Za područje

  Vanjske ograde: moderne drvene balkonske ograde

  Članak je pregledalo čak 2889+ korisnika
  Na balkone možemo montirati moderne drvene balkonske ograde jer su one i obvezni element svake terase odnosno balkona, budući da štite od pada. Moderne drvene balkonske ograde imaju i dodatnu ulogu jer umjetnički dopunjuju naš objekt i izgled fasade. Vanjske ograde već odavno nisu samo „nužno zlo”, već estetski arhitektonski element, koji se može projektirati u skladu s vašim željama.
  Stručni članak 2889
  drvene ograde
  Imamo 307 izvođača za područje Drvene ograde:

  1. Drvene vanjske ograde

  Balkonska ograda je nužan element svake terase ili balkona. Vanjske ograde su se oduvijek najčešće izrađivale od drva. Najjednostavniji primjer su, naravno, ograde oko kuće. Da su vanjske ograde izrađene od drva, nije ništa neobično, međutim, danas, u moderno doba, balkonske vanjske balkonske ograde su relativno rijetke,  jer su ih zamijenili suvremeni materijali poput nehrđajućeg čelika ili stakla, za koje se odlučuje sve više korisnika. No drvene vanjske ograde prikladne su svakako i za balkone jer je drvo prirodni materijal koji je neusporediv s bilo kojim drugim i koji će vašu fasadu na elegantan način naglasiti prirodnim, zemljanim tonovima. Drvene vanjske ograde izvrsne su osobito kada je drvo već upotrijebljeno na fasadi kuće, jer je kuća onda stilski dovršena i cjelovita.

  2. Drvena balkonska ograda – materijali

  Jedan od najpopularnijih tradicionalnih izbora je svakako drvena balkonska ograda. Ona se može pohvaliti atraktivnim izgledom i dugovječnošću. Drvene balkonske ograde mogu biti izrađene od raznih drvenih materijala. Mogu biti montažne ili zidane. Ako se odlučujemo za montažnu ogradu, moramo odabrati prikladan, trajan i izdržljiv materijal za nju. No najvažnije je odlučiti se za kvalitetan drveni materijal i obraditi ga kvalitetno i na odgovarajući način, jer će biti izložen vremenskim uvjetima, meteorskim vodama, snijegu, mrazu i UV zrakama. U načelu, različita stabla, bilo od smreke ili bukve, prikladna su za drvene balkonske ograde, dok izgled prirodnog drva nije ni relevantan, jer se drvene balkonske ograde u svakom slučaju moraju dobro zaštititi lakom i drugim impregnacijskim premazima koji će prirodni izgled drvene balkonske ograde malo promijeniti. Nedostatak drvene ograde je što zahtijeva redovito održavanje. Preporučuje se bojenje drvene balkonske ograde najmanje jednom u 1 do 3 godine.

  drvene-ograde.jpg
  Izgled moderne drvene balkonske ograde treba uskladiti s izgledom cijelog objekta.Caption

  3. Moderne drvene balkonske ograde 

  Izgled moderne drvene balkonske ograde, odnosno njezin oblik i materijal, treba odabrati u skladu s idejnim rješenjem izgleda cijelog objekta. Možemo birati između punijih ograda, zidanih, osobito kada želimo zaštititi balkon od pogleda. Otvorenije i svjetlije ograde biramo kada želimo da ograda bude manje upadljiva i propusnija za svjetlost. Otvorene moderne drvene ograde mogu biti različitih oblika, uzoraka ili boja, ali moraju se prije svega uskladiti s izgledom objekta, koji određuje arhitekt u skladu s vašim željama.

  4. Konstrukcija vanjske ograde za balkon

  4.1. Podkonstrukcija moderne drvene balkonske ograde

  Podkonstrukcija moderne drvene balkonske ograde mora prije svega biti dovoljno čvrsta, tako da se na nju možemo osloniti bez ikakvih problema, što znači da mora biti pravilno pričvršćena, odnosno ubušena u balkonski pod ili vanjsku stranicu. Za koji ćete se od ova dva načina pričvršćivanja vanjske ograde odlučiti, ovisi uglavnom o vašim željama i estetici. Odaberite onu metodu koja bolje pristaje fasadi.

  4.2. Dimenzije vanjske ograde

  Vanjske ograde imaju propisane dimenzije jer nas samo tako doista mogu zaštititi. One moraju biti visoke najmanje 100 cm, a ako nisu pune, razmak između pojedinih stupova ili letvica mora biti najmanje 10 cm. To je jedini način da zaštitimo djecu od pada i ozljeda.

  5. Cjenik moderne drvene balkonske ograde

  Koja je cijena drvene balkonske ograde? Između 20 - 35 EUR/m2. Naravno, cijena ovisi o zahtjevnosti izrade ograde, npr. ako želite određene dekorativne rezbarije u drvu, balkonska ograda će biti naravno skuplja.

  Stručni članak 2889
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Drvene ograde?

  Imamo 307 izvođača za područje Drvene ograde:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 307 izvođača za područje Drvene ograde
  9.7
  0

  FRANJO-STIL d.o.o.


  9.4
  0

  IDONEUS INTERIJERI d.o.o.


  10
  2

  ČIVITIKO d.o.o.


  9.3
  0

  RIMOR d.o.o.