Za područje

  Pergola ili zglobna tenda - odabir vanjskih sjenila

  Članak je koristio već 1809+ korisnicima
  Imate veliku terasu, balkon ili vrt, pa vam ugođaj tijekom ljetnih mjeseci kvari žarko sunce i pljuskovi? Upotrebljivost vanjskog prostora može se poboljšati nizom intervencija, od kojih su vanjska sjenila definitivno najučinkovitija metoda. Za vas smo istražili razlike između pergola i tendi.
  Stručni članak 1809
  pergola.jpg

  Table of Contents

  1. Pergola

  Pergole su samostojeće ili upete konstrukcije namijenjene prije svega zasjenjivanju. Snažna konstrukcija pergole štiti od svih vremenskih uvjeta: od jakog sunca, kiše, snijega, pa čak i vjetra do 100 km/h. Krov pergole može biti pun, tada on više liči na nadstrešnicu, ali s pomičnim lamelama koje se mogu zakretati i time regulirati prolaz svjetlosti ili potpuno zatvoriti čime se dobije potpuno vodonepropusan krov.

  Krov dakle može biti od aluminijskih lamela ali i od vodonepropusne impregnirane tkanine. Lamelne pergole se po potrebi otvaraju i zatvaraju, mijenjajući tako svoju ulogu otvorenog krova i vodootpornog krova. Lamelne pergole ne zahtijevaju posebno održavanje, a njihov vijek gotovo je neograničen jer je napravljen od vrlo kvalitetnih i postojanih materijala.

  Cijena pergole ovisi o modelu, dimenzijama te eventualno dodatnoj opremi (LED rasvjeta, senzori, grijalice, itd.), a varira ovisno o kvaliteti materijala i izvedbe pojedinih dobavljača. 

  pergola-tenda.jpg

  2. Tenda 

  Tende su pravo rješenje za one koji žele svoj balkon ili terasu pretvoriti u ugodan prostor za provođenje slobodnog vremena. Izrađene su od aluminijskog kućišta, preko kojeg je razapeto PVC ili SCREEN platno, boju možete odabrati, kao i uzorak ili se čak tiska kao reklamni pano. Zbog modularnosti i jednostavne ugradnje, preporuča se uporaba tendi prije svega za zasjenjivanje terasa, balkona, ugostiteljskih vrtova, štandova, prozora i drugih površina. Mogu se montirati na zid ili strop, s nagibom od 0 do 90 stupnjeva. Glavna prednost tende je što je sklopiva, čime se regulira sjena. Otvaranjem ili zatvaranjem tende može se upravljati ručno, pomoću štapa ili automatski, pomoću daljinskog upravljača ili elektromotora.

  Stručni savjet poduzeća OPREMA ŠPOLJAR d.o.o.


  Što sve nudi poduzeće OPREMA ŠPOLJAR d.o.o.?

  Naše poduzeće nudi cerade, tende, digitalni tisak. 

  Što je potrebno uzeti u obzir pri odabiru tende? 

  Prilikom odabira tende potrebno je obratiti prije svega pozornost na kvalitetu. Oprema Špoljar Vam može ponuditi sve vrste tendi. Ono što naše proizvode čini još posebnijima je mogućnost njihove automatizacije i motorizacije.

  Na koji način tende treba održavati?

  Tende je potrebno održavati kompletnim čišćenjem svake godine.

  OPREMA ŠPOLJAR d.o.o., g-đa Mirjana Špoljar

  tenda.jpg
  otvorena tenda

  Postoji nekoliko vrsta tendi koje se razlikuju u obliku i karakteristikama. Kod najjednostavnije klasične tende platno i mehanizam nisu zaštićeni kada su pospremljeni, ali moguće je ugraditi dodatni zaštitni mehanizam. Kod kasetne tende su i platno i mehanizam zaštićeni ormarićem. Poluotvorene tende nisu usmjerene na zaštitu nadstrešnica ili balkona, budući da krov tende osigurava potrebnu zaštitu osovine platna i mehanike od vremenskih prilika. Otvorene tende se mogu koristiti svuda gdje se koriste nadstrešnice ili balkoni, one se montiraju ispod nadstrešnica. Tende se izrađuju po mjeri, a pogon može biti ručicom ili motorom.

  Cijena tende prije svega ovisi o konstrukciji, veličini, platnu (PVC, platno), boji, načinu zatvaranja (ručno, motorno, automatsko) i naravno, ponuđaču.  

   

  Stručni članak 1809
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 102 izvođača za područje Tende:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 102 izvođača za područje Tende:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE TENDE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana