Za područje

  Kuhinje po narudžbi

  Članak je pregledalo čak 3167+ korisnika
  Moderne kuhinje po mjeri omogućuju vam optimalnu iskorištenost prostora, s dizajnom i izgledom potpuno prilagođenim vašim željama. Istražili smo kako doći do kuhinje po narudžbi i koje su opće preporuke za dobar dizajn kuhinje.
  3167
  kuhinje po narocilu
  Imamo 924 izvođača za područje Kuhinje po mjeri:

  1. Kako do kuhinje po narudžbi

  Namještaj po mjeri skuplji je od industrijski izrađenih komada koje dobijete u trgovini, a to je i njegov jedini nedostatak. Namještaj po mjeri izrađen je od kvalitetnih materijala i u potpunosti prilagođen vašim željama, dimenzijama i izgledu prostora i zbog toga je prava odluka za svaki stan. Ovo se posebno odnosi na kuhinje po mjeri jer moraju biti dizajnirane funkcionalno kako bi se kuhanje odvijalo što učinkovitije, a istodobno prostor želimo što bolje iskoristiti za radne površine i pohranu.

  Za izradu kuhinje po narudžbi obratite se iskusnom stolaru. Priložite skicu vaše prostorije, a još bolje je kada vas stolar posjeti i na licu mjesta se dogovorite o vašim željama. Želite li možda starinski, nauljeni, brušeni, četkani ili masivni namještaj? Stolar će vas savjetovati prilikom rasporeda elemenata i o materijalima te će predvidjeti tehničke probleme. Zatim slijedi izrada nacrta i skica koje zajedno možete dopuniti i poboljšati. Na temelju završnog nacrta izvođač za vas izrađuje detaljnu ponudu. Na kraju stolarija izradi namještaj, dostavi ga i montira. Vama samo preostaje skuhati nešto fino. 

  4bb26379bc7440c1b247bd85fa8a663d.jpg
  Moderna kuhinja po narudžbi. Izvor: namjestaj-corina.com

   

  2. Idealan dizajn kuhinje

  Budući da kuhinja po mjeri može u potpunosti biti prilagođena vašem prostoru i vašim potrebama, treba uistinu dobro razmisliti o rasporedu kuhinjskih elemenata. Kao pomoć pri dizajniranju dobro je uzeti u obzir metodu koja se zove radni trokut. Radni trokut sastoji se od tri elementa: hladnjak, površina za kuhanje i sudoper. Međusobna blizina ovih područja omogućuje lakše kuhanje, a istodobno između njih mora biti dovoljno prostora kako bi površine bile korisne i uporabne. Mora postojati protočnost prostora, a ormarići i aparati moraju se nesmetano otvarati. Smisleno je postaviti određene elemente zajedno. Naprimjer, hladnjak i radni pult ili sudoper i koš za smeće. Omiljeni element modernih kuhinja je i radni pult ili šank sa stolicama, jer kuhanje više nije proces koji se odvija skriveno, nego je i prilika za druženje. Ako se odlučite za šank, koji će biti odvojen od radne površine, pripazite da vam ne manjka ostalih radnih površina. Konačno, važno je osigurati i dovoljno prostora za pohranu. Ako pored kuhinje nemate mogućnost sagraditi ostavu, razmislite o dovoljno ormarića kojima ćete iskoristiti cijelu visinu  prostorije. Radi praktičnosti, izvlačni ormari postaju sve popularniji, uz jednostavan pristup sadržaju čak i na stražnjim udaljenim dijelovima ladica.

  Postoji još mnogo više detalja u dobrim kuhinjama, ali kako je svaka kuhinja specifična, najbolje je kontaktirati iskusnog majstora i s njim dizajnirati svoju kuhinju iz snova.

  3167
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 924 izvođača za područje Kuhinje po mjeri:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija