugradnju epoksidnog poda. Stručnost i točnost su naime glavni elementi postupka, stoga je vrlo važno odabrati iskusnog stručnjaka. Kod pripreme vremenskog plana uvijek imajte na umu da vrijeme izvođenja može varirati ovisno o debljini premaza i veličini površine.

U slučaju neprofesionalne izvedbe moguće su sljedeće komplikacije:

2.1. Ljuštenje epoksi poda


Nepravilno nanesen epoksi pod može se početi ljuštiti. Ovaj nepoželjni rezultat obično je posljedica loše pripremljene površine prije nanošenja završnog sloja. Prije nanošenja bilo kojeg premaza podloga treba biti pravilno pripremljena.


2.2. Mjehurići zraka


Druga nepoželjna posljedica nepravilne izvedbe je pojava zračnih mjehurića. Tu pogrešku može uzrokovati previše vlage u podlozi. Stoga to treba imati na umu prije nanošenja premaza na podlogu. Podloge s visokim udjelom vlage zahtijevaju posebne pristupe u izradi poda.


2.3. Oštećenja podloge


Neispravnost poda može oštetiti podlogu, stoga je vrlo važno odabrati pravi podni sustav. Upotreba pogrešnog tipa smolnog podnog sustava za neusklađeno okruženje može prouzročiti defekt na podu i na kraju oštetiti podlogu.
Općenito su epoksi podovi dugotrajno i bezbrižno rješenje, ako ih ugrađuje iskusni izvođač.


3. Vrste epoksi podova


Sa stajališta estetike, epoksidni podovi su vrlo široko primjenjivi i dostupni u širokom rasponu boja, stilova, efekata i ukrasnih mogućnosti. Postoji nekoliko vrsta epoksidnih podova, poput:


3.1. Epoksidni teraco


Epoksi teraco pod osigurava ukrasnu, otpornu i bešavnu podnu površinu. Ova vrsta poda nastaje mješavinom epoksidne smole u boji i odabranih agregata (poput mramora, stakla, granita i sl.). Nakon nanošenja smjese na pod, podna obloga se brusi i polira dok se ne dobije glatka, ukrasna i čvrsta podna obloga. Epoksi teraco pod nije samo iznimno dekorativan i izdržljiv, već zahtijeva vrlo jednostavno održavanje i ima veoma dug vijek (do 40 godina). Ovaj vrsta podnog sustava je zbog svoje estetike, trajnosti i vijeka idealna za sve vrste javnih prostorija, ureda, kao i za stambene prostorije.


3.2. Epoksi pod s dekorativnim listićima


Izrađuje se od različitih veličina listića u boji, posutih po epoksidnom osnovnom premazu, preko kojeg se zatim nanosi otporan prozirni zaštitni premaz. Krajnji rezultat je vrlo dekorativan pod koji se lako čisti i otporan je na habanje i kemikalije. Ta verzija epoksidnog poda osobito je pogodna za trgovine, izložbene salone, restorane i škole.


3.3. Epoksi podni premaz


Epoksidni pod koji se nanosi valjkom ponekad nazivamo i epoksidnom bojom ili epoksidnom podnom bojom. Krajnji rezultat je obično jednobojna podloga sa završnom mat, polumat obradom ili sjajnom verzijom. Budući da je premaz epoksija tanji, važno je da je podloga na koju se nanosi potpuno glatka i ravna. Pod ove vrste obično se upotrebljava za područja koja su manje ili umjereno opterećena. Prikladan je i za industrijska ili komercijalna, kao i privatna područja. Budući da postoji vrlo dug popis mogućnosti epoksidnih premaza, bolje je konzultirati se sa stručnjakom o tome koji je pod najprikladniji za vas.


3.4. Samorazlijevni epoksidni pod


Samorazlijevni epoksidni pod upotrebljava se u razne svrhe, najčešće za prostorije s većim mehaničkim i kemijskim opterećenjem. Glavne prednosti ove vrste poda su visoka otpornost na mehanička i kemijska oštećenja, lijep izgled i lako održavanje i čišćenje. Samorazlijevni podovi izrađuju se u debljini od 1 do 5 mm, a sastoje se od epoksi smole, učvršćivača i punila. Također, cijena ovog poda vrlo je ugodna. Za pravilnu provedbu samorazlijevnog epoksi poda najvažnija je dobra priprema. Treba uzeti u obzir utjecaj okruženja, temperaturne promjene i posebna svojstva podloge. Samo na taj način ćemo izbjeći oštećenja, loše prianjanje, mrlje i rupice. Podloga na koju se nanosi epoksi treba da je pripremljena, odnosno brušena i pjeskarena. Treba obratiti pozornost na to da podloga ne sadrži vlagu ili pukotine. Obično se pod nanosi u više slojeva. Prvo se za dobro prianjanje nanosi osnovni premaz, koji ga zatvara i učvrsti. Sljedeći sloj je epoksi u debljini 3 do 5 mm. Ako su predviđena velika opterećenja za pod, odlučujemo se za poliuretanski pod debljine od 6 do 9 mm. Završni sloj je opcionalno dodavanje pijeska (za zaštitu od klizanja) ili listića u boji radi dekorativnog učinka.


3.5. Epoksidni mort


U prostorijama koje su jako opterećene, odnosno često se upotrebljavaju, obično se upotrebljava epoksidni mort, koji se nanosi u debljini od 3 do 5 mm.


3.6. Epoksi estrih


Pogodan je za prostorije s najvećim opterećenjima. Debljina takvog poda je od 10 do 20 mm.

4. Kako izraditi epoksi pod?


Epoksidni podovi nanose se na čvrste, ravne i suhe podloge poput estriha, betona ili pločica. Sadržaj vlage u podlozi ne smije biti veći od 5 %. Pri odabiru odgovarajuće vrste epoksi poda osim izgleda uzimamo u obzir i brojne čimbenike (opterećenje, svrha prostora, hoće li u prostoriji dolaziti do fluktuacije temperature, jesu li prostorije izložene UV zrakama, kapilarnoj vlazi i kemikalijama...) Epoksi pod treba prilagoditi svim tim uvjetima. Slijedi odabir boje i strukture epoksidnog poda. Pomoću epoksidnog poda mogu se izraditi različiti uzorci po vašoj želji. S izvođačem se možete dogovoriti za mat, polumat ili sjajni izgled poda. Izvođač će prije izvedbe najprije dobro pripremiti podlogu za lijevanje epoksi smole. Podloga se dobro izravna, izbrusi ili pjeskari, kako bi bila pravilno pripremljena za epoksi premaz. Sljedeći korak je premaz osnovnog sloja, zatim slijede premazi u nekoliko slojeva (ovisno o odabiru). Završni sloj je transparentan i služi kao zaštita.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPOSTAVLJANJE EPOXY PODA IMITACIJE MRAMORA

Potrebno postaviti epoksi pod imitacija mramora u prostoru kuhinje i na području loggie. Ukupno oko 10m2

Pod u kuhinji je ravan, stavljena nova glazura ali je potrebno imati ukupnu visinu od 19 mm radi niveliranja s parketom.

Na loggi su postojeće pločice na koje bismo također postavili pod. 2205 KN do 3675 KN


........

IZRADA EPOKSI PODA

Potrebna izrada epoksi poda cca 70 m2. 15120 KN do 25200 KN


........

POSTAVLJANJE EPOKS PODA

Radi se o suterenskom prostoru u Ogrizovićevoj ulici. Površina 45m2, bijele boje. Potreban pod za fotografski studio. Trenutno su pločice na podu i treba ih pobrusiti. 9450 KN do 15750 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, POSTAVLJANJE EPOXI PODA, CCA 30 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Sesvete

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE EPOXI PODA U GARAŽI, CCA 26 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Zagreb

6075 KN do 10125 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE EPOXI PODA U GARAŽI, CCA 70 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Svibje

16875 KN do 28125 KN

CIJENA, IZRADA EPOXI PODA, CCA 20 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Stari Grad

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, DEKORATIVNI EPOKSI POD, 60 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Zaprešić

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, EPOKSI POD, 34 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Dramalj

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA ZA SKLADIŠTE, 170 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Zagreb

24975 KN do 41625 KN

CIJENA, OBLAGANJE STEPENICA U EPOKSI, 2 KATA, NE ZNAM KVADRATURU
Epoksi i poliuretanski podovi, Zagreb-dio

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA DEKORATIVNOG BETONSKOG PODA U STANU , CCA 35 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Rijeka

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, EPOKSI POD U GARAŽI, 50 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Cestica

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA POLIURETANSKOG PODA NA TERASI, CCA 45 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Gornja Dubrava

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA EPOXY PODA U KUĆI, CCA 120 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Klinča Sela

57375 KN do 95625 KN

CIJENA, POLIURETANSKI POD ZA SKLADIŠTE, CCA 400 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Bukovje Bistransko

101250 KN do 168750 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA, CCA 2150 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Zagreb

675000 KN do 1125000 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA NA LOĐI, CCA 3 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, NIVELIRANJE I POSTAVLJANJE EPOXI PODA, CCA 55 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Šibenik

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA, CCA 36 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Split

16875 KN do 28125 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA U PODRUMU, CCA 30 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Zagreb-dio

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA U OBITELJSKOJ KUĆI , CCA 100 M²
Epoksi i poliuretanski podovi, Potočec

47250 KN do 78750 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE EPOXI PODA, CCA 65 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Kerestinec

14175 KN do 23625 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA NA VANJSKOJ TERASI, CCA 40 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA U DVA STANA, CCA 275 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Brist

128250 KN do 213750 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA U GARAŽI, 16,3 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Zagreb

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, EPOKSI POD U GARAŽI STAMBENE ZGRADE, 300 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Samobor

47250 KN do 78750 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA U POSLOVNOM PROSTORU, CCA 30 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Čepin

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, EPOKSI POD, CCA 140 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Slavonski Brod

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA, CCA 20 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Husinec

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, EPOKSI POD , 30 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Sisak

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA EPOKSI PODA, CCA 8 X 2 M
Epoksi i poliuretanski podovi, Sisak

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, EPOKSI POD U STANU, 107 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Crikvenica

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, EPOKSI POD, 30 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Sesvetski Kraljevac

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA EPOXY PODA U SKLADIŠNOJ HALI, 3400M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Jastrebarsko

337500 KN do 562500 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE EPOXI PODA, CCA 35 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Vodice

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE EPOKSI POD, CCA 120 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Rijeka

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE EPOXI PODA, CCA 15 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Mušalež

1687.5 KN do 2812.5 KN

CIJENA, POLIRANJE POSTOJEĆEG EPOXY PODA, CCA 150 M2
Epoksi i poliuretanski podovi, Kašina

2025 KN do 3375 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

EPOKSI I POLIURETANSKI PODOVI CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

228+ PODUZEĆA ZA EPOKSI I POLIURETANSKI PODOVI
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE EPOKSI I POLIURETANSKI PODOVI?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana