Za područje

  Izgradnja montažne kuće - koliko traje montažna gradnja?

  Članak je pregledalo čak 1795+ korisnika
  Kada je u pitanju izgradnja montažne kuće, većina zamišlja izgradnju montažne kuće za 4 mjeseca, što je pogrešna pretpostavka. Točno je da je zapravo sama montaža kuće takva, ali izraz montaža objekta podrazumijeva izvođenje radova od trenutka kada su montažni elementi montažne kuće već napravljeni i transportirani na gradilište, gdje započinje postavljanje i sastavljanje. Do sastavljanja i montaže elemenata montažne kuće postoje dodatni međukoraci koji traju određeno vrijeme.
  Stručni članak 1795
  glavna
  Imamo 247 izvođača za područje Montažne kuće:

  1. Koliko zapravo traje izgradnja montažne kuće?

  Vrijeme izgradnje montažne kuće općenito ovisi o mnogim čimbenicima, među koje ubrajamo naklonjenost odnosno povoljnost vremenskih uvjeta, oblik i veličinu montažne kuće, izvedbene faze montažne kuće i naposljetku popunjenost odnosno zauzetost proizvodnog procesa.

  2. Iskop građevinske jame

  Organizacija gradilišta, iskop građevinske jame i izvedba temeljne ploče osnovni su izvedbeni početni radovi, koji spadaju u 1. građevinsku fazu. U prvoj građevinskoj fazi priprema se teren, priprema se gradilište, iskolčenje objekta, iskop za temeljnu ploču ili podrum, kao i izvedba temeljne ploče ili podrumskih prostorija.

  3. Temeljna ploča za montažnu kuću

  Izvedba temeljne ploče obično se završi u jednom danu, međutim zaboravlja se na činjenicu da se beton mora osušiti i da najveću čvrstoću postiže tek nakon 28 dana ili nakon približno mjesec dana. Vrijeme izgradnje u prvoj fazi se u slučaju podrumskih prostorija još malo produžuje, na približno mjesec i pol.

  4. Izgradnja montažne kuće – čekanje za izradu elemenata u proizvodnji

  Informacija koju vam obično prije potpisivanja ugovora u tvrtki ne daju je red za početak proizvodnje, odnosno period čekanja za početak izrade tzv. montaže elemenata u proizvodnji. Čekanje za početak predizrade montažnih elemenata u proizvodnji može biti i do 6 mjeseci, što konkretno produžava cijeli proces kao što je izgradnja montažne kuće. Na kraju treba dodati i izradu elemenata u proizvodnji, što obično traje manje od tjedan dana.

  Montažna gradnja
  Izrada montažnih elemenata

  5. Montažna gradnja

  Prijevoz montažnih elemenata iz proizvodnje na gradilište smatra se početkom stvarne montaže objekta. Vrijeme montaže montažne kuće prije svega ovisi o željenoj izvedbenoj fazi montažne kuće. U slučaju da želimo izvana gotovu montažnu kuću do 4 građevinske faze, prosječno vrijeme izgradnje takve kuće je dva i pol mjeseca.
  Montaža montažne kuće po sistemu djelomični ključ, pod kojim se uz osnovne izvedbene radove podrazumijeva i dovršetak provedbe električnih i strojnih instalacija, zatvaranje zidova i stropova te ugradnja strojnih podova (estriha), traje 4 mjeseca.

  Vrijeme izgradnje montažne kuće po sistemu „ključ u ruke” gdje su uključeni i svi unutarnji radovi, fini razvod instalacija, opskrba i puštanje u pogon uređaja za grijanje (toplinska crpka), parketarski i keramičarski radovi, ugradnja sanitarne opreme i izvedba unutarnjih stepenica i unutarnjih vrata, je približno 5 do 6 mjeseci. S dovršetkom svih unutarnjih završnih radova moguće je useljenje u kuću. Istodobno s useljenjem može se započeti s radovima na uređenju okoliša kuće.

  6. Pa kakvo je stvarno vrijeme izgradnje montažne kuće?

  Vrijeme gradnje izvana gotove montažne kuće je 7 mjeseci, montažna kuća na djelomični ključ završava se za približno 9 mjeseci, a montažna kuća po sistemu „ključ u ruke” za 11 mjeseci.

  Stručni članak 1795
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Montažne kuće?

  Imamo 247 izvođača za područje Montažne kuće:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 247 izvođača za područje Montažne kuće
  9.3
  0

  EURO KUĆA d.o.o.


  9.8
  0

  H2M2 SOLUTIONS j.d.o.o.


  10
  0

  TRAFO d.o.o.


  8.9
  0

  INTERPRO, vl. Senad Džemaili