Za područje

  Montaža knaufa

  Članak je koristio već 5081+ korisnicima
  Gipsane ploče odnosno knauf ploče popularan su materijal koji se često upotrebljava u građevinarstvu. Gipsane ploče pogodne su za zidove, stropove i podove, a montaža knaufa je brza, jeftina i jednostavna.
  Stručni članak 5081
  gips.jpg

  1. Montaža gipsanih ploča

  Knauf sustavi su izrazito praktičan i popularan građevinski materijal. Pomoću knauf ploča možete brzo i jednostavno pregraditi prostore, obnoviti zidove i stropove ili obložiti neravne površine. Gipsane ploče nude izvrsnu zvučnu i toplinsku zaštitu. Suhomontažne ploče sastoje se od posebnog izdržljivog kartona, a između njih je sloj gipsa. Takvim pločama mogu se oblagati zidovi, stropovi i podovi. Gipsane ploče imaju odlične zvučne i protupožarne osobine. Uz posebne dodatke prikladne su i za ugradnju u vlažne prostore.

  Gipsane ploče lijepe se izravno na podlogu ili se montiraju na aluminijsku podkonstrukciju. Spojevi između ploča ispunjeni se brtvenim trakama, nakon čega slijedi fugiranje i ličenje radi konačnog izgleda. Osim toga, postoje mnogi sustavi gipsanih ploča.

  Stručni savjet tvrtke PADRAMONT j.d.o.o.

  1. Prosječna debljina pregradnih zidova?

  Prosječna debljina knauf zidova je 12 cm, kako se uglavnom metalna potkonstrukcija obostrano oblaže s dvije knauf ploče radi bolje nosivosti zidova, ukoliko želite veću nosivost pojedinog zida predlaže se na metalnu ili drvenu podkonstrukciju staviti OSB ploču pa na to knauf ploču.

  2. Koje su prednosti gipsanih zidova?

  Prednost gipsanih zidova  je:
  - što omogućavaju brzu, suhu i jednostavnu montažu,
  - lako se režu i oblikuju što omogućuje izradu ukrasnih oblika kao i funkcionalnih polica,
  - s njima je vrlo jednostavno pregrađivanje i formiranje novih prostorija,
  - omogućavaju da zidovi dišu i vlaga se u prostoriji održava u optimalnim parametrima,
  - nakon montaže mogu se odmah dalje obrađivati jer se ne trebaju sušiti,
  - gipsane ploče su ekološki materijal koji se može reciklirati u potpunosti, a zbog svojeg sastava nisu štetne za zdravlje (ne oslobađaju nikakve mirise ili otrovne tvari),
  - imaju bolja svojstva toplinske izolacije od čvrstih zidova te prilikom dodira zidovi ne djeluju hladno,
  - u slučaju oštećenja zida popravci su prilično brzi i jednostavni.

  3. Je li moguće naknadno staviti nekakvu izolaciju izmedu knaufa i zida, a da se knauf ne skida?

  Moguće je naknado staviti izolaciju između knaufa i zida bez potrebe za skidanjem knauf ploča sustavom upuhivanja izolacije kroz otvor u zidu kao što je SUPAFIL, koji nudi tri mogućnosti a to su:

  SUPAFIL CAVITY WALL za izolaciju između zidova ili u ovom slučaju knaufa i zida, SUPAFIL LOFT za izolaciju potkrovlja (laganiji materijal ali se ne gubi na kvaliteti izolacije) i SUPAFIL TIMBER FRAME za izolaciju montažnih objekata građenih od drveta.


  G-din Dražen Paler, PADRAMONT j.d.o.o.

  2. Ostali suhomontažni sustavi

  2.1. Spušteni strop

  Gipsanim pločama također možete obložiti i strop. To vam daje ujednačen izgled i istodobno skrivate sve instalacije između konstrukcije i spuštenog stropa. Takav spušteni strop ima i izvrsna zvučna i toplinsko-izolacijska svojstva. Iznad spuštenog stropa lako se mogu provesti električna instalacija i rasvjeta, ventilacija, požarni uređaji i drugi elementi.

  spušteni-strop.jpg
  Spušteni strop montiran je na aluminijsku podkonstrukciju.

   

  2.2. Pregradni zidovi

  Suhomontažni zidovi su učinkovita alternativa masivnim pregradnim zidovima jer su povoljni, brzo se postavljaju i nude dobru zvučnu, toplinsku i protupožarnu zaštitu. Također, omogućuju i vješanje namještaja. Prvo se postavljaju aluminijski okviri, na koje se zatim pričvršćuju gipsane ploče, nakon čega slijedi umetanje punila i zatvaranje zida s druge strane.

  2.3. Suhi estrih

  Uobičajeni vlažni estrih sadrži puno vlage i ima veliku težinu, zato nije prikladan za sve gradnje. Ako se želite brzo useliti ili ako nosiva konstrukcija ne podržava veliko povećanje težine, tada je suhi estrih sjajno rješenje. Suhi estrih ne zahtijeva vodu za ugradnju i izrazito je lagan. Ovo je posebno korisno za obnove ili sanaciju objekata. Prvo se lagano na pod sipa ispuna, a zatim se na nju polažu suhomontažne ploče. Po takvim se podovima može hodati odmah nakon izrade.

   

  Stručni članak 5081
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1919 izvođača za područje Gipsane, knauf ploče, suha gradnja:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1919 izvođača za područje Gipsane, knauf ploče, suha gradnja:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE GIPSANE, KNAUF PLOČE, SUHA GRADNJA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana