Za područje
  Najveći izbor bazenske opreme u Hrvatskoj

  Mini montažne kuće: cijena mini kućice

  Članak je pregledalo čak 1789+ korisnika
  Mini montažne kuće vrlo su praktičan izbor, čak i kada nam je potreban manji stambeni prostor. Već kod kuće veličine od cca. 30 m2 možete dobiti funkcionalan dnevni studio za različite namjene. Kako do mini montažne kuće male kvadrature i koja je njezina cijena, možete pročitati u nastavku.
  Stručni članak 1789
  mini montazna kuca
  Imamo 1015 izvođača za područje Arhitekti, arhitektura:

  1. Mini montažne kuće

  Osobito tamo gdje nam ne treba puno stambenog prostora, odabir mini montažnih kuća je dobar izbor. Ne samo da će nam zbog mini kuće ostati još više dragocjenog zemljišta, već ćemo i uštedjeti na ulaganju, jer svaki dodatni kvadratni metar standardne gradnje košta između 1400 i 1500 eura.

  Mini montažne kuće imaju sve potrebne prostorije i svu opremu koju možemo naći u većim kućama. Imaju spavaću sobu veličine 10 m2, dnevni boravak, koji je zajedno s blagovaonicom i malom kuhinjom veličine oko 20 m2. Mini kuće također imaju 10 m2 namijenjenih za kupaonicu i skladišni prostor. Zajedno mjere cca. 40 m2 površine, koja može zadovoljiti osnovne životne potrebe.

  Ponuditelji obično nemaju mini montažne kuće u standardnoj ​​ponudi, pa ćete za idejni plan (IDP) morati doplatiti. Općenito, mini kuće moraju biti veoma dobro osmišljene i kvalitetno tlocrtno koncipirane, jer imaju tako malo prostora da se doslovno računa svaki kvadratni metar. Pomoć arhitekta stoga neće biti naodmet. Nikako nemojte zaboraviti da je čak i za mini kuće potrebna građevinska dozvola i izgradnja temeljne ploče s priključcima, što će vas zajedno koštati do 250 €/m2 površine.

  1.1. Mini montažne kuće kao dogradnja

  Mini montažne kuće dobar su izbor kada želite dograditi ili nadograditi postojeću kuću. Uz minimalne građevinske intervencije možete brzo dodati dnevni boravak ili cijelo krilo dnevne sobe. Obratite pozornost samo na dopušteni faktor izgradnje i ispravnost spoja nove i stare zgrade, osobito na temeljima. Inače mogu nastati toplinski mostovi kao posljedica nepravilnih detalja, što će uvelike utjecati na cijenu i vašu kvalitetu života.

  1.2. Mini vikend kućice

  Mini montažne kuće osobito su prikladno rješenje za vikende i kraće boravke. Bilo da se radi o lokaciji u planinama ili na moru, montažnom gradnjom brzo ćete doći do udobnog rješenja koje će se brzo implementirati. Na vlažnim lokacijama treba samo dobro provesti temeljenje, a kontakt s tlom mora biti betonski i pravilno izoliran. Zapamtite da i ove mini kuće zahtijevaju istu pažnju pri planiranju, odnosno u pripremi planova, svih detalja i građevinskih radova, ako želite da dugo služe svojoj svrsi.

  2. Primjeri mini kućice

  2.1. Mini kućice Escher

  Mini kuća Escher prilagođena je savršenom životu triju članova obitelji. Svojim dovršenim dizajnom i atraktivnim izgledom zadovoljava i najzahtjevnije korisnike. Njome možete putovati i svakodnevno uživati ​​u doručku na novoj lokaciji. Izbor prirodnih materijala i nenametljivih boja osigurava da se objekt savršeno uklapa s prirodnim okolišem.

  2.2. Oprema mini montažne kućice

  U mini mobilnoj kućici pronaći ćete praktički sve što vam je potrebno: od kuhinje, blagovaonice, do prostora za druženje, spavaće sobe i kupaonice. Spavaća soba mini montažne kuće nalazi se u gornjem dijelu objekta. Pod u kuhinji je pomičan, pa je u njemu skriven blagovaonski stol. Društveni prostor mini montažne kuće u jednom trenutku može biti blagovaonica, a u drugom dnevni boravak. Iz dnevnog prostora otvara se veliki prozor koji djeluje kao produžetak vanjskog dnevnog boravka.

  Mini montažne kuće Escher pogodne su za obiteljska putovanja jer ćete pronaći praktički sve što vam treba za život. Kuhinja i kupaonica potpuno su opremljene svim priborom koji nam olakšava život. U mobilnoj kućici nalazimo dovoljno prostora za pohranu u koji možemo jednostavno pohraniti odjeću, hranu i druge potrepštine koje trebamo za višetjedni boravak na otvorenom.

  Putujuće mini kuće Escher impresioniraju nas svojom udobnošću i praktičnošću. Objekt je zanimljiv jer svojim središnjim dijelom, društvenim prostorom, stvara osjećaj transparentnosti. Sa sigurnošću možemo reći da su otvori na mini montažnoj kućici postavljeni na pravim mjestima, što nam omogućuje izravan kontakt s vanjskim okruženjem. U ljetnim mjesecima objekt je savršeno polazište za druženje. Oko njega možete osmisliti mnoge radionice za razonodu, a može poslužiti i kao kuhinja na otvorenom.

  3. Mini montažne kuće – cijena po kvadratnom metru

  Kvadratni metar mini montažne kuće košta oko 1200 eura. Cijena može nekoga iznenaditi, ali općenito vrijedi pravilo da manje kuće po četvornom metru ne koštaju znatno manje od većih, jer od izvođača i ponuditelja proizvoda ne možemo tražiti dodatne popuste zbog iznimno male kvadrature koju gradimo. Osim toga, postotak ulaganja namijenjen arhitektonskom projektiranju mini kuće je nešto veći. No treba imati na umu da su mini montažne kuće neusporedivo jeftinije od običnih jer su 3 puta manje, što se znatno odražava na naš financijski proračun.

  bogato-opremljena-kuhinja.jpg
  Bogato opremljenu kuhinju nadopunjuje krevet s pomičnim dnom.
  montazna-kuca.jpg
  Pogled iz spavaće sobe prema središnjem dnevnom prostoru.

   

  Stručni članak 1789
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1015 izvođača za područje Arhitekti, arhitektura:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1015 izvođača za područje Arhitekti, arhitektura:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 1015 izvođača za područje Arhitekti, arhitektura
  9.7
  0

  EXPERT d.o.o.


  8.9
  0

  ZONA ARCHITETTONICA j.d.o.o.


  9.6
  0

  KIROLO d.o.o.


  10
  1

  PFK STUDIO j.d.o.o.


  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ARHITEKTI, ARHITEKTURA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau | Sva prava zadržana