Za područje

  Krovni pokrovi od lima

  Članak je pregledalo čak 12817+ korisnika
  U posljednje vrijeme limeni pokrov je prvi izbor između krovnih pokrova. Zašto? U nastavku predstavljamo samo nekoliko dobrih argumenata.
  12817
  limeni krov
  Imamo 542 izvođača za područje Limeni krov:

  1. Metalni krov

  S malom težinom, izdržljivošću, modernim izgledom i povoljnom cijenom, gotovo je bez premca. Istražili smo sve što trebate znati o krovovima od lima kako bi vam služili što duže.

  Krov od lima dostupan je u mnogima oblicima i bojama. Po obliku razlikujemo trapezni lim i lim u obliku crijepa. 

  1.1. Metalni krov u obliku crijepa

  limeni-krov.jpg


  Metalni krov u obliku crijepa je estetskog oblika, sličan klasičnom krovu od betona i opeke. Pored spajanja svojstava ovih krovišta, ima i mnoge druge prednosti. Krovovi u obliku crijepa prikladni su za krovove obiteljskih kuća, nadstrešnice za automobile, nadstrešnice za radne strojeve, poslovne i poljoprivredne objekte. Zbog modernog dizajna profila, dizajneri i arhitekti redovito ih upotrebljavaju u dizajniranju suvremenih objekata, jer spajaju tradiciju i modernu tehnologiju.

  Stručni savjet tvrtke RENA KONSTRUKCIJE d.o.o.

  1. Limeni krov ili crijep?

  Svaki od dostupnih krovova ima svoje specifikacije i kvalitete pa odabir ovisi najviše o željama i mogućnostima investitora. Kao kompanija koja se bavi izradom i montažom čeličnih konstrukcija, možemo istaknuti koje su prednosti limenih pokrova u odnosu na ostale.

  Porast ugleda metalnih krovova govori o njihovim dobrim karakteristikama i prednostima koje postaju sve očitije. Tome doprinosi i sve veća raznolikost materijala, boja i oblika. Danas to više nisu ravne limene plohe već svako može izabrati krov koji je po njegovom mišljenju najidealniji.


  2. Koje su prednosti limenih krovova u odnosu na druge krovove?

  Limeni krovovi imaju mnogo prednosti u odnosu na druge pokrove:
  - Krovni limovi su višestruko lakši od klasičnog crijepa
  Težina krovnog lima je 6-7 puta manja od težine crijepa pa je time jednostavniji transport, potrebno je manje letvi za podkonstrukciju, manje sati rada za montažu te se samim time smanjuju troškovi.

  - Limeni krovovi su vodonepropusni i izdržljivi
  Limeni krov ima veću izdržljivost prilikom jakih udara vjetra, tuče ili potresa. Za razliku od crijepa koji puca pod udarcima, na limu se može pojaviti jedino udubljenje koje ne utiče na funkcionalnost. Glatka površina ne dozvoljava da se snijeg i led duže zadržavaju na njegovoj površini što znači da neće stradati pod teretom.

  - Limeni krovovi su otporni
  Limeni krovovi su otporni na razvoj plijesni, mahovine i truleži koje se stvaraju za vrijeme kišnih i vlažnih razdoblja pa nije potrebno njihovo čišćenje od istih. Ne postoji opasnost od udara groma jer ne provode električnu energiju zbog posebnih zaštitnih slojeva. Otporni su na požare jer metal nije zapaljiv materijal. Zabluda je da su limeni krovovi skloni hrđanju. U današnje vrijeme oni su proizvedeni da traju.

  - Limeni krovovi imaju razumne cijene, kratak rok isporuke i montaže, više standardnih boja i mogu se polagati u jednom komadu od sljemena do žlijeba.

  - Limeni pokrovi ne proizvode buku, naprotiv, napravljeni su tako da je prigušuju.


  3. Koliki je vijek trajanja limenih krovova?

  Kvalitetan i stručno postavljen limeni krov (pravilan nagib, pravi broj vijaka i dobro letvana podkonstrukcija) može trajati 25-50 godina i dočekati slijedeće generacije.

   
  G-din Franjo Topić, RENA KONSTRUKCIJE d.o.o.


  1.2. Trapezni krovni pokrov

  Trapezni krovni pokrov je funkcionalan oblik krovišta. Vrlo je popularan zbog prihvatljive cijene, jednostavne izrade, održavanja i montaže. 

  Trapezni pokrovi prikladni su za nadstrešnice za automobile, nadstrešnice za strojeve, poslovne i poljoprivredne objekte. Prikladni su i za fasade objekata. Zbog male težine od samo 4-5 kg/m², prikladni su i za krovove s malim nagibom, velikim rasponom ili za starije zgrade slabe konstrukcije.

   

  krov.jpg
  Trapezni obrubi od lima za moderan izgled objekta.

   

  2. Sažetak dobrih karakteristika...

  Kvalitetan metalni krovni pokrov otporan je i na veliki grad, uraganske nalete vjetra i traje 50 godina i više jer je zaštićen vrućim pocinčavanjem i praškastim bojenjem. Debljina nanosa cinka u krovnom pokrovu Majde je od 275 gr nadalje, a boje najmanje 25 mikrona. Također, nude i dugoročna jamstva. Svi oblici su dostupni u više od 40 različitih boja. Krovni pokrovi su također dostupni s filcem za kondenzat za objekte gdje se ne može osigurati zračni most.

  3. Krovni pokrov od lima i cijena

  Cijena metalnog pokrova ovisi o kvaliteti lima, vrućem pocinčavanju, praškastom bojenju, obliku (trapezni ili u obliku crijepa), i naravno, proizvođaču. Za kvadratni metar valovitog lima platit ćete 8 - 15 EUR/m². Uzimajući u obzir sve navedene prednosti, cijena ne prelazi cijene ostalih ponuda krovnih pokrova.

  12817
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Limeni krov?

  Imamo 542 izvođača za područje Limeni krov:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 542 izvođača za područje Limeni krov
  9.8
  0

  HLE-MAR, vl. Marijan Hlebić


  9.7
  0

  WELDEX d.o.o.


  10
  6

  IMPULS KROVOVI d.o.o


  9.5
  0

  KROVAR d.o.o.