Za područje

  Klizna vrata

  Članak je koristio već 32906+ korisnicima
  Korisnici se često odlučuju za upotrebu kliznih vrata koja su, pored toga što su izuzetno funkcionalna, elegantno arhitekturno rješenje i dodatno uljepšavaju vaše prostore.
  Stručni članak 32906
  omiljen
  Klizna vrata učvršćena gornjom vodilicom
  Imamo 561 izvođača za područje Sobna vrata:

  Kada koristimo klizna vrata?

  Razvoj tehnologije omogućio je interakciju prostora korišćenjem velikih staklenih površina kliznih vrata / stijena uz istodobnu prozračnost, veliku količinu svijetla i očuvanje energije. Također, klizna vrata mogu poslužiti kao elegantno arhitekturno rješenje.

  Klizna vrata ne zahtjevaju dodatni prostor za otvaranje, otvaraju se klizeći uza zid ili u njega. Kada takva vrata klize uza zid, dio uz koji se pomiču mora biti prazan, bez obješenih slika, plakata, ormara, a sav ostali namještaj mora biti pomaknut od zidova. Povoljnije je, ukoliko postoji takva mogućnost, da se klizna vrata otvaraju u zid, jer tada možemo površine uza zidove dodatno upotrijebiti za druge namjene. Upotreba kliznih vrata preporuča se i u prostorima u kojima borave osobe s otežanim kretanjem, jer ona ne predstavljaju prepreku u prostoru.

  Često se za klizna vrata odlučujemo kod renoviranja, kada je u već postojećem objektu skučen prostor ili ako želimo dodatnim zidovima pregraditi prostorije. Klizna vrata su i elegantno arhitektonsko rješenje, i to posebno kada su ugrađena od stropa do poda. Vrata možemo ugrađivati i bez okvira, ona se tada stope s zidom i kao takva su manje primjetna. Rezultat je još bolji ako su klizna vrata jednake boje kao i zid u koji su ugrađena.

  Svojstva kliznih vrata

  Prednost kliznih vrata je u tome da su često izrađena po mjeri i stoga se u potpunosti ukapaju u naš unutarnji prostor. Klizna vrata su učvršćena u podne i gornje vodilice, u jednostaznu ili višestaznu vodilicu te se mogu otvarati uza zid ili u njega. Vrata najčešće s obje strane imaju zaštitu od prašine. Mogu se zatvarati u džep, odnosno u aluminijsku kasetu, ali je tada montaža vrata zahtjevnija. Glavni nedostaci kliznih vrata, posebice onih koja se zatvaraju uza zid, su slabije brtvljenje i zvučna izolacija. Pozitivno svojstvo kliznih vrata je da se ona lako pomiču te ne ometaju aktivnosti u prostoru.

  Klizna vrata izrađuju se od različitih materijala, mogu biti drvena, izrađena od stakla, pleksi stakla, od ogledala, iverala i drugih. Vrata postoje u različitim izvedbama, stilovima i s različitim rukohvatima. Isto tako kupci ih mogu odabrati u različitim bojama i uzorcima. Cijena kliznih vrata počinje od 400 EUR, ukoliko pak ugrađujemo kaljeno staklo, cijena može biti i do 600 EUR. Visoku cijenu diktiraju i vodilice vrata.


  Više informacija o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena. Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.

  Drvena klizna vrata
  Drvena klizna vrata


  Stručni članak 32906
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 561 izvođača za područje Sobna vrata:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 561 izvođača za područje Sobna vrata:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 561 izvođača za područje Sobna vrata
  9.5
  0

  GLADIUS d.o.o.

  Trilj
  10
  0

  STO - AL d.o.o.

  Čavle
  9.4
  0

  ALANIS d.o.o.

  Rijeka
  9.4
  0

  STOLARIJA KOŠEC d.o.o.

  Marija Bistrica
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE SOBNA VRATA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana