Za područje

  Adaptacija kupaonice po sistemu ključ u ruke

  Članak je koristio već 1435+ korisnicima
  Brza adaptacija kupaonice po sistemu ključ u ruke osigurava vizualno osvježenje kupaonice i produljuje vrijeme korištenja prostorom. Obuhvaća niz građevinskih radova: od uklanjanja stare keramike, postavljanja novih vodovodnih instalacija i polaganja pločica. Istražili smo kako teče postupak obnove kupaonice.
  1435
  adaptacija-kupaonice.jpg

  1. Kako započeti obnovu kupaonice?

  Iako su kupaonice malene, obnova kupaonice nije mali zalogaj. Ne podcjenjujete obnovu kupaonice ni vremenski ni financijski. Novčani izdaci mogu se kretati od 500 do 1500 eura/m2. Međutim, s dobrim izvođačem možete s odahnuti jer će oni voditi brigu o svim fazama projekta. Potrebu za obnavljanjem kupaonice možete procijeniti na temelju stanja pločica, moguće prisutnosti plijesni i kvaliteti vode iz cijevi. Ako mislite da je vrijeme za osvježenje, dogovorite se za pregled trenutačne situacije i predstavite svoje želje. Na temelju toga izvođač će pripremiti plan i ponudu za obnovu.

  Stručni savjet tvrtke GRGIĆ INSTAL d.o.o.


  Koliko vremena izdvojite na adaptaciju kupaonice objekta i što je najsloženije u ovom dijelu posla?

  Za adaptaciju kupaonice je potrebno 10-12 radnih dana (dakle kalendarski dva tjedna)
  -svi radovi su složeni na adaptaciji kupaonice, ali recimo izdvojio bih izradu nove instalacije (vode i odvoda), te žbukanje i ravnanje zidova, poda kako bi se kvalitetno mogla izvesti postava pločica
  -dakle mi obavezno nakon otucanja starih pločica i postave nove instalacije zidove žbukamo i stavljamo rabitz mrežicu, jer samo tako izvršena priprema jamči kvalitetnu izvedbu postave pločica.

  Na što trebamo obratiti pažnju prilikom obnove kupaonice? Što je s odvodima, instalacijama?

  Prilikom adaptacije kupaone instalacije vode i odvoda obavezno mjenjamo, jer nema smisla adaptirati kupaonu te postaviti novu keramiku i sanitarije ako kroz nekoliko mjeseci ili godinu dvije može doći do puknuća cijevi ili začepljenja odvoda. U tom slučaju potrebno je Novopostavljenu keramiku otući te se ispostavlja da je adaptacija bez izmjene instalacije najskuplja varijanta.

  Koja je prednost izrade kupaonice "ključ u ruke"?

  Prednosti adaptacije po sistemu ključ u ruke po kojem i mi radimo je i tome kako bi se izbjegli nesporazumi s investitorom oko dodatnih radova, dakle i dodatnih troškova.

  Naša ponuda za kupaonu se sastoji od:
  - rušenje i demontaže
  - izrada nove instalacije vode i odvoda
  - preinaka el.instalacije do 4 izvoda
  - žbukanje i ravnanje zidova (priprema za postavu pločica)
  - hidroizolacija u zoni tuš ili kada
  - postava pločica
  - postava sanitarija
  - odvoz šute i otpada
  (Investitor nabavlja keramičke pločice te sanitarne elemente)


  G-din Mario Grgic, GRGIĆ INSTAL d.o.o.

  2. Brza obnova kupaonice

  Kada imate nacrt i ponudu, dogovorite se za početak radova. Imajte na umu da su dobri majstori traženi, pa uvijek nastojite dogovoriti radove nekoliko mjeseci unaprijed. Razumljivo je da su hitne usluge skuplje. Adaptacija klasične kupaonice obično traje oko dva tjedna, a veći projekti mogu trajati i dulje. Sve što treba izvođaču radova je neometani pristup i prostor za otpadni materijal.

  obnova-kupaonice.jpg

  Prije i nakon obnove kupaonica je poput dana i noći.


  Prvo se uklanja stari kupaonski namještaj. Ako je u dobrom stanju, može se vratiti nakon dovršetka radova, u suprotnom se može odvesti na odlagalište otpada. Nakon toga slijedi skidanje keramičkih pločica, uklanjanje starih cijevi i izravnavanje površina. Važan dio obnove je ugradnja novih vodovodnih i odvodnih cijevi jer su noviji materijali mnogo prikladniji od nekih starih rješenja. Slijedi polaganje i fugiranje novih keramičkih pločica. Na kraju se montira i sanitarni namještaj i kupaonica je spremna za upotrebu. Elemente kupaonice možete sami odabrati, a dostavu dogovoriti s izvođačem.

  Adaptacijom možete u roku od samo dva tjedna udahnuti novi život vašoj kupaonici.

  1435
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1578 izvođača za područje Adaptacija kupaonice:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1578 izvođača za područje Adaptacija kupaonice:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ADAPTACIJA KUPAONICE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana