x
  Stiropor fasadni sustav najrašireniji je fasadni sustav. Stiropor fasada primjerena je kako za novogradnju, tako i za obnovu obiteljskih kuća i višestambenih objekata. Istražili smo zbog čega su stiropor fasade univerzalne i povoljne.
  240
  demit fasada.jpg
  demit fasada.jpg

  1. Stiropor fasada

  Stiropor fasada je najrašireniji fasadni sustav kod nas, tvrde u  GRIV D.O.O.. Ima sva europska tehnička odobrenja ETA-e koja potvrđuju sukladnost sustava i osiguravaju kontinuiranu kontrolu proizvodnje. Stiropor fasade odlikuje povoljan omjer cijene i učinkovitosti. Vaš će dom biti adekvatno zaštićen od kiše, snijega, vjetra, mraza i vrućine. Stiropor fasada vrlo je izdržljiva i uz dobro održavanje je trajan i dugovječan.

  demit fasada.jpg
  Stiropor fasada sastavljena je od ljepljivog maltera, izolacije, maltera s armiranom mrežicom, temeljnog premaza i završnog sloja.

   

  Sustav stiropor fasade sastoji se od 5 dijelova. Prvi sloj su toplinskoizolacijske ploče prilijepljene na zid posebnim ljepilima. S obzirom na predviđena opterećenja, mogući su i drugi načini pričvršćivanja. Slijedi dvoslojni premaz kvalitetnog maltera s ugrađenom armirnom mrežicom koji sprečava otpadanje i pucanje fasade. Za kraj se nanosi još temeljni premaz i dekorativna završna žbuka različitih boja i hrapavosti. Možete odabrati mineralnu, silikatnu ili akrilnu žbuku. Za cokl se upotrebljavaju posebne boje, otporne na prljavštinu i prskanje vode ili se cokl oblaže kamenom, keramikom ili nekim drugim pločama.

  2. Prednosti stiropor fasade

  Danas više ne možemo zamisliti gradnju bez izolirane fasade. Vanjska izolacija smanjuje toplinsku vodljivost zida za faktor 4. Pomoću izolacije moguće je projektirati zidove s obzirom na njihovu nosivost i potrebnu zvučnu izolaciju, čime možete uštedjeti na materijalu i troškovima. Ublaženo je i pregrijavanje prostorija ljeti, a zimi gubitak unutarnje topline. Time se sprečava skupljanje vlage i razvoj plijesni na hladnim površinama. Stiropor izolacijska fasada primjerena je kako za novogradnju, tako i za sanaciju starih, loše izoliranih fasada. Ako je konstrukcija, odnosno zid čvrst, stiropor možemo polagati na sve vrste suhih podloga, od salonita, stare žbuke, betona i sl. Izvedba je moguća u temperaturnom rasponu od 5 do 35 Celzijevih stupnjeva.

  fasaderstvo.jpg
  Iskusni radnici mogu napraviti stiropor fasadu već u nekoliko dana.

   

  3. Stiropor fasadni sustavi

  S obzirom na željene karakteristike, postoji pet različitih vrsta stiropor fasadnih sustava:

  3.1. Stiropor Original

  Stiropor Original je najrašireniji fasadni sustav. Osigurava najviši stupanj izolacijske zaštite i zaštite objekta od vremenskih uvjeta, zbog čega u unutrašnjosti pruža zdravo i ugodno okruženje za život. Sustav stiropor Original sastavljen je od posebnih ploča koje osiguravaju dugu postojanost fasade. Ključna je uporaba kvalitetnoga ljepila i elastičnog maltera za armiranje.

  3.2. Stiropor UNI Effect

  Stiropor UNI Effect vrlo je povoljan i jednostavan za postavljanje. Ljepljivi malter upotrebljava se i za lijepljenje i za armiranje. Unatoč jednostavnosti, taj fasadni sustav udovoljava svim tehničkim standardima kvalitetne gradnje. 

  3.3. Stiropor Mineral

  Stiropor Mineral sadrži izolaciju od mineralne vune koja osigurava dobru protupožarnu sigurnost, odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju i visoku paropropusnost. Tvrdi gornji sloj ploče omogućuje veću čvrstoću fasade i lakši nanos armiranog i završnog sloja.

  3.4. Stiropor Line 4 Q

  Stiropor Line 4 Q disperzijski je fasadni sustav koji se upotrebljava za izolaciju i zaštitu montažnih i drvenih objekata. Sustav dobro štiti od vlage i vode. 

  3.5. Stiropor Aclimative

  Stiropor Aclimative s poboljšanim ljepljivim malterom, odlične paropropusnosti i difuzijske usklađenosti. Sustav se upotrebljava prije svega za obnovu starijih zgrada.

  4. Stiropor fasada – cijena

  Cijena stiropor fasade ovisi o odabranom sustavu (Original, UNI effect, Mineral, Line 4 q, Aclimative), veličini fasade, debljini izolacije, boji, obradi završnog sloja, kao i o izvođaču. Za veće projekte dobit ćete povoljniju cijenu po kvadratnom metru, odali su nam tajnu u GRIV D.O.O.   Za uobičajenu stiropor fasadu, debljine izolacije između 5 – 20 cm, odvojit ćete oko 100 – 300 kn/m².

  Drugo 240
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1548 izvođača za područje Fasade:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENI IZVOĐAČI ZA PODRUČJE FASADE
  9.7
  0

  GRAĐEVINSKI OBRT, vl. Anto Dunđer

  Kneje 5, 10419 Vukovina
  9.8
  0

  PROJEKTGRADNJA d.o.o.

  Vrbska 3, 35207 Gornja Vrba
  9.2
  0

  RUDI-GRADNJA, vl. Rudi Gegić

  Vladimira Nazora 35, 10370 Dugo Selo
  9.4
  0

  MEDVEDGRAD GRADNJA d.o.o.

  Velika Ves 108/E, 49000 Krapina
  9.5
  0

  LIPER - BOJANJE d.o.o.

  Gradićka 50, 10410 Velika Gorica
  10
  5

  DOMINVEST d.o.o.

  Biokovska 68, 10000 Zagreb
  Imamo 1548 izvođača za područje Fasade:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE FASADE?

  fasada na novogradnji
  nova fasada na mjesto stare fasade
  odstranjivanje završnog sloja postojeće fasade
  zatvorene nadstrešnice
  sokl na fasadi
  izolacija fasade
  mineralni završni omet
  fasada 10 cm
  kontaktna fasada
  dobra fasada sa izolacijom
  majstori za fasade
 • Fasade Biograd na moru
 • Fasade Bjelovar
 • Fasade Dubrovnik
 • Fasade Karlovac
 • Fasade Knin
 • Fasade Krk
 • Fasade Makarska
 • Fasade Osijek
 • Fasade Pag
 • Fasade Poreč
 • Fasade Pula
 • Fasade Rijeka
 • Fasade Rovinj
 • Fasade Šibenik
 • Fasade Sisak
 • Fasade Slavonski Brod
 • Fasade Split
 • Fasade Umag
 • Fasade Varaždin
 • Fasade Zadar
 • Fasade Zagreb
 • CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 099 3317 311
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana