x

  Staklarstvo - gdje sve možemo koristiti staklo?

  Članak je koristio već 633+ korisnicima
  Staklo u arhitekturi ima uistinu poseban status jer svojom prozirnošću istovremeno ograničava i otvara prostor. Staklarska industrija je snažno napredovala i staklar može učiniti puno više od zamjene razbijenog stakla. Provjerili smo gdje se sve u modernom domu koristi staklo.
  633
  steklena ograja.jpg
  steklena ograja.jpg

   1. Staklene kuhinjske obloge

  Kuhinjske obloge su vrlo opterećene površine koje se prilikom kuhanja često zaprljaju i zamaste. Zbog toga moraju biti otporne na prljavštinu, agresivna sredstva za čišćenje i istovremeno moraju biti jednostavne za održavanje. Klasično rješenje su keramičke pločice ili inoks, a za uistinu moderan izgled kuhinje u staklarstvu Staklo-kom d.o.o. preporučuju staklene kuhinjske obloge. Kaljeno staklo za kuhinje  otporno je na udarce i toplinu. Glatka površina stakla otporna je na prljavštinu i jednostavna za čišćenje. Dostupno je mnoštvo nijansi boja stakla. Također je dostupna mogućnost printa na staklo raznovrsnih motiva po vašem izboru iz bogatog kataloga.

  steklene obloge za kuhinjo.jpg
  Staklene obloge za kuhinju jednostavno se čiste i mogu se prilagoditi izgledu kuhinje.

  2. Staklene tuš-kabine

  Ako želite nešto više od tuš-kade i tuš-kabine iz robne kuće s tehnikom, osmislite elegantnu staklenu tuš-kabinu po mjeri, koju vam može napraviti staklar. Ako nemate dovoljno prostora, možete birati između fiksnog stakla, tuš-kabine sa zglobnim vratima ili tuš-kabine s kliznim vratima. Staklene tuš kabine mogu se izraditi od prozirnog stakla, satiniranog stakla (mliječno), stakla u boji ili stakla sa timeless premazom koji spriječava nakupljanje kamenca na površini stakla.

  steklena tuš kabina.jpg
  Moderna staklena tuš-kabina – jednostavna elegancija.

  3. Staklene nadstrešnice

  Nadstrešnica iznad ulaza ili nadstrešnica za automobil popularna su rješenja, iako često prostor čine skučenim i tamnim. Razmislite o nadstrešnici od stakla. Ovisno o veličini nadstrešnice koristi se laminirano (lijepljeno) staklo ili kaljeno laminirano staklo. Staklo može biti prozirno, u boji ili stopsol staklo (sa reflektirajućim premazom). Također folija koja se nalazi između dva stakla može biti transparentna ili mliječna (opal) kojom se postiže zasjenjenje, ali ne onemogućava prolazak svjetlosti. Staklena nadstrešnica jednostavno se pričvršćuje na nosivu konstrukciju, koju je moguće brzo i jednostavno napraviti.

  4. Staklena vrata

  Vrata su osnovni element uz pomoć kojih prelazimo iz prostora u prostor. Omogućuju nam i privatnost; zatvorena vrata odvraćaju, a otvorena pozivaju u prostor. Ipak u posebnim slučajevima želimo više mogućnosti. Možda samo želimo spriječiti buku i očuvati privatnost od pogleda. U tom slučaju idealna su staklena vrata. Razmislite o krilnim staklenim vratima, zglobnim staklenim vratima ili kliznim staklenim vratima. Krilna staklena vrata mogu se montirati na drveni štok, minimalistički aluminijski štok ili u potpunosti bez štoka. Najčešća su vrata od prozirnog stakla, ali moguće su i izvedbe od stakla u boji i satiniranog stakla. Ako ne želite uznemirujuće poglede u prostor, a svejedno želite pustiti svjetlost u prostoriju, u staklarstvu Staklo-kom d.o.o. preporučuju vrata od satiniranog (mliječnog) stakla.mat steklena vrata.jpg

  5. Staklene ograde

  Ograda omogućuje sigurnost od pada s visine. Puna ograda blokira poglede i omogućuje veću privatnost, a svejedno ponekad želimo u prostor pustiti čim više svjetla i osigurati moderan izgled kuće. U tom slučaju razmislite o staklenoj ogradi za balkone, staklenoj ogradi za stepenice. Staklena ograda se može montirati na metalne stupove, a još bolje minimalističko rješenje je samostojeća staklena ograda sa prihvatom u podne profile na podu ili u podu ili sa bočnim točkastim prihvatom. U staklarstvu ćete pronaći kaljeno staklo debljine 6 mm, 8 mm i 10 mm, a za samostojeće staklene ograde koristi se kaljeno laminirano (ljepljeno) staklo 8+8 ili 10+10 mm. Kao i svako drugo, i staklo za ograde može biti prozirno, satinirano ili u boji, te folija za laminiranje može biti transparentna ili opal (mliječna).

  steklena ograja.jpg
  Staklena ograda omogućuje slobodan pogled i propušta maksimalnu količinu svjetlosti u prostor.

   

  6. Ogledala

  Želite vizualno povećati prostor? To možete jednostavno napraviti promišljenim postavljanjem ogledala. Staklar može napraviti ogledalo po mjeri koje će se u potpunosti uklopiti u prostor. Dostupna su zrcala u boji (sivo, bronza) ili ogledala sa dekorativnim i antiknim izgledom, gdje je suptilno naglašen zub vremena.

  No, ipak to nisu svi proizvodi kod kojih je moguća upotreba stakla. Staklar za vas može napraviti i staklene vitrine, staklo za stol, stakla za police i mnogo više...

  Staklo će vašem domu dati duh modernosti i elegancije, zbog toga nemojte odugovlačiti i posavjetujte se s najbližim staklarom.

  Vaš tim eMajstor.

   

  Drugo 633
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 262 izvođača za područje Staklari:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENI IZVOĐAČI ZA PODRUČJE STAKLARI
  10
  2

  DAMIŠ, vl. Rajko Damiš

  Vrh Čavje 19, 51219 Čavle
  10
  2

  MARUŠIĆ INTERIJERI d.o.o.

  Ljubački Stanovi ulica II 4, 23248 Ražanac
  9.9
  0

  ALUFER d.o.o.

  Dolinci 134d, 52470 Umag
  9.7
  0

  ZRCALO d.o.o.

  Vukovarska 51, 31000 Osijek
  9.9
  0

  KALVADOS, vl. Dalibor Divčić

  Iva Vojnovića 57, 20000 Dubrovnik
  9.4
  1

  UNIPRO, vl. Marko Neralić

  Bože Starca Jurićeva 1, 51000 Rijeka
  Imamo 262 izvođača za područje Staklari:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE STAKLARI?

  montaža termopan stakla
  klizni stakleni zidovi
  stakleni zidovi
  stakleni ormari
  kaljeno staklo
  požarna stakla
  staklene kuhinjske obloge
  ogledala po mjeri
  pjeskarenje stakla
  kvalittno staklarstvo
  poduzeće za staklarstvo
 • Staklari Biograd na moru
 • Staklari Bjelovar
 • Staklari Dubrovnik
 • Staklari Karlovac
 • Staklari Knin
 • Staklari Krk
 • Staklari Makarska
 • Staklari Osijek
 • Staklari Pag
 • Staklari Poreč
 • Staklari Pula
 • Staklari Rijeka
 • Staklari Rovinj
 • Staklari Šibenik
 • Staklari Sisak
 • Staklari Slavonski Brod
 • Staklari Split
 • Staklari Umag
 • Staklari Varaždin
 • Staklari Zadar
 • Staklari Zagreb
 • CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 099 3317 311
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana