Za područje

  Unutarnja vrata sa staklom

  Članak je koristio već 3561+ korisnicima
  Staklo je materijal koji omogućuje prividnu prepreku između pojedinih prostorija. Osim klasičnih staklenih unutarnjih vrata, razlikujemo i unutarnja vrata sa staklom kojima je staklo samo dodatak. Staklena unutarnja vrata u većini slučajeva su neobičan, ali vrlo zanimljiv, dodatak prostoru. Moderno dizajnirani dnevni boravci vole staklo i upotrebljavaju ga na razne načine. Staklo omogućuje prividnu barijeru s jedne strane i neograničenu povezanost prostora s druge strane.
  Stručni članak 3561
  vrata-sa-staklom.jpg
  Imamo 561 izvođača za područje Sobna vrata:

  1. Staklo za vrata

  Staklo za unutarnja vrata mora biti armirano ili lijepljeno jer sprječava stvaranje oštrih djelića u slučaju oštećenja. Staklo za unutarnja vrata može se kombinirati s drvom, aluminijem, MDF-om ili furnirom. Upotreba takvih unutarnjih vrata vrlo je raznolika. Međutim, razlikuju se uglavnom po estetici. Svima je zajedničko da služe za zatvaranje prolaza između prostorija i uz pomoć stakla omogućuju prolazak svjetlosti u susjedni prostor.

  Na vama je koju ćete kombinaciju materijala sa staklom odabrati. Pri izboru je važno imati na umu što očekujete od stakla. Je li vam dovoljno da staklo za vrata samo propušta svjetlost ili staklo unutarnjih vrata osim svjetlosti treba stvarati i intimu? U osnovi, možete se odlučiti za potpuno prozirno ili neprozirno staklo za vrata, ovisno o tome želite li potpunu intimu u sobi ili vam pogledi u prostor ne smetaju.

  2. Unutarnja staklena vrata

  2.1. Staklena vrata s dovratnikom

  Sva uobičajena vratna krila mogu se zamijeniti staklenim vratima. Staklena vrata s dovratnikom mogu se ugraditi i na drveni i na aluminijski dovratnik. Dostupna su u paketu s dovratnikom i vratnim krilom ili kao vratno krilo koje se može postaviti na postojeći dovratnik.

  2.2. Staklena vrata bez dovratnika

  Najnovija moderna vrata imaju skrivene podvratnike, koji uvelike pojednostavljuju izgled vrata. Staklena vrata bez dovratnika zapravo nisu bez okvira. To je samo poseban profil dovratnika koji se skriva u zidu.

  2.3. Unutarnja staklena klizna vrata

  Kada nemate puno prostora za krilna vrata i želite da svjetlost prolazi između prostorija, unutarnja staklena klizna vrata idealno su rješenje. Staklo kliznih vrata može biti prozirno ili neprozirno, ali iz sigurnosnih razloga mora biti kaljeno.

  vrata-sa-staklom.jpg
  Staklena vrata propuštaju svjetlost, a istodobno omogućuju više privatnosti.

  2.4. Staklena vrata

  Neki su prolazi između prostorija izrazito prometni, bilo da je to javni prostor, kuhinja u restoranu ili ulaz u dnevnu sobu. Staklena njihajna vrata su prozirna i otvaraju se u oba smjera, stoga omogućuju vrlo jednostavan prolaz između prostorija. Klizna vrata sa staklom mogu biti jednokrilna ili dvokrilna i izrađena su od kaljenog stakla. Staklena njihajna vrata ne trebaju dovratnike jer se mogu montirati izravno na zid ili na aluminijski nosač.

  3. Staklena unutarnja vrata – cijena

  Koliko koštaju staklena unutarnja vrata? Cijena varira ovisno o vašim željama i potrebama, a kreće se od 1100 KN nadalje za pojedinačna unutarnja vrata sa staklom. Na cijenu najviše utječe izbor materijala, način otvaranja i dodatni elementi bez kojih vrata ne funkcioniraju (kvaka, ukrasne letvice). Možemo reći da je cijena unutarnjih vrata u kombinaciji sa staklom u prosjeku veća za 20 do 25 %, ovisno o površini ugrađenog stakla, vrsti stakla, dodatnim ukrasima i slično.

  Pri kupnji vrata ne smijemo zaboraviti da je u većini slučajeva potrebno doplatiti uslugu ugradnje. Cijena ovisi o broju vrata koja treba ugraditi, kao i o demontaži i uklanjanju materijala. Važno je da za montažu odaberete kvalificirane osobe, što osigurava kvalitetnu uslugu.

  Stručni članak 3561
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 561 izvođača za područje Sobna vrata:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 561 izvođača za područje Sobna vrata:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 561 izvođača za područje Sobna vrata
  9.7
  0

  ŠPURGA d.o.o.

  Županja
  10
  1

  POHIŽEK INDUSTRIJA d.o.o.

  Sesvete
  9.9
  0

  LOVRAK d.o.o.

  Vrbovec
  10
  0

  ALUFER d.o.o.

  Umag
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE SOBNA VRATA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana