Za područje

  Električno podno grijanje, grijanje na struju

  Članak je pregledalo čak 3131+ korisnika
  Podno grijanje postaje najčešći način grijanja jer ima mnoge prednosti u odnosu na klasično. Kada se odlučujete za podno grijanje, možete izabrati obično podno grijanje ili električno podno grijanje.
  Stručni članak 3131
  podno
  Imamo 1037 izvođača za područje Podno grijanje:

  1. Prednosti i nedostatci običnog podnog grijanja

  1.1. Prednosti podnog grijanja

  Klasično podno grijanje trenutno je najčešći način grijanja. Medij koji po cijevima ugrađenima u pod prenosi toplinu u podnom je grijanju voda. U usporedbi s klasičnim radijatorskim načinom grijanja, podno grijanje je znatno učinkovitije jer cijela površina poda djeluje kao grijače tijelo. Tako su troškovi grijanja do 15 % niži.


  1.2. Nedostatci podnog grijanja

  Kod običnog podnog grijanja, pod je nešto deblji u usporedbi s električnim podnim grijanjem, iznad konstrukcije je prvo sloj toplinske izolacije, nakon čega slijedi sloj cijevi, često s čepastom plastičnom folijom, obuhvaćen estrihom. Estrih je kod klasičnog podnog grijanja nešto deblji. Nešto deblji pod bolje akumulira toplinu. Inače treba više vremena da se zagrije, a zatim također dulje vrijeme za emitiranje topline.

  el-podno.jpg
   

  2. Električno podno grijanje

  2.1. Prednosti električnog podnog grijanja

  Električno podno grijanje jedan je od najnovijih načina grijanja, vrlo je jednostavan za ugradnju i regulaciju.
  Podno grijanje provodi se s električnim podnim mrežama i folijama, gdje su ugrađene električne cijevi, koje zatim emitiraju toplinu u prostor.

  2.2. Nedostatci električnog podnog grijanja

  Pozitivna strana električnog podnog grijanja je što je pod tanji kada upotrebljavamo električno podno grijanje nego kod klasičnog podnog grijanja. Provodi se tako da se iznad konstrukcije prvo polaže izolacija, zatim odgovarajuća debljina estriha, a iznad estriha i ispod završnog sloja dolaze podne električne mreže. Kod električnog podnog grijanja možemo imati tanji estrih, osim u posebnim slučajevima, kada je u pitanju adaptacija i ograničeni smo visinom prostora, pa možemo električno podno grijanje položiti izravno na izolaciju i ispustiti estrih. Tada je debljina poda još tanja.
  Međutim, pomalo negativna strana je što je sama potrošnja energije veća, pa je za veće površine klasično podno grijanje isplativije. Električnim grijanjem se površina prije i intenzivnije zagrijava.
   

  Stručni članak 3131
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1037 izvođača za područje Podno grijanje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1037 izvođača za područje Podno grijanje:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 1037 izvođača za područje Podno grijanje
  9.6
  0

  DIJ GRADNJA, vl. Jurica Pavelić


  9.5
  0

  INSTALACIJE BOKUN & BABIĆ d.o.o.


  9.5
  0

  FRANJIĆ DALIBOR d.o.o.


  9.1
  0

  HIM MUŽIC J.D.O.O.


  Tražite dobre izvođače za područje PODNO GRIJANJE?