Za područje

  Termostat - koja je idealna temperatura prostora?

  Je li vam ljeti prevruće, a zimi prehladno? Niste sigurni kako postaviti termostat? Pri planiranju sustava grijanja i hlađenja u objektu treba imati na umu projektnu temperaturu u objektu. Projektna temperatura je vrijednost utvrđena zakonom i razlikuje se ovisno o dobu godine i namjeni objekta. Usredotočit ćemo se na projektnu temperaturu stambenih objekata. Projektna temperatura je preporučena temperatura u objektu.
  Stručni članak 392
  temperatura - u - objektu.png
  Imamo 577 izvođača za područje Ventilacija, rekuperacija:

  1. Namjestite termostat za zimski period

  U zimskom periodu je optimalna temperatura u boravišnim prostorijama 22 °C. Ta se temperatura mora osigurati za vrijeme kada se ljudi aktivno kreću po životnim prostorima. Ta je temperatura optimalna, i ne utječe na vaše zdravlje. Projektna temperatura u stambenim prostorijama ne mijenja se prema vanjskoj temperaturi u zimskome periodu. Pri određivanju projektne vrijednosti temperature uzmite u obzir temperaturne razlike između vanjskog i unutarnjeg prostora. Optimalna temperatura određena je uz pomoć zdravstveno kvalificiranog osoblja, koje zna koja je odgovarajuća temperatura za rad i kretanje, kao i  koja je preporučena razlika temperature između vanjskih i unutarnjih prostora. Stoga zimi postavite termostat na 22 °C.

  2. Idealna temperatura u ljetnom periodu

  U ljetnim mjesecima su projektne i optimalne temperature u stambenim prostorima 26 °C, a prihvatljive su i temperature do 28 °C. Prostorije s višom temperaturom moraju se hladiti. Mogu se hladiti dovođenjem hladnog zraka u prostor ili ventilacijom, zatvaranjem i zamračivanjem vanjskih staklenih površina. Ljeti treba paziti da se naše tijelo ne pregrije. Postoji nekoliko načina hlađenja: od hlađenja puhanjem hladnog zraka, do stropnog hlađenja, što je slično podnom grijanju.

  3. Energetska sanacija zgrada

  Ako se projektirana temperatura u stambenim prostorima ne postigne ni ljeti ni zimi, treba energetski sanirati stambeni objekt, odrediti mjesta najvećih toplinskih gubitaka ili uvećanja. Energetska sanacija objekta je složena stvar koja zahtijeva profesionalno rješenje. Obratite se stručnjacima kako biste lakše pronašli pravo rješenje.

  Stručni članak 392
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 577 izvođača za područje Ventilacija, rekuperacija:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 577 izvođača za područje Ventilacija, rekuperacija:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 577 izvođača za područje Ventilacija, rekuperacija
  10
  2

  GRIJANJE RIJEKA d.o.o.

  Rijeka
  9.3
  0

  MONTING BARIŠIĆ j.d.o.o.

  Darda
  9.7
  0

  TOP VENT MONT d.o.o.

  Goričan
  9.1
  0

  MARIĆ INSTALACIJE, vl. Željo Marić

  Slavonski Brod
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE VENTILACIJA, REKUPERACIJA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana