Za područje
  Što je novo?

  Asfaltiranje dvorišta

  Članak je koristio već 25671+ korisnicima
  Baza asfalta napravljena je od tvari nazvane bitumen - to je ljepljiva, crna i visoko viskozna tvar. Ključno u pripremi smjese asfalta je odnos različitih tvari. Pravi omjer tvari može ostvariti zahtijevana svojstva asfalta. Važno svojstvo koje moramo dobiti je elastičnost asfalta. Asfalt mora biti otporan i na vremenske uvjete i starenje.
  Stručni članak 25671
  Imamo 283 izvođača za područje Asfaltiranje:

  Asfaltna dvorišta

  Obično se asfaltiraju vozne staze, ponekad i dvorišta. Dvorišta se asfaltiraju kod stambenih objekata, prije svega kod jednostambenih i višestambenih, kao i kod javnih objekata. Prednost asfaltiranja je u tome da takve površine nije potrebno dodatno održavati. Također, asfaltirano dvorište je otporno na mehanička oštećenja i doseže dug životni vijek. Asfaltna površina je jeftinija od tlakovane, a i kraće je vrijeme izvedbe površine.

  Dvorišta nije uvijek moguće asfaltirati. Primjerice, ukoliko ispod površine dvorišta prolaze vodovi koji imaju sigurnosni pojas, ne smijemo ih zatvoriti asfaltnom površinom. Velika asfaltna površina je također upitna i u estetskom smislu.

  Polaganje asfalta

  Prvo je potrebno učvrstiti podlogu i prikladno je pripremiti. Podloga mora biti učvršćena oko oborinskih vodova odnosno oko odvoda. Svi kanali i drugi vodovi moraju biti prikladno zaštićeni i zatvoreni. Nakon što je podloga pripremljena, može se početi sa zagrijavanjem asfaltne smjese. Ona se na gradilište dovozi kamionom, koji je istresu na površinu. Rijetko se miješalica za asfalt pokreće i ručno, prije svega onda kada je pristup strojem onemogućen. Na kraju dolazi kotrljanje asfaltne miješalice, a smjesa mora biti toliko čvrsta da u nju više ne može prodrijeti voda. Pri asfaltiranju treba biti jako oprezan i posao povjeriti stručnjacima, u suprotnom može doći do oštećenja asfaltnih površina.

  Vrlo je važno da se podloga prikladno pripremi za asfaltiranje. Ona mora biti učvršćena i imati prikladnu nosivost. Ako asfaltna osnova nije pravilno pripremljena, u asfaltu može doći do oštećenja i rupa, te je osnovu potrebno naknadno popraviti i ponovno asfaltirati. Do oštećenja može doći i u slučaju da asfalt nije kvalitetan odnosno da odnos među tvarima mase nije bio prikladan.


  Informacije o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena. Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.

  Stručni članak 25671
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 283 izvođača za područje Asfaltiranje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 283 izvođača za područje Asfaltiranje:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 283 izvođača za područje Asfaltiranje
  9.8
  0

  MASSA d.o.o.

  Osijek
  10
  0

  SUMA , vl. Nikola Marić

  Slavonski Brod
  9.8
  0

  ZFR KOVAČIĆ OBRT, vl. Zdenko Kovačić

  Samobor
  9.6
  0

  ZIG, OBRT ZA USLUGE, vl. Zdravko Barić

  Kraljevec
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ASFALTIRANJE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana