Adaptacija kuće, Cijena, Bilice


Veličina projekta: 3

Datum projekta: 16.07.2020

Lokacija: Bilice, Šibensko-kninska

Kategorija: Adaptacija kuće

Željeni početak posla: 1-3 mjeseca

Količina: : 70 m2

Više informacija:

  • Imate li građevinsku dozvolu - potrebno, ako mijenjate konstrukciju? Da
  • Imate li nacrt i popis radova ili barem skicu? Obavezno priložite za veći odaziv. Da
  • Kolika je veličina kuće i njena starost? 70m2
  • Što sve želite renovirati iznutra; površine i dimenzije? Sve
  • Što sve želite renovirati izvana (fasada, krov, prozora); površine i dimenzije? Krov i stolariju

Kuća za privremeno stanovanje nalazi se na parceli kč. br.591* veličine 111m2. Za predmetnu građevinu ishođeno je Rješenje o izvedenom stanju.

Kvadratura:

Prizemlje: 35m2 + 13m2 prednja terasa + 5m2 mala terasa
Kat: 36m2 + 14.5m2 terasa

Postojeće stanje

Objekat ima djelomično završeno prizemlje, kat koji je u radovima, okoliš koji treba urediti, tavan i krovište koji trebaju adaptaciju. Pristup objektu je uski put sa sjeverozapada. Objekat nema statički projekt i proračun po kojem je izvedena gradnja.

Idejno rješenje

Prizemlje: Tlocrt prizemlja čine dnevna soba (spavaća soba), kuhinja, spavaća soba i kupaonica. Ulaz u stan je preko natkrivene terase. Postojeći pregradni zid koji sada odvaja sobu i hodnik se uklanja. Novi pregradni zid dijeli prostor na dva slična po kvadraturi. Ima otvor za dvokrilna klizna vrata. Širina otvora za klizna vrata 180cm. Vratno krilo 90cm svako. Prema natkrivenoj terasi formiraju se dva jednaka otvora koja se kasnije ponavljaju na katu, tako da formiraju ujednačenu sliku prednjeg pročelja. Sada su svi otvori različiti, nedovoljni za osvijetljavanje prostora. Ulaz se sastoji od zaokretnih vrata i fiksne stijene. Prilaz dnevnoj sobi je preko stijene sa kliznim i fiksnim elementom. Visina stolarije je 210cm. Visina etaže je 237cm. Stražnji dio stane se ne mijenja. Ostaje spavaća soba i kupaonica u svojoj zatećenoj veličini. Mijenja se otvor spavaće sobe. Umjesto prozora postavlja se ostakljena stijena visine 210cm, dizajna i boje kao i nova stolarija na glavnom pročelju. Kroz nova vrata pristupa se stražnjem dijelu parcele, maloj terasi I vrtu.
Zbog zatečene visine prostora koja iznosi 237cm ne postoji mogučnost postavljanja slojeva poda (toplinska izolacija, cementini estrih u dimenziji 10cm), te će se na postojeću podlogu postavljati završni sloj poda.
Zbog toga se preporučuje postava gres keramike većeg formata u svim prostorima, dodaju se tepisi po potrebi, a u odvojenoj spavaćoj sobi ploče od kaučuka u dekoru drvenog poda. Pretpostavka je da je hidroizolacija objekta izvedena prema propisima.

Kat: Tlocrt kata čine ulazni prostor, na koji se dolazi postojećim stepenicama, koji je sada ujedno i kuhinja, zatim kupaonica, te ljestve koje su prilaz na tavan. Prostor prema natkrivenim terasama je spavaća i dnevna soba odjeljene zidom s otvorm dimenzije 180cm i kliznim vratima, kao i u prizemlju. Prema profesionalnoj procjeni odrediti će se da li ostaje postojeći zid ili će se raditi laganiji zamjenski zid (gipskartonske ploče). Ovisno o konstrukciji krovišta, nosivi zid prema dbevnom boravku bi se proširio, ako projekt statike to odobri. Sada postoji prolaz širine vrata. Postojeći zid kupaonice se uklanja i postavlja se novi prema novom tlocrtu. Prema natkrivenoj terasi formiraju se dva jednaka otvora kao i u prizemlju tako da formiraju ujednačenu sliku prednjeg pročelja. Visina stolarije je 210cm. Visina etaže je 241cm. Iznad dnevnog boravka koristila bi se visina ukupno prostora krovišta. Iznad drugih prostorija na drvenoj međukatnoj konstrukciji formira se dodatni tavanski prostor koji ima visinu cca 160cm na najvišljem dijelu.

Tavan i krovište: Tavan je prostor čija visina ne zadovoljava standard za stambeni prostor nego se koristi kao dodatni prostor u vidu galerije. Povezan je u volumenu sa stanom na katu, te se tako dodatno osvjetljava i provjetrava. Postoji jedan prozor, te je u sanaciji krovišta predviđena ugradnja dva krovna prozora. Tavanski prostor zbog povezanosti sa stanom na katu mora imati krovište koje je po propisima izolirano. To je dodatna težina te treba obavezno sanirati krovište i krovnu konstrukcju prema preporuci izvođača.

Okoliš: Predviđeno je popločavanje betonskom galanterijom tamnije boje, ograde su pune. Uz ograde se sadi zimzeleno bilje.

Slike postojećeg stanja su u privitku.

Jadranka

Okvirna cijena izvedbe: od 7200€ do 12000€
Provjerite i: Adaptacija kuće, cijena
Odgovarajući izvođači za: Adaptacija kuće, Bilice

Zainteresiranih izvođača: 5+

Adaptacija kuće, Cijene sličnih projekta

02.04.2024

Adaptacija kuhinje Sveta Nedelja

21.03.2024

Uređenje kuće roh ... Oprič

12.03.2024

Izrada ravnog krov... Jakovlje

18.03.2024

Rekonstrukcija sta... Split

01.03.2024

Adaptacija stare k... Rijeka

29.02.2024

Adaptacija prizeml... Zagreb

29.02.2024

Rekonstrukcija kuć... Zagreb