PVC prozori

  Članak je koristio već 641+ korisnicima
  PVC prozori su energetski najučinkovitiji prozori, imaju dulji vijek od drvenih prozora, visoku zvučnu izolaciju i modernog su dizajna. Najbolji dio je da su PVC prozori jeftiniji od drvenih ili aluminijskih prozora. Plastični materijali zadržavaju boju jer su veoma otporni na UV svjetlost, ne stare, ne žute i ne blijede. U nastavku smo opisali sve prednosti i nedostatke PVC prozora i napisali nekoliko riječi i o pravilnoj ugradnji PVC prozora.
  Stručni članak 641
  pvc.jpg
  Imamo 595 izvođača za područje PVC stolarija:

  1. Prednosti PVC prozora

  PVC prozori su najpopularniji izbor kupaca zbog pristupačne cijene i mnogih drugih prednosti. S obzirom na to da prozori i ostala građevinska stolarija znatno pridonose toplinskim gubicima zgrade (čak do 30 %), jedna od najvažnijih prednosti PVC prozora je izvrsna toplinska izolacija, kažu u tvrtki PVC Markus, koja se bavi prodajom i ugradnjom građevinske stolarije od PVC, ALU I ALU-PVC profila. Izolacija ovisi o debljini i toplinskoj vodljivosti okvira (Uf), toplinskoj vodljivosti stakla (Ug) i ukupnoj toplinskoj vodljivosti (Uw). Što je niža vrijednost ukupne toplinske vodljivosti, veća je energetska učinkovitost prozora.

  Odabirom kvalitetnih PVC prozora možemo smanjiti troškove grijanja za trećinu. Pri odabiru prozora treba uzeti u obzir i zvučnu izolaciju, osobito ako živite na bučnoj cesti. Obratite pažnju na Rw oznaku. Vrijednost te oznake treba biti što veća. Jedna od najvećih prednosti PVC prozora je jednostavno održavanje i dugi vijek. Naime, očekivani vijek trajanja PVC prozora je 40 godina, održavaju se povremenim čišćenjem mokrom krpom i podmazivanjem okova jednom godišnje. Za razliku od drvenih prozora, PVC prozore ne treba lakirati niti impregnirati, nisu osjetljivi na kiseline, ne hrđaju, UV zrake ih ne oštećuju, podnose i ekstremne vremenske uvjete. Na tržištu je dostupan velik izbor PVC prozora u različitim dizajnima i bojama, tako da nije teško pronaći onaj model koji nadopunjava i nadograđuje izgled kuće. PVC prozori danas su najpopularniji izbor kupaca prozora.

   

  pvc-prozori.jpg
  2. Nedostaci PVC prozora

  Visoke temperature mogu utjecati na savijanje PVC-a. Prozori od PVC-a lošije kvalitete koji su dugo izloženi jakom suncu možda se (u rijetkim slučajevima) neće u potpunosti zatvoriti dok se ponovno na ohlade, a pri tome su osjetljiviji veći prozori, upozoravaju u tvrtki Markus. Takve deformacije se sigurno neće dogoditi na prozorima bolje kvalitete. Drugi nedostatak PVC prozora je što njihova boja može s vremenom požutjeti ili izblijedjeti. Za razliku od drvenih ili aluminijskih prozora, boje PVC prozora ne mogu se osvježiti bojenjem. Treći nedostatak PVC prozora je što se plastika u prirodi vrlo sporo razgrađuje. Izrada prozora posljednjih godina se odvijala recikliranjem otpadne plastike. Međutim, istina je da je vijek PVC prozora dulji od drvenih, što znači da se otpad smanjuje.

   


  3. Kvalitetna ugradnja PVC prozora

  Kvalitetna ugradnja PVC prozora mora se izvesti u skladu s propisanim stručnim i tehničkim postupcima, što osigurava uštedu energije i omogućuje besprijekornu upotrebu prozora na dulji rok. U tvrtki Markus kažu da je kod izolacije PVC prozora (toplinska i zvučna) važno pravilno zabrtviti kontakt prozora sa zidom, bez oštećenja okvira prozora ili vidljivih otvora. Kod montaže prozorskog krila također ne smije doći do mehaničkih oštećenja prozora, zaglavljivanja i ljuljanja. Otvaranje prozora mora biti besprijekorno, kvake prozora se moraju fiksno ugraditi. Prozori se mogu ugraditi u klasičnom, eko ili ral standardu. Klasična ugradnja je najčešća. Okvir prozora treba vijcima pričvrstiti na zid, otvor na spoju između okvira prozora i zida treba ispuniti poliuretanskom pjenom. Kod ekomontaže treba otvor između zida i prozora zapuniti ekološkim materijalom, pijenom na bazi vode koja je elastična i sposobna prilagoditi se promjenama temperature i vlage. Ovakav postupak je najbolji za obnovu starijih objekata. Ral montaža se pretežno upotrebljava kod novoizgrađenih objekata i onih koji su izgrađeni u niskoenergetskom i pasivnom standardu. Za brtvljenje se upotrebljava paropropusna masa s unutarnje strane, a s vanjske strane elastična mekostanična pjena, koja omogućuje pari da izlazi iznutra van, ali ne i suprotno. Kvalitetna montaža PVC prozora treba omogućiti besprijekornu upotrebu prozora na dulji rok.

  montaža.jpg

  Savjet stručnjaka iz tvrtke MARIS INTERIJERI d.o.o.

  Što smatrate najbitnijim pri samom odabiru stolarije? Gdje stranke

  najčešće griješe?


  Najčešća greška je usmjeravanje pažnje na cijenu proizvoda ne gledajući kvalitetu. Potrebno je više pažnje posvetiti odabiru materijala, broju komora, broju brtvi, debljini vanjske stijenke i kvaliteti okova.

  Kod izolacije je jako važan broj zračnih komora kao i kvaliteta stakla.

  Međutim, još jedna stvar je jako bitna, a to je ugradnja. Ugradnju stolarije nije dobro prepustiti bilo kome. Vaša stolarija može biti vrhunske kvalitete, ali u slučaju krivog postavljanja, ona gubi svoju funkcionalnost. Stoga je preporuka da taj dio prepustite ovlaštenim i stručnim osobama jer je u protivnom Vaš novac bačen. 

  gđa. Suzan, MARIS INTERIJERI d.o.o.

  Stručni članak 641
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 595 izvođača za područje PVC stolarija:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENI IZVOĐAČI ZA PODRUČJE PVC STOLARIJA
  9.7
  0

  VU-PROFILI d.o.o.

  Andrije Hebranga 11, 32000 Vukovar
  10
  0

  IZODAL d.o.o.

  Franje Tuđmana 9, 21212 Kaštel Sućurac
  10
  0

  ZETOVIĆ d.o.o.

  Svilajska 30d, 31000 Osijek
  9.4
  0

  SEDMAK PRODUKT d.o.o.

  Tratinska ulica 35, 10412 Lukavec
  9.4
  0

  ADAPTKO d.o.o.

  Miroslava Vaupotića 21 , 10000 Zagreb
  9.6
  0

  MONTAL d.o.o.

  Varaždinska 31, 42250 Lepoglava
  Imamo 595 izvođača za područje PVC stolarija:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE PVC STOLARIJA?

  dvoslojni PVC prozori
  troslojni PVC prozori
  fiksni drveni prozori
  jednokrilni PVC prozori
  dvokrilna plastična okna
  drvena balkonska vrata
  PVC panoramska stijena
  kvalitetni plastični prozori u kući
  proizvođač plastičnih prozora
 • PVC stolarija Biograd na moru
 • PVC stolarija Bjelovar
 • PVC stolarija Dubrovnik
 • PVC stolarija Karlovac
 • PVC stolarija Knin
 • PVC stolarija Krk
 • PVC stolarija Makarska
 • PVC stolarija Osijek
 • PVC stolarija Pag
 • PVC stolarija Poreč
 • PVC stolarija Pula
 • PVC stolarija Rijeka
 • PVC stolarija Rovinj
 • PVC stolarija Šibenik
 • PVC stolarija Sisak
 • PVC stolarija Slavonski Brod
 • PVC stolarija Split
 • PVC stolarija Umag
 • PVC stolarija Varaždin
 • PVC stolarija Zadar
 • PVC stolarija Zagreb
 • CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana