Za područje

  Kondenzacijska plinska peć, cijena za grijanje na plin

  Članak je koristio već 601+ korisnicima
  Plinsko grijanje postaje sve popularniji način grijanja. Zahvaljujući kondenzacijskoj tehnologiji jedan je od najpristupačnijih sustava grijanja. Plinsko grijanje omogućava kondenzacijska plinska peć. Više o karakteristikama, prednostima i cijeni plinske peći možete pročitati u nastavku.
  Stručni članak 601
  plinska-peć.png
  Imamo 1075 izvođača za područje Obnova, sanacija, renoviranje:

  1. Kondenzacijska plinska peć 

  1.1. Zašto su plinske peći pravi izbor

  Plinsko grijanje i plinske peći spadaju u udobne, izrazito pouzdane sustave grijanja i jedan su od najekonomičnijih sustava grijanja konvencionalnim izvorima energije. Prednost plinskih peći je i prostor koji trebamo za njihovu ugradnju – od svih sustava grijanja trebat će vam najmanje prostora za njihovu ugradnju. Kondenzacijska plinska peć prikladna je za postojeće, starije objekte, ali i za novogradnju, a osobito je učinkovita kod zidnog grijanja.

  Zbog svoje ekološke orijentacije, plinska peć je važan suvremeni način grijanja. Riječ je o jednom od najboljih i najučinkovitijih sustava grijanja,  s dobrom energetskom učinkovitošću i s malom količinom emisija. Plinska peć, poznata i kao kondenzacijska plinska peć, pridonosi manjem zagađenju okoliša jer praktički ne ispušta štetne čestice prašine. Plinske peći su tihe, gotovo nečujne i imaju niske operativne troškove.

  1.2. Kako radi kondenzacijska plinska peć?

  Kondenzacijska plinska peć iskorištava kondenzacijsku tehnologiju. Plin se dovodi u plinsku peć, gdje započinje proces kondenzacije. Plinska se peć u procesu kondenzacije koristi toplinom vodene pare, koja se nalazi u dimnim plinovima. Upravljanje plamenom i elektroničko paljenje odvijaju se putem ionizacijske elektrode. Prijenosnik plinske peći izrađen je od posebnih slitina, obično silicija /aluminija, dok su mu zidovi vrlo tanki, pa brzo reagira na promjenu temperature. Kondenzacijska plinska peć omogućava i dogradnju grijača sanitarne vode, što omogućuje grijanje sanitarne vode. Kapacitet grijača sanitarne vode za plinsku peć iznosi do 100 litara.

  sustav-grijanja.png
  Sustav grijanja na plinske peći vrlo je popularan i često se upotrebljava i kod nas.

  2. Svojstva plinske peći

  Kondenzacijske plinske peći imaju iznimnu energetsku učinkovitost, do 109 % i malu potrošnju energije, a također postižu dugi vijek. Kondenzacijske peći ostvaruju standardnu ​​snagu između 24 i 60 kW, dok peći s nadograđenim grijačem sanitarne vode imaju snagu između 11 i 22 kW.

  Prednost plinskih kondenzacijskih peći je i njihova veličina. Budući da su male, mogu se postaviti u bilo koji dio prostorije. Plinska kondenzacijska peć radi vrlo tiho, tako da ne ometa funkcioniranje u prostoru.

  Kućište plinske peći atraktivnog je izgleda i omogućava da se peć ugradi i u estetski sofisticiranije interijere. Posljednje, ali ne najmanje važno, ove peći postižu vrlo niske emisije dimnih plinova, poput NOx-a.

  Kondenzacijska plinska peć može se ugraditi i u podrum, kao i u bilo koju drugu prostoriju objekta. Plinska peć je pogodna i za upotrebu u višestambenoj zgradi.

  3. Kada možemo vratiti ulaganje u plinsku peć?

  Velika prednost plinske peći je što se energija pohranjena u gorivu praktički u potpunosti pretvara u toplinu. Stoga je kondenzacijska plinska peć vrlo učinkovita (104 – 109 %). Zbog toga ima smisla promijeniti niskotemperaturnu (89% – 93 %) i standardnu plinsku peć (64 – 70 %). Takva plinska peć je procentualno daleko manje učinkovitija od kondenzacijske plinske peći. Ako za grijanje prostora i vode upotrebljavate lož-ulje ili kombinaciju peći na drva i ugljen, brzim izračunom uvidjet ćete da se ulaganje u suvremene kondenzacijske plinske peći može vratiti već za dvije godine!

  4. Grijanje na plin

  Grijanje na plin ima brojne prednosti. Ako je peć pravilno ugrađena i podešena, grijanje na plin osigurava vrlo dobru energetsku učinkovitost. Grijanje na plin nije korisno samo za grijanje prostora, već i za kuhanje i grijanje sanitarne vode. Grijanje na plin vrlo je popularno u Europi. Može se upotrebljavati za grijanje domova, kao i industrijskih i drugih velikih objekata. Plinsko grijanje ima konstantnu cijenu, neposrednu i ravnomjernu toplinu kada se upotrebljava za grijanje prostora, a dugoročno omogućuje veću financijsku uštedu.

  grijanje-na-plin.png
  Grijanje na plin karakteriziraju konstantne i niske cijene.

  5. Koliko košta grijanje na plin? 

  Grijanje na plin za prosječnu obiteljsku kuću iznosi oko 6600 KN godišnje.

   

  Stručni članak 601
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1075 izvođača za područje Obnova, sanacija, renoviranje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1075 izvođača za područje Obnova, sanacija, renoviranje:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 1075 izvođača za područje Obnova, sanacija, renoviranje
  9.6
  0

  MP GRADNJA d. o. o.

  Poreč
  10
  2

  PALIR d.o.o.

  Solin
  9.6
  0

  IVANČEVIĆ INTERIJERI, vl. Igor Ivančević

  Zagreb
  9.4
  0

  OBRT MAJERIĆ, vl. Branko Majerić

  Prigorje Brdovečko
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE OBNOVA, SANACIJA, RENOVIRANJE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana