Za područje

  Geotekstil, podložni filc

  Članak je pregledalo čak 24948+ korisnika
  Poseban tekstil – geotekstil – koristi se prije svega za stabilizaciju i filtraciju tla, također i u niskogradnji, kao i u visokogradnji. Upotrebljava se prije svega za zemljane radove.
  Stručni članak 24948
  geotekstil zemljani radovi
  Imamo 1340 izvođača za područje Iskopi, mini bager:

  Za što se koristi geotekstil?

  Pri niskogradnji se filc upotrebljava kao podloga kod zemljanih radova, pri gradnji cesta, parkirališta, tunela i drugih objekata niskogradnje. Geotekstil je tu u ulozi jačanja terena, odvajanja ili filtracije zemlje, dreniranja ili zaštite. Geotekstil koristimo i u visokogradnji. I njime utvrđujemo teren odnosno štitimo ga od erozije i odvajamo ili filtriramo slojeve tla. Njime također dreniramo, štitimo hidroizolaciju, možemo ga podlagati pod laminatne podove ili njime općenito štitimo podove. Napokon, njime možemo štititi površine pri bojanju ili ga koristimo kao zaštitu u vrtovima.

  Koji filc možemo koristiti i koliko košta?

  Možemo birati između velike ponude geotekstila, koji se nudi u različitim vrstama. Jedan od njih je DuPontTM Geoproma, koji je geotekstilna membrana, napravljen pretežno od termički obrađenog polipropilena. Membrana je kemijski inertna i ugodna za okoliš. Koristi se za sprečavanje gubitka nosivoga sloja, drenažnoga sloja ili pri prijenosu zemlje u drenažni sloj. Tkanina omogućuje kontinuiranu drenažu i otporna je na prodor korijenja. Cijena ovoga geotekstila kreće se oko 0,90 EUR/m2.

  Geotekstil u graditeljstvu
  Geotekstil u graditeljstvu  Možemo koristiti i filc Geonetex – membrana je napravljena od polipropilena i poliestera. Materijal je otporan na kiseline tla i baze, pa i plijesan i bakterije. Geotkanina omogućuje filtraciju ili odvajanje zemlje, drenažu ili zaštitu. Prekomjerna ispostavljenost UV zrakama može prouzročiti razgradnju filca. Cijena ovoga geotekstila kreće se između 0,70 i 0,90 EUR/m2.

  I Politlak je sastavljen od polipropilena i poliestera. Debljina može biti između 1 i 6 mm. Koristi se kod drenažnih sustava, za zaštitu hidroizolacije ili kao podloga za laminat, pa i kao zaštita vrta. Dodatno je ovaj geotekstil otporan na bušenje. Cijena ovoga geotekstila kreće se oko 0,80 EUR/m2.

  TenCate Polyfelt TS/P je netkani geotekstil, napravljen od beskonačnih polipropilenskih niti, koje su među sobom mehanički utvrđene ili vodenim mlaznicama ili iglanjem. Ovaj se filc koristi u niskogradnji, ali i u visokogradnji. Obavlja funkciju odvajanja, filtracije, drenaže ili zaštite. Cijena ovoga geotekstila kreće se oko 0,80 EUR/m2.

  Stručni članak 24948
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Iskopi, mini bager?

  Imamo 1340 izvođača za područje Iskopi, mini bager:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 1340 izvođača za područje Iskopi, mini bager
  9.2
  0

  ISKOPI NESTIĆ d.o.o.


  9.9
  0

  GUJ GRADNJA, vl. Jure Jukić


  10
  0

  PRIJEVOZ I USLUGE GRAĐEVINSKOM MEHANIZACIJOM MIA, vl. Štefan Kepe


  9.4
  0

  MEŠTRI d.o.o.