Za područje

  Ljetna kuhinja

  Članak je koristio već 13111+ korisnicima
  Ljetno vrijeme uz obilje toplih dana, donosi nam i sve češća prijateljska druženja, stoga aktualne postaju – ljetne kuhinje. Omiljene su zbog mogućnosti kuhanja na otvorenom i prozračnom mjestu.
  Stručni članak 13111
  Potpuno otkrivena ljetna kuhinja sa drvenim podom
  Imamo 751 izvođača za područje Stolar:

  U tu svrhu, potrebno nam je i više kuhinjskih površina. Prakticiramo li ljetnu kuhinju povremeno, dovoljni će biti osnovni elementi, kao što su sudoper sa slavinom i štednjak. Više elemenata potrebno nam je u slučaju čestoga kuhanja. Tada se odlučujemo za radnu površinu, ugrađeni kamin i štednjak, ponekad i hladnjak. Bez obzira na veličinu kuhinje, ključan element je dimnjak koji će odvoditi dim iz prostorije.

  Elemente je potrebno logički rasporediti, kako bi put od jednog do drugog elementa bio što kraći. Uvijek prvo postavimo hladnjak, naravno, ako će biti dio kuhinje. Tada hrana, od mjesta gdje je pohranjena putuje najkraćim putem do sudopera. Između je radna površina na kojoj se ona obrađuje i priprema. Štednjak je posljednji element kojim završava naš proces kuhanja. Njega ugrađujemo posljednjeg.

  Vrlo je važno da ljetna kuhinja bude postavljena u zavjetrini, ne na propuhu. Dakle, uza zid samog objekta ili pak uz posebno izgrađen zid s tom namjenom. Također, nužno je smjestiti je ispod bilo kakve vrste nadstrešnice ili postaviti pod krov objekta. On će vas štititi od sunca i ljetnih oluja.

  Iako su ljetne kuhinje fiksne, one ponekad mogu biti i mobilne. Ostaje li kuhinja na otvorenom cijelu godinu, moramo se pobrinuti da materijal iz kojeg je izrađena bude izdržljiv i otporan na vremenske utjecaje. Zbog toga preporučujemo uporabu metala, inoksa ili kamena, kao i umjetnih, plastičnih materijala. Drvo treba izbjegavati jer zbog neprimjerene zaštite gnjili, odnosno, propada.


  Informacije o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena. Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.

  Natkrivena ljetna kuhinja
  Natkrivena ljetna kuhinja


  Ljetna kuhinja
  Ljetna kuhinja


  Stručni članak 13111
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 751 izvođača za područje Stolar:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 751 izvođača za područje Stolar:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 751 izvođača za područje Stolar
  9.4
  0

  ZELAC, vl. Darko Lacić

  Vinkovci
  10
  1

  BOŽIĆ INTERIJERI, d.o.o.

  Solin
  9
  0

  SMOLA INTERIJERI, vl. Antun Smolčić

  Retkovci
  9.5
  0

  KTD d.o.o.

  Maruševec
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE STOLAR?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana