Za područje

  Garancija na obrtničke i građevinske radove

  Članak je koristio već 18634+ korisnicima
  Pri sklapanju ugovora s vašim izvođačem za građevinske ili obrtničke radove, vrlo je bitan sadržaj. Stoga ne gledajte samo na cijenu koju ste dobili na svoj upit, nego obratite pozornost i na druge točke ugovora. Garancija na dobro napravljeni posao je njezin ključni dio.
  Stručni članak 18634
  Garancije i jamstva su važan dio svih radova
  Imamo 638 izvođača za područje Nadzorni inženjer:

  Zakonska garancija i ugovorna garancija

  Svaka obavljena usluga, pa i usluge građevinskih i obrtničkih radova, po zakonu ima 2 godine garancije i 2 godine jamstva nevezano za to kakav ste ugovor sklopili. To znači da vam je obrtnik ili građevinski radnik dužan u osam (8) dana odgovoriti na pisanu pritužbu za stvarnu pogrešku. Čak iako niste s njim sklopili ugovor, on je dužan popraviti pogrešku.

  Zakonska zaštita za dobro obavljene građevinske ili obrtničke radove je jako kratka obzirom na to da u kući ili stanu živimo cijeli život. S tog stajališta je važno da izvođač navede garanciju u ugovoru ili općim uvjetima. U posebnim građevinskim uvjetima preporuke nalažu da je za čvrstoću gradnje projektant ili izvođač dužan jamčiti 10 godina od preuzimanja projekta. Za krovne radove, fasaderske radove i druge izvođačke radove gdje se ugrađuju trajni elementi, izvođači obično nude 10-godišnju garanciju. Da biste s poslom bili zadovoljni, već na početku nabavite više ponuda i usporedite ih. Prilikom usporedbe ponuda potrebno je poštovati sve značajne elemente ponude.

  Najveća pogreška je da u ponudi gledamo samo na cijenu. Možda je taj tren najniža cijena za građevinske ili obrtničke radove zaista najvažniji faktor za vas, no potrebno je pregledati i ugovorni rok završetka posla, pregledati jesu li u ponudi mjesečna obračunavanja ili jednokratni trošak. Pregledajte i reference izvođača, njegove preporuke i provjerite jesu li navedene ugovorne kazne. Prije svega potražite i kakva je garancija vašeg izabranog izvođača. S izvođačem sklopite ugovor koji će definirati sve važne elemente: opseg posla, cijene, rok izvedbe i prije svega garanciju na obavljeni posao i rok za popravljanje eventualnih pogrešaka. Dosta puta je, naime, glavnina posla obavljena u roku, a na obavljanje manjih poslova čekamo duži period. Prije toga se možete zaštititi ugovorom. Za obavljenu uslugu izvođač je dužan izdati račun, koji je dovoljno raščlanjen da možete provjeriti njegovu pravilnost glede količine i kakvoće usluge.

  Tri koraka što možemo napraviti ako nismo zadovoljni izvođačem

  Što napraviti ako dođe do pogreške kao kad se, primjerice, odvoji parket, otpadnu pločice ili pukne gipsano-kartonska ploča? Ako je usluga obavljena nepravilno ili protivno dogovoru, obzirom na prirodu usluge možete odabrati među sljedećim zahtjevima. Prva mogućnost je da izvođač mora ukloniti nedostatke ili uslugu ponovno napraviti. Sljedeća mogućnost je da vrati dio plaćenog troška razmjerno manjkavosti usluge. Zadnja mogućnost koja dolazi u obzir u rijetkim slučajevima je da izvođač vrati sav plaćeni trošak. Treba upozoriti na to da prije izbora izvođača i početka posla uvijek zahtijevate predračun. U slučaju da izvođač izda predračun s izrečenim jamstvom, može zahtijevati više novca samo u iznimnim slučajevima. Ako vam izvođač izda predračun bez izrečenog jamstva, izvođač vas mora odmah, čim ustanovi da će predračun biti prekoračen, o tome obavijestiti.


  Svi izvođači u eMajstor mreži nude vam garanciju. Ako trebate građevinska poduzeća, fasadere, krovopokrivače, soboslikare, keramičare, elektro ili vodoinstalatere ili koga drugoga za vašu gradnju i obnovu, pošaljite upit Vašoj eMajstor ekipi.

  Stručni članak 18634
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 638 izvođača za područje Nadzorni inženjer:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 638 izvođača za područje Nadzorni inženjer:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 638 izvođača za područje Nadzorni inženjer
  9.7
  0

  OMEGA STUDIO d.o.o.

  Zabok
  9.8
  0

  MARKO d.o.o.

  Osijek
  9.6
  0

  IZVAN OKVIRA d.o.o.

  Zagreb
  9.7
  0

  IVAGO-PLAN d.o.o.

  Sesvete
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE NADZORNI INŽENJER?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana