Za područje
  Što je novo?

  Cijena gradnje zidane kuće u 2016

  Članak je koristio već 49460+ korisnicima
  Cijena gradnje kuće uvelike ovisi o odabranim materijalima i načinu gradnje, a i o tome koliko nam se žuri. Napisat ćemo nekoliko riječi o tome koliko bi vas u 2016. stajala novogradnja kuće.
  Stručni članak 49460
  omiljen
  Gradnja vaše kuće će Vas koštati prosječno 1000€ po m2
  Imamo 998 izvođača za područje Novogradnja:

  Koliko me košta kuća

  Odgovor na pitanje koliko će vas stajati gradnja kuće teško ćete dobiti prije nego znate gdje ćete graditi i kakva će točno vaša kuća biti. Za to, osim projekta za građevinsku dozvolu, trebate i izvedbeni projekt s detaljnim popisom radova. Jasno je da cijena gradnje kuće ovisi o odabranim građevinskim materijalima, zahtjevnosti gradnje, a gradnju može poskupjeti i želja za brzim useljenjem.

  Nakon analize više projekata iz 2016, u članku smo pripremili prosječnu cijenu za gradnju uobičajene zidane kuće, kako biste lakše ocijenili vrijednost svojega projekta. Svi znamo da gornje granice u građevinarstvu nema.

  Cijena gradnje kuće do treće građevinske faze

  Treća građevinska faza znači kuću s temeljima, konstrukcijom i krovom. Uobičajeno gradnja treće građevinske faze traje tri do četiri mjeseca. Preporučamo unajmljivanje jednog poduzeća koje će osim polaganja temelja, zidarskih radova i betonske konstrukcije izvesti i krovne i limarske radove.

  Cijena gradnje kuće do treće građevinske faze kreće se između 320 i 420 EUR/m2 neto površine. Cijena ovisi o načinu temeljenja, broju armiranobetonskih greda, vezi i debljini etažne ploče. Kod prosječno velike kuće od 150 m2 neto cijena gradnje do treće građevinske faze iznosi oko 70.000 EUR.

  Cijena gradnje kuće ključ u ruke

  Ključ u ruke znači kompletnu kuću bez opreme. Takva kuća uključuje i vanjsko uređenje, podne obloge i keramiku, svu finu montažu i završne soboslikarske radove. To znači da se u takvu kuću možete useliti odmah, tj. čim je opremite.

  Prosječna cijena gradnje zidane kuće po sistemu „ključ u ruke“ kreće se između 950 i 1200 EUR/m2 neto. Svakako znamo da nema gornje granice, posebice ako kuću poskupljuju bolje podne obloge, prozori i odabir pametnih instalacija ili prozračivanja. Ako nam tko ponudi cijenu ispod 950 EUR/m2 neto, to znači da će ugraditi slabije materijale i pružiti manje kvalitetnu izvedbu bez garancije. To pokušajte izbjeći. Također, ako se sami primite organizacije gradnje, nećete uštedjeti više od 100 EUR po m2, a izgubit ćete više od 100 sati svoga vremena. Za prosječno veliku kuću od 150 m2 neto izdvojit ćete 150.000 EUR.

  Građevinsko poduzeće nađite već zimi

  Ako se odlučite za gradnju kuće, savjetujemo vam da odluku donesete zimi. Dobra građevinska poduzeća imaju zauzete termine već na proljeće. Ako se za novogradnju dogovorite pola godine unaprijed, moguće je dogovoriti se i za popust.


  Želimo Vam uspješnu gradnju!
  Vaša eMajstor ekipa

  Zid od cigle
  Zid od cigle


  Stručni članak 49460
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 998 izvođača za područje Novogradnja:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 998 izvođača za područje Novogradnja:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 998 izvođača za područje Novogradnja
  9.7
  0

  SID GRADNJA j.d.o.o.

  Poreč
  10
  0

  MEGADOM d.o.o.

  Split
  10
  8

  EURO GRADNJA PROJEKT d.o.o.

  Stankovci
  9.4
  0

  ŠUDIĆ d.o.o.

  Brtonigla
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE NOVOGRADNJA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana