Za područje

  Epoksidna boja je epoksidni premaz za svaki dom

  Članak je pregledalo čak 10580+ korisnika
  Epoksidna boja može se upotrijebiti za zidove i podove. Epoksidni pod otporan je na pritisak, nečistoće i vlagu, zbog čega je poznat kao najizdržljivija vrsta podne podloge na tržištu. Osim toga, dostupan je u mnogo privlačnih nijansi boje.
  10580
  epoksi premaz
  Imamo 282 izvođača za područje Epoksi i poliuretanski podovi:

  1. Epoksidna smola

  Epoksidna smola jedan je od najčešće korištenih materijala za podove koji u novogradnji i kod renovacije. Epoksidni podovi rade se od samorazlijevajuće epoksidne smole uz dodatke učvršćivača, punjenja i boje. Kombinacijom tih sastojaka postižu se razni fizikalni i estetski efekti. Smola se zalijeva po ravnim, suhim i očišćenim površinama, na kojima će tekućina napraviti potpuno ravan i gladak pod. S obzirom na debljinu premaza, dijelimo ih na:

  epoksidni zaštitni premaz
  - epoksidne samorazlijevajuće podove
  - epoksidnu impregnaciju betona za veću čvrstoću
  - epoksidni estrih
  - epoksidne mortne podove
  - epoksidne dekorativne podove.
  Nakon što se epoksidna smola stvrdne, postaje otporna na pritisak, nečistoću i kemikalije. Najnovije tehnologije epoksidnih smola su na bazi vode, što je ekološki prihvatljivije. S majstorom se možete dogovoriti o debljini i željenom izgledu epoksidnog poda.

   

  epoksi tlak.jpg
  Epoksidni podovi su dostupni u rasponu od minimalističkih bijelih površina do bogatih teksturom, poput mramora.

   

  Stručni savjet tvrtke DV-HUĐEK GRADNJA j.d.o.o.

  Prednosti epoksidnih podova na bazi smole?

  Epoksidna smola je jako zahvalan materijal. Epoksidni podovi na bazi smole su puno jači i otporniji na udarce i habanje.

  Jesu li epoksidni podovi klizavi?

  Epoksidni podovi se mogu podijeliti na glatke i hrapave. Hrapavi podovi se obično koriste za industriju dok se glatki za kućanstvo. Epoksi smola ima isti koeficijent trenja kao parket, lak. 

  Jesu li pogodni za podno grijanje?

  Mogu i na podno grijanje.


  G-din Dragan Huđek, DV-HUĐEK GRADNJA j.d.o.o.

  2. Epoksidni premaz, odnosno epoksidna boja

  Epoksidna boja odličan je izbor za prostorije koje treba češće čistiti. Epoksidna boja tanak je i izdržljiv epoksidni premaz za manje opterećene površine. Epoksidni premaz sastoji se od epoksidne smole, otapala i raznih dodataka. Stavljanje epoksidnog premaza vrlo je jednostavno. Epoksidne boje nanosimo kistom ili valjkom na čiste i glatke površine. Epoksidna boja može se upotrebljavati za podove ili zidove. Najčešće se upotrebljava za prostorije poput laboratorija, manje opterećena skladišta, kuhinje, praonice i radionice.

  Nijansu i teksturu boje možete odabrati dodavanjem različitih pigmenata i punila. Završna površina može biti glatka, visokog sjaja ili mat izgleda. Epoksidna boja ekološki je prihvatljivija od epoksidne smole jer se može razrijediti vodom. Održavanje je vrlo jednostavno jer je premaz epoksidnom bojom otporan na sve vrste nečistoća i ima dug životni vijek.

   

  epoksi-boja.jpg
  Epoksidna boja nanosi se valjcima za bojenje.

   

  3. Prednosti epoksidnih podova

  Glavna prednost epoksidnih podova je iznimna čvrstoća. S obzirom na debljinu, epoksidni podovi prikladni su i za najopterećenije prostorije u proizvodnim halama, skladištima i garažnim kućama. Izrađuju se iznimno brzo i predstavljaju trajno rješenje. Epoksidni podovi otporni su na mehanička opterećenja, vlagu, tekućine, nečistoće i kemikalije. Praktički su neuništivi, a održavanje je vrlo jednostavno. Nakon izrade potpuno su nealergeni, a osim toga, dostupni su u svim bojama kojima možemo praviti teksture ugodne oku.

   

  10580
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Epoksi i poliuretanski podovi?

  Imamo 282 izvođača za područje Epoksi i poliuretanski podovi:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 282 izvođača za područje Epoksi i poliuretanski podovi
  9.6
  0

  TOP FLOORS j.d.o.o.


  9.9
  0

  ALFA GRADNJA, vl. Ivan Olujić


  9.4
  0

  PROFI TERM j.d.o.o.


  10
  1

  BIG SKY j.d.o.o.