Za područje

  Toplinska pumpa: 10 razloga za kupnju

  Članak je koristio već 1757+ korisnicima
  Kada investirate u novi sustav grijanja, važno je proučiti sve njegove prednosti i nedostatke. Da bismo vam olakšali višesatno surfanje internetom, odabrali smo deset razloga zbog kojih je toplinska pumpa dobra investicija. Pročitajte nekoliko primjera u nastavku.Dno obrazcaVrh obrazca
  Stručni članak 1757
  t-p.jpg
  Imamo 452 izvođača za područje Dizalica topline:

  1. Smanjenje mjesečnih troškova

  Najčešći kriterij koji uzimamo u obzir pri kupnji bilo kojeg proizvoda sigurno je kvaliteta, i naravno, cijena, dok pri većoj kupnji razmišljamo o povratu ulaganja i dugoročnoj uštedi. Ako investirate u toplinsku pumpu, ušteda će biti očita jer toplinska pumpa crpi toplinu iz okoliša, što ne zahtijeva puno topline za veliku učinkovitost. Manja potrošnja energije znači i manje mjesečne troškove. Oni koji se odluče za sustav koji nudi grijanje prostora i vode te hlađenje sigurno će najviše uštedjeti.

  2. Grijanje i hlađenje u jednom

  Dvije muhe jednim udarcem, ili čak tri, ako sustav bude imao i grijanje sanitarne vode. Tako ćete jednim sustavom grijati prostor u zimskim mjesecima i hladiti ga ljeti. Klimatski uređaj i bojler bit će prošlost jer vam jedan sustav garantira da će se pobrinuti za sva tri područja u vašem domaćinstvu.

   

  3. Ekološki sustav grijana – zašto investirati u toplinsku pumpu

  Zbog zagađivanja zemlje, sve više je važnije da shvatimo da donošenjem pametnih odluka i pametnom kupnjom pridonosimo očuvanju našeg planeta. Pri izgaranju fosilnih goriva povećava se učinak toplinske grede, što uzrokuje porast temperature, i pridruženih jezivih predviđanja prirodnih katastrofa. Ugradnjom toplinske pumpe grijat ćete se na obnovljivi izvor energije koji nije štetan za okolinu. Ovdje ćete pronaći opis zašto ulagati u toplinsku pumpu.

  4. Manja potrošnja energije

  Toplinska pumpa ima manju potrošnju energije od ostalih sustava grijanja. Također, na tržištu postoje sustavi koji mogu još više kontrolirati tu potrošnju i mogu pumpu usmjeriti tako da počne raditi manjom snagom i zaustavlja se kada se postigne željena temperatura u prostoru.

  5. Minimalno i jednostavno održavanje

  Održavanje toplinske pumpe je minimalno ako je pravilno ugrade iskusni stručnjaci. U tom slučaju ne bismo trebali imati veće probleme na ovom području. Samo treba provjeravati tlak vode i čistiti prljavštinu iz filtera. Važno je znati da je vlasnik zakonski obvezan naručiti provjeru nepropusnosti sustava za hlađenje jednom godišnje.

   


  6. Dugi vijek uređaja

  Uz minimalno održavanje, toplinska pumpa može trajati više od 20 godina. Međutim, ako svoj sustav održavate i njime rukujete po uputama, sustav će sigurno imati dulji vijek trajanja.

   


  7. Toplinska pumpa za sanitarnu vodu

  Toplinska pumpa za grijanje također omogućuje grijanje sanitarne vode. To znatno smanjuje troškove grijanja sanitarne vode nego kada biste se grijali loživim uljem, električnim plamenikom ili plinom. Ušteda može biti i veća od 70 %.

  8. Tihi rad

  Tehnologija toplinskih pumpi brzo napreduje svake godine. Tržište sada nudi pumpe koje su gotovo nečujne. To je kriterij koji je mnogima prije kupnje veoma važan jer zbog sustava grijanja ne smijemo dopustiti da sustav glasnom bukom uznemirava susjede ili okoliš.

  9. Brzi povrat ulaganja

  O sustavu za koji se odlučite, i naravno, o održavanju prostorija, ovisi koliko brzo će vam se ulaganje vratiti. Naravno da se ulaganje u toplinsku pumpu isplati i ulaganje će vam se vratiti već za nekoliko godina u normalnim uvjetima upotrebe.

  Savjet stručnjaka iz tvrtke EKOPLAN - SUSTAVI d.o.o.

  1. Na što stranke moraju obratiti pažnju pri odabiru toplinske pumpe?

  Na kompletan sustav dizalice topline, sve komponente i idejno rješenje su jako bitni. Dizalica topline je uređaj koji može funkcionirati znatno bolje (ili lošije) ako nije koncept strojarskog sustava dobar. Mi uvijek napominjemo da je korisniku najbitnija cjelogodišnja efikasnost (SPF-seasonal performance factor), a ne samo COP, a to se postiže vrhunskim sustavom u kombinaciji s vrhunskom dizalicom topline.

  Također bitan je i pedigre odnosno iskustvo u proizvodnji, ugradnji i održavanju jer su to ipak uređaji za 20+ godina korištenja.

  2. Koja je razlika pri performansi različitih pumpa te koju preporučujete?

  Razlika je naravno u cjelogodišnjoj efikasnosti u realnom radu, a tu uvijek preporučujemo Thermia dizalice topline. Način upravljanja je danas jedan od najbitnijih elemenata.

  3. Koja je okvirna cijena grijanja na toplinsku pumpu (za obiteljsku kuću)?

  Trošak grijanja i PTV dizalicom topline za 200 m2 obiteljsku kuću je oko 3.000 kn godišnje. Trošak investicije u vrhunski sustav s geotermalnom dizalicom topline je ovisno o opcijama za takvu kuću oko 70.000-100.000 kn.

  g. Pavleković,  EKOPLAN - SUSTAVI d.o.o.

  Stručni članak 1757
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 452 izvođača za područje Dizalica topline:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 452 izvođača za područje Dizalica topline:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 452 izvođača za područje Dizalica topline
  9.7
  0

  MAFRO, vl. Krešimir Lakošeljac

  Karojba
  10
  1

  TELESMART, vl. Nikola Kolić

  Zagreb-dio
  9.4
  0

  INSTALACIJE INSTALOADMA, vl. Admir Bošnjaković

  Jakovlje
  10
  1

  AQUA POWER j.d.o.o.

  Poreč
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE DIZALICA TOPLINE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana