Za područje

  Kako zasjeniti terasu? Sjenila za terase

  Članak je pregledalo čak 9796+ korisnika
  Ako želimo imati otvorenu terasu, koja ne zaklanja unutrašnjost objekta, moramo dobro razmisliti o načinu na koji ćemo ljeti zasjeniti terasu. Jedna od mogućnosti je da to napravimo pokretnim suncobranima, koji se mogu sklopiti i premjestiti u bilo kojem trenutku, ili pak zavjesa za terase.
  Stručni članak 9796
  Sjenilo za terasu za Vaš vrt
  Imamo 474 izvođača za područje Sjenila:

  Oblik sjenila

  Na tržištu se pojavljuje mnogo različitih veličina i oblika sjenila. U prošlosti su se uglavnom koristili manji, dok su sada oni veći sve popularniji. Oblik sjenila za terase može biti okrugli, pravokutni, osmerokutni, ali je najbolje odabrati ono koje najlakše zasjenjuje postavljene stolice i stolove ispod njega. Također, potrebno je da se pri odabiru oblika sjenila pazi na to da je on u skladu sa stilom našeg objekta. Ukoliko je objekt napravljen više minimalistički, njemu će bolje pristajati jednostavno, pravokutno sjenilo.

  Boja sjenila

  Prilikom odabira boja, moramo paziti da je ona u skladu s postojećim objektom. Također, preporučamo odabir svjetlijih tonova, primjerice bež, bijele ili svijetložute boje. Tamno sjenilo, naime, ne odbija sunčeve zrake, zato je ispod njega toplije. Ne preporučamo izbor šarenih sjenila, jer su rijetko u skladu s postojećom arhitekturom ili, pak, stvaraju estetski okoliš.

  Materijal za izradu sjenila

  Moderna sjenila su izrađena od trajnih materijala i otporna su na različite vremenske utjecaje. Možete odabrati sjenilo od platna ili umjetnih – plastičnih materijala, dok se za poseban izgled može odabrati i trstika. Preporučamo korištenje platna, jer ima prirodan izgled, ugodan je na dodir i ljudima pruža ugodnost.

  Učvršćivanje sjenila

  Najčešća su dva načina učvršćivanja sjenila za terase. Sjenilo može biti poduprto u sredini, što je klasičan način. Također, može biti obješeno i učvršćeno u tlo sa strane. Ovaj drugi način je i praktičniji, jer nas ispod sjenila ne smeta njegov podupirač.

  Način otvaranja sjenila

  Klasično otvaranje sjenila kao kišobrana se sve manje koristi jer je kod velikih suncobrana to problematično. Možete se odlučiti za otvaranje s vijčanom ručicom, ili s potezanjem užeta.


  Informacije o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena. Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.

  Primjer sjenila za terasu
  Primjer sjenila za terasu


  Stručni članak 9796
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 474 izvođača za područje Sjenila:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija