Za područje

  Stiropor fasada

  Članak je koristio već 4452+ korisnicima
  Stiropor fasadni sustav najrašireniji je fasadni sustav. Stiropor fasada primjerena je kako za novogradnju, tako i za obnovu obiteljskih kuća i višestambenih objekata. Istražili smo zbog čega su stiropor fasade univerzalne i povoljne.
  4452
  demit fasada.jpg

  1. Stiropor fasada

  Stiropor fasada je najrašireniji fasadni sustav kod nas, tvrde u  GRIV D.O.O.. Ima sva europska tehnička odobrenja ETA-e koja potvrđuju sukladnost sustava i osiguravaju kontinuiranu kontrolu proizvodnje. Stiropor fasade odlikuje povoljan omjer cijene i učinkovitosti. Vaš će dom biti adekvatno zaštićen od kiše, snijega, vjetra, mraza i vrućine. Stiropor fasada vrlo je izdržljiva i uz dobro održavanje je trajan i dugovječan.

  demit fasada.jpg
  Stiropor fasada sastavljena je od ljepljivog maltera, izolacije, maltera s armiranom mrežicom, temeljnog premaza i završnog sloja.

   

  Sustav stiropor fasade sastoji se od 5 dijelova. Prvi sloj su toplinskoizolacijske ploče prilijepljene na zid posebnim ljepilima. S obzirom na predviđena opterećenja, mogući su i drugi načini pričvršćivanja. Slijedi dvoslojni premaz kvalitetnog maltera s ugrađenom armirnom mrežicom koji sprečava otpadanje i pucanje fasade. Za kraj se nanosi još temeljni premaz i dekorativna završna žbuka različitih boja i hrapavosti. Možete odabrati mineralnu, silikatnu ili akrilnu žbuku. Za cokl se upotrebljavaju posebne boje, otporne na prljavštinu i prskanje vode ili se cokl oblaže kamenom, keramikom ili nekim drugim pločama.

  2. Prednosti stiropor fasade

  Danas više ne možemo zamisliti gradnju bez izolirane fasade. Vanjska izolacija smanjuje toplinsku vodljivost zida za faktor 4. Pomoću izolacije moguće je projektirati zidove s obzirom na njihovu nosivost i potrebnu zvučnu izolaciju, čime možete uštedjeti na materijalu i troškovima. Ublaženo je i pregrijavanje prostorija ljeti, a zimi gubitak unutarnje topline. Time se sprečava skupljanje vlage i razvoj plijesni na hladnim površinama. Stiropor izolacijska fasada primjerena je kako za novogradnju, tako i za sanaciju starih, loše izoliranih fasada. Ako je konstrukcija, odnosno zid čvrst, stiropor možemo polagati na sve vrste suhih podloga, od salonita, stare žbuke, betona i sl. Izvedba je moguća u temperaturnom rasponu od 5 do 35 Celzijevih stupnjeva.

  fasaderstvo.jpg
  Iskusni radnici mogu napraviti stiropor fasadu već u nekoliko dana.

   

  3. Stiropor fasadni sustavi

  S obzirom na željene karakteristike, postoji pet različitih vrsta stiropor fasadnih sustava:

  3.1. Stiropor Original

  Stiropor Original je najrašireniji fasadni sustav. Osigurava najviši stupanj izolacijske zaštite i zaštite objekta od vremenskih uvjeta, zbog čega u unutrašnjosti pruža zdravo i ugodno okruženje za život. Sustav stiropor Original sastavljen je od posebnih ploča koje osiguravaju dugu postojanost fasade. Ključna je uporaba kvalitetnoga ljepila i elastičnog maltera za armiranje.

  3.2. Stiropor UNI Effect

  Stiropor UNI Effect vrlo je povoljan i jednostavan za postavljanje. Ljepljivi malter upotrebljava se i za lijepljenje i za armiranje. Unatoč jednostavnosti, taj fasadni sustav udovoljava svim tehničkim standardima kvalitetne gradnje. 

  3.3. Stiropor Mineral

  Stiropor Mineral sadrži izolaciju od mineralne vune koja osigurava dobru protupožarnu sigurnost, odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju i visoku paropropusnost. Tvrdi gornji sloj ploče omogućuje veću čvrstoću fasade i lakši nanos armiranog i završnog sloja.

  3.4. Stiropor Line 4 Q

  Stiropor Line 4 Q disperzijski je fasadni sustav koji se upotrebljava za izolaciju i zaštitu montažnih i drvenih objekata. Sustav dobro štiti od vlage i vode. 

  3.5. Stiropor Aclimative

  Stiropor Aclimative s poboljšanim ljepljivim malterom, odlične paropropusnosti i difuzijske usklađenosti. Sustav se upotrebljava prije svega za obnovu starijih zgrada.

  4. Stiropor fasada – cijena

  Cijena stiropor fasade ovisi o odabranom sustavu (Original, UNI effect, Mineral, Line 4 q, Aclimative), veličini fasade, debljini izolacije, boji, obradi završnog sloja, kao i o izvođaču. Za veće projekte dobit ćete povoljniju cijenu po kvadratnom metru, odali su nam tajnu u GRIV D.O.O.   Za uobičajenu stiropor fasadu, debljine izolacije između 5 – 20 cm, odvojit ćete oko 100 – 300 kn/m².

  4452
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1913 izvođača za područje Fasade:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1913 izvođača za područje Fasade:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE FASADE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana