Za područje

  Toplovodni kamini

  Članak je koristio već 7959+ korisnicima
  Kamin je obično asocijacija na romantičan zimski ugođaj. Uz to može predstavljati i centralno grijaće tijelo našeg doma. Značaj toplovodnih kamina je ugrađeni izmjenjivač topline. Kamin zagrije vodu u spremniku i preko sustava cijevi vodom grije različite prostore našeg objekta.
  Stručni članak 7959
  Imamo 101 izvođača za područje Kamini:

  Svojstva toplovodnoga kamina i tipovi

  Toplovodni kamini primjereni su za zidno, kao i za podno grijanje, a na njih možemo priključiti i radijatorsko grijanje. Centralnim grijanjem, na koje je vezan toplovodni kamin, možemo grijati cijelu kuću.

  Postoje različiti tipovi toplovodnih kamina, a često su na drva ili pelete. Toplovodni kamini su zanimljivi prije svega zato što značajno snižuju troškove grijanja zgrade. Osim ekonomičnosti, kamini vam omogućuju i učinkovitost i sigurnost.

  Djelovanje toplovodnoga kamina

  Kamin radi tako da vatrom zagrije vodu u spremniku. Zagrijana voda iz spremnika potom teče u cijevi centralnoga grijanja i grije prostore cijelog objekta. Uz cijevi podnoga grijanja, na toplovodni kamin možemo priključiti i sustav radijatora. Toplovodni kamin je, za razliku od ostalih peći, obično lociran u boravišnim prostorima vaše zgrade gdje se najčešće zadržavate. Kamin predstavlja dodatni, ugodan element vašeg interijera, tako da možete uživati u njegovom lijepom ugođaju.

  Tipovi kamina

  Toplovodni kamini mogu biti samostojeći ili ugrađeni. U nastavku će biti opisani snažniji tipovi toplovodnih kamina, na koje je moguće priključiti više grijaćih tijela.

  Samostojeći toplovodni kamini

  Kamin na pelete, Idro point

  Grijaće tijelo namijenjeno je radijatorskom, kao i podnom grijanju i grijanju sanitarne vode. Na nj možemo priključiti više radijatora. Predstavljenim tipom kamina možemo zagrijati do 110 m2 boravišnih površina, odnosno 295 m3 zraka, njegova moć je 11,3 kW, a njegova iskoristivost 92 %. Kamin ima ugrađen spremnik za 27 kg peleta i nudi 10-16-satno neometano grijanje. Moguće je regulirati ga pomoću tjednog programa grijanja. 

  Kamin na pelete, Fuji

  Jednako kao i kod prijašnjeg tipa, kamin možemo upotrijebiti za različite sustave grijanja. Tim toplovodnim kaminom možemo ugrijati 470 m3 zraka jer je njegova snaga nešto viša – 18 kW. Iskoristivost kamina je 91,94 %. Jednako kao i prijašnji tip, kamin ima ugrađen spremnik od 27 kg i omogućuje 5,5-19-satno grijanje. Grijaće tijelo moguće je regulirati preko mobilnoga telefona. 

  Kamin na drva, Warm/CS

  I taj tip kamina namijenjen je radijatorskom, kao i podnom grijanju. Njime možemo zagrijati 140 m2 boravišnih površina odnosno 340 m3 zraka. Snaga tog tipa toplovodnoga kamina je 14 kW, njegova iskoristivost je nešto niža, 81,6 %, a potrošnja se kreće oko 5,54 kg drva/h. 

  Cijena kamina na pelete se kreće oko 5000-10000 KN.

  Ugrađeni toplovodni kamini

  Kamin na drva, IDRO30 CS

  Ugrađeni toplovodni kamin namijenjen je podnom, kao i radijatorskom grijanju. I tim tipom kamina možemo zagrijati oko 140 m2 boravišne površine odnosno 360 m3 zraka. Njegova snaga je 18 kW, njegova iskoristivost 75 %. Potrošnja toplovodnoga kamina je između 1,7 i 5,3 kg/h.

  Kamin na drva, H2O ceano

  Toplovodni kamin možemo upotrijebiti kao izvor topline u različitim sustavima grijanja. Kaminom možemo zagrijati približno 150 m2 boravišnog prostora odnosno 355 m3 zraka. Snaga kamina kreće se oko 15 kW, njegova iskoristivost je 80 %. Potrošnja kamina je između 1,5 i 4,5 kg/h.

  Cijene toplovodni kamina se kreću oko 35000 - 90000 KN.

  Za više informacija obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.

  Stručni članak 7959
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 101 izvođača za područje Kamini:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 101 izvođača za područje Kamini:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 101 izvođača za područje Kamini
  9.5
  0

  STIV, vl. Ivica Roginić

  Lepajci
  9.8
  0

  KAMINI LIPIĆ d.o.o.

  Ljubešćica
  9.7
  0

  ŠKRILA - OBRT ZA ZEMLJANE RADOVE, vl. Edi Perhat

  Vodnjan
  8.9
  0

  KOSEC, vl. Mihael Kosec

  Gornja Stubica
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KAMINI?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana