Za područje

  Drvene nadstrešnice

  Članak je pregledalo čak 14366+ korisnika
  Vanjski prostor pod krovom može poslužiti u više svrha. Može biti rješenje za provođenje vremena izvan kuće ili stana (nadstrešnica terase, pergola, nadstrešnica balkona), može poslužiti kao natkriveno parkirno mjesto za vozila ili kao zaštita ulaza u kuću. Drvena nadstrešnica istodobno je i dekorativna i uljepšava izgled vanjštine kuće.
  Stručni članak 14366
  nadstrešnica
  Imamo 658 izvođača za područje Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase:

  1. Vrste drvenih nadstrešnica

  Drvene nadstrešnice mogu biti serijske (tvorničke) ili izrađene po mjeri. Kod serijskih nadstrešnica konstrukcija je unaprijed izrađena u tvornici. To, naravno, znači da su dimenzije nadstrešnice i odabir materijala unaprijed određeni i ograničeni, koja ima preko 25 godina iskustva u izradi drvenih nadstrešnica. Serijske nadstrešnice možete postaviti sami ili unajmiti profesionalnog izvođača. U slučaju izrade po mjeri izvođač kojeg odaberete napravit će nadstrešnicu po vašoj želji zajedno sa svim pretpripremama, kao što su priprema temelja, popločavanje i sl.

  Nadstrešnica može biti samostojeća ili upeta u zid postojeće zgrade. Ovisno o vrsti krova, možete birati između jednokapnih, dvokapnih ili višekapnih nadstrešnica, te između nadstrešnica s ravnim krovom (s minimalnim nagibom 2 %). U popularnije krovove za nadstrešnice ubrajaju se krovovi od polikarbonata ili stakla koji propuštaju svjetlost, ujedno su tanki i otporni na vremenske uvjete. Osobito su korisni kada nadstrešnica stoji uz postojeći objekt gdje su prozori jer ulazak svjetla neće biti ograničen, već će svjetlosni uvjeti ostati nepromijenjeni. Ako nemamo problema s osvjetljavanjem, možemo se odlučiti i za druge vrste krovova poput lima, krova od opeke, tegole itd.

  Drvena nadstrešnica za terasu
  Drvene nadstrešnice su zbog ljepote drva ukras svakog dvorišta.

  2. Prednosti i nedostaci drvenih nadstrešnica

  Izrada drvene nadstrešnice je jednostavnija i brža u usporedbi s metalnom, zbog lakoće obrade drva, i fleksibilnija je u pogledu dizajna. Osim osnovnih funkcija koje obavljaju, kao što su zaštita terase, ulaz i mjesto za parkiranje, drvene nadstrešnice su zbog ljepote drva i ukras svakog dvorišta. Bilo koji popravak je puno lakši od popravka metalnih nadstrešnica. Iako je vijek drvenih nadstrešnica kraći ako se ne održavaju adekvatno, njihovo održavanje je puno jednostavnije od održavanja metalnih nadstrešnica. Jednom godišnje treba drvene dijelove ponovno obojiti kako bismo osvježili boju i obnovili zaštitu od vremenskih prilika. S obzirom na sve čimbenike, dalje ćemo imati manje briga i rada s održavanjem.

  Drvena nadstrešnica
  Pravilan odabir drva znatno utječe na trajnost drvene nadstrešnice.

  Pravilan odabir drva znatno utječe na trajnost drvene nadstrešnice. Odabir kvalitetnog drva, posječenog zimi, kada je u njemu malo soka, pravilno sušenje, rezanje i obrada vrlo su važni. Za elemente koji su izloženi vremenskim uvjetima treba paziti da na drvu ne dođe do zadržavanja vode, da drvo ne dođe u dodir sa zemljom i da poprečni ili čeoni rezovi imaju dodatnu kemijsku ili mehaničku zaštitu. Impregnacijom ćemo zaštiti drvo od štetočina, plijesni ili gljivica, glazurom odnosno pokrivnom bojom ćemo ga uljepšati i istodobno zaštititi od vanjskih elemenata. Nedostatak drvnih konstrukcija koje su stalno izložene vremenskim uvjetima je manja održivost. Također, fluktuacije vanjskih temperatura i vlaga imaju štetan učinak, što zahtijeva češće održavanje i obnovu zaštite.

  Stručni članak 14366
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase?

  Imamo 658 izvođača za područje Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 658 izvođača za područje Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase
  10
  2

  SKOING GRADNJA j.d.o.o.


  9.6
  0

  DETA - AREA d.o.o.


  10
  11

  OBRT PALO SANTO, vl. Boris Pavlović


  9.8
  0

  ŠKRILA - OBRT ZA ZEMLJANE RADOVE, vl. Edi Perhat